Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la kraljttbvb » 03 feb 2025, 11:39

feniksptica je napisao/la:
03 feb 2025, 11:37
kraljttbvb je napisao/la:
03 feb 2025, 11:35
Marsal je napisao/la:
03 feb 2025, 11:24

Prave kontra efekat. Samo će još više raspizdit ljude. Ekstra.
Moze se bojkotovati dok ne otopli.

Cim se na proljece mogne za vikend baciti kakvog mesa na rostilj, narod ce ga ici kupovati i ici rostiljati, to je nama najbitnije u zivotu.

Nemamo mi naviku protesta, bojkota i slicnih stvari. Sve nam je od danas do sutra. Nek je danas dobro, a za sutra nas nije briga...
Neće, sad ce Ramazan.
Taman iskoristit i to.

Nit se jede nit pije. Ako se dogura do Marta bojktom, uspjet ce i tad.
Mi u Hercegovini rostiljamo i u februaru, jer bude lijepo vrijeme.

Vi sto ste sjevernije cekajte april, dok prodje ramazan :D
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 03 feb 2025, 11:42

Meni je nevjerovatno koliko smo mi postali pesimisti za sve. Prije protesta je bila priča da neće niko bojkovat, da nema bošnjo kulture za protest, a onda kad su u petak osvanule slike praznih radnji, onda se okrenula priča na Sutra će zato police iznijeti. I odmah se sutradan tražile slike punih marketa kao da inače (i prije neradne nedjelje) nisu subotom prepuni.

Tako nam je u politici, sportu, umjetnosti i u svemu. Ubijen bilo kakav tračak nade u narodu.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 03 feb 2025, 11:49

Nmg vjerovat koliko bolesni i glupi ljudi zive ovdje da je gasenje USAIDa docekano s euforijom i radovanjem
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 03 feb 2025, 11:51

Treba naglasiti da sektor trgovine podrazumijeva veleprodaju, maloprodaju, uvoz/izvoz i e-commerce. Ovo znači da naprimjer određena kompanija ili više njih koje se bave uvozom ili izvozom robe, na dan bojkota u FBiH je mogla uvesti ili izvesti robe u višemilionskom iznosu, što utječe na ukupni promet.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 03 feb 2025, 12:01

StevieG8 je napisao/la:
03 feb 2025, 11:49
Nmg vjerovat koliko bolesni i glupi ljudi zive ovdje da je gasenje USAIDa docekano s euforijom i radovanjem
nismo beze opjevani u svim vicevima kao najveci glupani

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 03 feb 2025, 12:08

Nama je USAID bio jedna od najboljih veza sa zapadom, pa evo samo zadnje izbore je USAID direktno donirao opticke skenere i uredjaje za automatsko brojanje glasova, znaci jedna od rijetkih organizacija koja je donijela mnogo dobra ovoj drzavi ide u shutdown

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 03 feb 2025, 12:33

Jabroni je napisao/la:
03 feb 2025, 11:51
Treba naglasiti da sektor trgovine podrazumijeva veleprodaju, maloprodaju, uvoz/izvoz i e-commerce. Ovo znači da naprimjer određena kompanija ili više njih koje se bave uvozom ili izvozom robe, na dan bojkota u FBiH je mogla uvesti ili izvesti robe u višemilionskom iznosu, što utječe na ukupni promet.
U ovom grmu i leži zec, nema izvještaja isključivo iz maloprodaje. Zato je i pod hitno potrebna najavljena fiskalna reforma protiv koje se bune trgovci.

bromazepam
Kontakt:

Post Postao/la bromazepam » 03 feb 2025, 12:44

feniksptica je napisao/la:
03 feb 2025, 11:37
kraljttbvb je napisao/la:
03 feb 2025, 11:35
Marsal je napisao/la:
03 feb 2025, 11:24

Prave kontra efekat. Samo će još više raspizdit ljude. Ekstra.
Moze se bojkotovati dok ne otopli.

Cim se na proljece mogne za vikend baciti kakvog mesa na rostilj, narod ce ga ici kupovati i ici rostiljati, to je nama najbitnije u zivotu.

Nemamo mi naviku protesta, bojkota i slicnih stvari. Sve nam je od danas do sutra. Nek je danas dobro, a za sutra nas nije briga...
Neće, sad ce Ramazan.
Taman iskoristit i to.

Nit se jede nit pije. Ako se dogura do Marta bojktom, uspjet ce i tad.
:crazy:

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 03 feb 2025, 12:44

StevieG8 je napisao/la:
ma levati nemaju pojma mislim ono nase trubi da ne valja i ne treba jer te ne dotice samo npr projekat dijaspor gdje su ulagali koliko i investitori ili projekat da se pokrenu lokalna preduzeca u bih itd ima i ono oko turizma to mi je nes na prvu ono poznato vjerujem da ih ima bruku jos …

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 03 feb 2025, 12:47

bob je napisao/la:
03 feb 2025, 12:44
StevieG8 je napisao/la:
ma levati nemaju pojma mislim ono nase trubi da ne valja i ne treba jer te ne dotice samo npr projekat dijaspor gdje su ulagali koliko i investitori ili projekat da se pokrenu lokalna preduzeca u bih itd ima i ono oko turizma to mi je nes na prvu ono poznato vjerujem da ih ima bruku jos …
Ovo je ne samo za ekonomiju nasu katastrofalno vec i za citavu situaciju u drzavi. USAID je bio jedan od stubova osiguranja drzavnosti. Srbima i hrvatima se bas otvorilo
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 03 feb 2025, 12:51

coelho41 je napisao/la:
03 feb 2025, 12:08
Nama je USAID bio jedna od najboljih veza sa zapadom, pa evo samo zadnje izbore je USAID direktno donirao opticke skenere i uredjaje za automatsko brojanje glasova, znaci jedna od rijetkih organizacija koja je donijela mnogo dobra ovoj drzavi ide u shutdown
i sta su nam pomogli ti uredjaji,to je najveca prevara ikad.
ljudi izglasali sda kao pobjednicku partiju i onda dodje neki stranac i banuje narodnu volju i kaze ovi sto su izgubili i ovi sto ih ima 3 % e oni ce praviti vlast ,jel tako ili sma ja pogresno to skontao

ne kazem da je dobro to gasenje usaida samo za te skenere pricam

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 03 feb 2025, 12:54

Ukinut djeciji doplatak za vlasnike d.o.o i obrta.
Mijatovic i Niksic traze da ih neko upuca na ulici, druge nema.

Poruka od jedne zene:

"Ja sam rastavljena majka troje djece nemam alimentaciju imam frizerski salon i naravno na osnovu toga skinuli ukinuli su djeciji doplatak,tako da nemam rjeci za ovu drzavu"

Jos jedna od drugog lika:
"U istom sam ti problemu, naslijedio nakon smrti oca firmu d.o.o

Nakon što je preslo na mene, nikoga obavijestio nisam, nakon mjesec dana stize koverta iz Opštine Centar Sarajevo. Ukidaju se doplatak za djecu i subvencija od opštine za vrtic."

Ukinuta je i subvencija kamata za male obrtnike.
Ljudi uzeli kredite sa subvencioniranom kamatom, sada im to lojavi cetnik iz Banja Luke ukinuo.
Zadnja izmjena: Wanderson, dana/u 03 feb 2025, 12:57, ukupno mijenjano 1 put.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 03 feb 2025, 12:57

Da je gazda biti lako, gazda bi bio svako...
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 03 feb 2025, 12:57

relativizam je napisao/la:
03 feb 2025, 12:51
coelho41 je napisao/la:
ljudi izglasali sda kao pobjednicku partiju i onda dodje neki stranac i banuje narodnu volju i kaze ovi sto su izgubili i ovi sto ih ima 3 % e oni ce praviti vlast ,jel tako ili sma ja pogresno to skontao

skeneri u punom obimu tek trebaju biti uvedeni 2026e da budu na svim birackim mjestima sad sa ovim jer je USAID bio jedan od najvećih donatora sredstava je na klimavim nogama, kao promocija turizma naseg vani, pomaganje malih zanata, diaspora invest programa, programa davanja para u sigurne kuce za zene i djecu, obnova javnih ustanova, pomoć poljoprivrednicima oko odrzive proizvodnje

ljudi su u nasoj drzavi poklonili cetiri milijarde maraka u zadnjih tridesetak godina koje nisu trebali oni i japanska jica su dvije najvece organizacije koje su ulagale u nas

Isto tako tim hudim japancima se niko ziv nije zahvalio a da nije njih bilo ne bi mogao u citavoj drzavi uraditi ultrazvuka il slikanje pluca u domovima zdravlja

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 03 feb 2025, 12:59

coelho41 je napisao/la:

Skenere sam uzeo samo kao primjer dobre volje, ali ako hoces bas o njima da razgovaramo, reci cu ti da nisu nista pomogli zato sto si imao te uradjaje samo na probnim mjestima u Tuzli, pokazali ucinkovitost od 98,62% na odabranom uzorku i kao takvi su bili prvi korak ka potpunom elektronskom glasanju tj. prebrojavanju na narednim izborima, koje ocigledno necemo docekati jer nema USAIDa vise...

Osim toga USAID je krajem prosle godine zastitio 20 autohtonih proizvoda bh. porijekla ukljucujuci i sarajevske cevape, puno su oni nama dobrog donosili da bi ja sad citao kako narod slavi sto ih nema vise

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 03 feb 2025, 13:08

Sage je napisao/la:
03 feb 2025, 12:57
Ono ima firmu i još bi da mu država finansira vrtić i šta sve ne. Pa to samo kod nas ima. :crazy:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 03 feb 2025, 13:11

coelho41 je napisao/la:
03 feb 2025, 12:59
coelho41 je napisao/la:

Skenere sam uzeo samo kao primjer dobre volje, ali ako hoces bas o njima da razgovaramo, reci cu ti da nisu nista pomogli zato sto si imao te uradjaje samo na probnim mjestima u Tuzli, pokazali ucinkovitost od 98,62% na odabranom uzorku i kao takvi su bili prvi korak ka potpunom elektronskom glasanju tj. prebrojavanju na narednim izborima, koje ocigledno necemo docekati jer nema USAIDa vise...

Osim toga USAID je krajem prosle godine zastitio 20 autohtonih proizvoda bh. porijekla ukljucujuci i sarajevske cevape, puno su oni nama dobrog donosili da bi ja sad citao kako narod slavi sto ih nema vise
ma ja se dotakao samo tih skenera a to sa usaid onaj tamo ne zna dje udara ,brzo ce tamo jos jedni izbori ako nastavi

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 feb 2025, 13:12

Problem nije sa USAIDom već sa onim ko dođe da popuni taj vakuum, tipa neki kinez ili rus npr., gdje će kroz te insititucije da šire svoj uticaj ovdje. Vjerujem da smo već prije zaključili da nama (Bošnjacima) ne odgovara nijedan drugi uticaj mimo prozapadnog tj. američkog. Ako je USAID američka ubleha, sad će doći CHINAID kineska ubleha, nema tu neke veće razlike u strukturi i politici takvih organizacija bez obzira odakle dolaze, samo je razlika šta mi želimo da se ovdje promoviše.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 03 feb 2025, 13:12

Pendulum je napisao/la:
03 feb 2025, 13:08
Sage je napisao/la:
03 feb 2025, 12:57
Ono ima firmu i još bi da mu država finansira vrtić i šta sve ne. Pa to samo kod nas ima. :crazy:
Postoje ljudi koji imaju obrte sklapaju kraj s krajem imaju 3,4 djece i nemaju pravo, dok onaj iz BH Telecoma s platom 2+ hiljade ima to isto pravo i drzavni posao.

PopravnaToljaga
Kontakt:

Post Postao/la PopravnaToljaga » 03 feb 2025, 13:17

USAID je doveo paradu u Sarajevo

Ćao ćao

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, kraljttbvb i 4 gosta.