Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

relativizam
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la relativizam » 02 feb 2025, 13:17

Mi pričamo o kulturi i muzici a do neki dan plakati po sarajevu bili kulturni dogadjaj godine Aco Pejovic.

Kakvi god da su dubioza je naša, ima raje voli ih ,stranci ih gotive i neka uzimaju 50k po satu ako mogu

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 02 feb 2025, 14:24

Lillard je napisao/la:
02 feb 2025, 13:13
RollingPaper je napisao/la:
02 feb 2025, 12:54
Ne mozes porediti Acu Pejovica i Dubiozu al nikako.

Dva razlicita svijeta, ne pjeva Dubioza po kafanama.
Mislio sam na dvoranske koncerte i na otvorenom svakako.
Meni je to preskupo za ono sto Dubioza proizvodi.
Moze ti biti preskupo zato sto ne slusas tu vrstu muzike, a ne za ono sto Dubioza proizvodi. Generalno ne znam ni sta mislis pod tim "proizvodi"? Svidjala se nekome njihova muzika ili ne, ljudi imaju odlicno posjecene turneje od Juzne i Sjeverne Amerike, pa sve do Australije. Globalno su popularan i trazen bend, sto je fantasticno s obzirom da su iz BiH. Svakako, nije bas ni da su RHCP, ali nisu ni Mile Kitic i ostali estradnjaci koji napune diskoteku samo zato sto tamo negdje ima nase dijaspore.

A svakako bih se slozio da je meni daleko bolja ona Dubioza sa samog pocetka, nego ova koja se bazira na pjevanju pjesama na engleskom. Ali sta ces, to je posledica te njihove popularnosti, gdje oni nisu vise proizvod za BiH i region, nego i za ostatak svijeta.
Zadnja izmjena: dscile, dana/u 02 feb 2025, 14:25, ukupno mijenjano 1 put.

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 02 feb 2025, 14:25

VensanKasel je napisao/la:
01 feb 2025, 20:39
MilanMladenovic je napisao/la:
01 feb 2025, 20:34
01 feb 2025, 20:31

Pa tak isti Bingo ubija sa hranom , taj petak ako niko ne jede gube ogroman novac , dodajte im neradnu nedjelju itekako će osjetiti .

Kad bi subotom bio bojkot , e to bi baš haos bio ...
Kad bismo uspjeli spojiti petak, subotu i neradna nedjelja tu bismo bas ogromnu razliku uspjeli napraviti. Ali tesko.
To je top ideja , u Hrvatskoj počeli trgovci da spuštaju cijene .

Pazi ovo , " Zbog ozbiljne zabrinutosti oko trenutačnih tržišnih okolnosti koje negativno utječu na potrošače, a samim time i na njihove zaposlenike" te na ugled njihova Društva, Tommy je, naime, danas svojim dobavljačima odaslao dopis kako su mu sva daljnja povećanja cijena koja najavljuju neprihvatljiva te da od 1. veljače ne prihvaća cjenike s novim poskupljenjima. Dapače, od dobavljača očekuje da vrate cijene na razinu od 31. prosinca 2024., inače si dozvoljava pravo da njihove proizvode makne/izlista s polica.

Svaka čast hrvatima , kod njih su pohlepniji nego kod nas .
Znam da ne citas klix ali evo ko da su nas culi:
https://www.klix.ba/biznis/privreda/za- ... /250201113
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 02 feb 2025, 15:04

Lillard je napisao/la:
02 feb 2025, 08:30
Dubioza kosta 50k eura? Znam koliko kosta Sasa Matic, Joksimovic ili Aco Pejovic, nema teorije.
Minimalno 50 hiljada,

Dubioza je daleko najuspješniji Bosanskohercegovački proizvod od rata pa naovamo. Računajući isključivo bendove.
Na stranu što su dokur'čili, otiđi na njihov koncert i dobićeš šou u rangu najvećih svjetskih bendova.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 feb 2025, 16:34

dscile je napisao/la:
02 feb 2025, 14:24
Generalno ne znam ni sta mislis pod tim "proizvodi"? Svidjala se nekome njihova muzika ili ne, ljudi imaju odlicno posjecene turneje od Juzne i Sjeverne Amerike, pa sve do Australije. Globalno su popularan i trazen bend, sto je fantasticno s obzirom da su iz BiH. Svakako, nije bas ni da su RHCP, ali nisu ni Mile Kitic i ostali estradnjaci koji napune diskoteku samo zato sto tamo negdje ima nase dijaspore.

Oni imaju princip po kojem rade već 7-8 godina. Pune ove male dvorane/klubove kapaciteta 1500-2000 mjesta, to rasprodaju po cijenama od 25-50 eura i tako rokaju nekih desetak svirki mjesečno. U međuvremenu im ulete festivali i trgovi gdje naplate velike pare i nema zime za njih. Oni ne zavise od naše publike, dovoljno su popularni u recimo Holandiji, Poljskoj, Češkoj, itd, da bez problema rasprodaju taj kapacitet.

Što se tiče drugog dijela tvog posta, imaju oni jednog pametnjakovića koji je umislio da je Goran Bregović i da će se oni sami progurati, pa su odbili neke ponude za veoma ozbiljne priče, ali je po njegovom mišljenju procenat bio neprihvatljiv. On je mislio da će globalna slava doći sama po sebi jer im je eto Piratebay stavio pjesmu na naslovnu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 02 feb 2025, 17:31

02 feb 2025, 14:25
01 feb 2025, 20:39
01 feb 2025, 20:34

Kad bismo uspjeli spojiti petak, subotu i neradna nedjelja tu bismo bas ogromnu razliku uspjeli napraviti. Ali tesko.
To je top ideja , u Hrvatskoj počeli trgovci da spuštaju cijene .

Pazi ovo , " Zbog ozbiljne zabrinutosti oko trenutačnih tržišnih okolnosti koje negativno utječu na potrošače, a samim time i na njihove zaposlenike" te na ugled njihova Društva, Tommy je, naime, danas svojim dobavljačima odaslao dopis kako su mu sva daljnja povećanja cijena koja najavljuju neprihvatljiva te da od 1. veljače ne prihvaća cjenike s novim poskupljenjima. Dapače, od dobavljača očekuje da vrate cijene na razinu od 31. prosinca 2024., inače si dozvoljava pravo da njihove proizvode makne/izlista s polica.

Svaka čast hrvatima , kod njih su pohlepniji nego kod nas .
Znam da ne citas klix ali evo ko da su nas culi:
https://www.klix.ba/biznis/privreda/za- ... /250201113
E to je već ozbiljno , rekao sam samo neka krene neka se zakotrlja , pa da konačno kao društvo nešto promijenimo .

Formiraju cijene kako im se digne .
Šta kažu iz zaštite potrošača ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 02 feb 2025, 19:34

Rajaz je napisao/la:
02 feb 2025, 15:04
Lillard je napisao/la:
Dubioza kosta 50k eura? Znam koliko kosta Sasa Matic, Joksimovic ili Aco Pejovic, nema teorije.
Minimalno 50 hiljada,

Dubioza je daleko najuspješniji Bosanskohercegovački proizvod od rata pa naovamo. Računajući isključivo bendove.
Na stranu što su dokur'čili, otiđi na njihov koncert i dobićeš šou u rangu najvećih svjetskih bendova.
da se ne lazemo dubioza je i jedini bend :D ustvari ima i zoster jos i to je to ne racunam ove exyu koji nece u penziju :D

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 02 feb 2025, 19:42

bob je napisao/la:
02 feb 2025, 19:34
Rajaz je napisao/la:
02 feb 2025, 15:04
Lillard je napisao/la:
Minimalno 50 hiljada,

da se ne lazemo dubioza je i jedini bend :D ustvari ima i zoster jos i to je to ne racunam ove exyu koji nece u penziju :D
Ima Kultur Shock :mrgreen:

Jbga to što nema drugih nije do Dubioze

Zato imaš najkvalitetniji mogući underground poput

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 02 feb 2025, 20:08

https://m.bild.de/regional/muenchen/mue ... gle.com%2F

Srbin neki nozem izbo mater i oca al nije ih ubio.
U mojoj ulici, citav dan helikopteri iznad stana lete a jos ga nisu nasli.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 02 feb 2025, 20:30

soxx je napisao/la:
02 feb 2025, 20:08

Puna drzava smeca. Nemoj izlaziti nigdje dok ga ne uhvate. :yawn:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 02 feb 2025, 20:47

slika
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 02 feb 2025, 21:56

I found freedom. Losing all hope was freedom.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 03 feb 2025, 00:17

soxx je napisao/la:
02 feb 2025, 20:08

Ko zna, šta je tu sve bilo među njima…

Btw lijepo to kod tebe izgleda u komšiluku

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 feb 2025, 07:44

Uskoro u trgovinama brašno od žutog crva brašnara

Evropska komisija značajno je ubrzala uključivanje jestivih insekata u evropsku prehrambenu kulturu kao alternativnih izvora proteina. Razlog je sve veća potražnja za hranom uprkos smanjenju prinosa poljoprivrednih proizvoda.
Oni koji proizvode konzumirat će kvalitet, dok će ostali tražiti crve i skakavce.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 03 feb 2025, 08:26

gdje su forumasi sto su se borili za trumpa
ne izgleda kao da je najpametniji,zglajzno je on

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 03 feb 2025, 08:32

Ja imam osjecaj da je DEI i taj sam WOKE pokret vise doprinjeo pobjedi Trumpa nego sve i jedan Republikanac. Ljudima jednostavno dopizdilo do te mjere da ce cak i ovu budalu radije trpiti naredne 4 godine
GGMU

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 feb 2025, 08:37

Da hoce propast, zajedno sa Trumpom. Samo ce ojacati ove druge jer ce ulagati vise u sebe i u druge mozda jeftinije alternative. Ne znam ko ga savjetuje ali ekononija nije da se zatvoris u sebe, neces nidokle. Polahko, sve ce to doci na svoje.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 03 feb 2025, 08:39

Ministar odbrane BiH Zukan Helez u nedavnom intervju na Federalnoj televiziji ispričao je kako je direktno posredovao u zaposlenju jedne ženske osobe preko Agencije za državnu službu.

"Jednu priču da ispričam. Vrlo zanimljiva, neće dugo trajati. Desilo se da me nazvala žena iz Istočnog Sarajeva. To je dijete poginulog borca Vojske Republike Srpske. Prije 11 godina je završila fakultet. Molila je preko SNSD-a, preko SDS-a... Porodica je u jako velikoj krizi, bolesni su itd. I ja sam je pozvao da dođe, preko Agencije za državnu službu obezbjedio sam da je zaposlimo, ugovor o radu. Njen tata je poginuo na sarajevskom ratištu kao pripadnik VRS. Moj brat je poginuo kao pripadnik Armije RBiH u specijalnoj jedinici", prisjetio se Helez.
:tokralju: :tokralju:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 feb 2025, 09:04

sljivo je napisao/la:
03 feb 2025, 08:37
Da hoce propast, zajedno sa Trumpom. Samo ce ojacati ove druge jer ce ulagati vise u sebe i u druge mozda jeftinije alternative. Ne znam ko ga savjetuje ali ekononija nije da se zatvoris u sebe, neces nidokle. Polahko, sve ce to doci na svoje.
On radi sve da nadoknadi ukidanje income taxa, koji plaćaju bogati i ultrabogati, logika mu je da to ukine a uvede sales tax ili ti ga pdv od 23 posto za običnu buraniju, plus tarife svima koji nešto izvoze u ameriku, tako da bi time nadoknadio ukidanje poreza bogatima. :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.