FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
90
45%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
62
31%

Ukupno glasova: 199

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 02 feb 2025, 20:48

Sutra bi trebao “pasti” najmanje jedan potpis, ako ne i dva.
Koljić je blizu, Gruzijac isto. Ma da se čeka i dalje 100% potvrda, do tad ja ne vjerujem.
Traži se lijevi bek, a nije isključeno da će i stoper doći.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 02 feb 2025, 20:48

mnon46 je napisao/la:
02 feb 2025, 20:40
SamoDaKazeem je napisao/la:
02 feb 2025, 20:39
mnon46 je napisao/la:
02 feb 2025, 20:37

Jesi li gledao danas utakmicu? Ako jesi ne znam kako nisi vidio da je Kuprešak bio među najboljima.
Zato što mi današnja utakmica nije mjerilo već sve ukupno do sada prikazano.Taj se neće kod nas hljeba najesti vjeruj mi.
Tačno, moguće da mu je današnje samo bljesak, ali ono što je odigrao, želio bih mu da zadrži kroz ostatak sezone. Nemoguće je da je par sezona u širokom bio dobar i onda zaboravio igrati.
U širkom je igrao ofanzivno i davao golove iz neke tranzicije kod nas igra lijevog bočnog i loše mu ide.
Da hoće postati Marcelo ali dabogda.
Gneralno mi nije jasna naša selekcija.
Mi imamo tri trkački potentna igrača,to su Guli,Kieremeh i Beganović.
Znači da igramo stalni presing sa trojicom trkača nekako ne ide.
Da druge strane smo sa loptom na vi,tu tek vidim problem u igri na posjed.
Stalna promjena direktora,trenera,skauta,promjena formacija,kuraca palaca nas je unazadila da više ne znamo kud gonimo.

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 02 feb 2025, 20:49

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
02 feb 2025, 20:48
Sutra bi trebao “pasti” najmanje jedan potpis, ako ne i dva.
Koljić je blizu, Gruzijac isto. Ma da se čeka i dalje 100% potvrda, do tad ja ne vjerujem.
Traži se lijevi bek, a nije isključeno da će i stoper doći.
Ko bi mogao biti ovaj bek , znam da je Borna u pregovorima sad koliko je realno ..
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 02 feb 2025, 20:50

Bojim se da cemo osjetiti posljedice loseg i kasno odradjenog prijelaznog roka u narednih 5 kljucnih utakmica. I da dodje napadac sada treba mu minimum mjesec dana da se uhoda na prvu.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 feb 2025, 20:52

vedinjo98 je napisao/la:
02 feb 2025, 20:50
Bojim se da cemo osjetiti posljedice loseg i kasno odradjenog prijelaznog roka u narednih 5 kljucnih utakmica. I da dodje napadac sada treba mu minimum mjesec dana da se uhoda na prvu.
Ma ne treba.
Teško je uhodati 10 igrača a mi 7-8 uhodavamo već pola godine i jače 2 nova se lako uklope ako su kvalitet.

Nek prebaci na 4-2-3-1 ako nema igrača za 5-3-2 ili 3-5-2. Ima 20+ igrača koji bi svi igrali u drugim klubovima, ne bi možda u prvih 11 svi ali bi igrali tako da je to sasvim dovoljno.

Fali spic , i fali tamo lijevo umjesto Kyeremeha igrač jer on ne igra ništa.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 02 feb 2025, 20:54

Da, ovo danas nije izgledalo dobro i ne znam zašto je to toliko teško priznati kad je i sam trener nezadovoljan kao nikad.
Meni nije jasan Zekić zašto je uporan i forsira ovakvu igru.
Sad kad si ostao bez igrača koji je morao igrati i igru si možda prilagođavao njemu sad ponovo isto i to po cijenu da limitiraš ponajboljeg igrača.
Danas se je vidjelo koliko smo limitirani protiv neambicioznih ekipa, njigova dva stopera sa bekovima zatvore naše napadače, dva defanzina vezna zatvore naše ofanzivne a centralni zatvori našeg defanzivnog i svi stoje od vrha šesnesterca do centra, zato i izgledamo bezidejno u periodima kad se naša tri stopera beskonačno dodaji između sebe. Naša dva beka koja trebaju da stvaraju taj višak su limitirani ne znaju igrati lopte, trebaju da igraju visoko sa ofanzivcima da na tom dijelu terena stvaraš višak da napadači imaju više prostora šta te briga što ćeš ispast imaš zato trojicu nazad da to pokrivaju ali ne, oni su zakovani na centru i čekaju da im se Pavičić ili Mustafić otvore umjesto suprotno da rade.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 02 feb 2025, 20:55

vedinjo98 je napisao/la:
On ako je kvalitet lahko ce se uklopit , i Bubanja je haman iz aviona pa u prvih 11 upao tako da nije to baš tako

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 02 feb 2025, 21:03

Lorenco opet objavio za gruzijca ujutro je tu.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 02 feb 2025, 21:07

jurisicduska je napisao/la:
02 feb 2025, 20:52
vedinjo98 je napisao/la:
Ma ne treba.
Teško je uhodati 10 igrača a mi 7-8 uhodavamo već pola godine i jače 2 nova se lako uklope ako su kvalitet.

Nek prebaci na 4-2-3-1 ako nema igrača za 5-3-2 ili 3-5-2. Ima 20+ igrača koji bi svi igrali u drugim klubovima, ne bi možda u prvih 11 svi ali bi igrali tako da je to sasvim dovoljno.

Bez zezancije sad, ja sam ovdje spominjao lijevo krilo Godson Kyeremeh iz Caen-a, ubijeđen sam da nije skup a fantastičan igrač kojeg sam gledao 15ak puta i skoro svaki put me oduševio. Koliko vidim imaš kontakte u klubu pa eto jedan prijedlog jer vidim da se ganja krilo. Strašan je dribler i veoma brz, malo mubzavršnica nije jača strana ali to ionako ovisi često od situacije.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 02 feb 2025, 21:09

H8Z7 je napisao/la:
02 feb 2025, 20:31
Da vidimo kako smo popunjeni.
Golman: Rogić Rockov, Mušija, Mehić. Dovoljno.

Stoper: Gojković, Soldo, Jović, Đurić, Mujkić. Jovića nema do aprila vjerojatno, ostajemo na 4 stopera od kojih su dva iskusna i dva mlada. Nama nedostaje stoper. Šta ako Đurić napravi grešku i psihički se uništi? Još na to dodajte publiku i svakakve nazive za igrače, a vrlo je moguće takav scenarij. Igramo sa 3 nazad a imamo 4 stopera u ekipi. Moje mišljenje je da bi bilo idealno dovesti igrača na posudbu od 6 mjeseci. Nađemo nekog iskusnijeg i gotovo. Krenuti u sezonu sa ovim stoperima je ruski rulet.

RB: Beganović, Unušić, po potrebi Hamzić. Taman.

LB: Kuprešak, Jović, po potrebi Mujkić. Ne bi bilo loše pronaći nekoga ko može igrati stopera i LB tako da završimo dvije muhe jednim udarcem.

CDM: Bubanja, Jatta. Sad je teško nešto pronaći, krpiti se do ljeta.

CM: Lulić, Pavičić, Krdžalić, Mustafić, Mehmedović, Hamzić. Đorđevića ne računam Bog zna kada će se vratiti. Fino smo popunjeni.

Napad: Turkeš, Guliashvili, Kyeremeh, po potrebi Ristić. Nedostaje napadač očajnički. Idealno bi bilo dva napadača.

Da zaključimo, stoper koji može igrati i LB. Dva napadača. Tri igrača za dvije pozicije i kraj.
Golmani - ok
Gojković - Soldo - ok, Lijevi bek Kupresak upitne forme, Jovic povrijedjen par mjeseci
Beganovic - povrijedjen, Unusic nije igrac za prve postave
Bubanja dobar, Jatta mesar, tesko ce mu prolaziti startovi sa priprema kod domacih sudija
Lulic - nije mi jasno sto ne igra na pripremama u prvoj postavi, Pavicic nikako puni potencijal da pokaze, Krdzalic dobar mlad igrac, Mustafic klupa za mene, Mehmedovic se forsira ali nije puni potencijal pokazao nikad, Đorđević povrijeđen nažalost
Turkes -slabo do sad, Guli najbolji igrac ekipe, Kyeremeh moze u napad i na krilo.

Jos jedan iskusan stoper uz Gojkovica i Soldu..Krdzalica forsirati u vezu kao u21, napadac ubica, jedno krilo i mozda se imamo cemu nadati.

Skor na pripremama 1 pobjeda, 1 remi i 2 poraza sve od slabijih ekipa. Ali kao sto forumski puk kaze to tako treba, da budemo neuigrani na pripremama pa da se uigravamo prve utakmice u sezoni...ta hipoteza postoji samo kod nas, da odradis sto gore pripreme igrat ces dobro u sezoni

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 02 feb 2025, 21:09

Ovaj Gruzijac dolazi na posudbu sa opcijom otkupa za 250k eura.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 02 feb 2025, 21:12

Krilo i napadac su prioriteti. Lijevi bek pozeljan.. kasnimo malo, ali sta je tu je.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 02 feb 2025, 21:18

Vasilios dobro nam došao 🇬🇪 🇧🇦

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 feb 2025, 21:21

Tracy3McGrady je napisao/la:
02 feb 2025, 21:07
02 feb 2025, 20:52
vedinjo98 je napisao/la:
Ma ne treba.

Bez zezancije sad, ja sam ovdje spominjao lijevo krilo Godson Kyeremeh iz Caen-a, ubijeđen sam da nije skup a fantastičan igrač kojeg sam gledao 15ak puta i skoro svaki put me oduševio. Koliko vidim imaš kontakte u klubu pa eto jedan prijedlog jer vidim da se ganja krilo. Strašan je dribler i veoma brz, malo mubzavršnica nije jača strana ali to ionako ovisi često od situacije.
Bez zajebancije nemam nikakve kontakte u klubu prije 5-6 godina sam imao fine kontakte , prijateljske , mogo sam nazvat, poslati poruku popit kafu sad ne. Znam par ljudi koji nisu specijalno ni bitni. Ovo pišem čisto da neko u budućnosti ne napise da imam nekakvu korist od kluba.

Imamo mali problem jer svi čekaju unosnije ponude, iz drugih liga, mi bez obzira na uslove kojim možemo parirati ne možemo neke druge stvari ponuditi, ova liga je odron, poluregularna. Igrači se čuju, znaju šta se dešava.

Mislim da smo na dobrom putu prije svega jer su srećom potrefili dobrog trenera i srećom on zna šta radi. Nekako je pokrenuo taj neki val pozitivnih promjena u klubu, uveo veći profesionalizam sto se nadam da će rezultirati na kraju velikim stvarima. Zapamtite da se protiv njega ne smijemo okrenuti.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 02 feb 2025, 21:23

I ja sam nacuo da je gruzijac zavrsen i da bi vec sutra objava mogla biti.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 feb 2025, 21:28

ErosViverosViv je napisao/la:
02 feb 2025, 21:23
Gruzijac je završen to je to nije on ni problem.
Malo vise informacija , dosta je obećavao on i bio generacijski talenat, za jednog napadača dosta je dobar tehnički igra s obje noge. Može se uklopit i u 5-3-2 i bit krilo u 4-3-3 tako da nije on bez pameti doveden. Po meji fantastičan potez.

Čekamo Koljica i pregovara se sa još jednim stoperom.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 02 feb 2025, 21:29

Evo jedna gruzijska. Nije je teško ni naučiti

si=tv4ussXOQJYrMuVN
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 02 feb 2025, 21:31

02 feb 2025, 21:28
ErosViverosViv je napisao/la:
02 feb 2025, 21:23
Gruzijac je završen to je to nije on ni problem.
Malo vise informacija , dosta je obećavao on i bio generacijski talenat, za jednog napadača dosta je dobar tehnički igra s obje noge. Može se uklopit i u 5-3-2 i bit krilo u 4-3-3 tako da nije on bez pameti doveden. Po meji fantastičan potez.

Čekamo Koljica i pregovara se sa još jednim stoperom.
Po onom sto je izjavio u onom intervju , mislim da ni sa Koljicem ne bi trebalo biti nekih prevelikih problema a iskreno se nadam da ce potpisat sutra / prekosutra

Inspiracija
Kontakt:

Post Postao/la Inspiracija » 02 feb 2025, 21:34

Odbrana danas za 10, Gojković je ono što nam je trebalo. Kuprešak isto jako dobar. Ne vidim ko bi nam mogao biti U21 jer Mehmedović to neće biti sigurno.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 02 feb 2025, 21:35

Nemoj se brate puno uzdat u to što govore na intervjuima. Svi oni vole Sarajevo više od života al' 100K eura vole više pa taman da ih u Kirgistanu dobiju.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”