Zato što je ta pjesma nastala 98-99 godine, prvi put se pjevala čini mi se u Skenderiji na jednom od zimskih turnira, zatim u narednih nekoliko godina pjevala se u korteou Hodi Zla kad su išle na Grbavicu i jednostavno prestala zato sto su je druge navijačke pjesmme pregazile.Paromlinac je napisao/la: ↑02 feb 2025, 22:30A sa cim ima veze ? Mozes li bilo kome objasniti na sta se odnose rijeci navijacke pjesme " Daj mi, majko, sibicu i kantu benzina, da zapalim Grbavicu, da ne bude zima " ? Ne zelim da povociram, stvarno me interesuje.
Niko ama baš niko nikad od navijača zeljezničara iz tog perioda nije tu pjesmu doživljavao kao uvredu na period od 1992 niti je dovodio u kontekst sa tim događajem, samo jedna od "provokatorskih" pjesama i ništa više.
Čak ni 2022 kad je bila dio koreografije na derbiju nisam upratio da je neko povezivao te dvije stvari.
Problem je nastao kad su vaše glavonje sa južne tribine ugostile prekodrinske štovatelje navjećih kasapina i rušitelja ovog Grada i onih koji kliću likovima koji su zapalili Grbavicu 1992 godine a zatim nekoliko likova ovde pokušavajući da opravdaju taj čin skontali i spinovali da ta pjesma aludira na 1992 godinu i da su navijači Sarajeva isti kao i oni koji su to radili.