TETRAPAK je napisao/la: ↑03 feb 2025, 15:28
TrofejiSuTu je napisao/la: ↑03 feb 2025, 13:55
Treba biti veliki zaljubljenik kluba i bordo boje,ali i jos veci mazohista sto Mirvic ocito jeste pa se nositi sa svim ovim i jos strovaljivati novac koji se mjeri u kilogramima.
Zaista trebamo se osjecati privilegovano sto imamo takvog covjeka,pa mi ne pada na pamet nesto kritikovati, jel doslo pojacanje 10 dana prije ili kasnije,itd…a i za to postoje objektivni razlozi.
Ko smo mi uopste da pridikujemo zbog bilo cega,i kakav je nas odgovor na sve to? 3000 clanova,jel to?
Ne daj Boze da mi trebamo spasavati klub od bilo cega.
Zato manje kenjanja,a vise konkretne podrske klubu.
Navijaci su ovaj klub spasili od kvazi politicara i struja kakve danas vidimo kod veleza, gurbeta, slobode i slicnih.
Samo je pitanje da li si navijao za Sarajevo prije 15tak godina ili se ne sjecas?
Tendenciozan ti je prvi dio pitanja,drugi dio mogu razumijeti samo ako sam u medjuvremenu dozivio totalno amneziju,sto svakako nije slucaj.
Dakle,svjestan sam potpuno svake klupske epohe jos iz birvaktile one lige i prije osnivanja HZ-a,koji su izuzeti naravno iz tog gore posta.
Ja pricam o navijacima (cija je uslovno receno najveca baza) koji su prisvojili glagol „Navijati“ dodajuci sufiks „ač“,i dobili imenicu Navijač,mnozina Navijači.
Kod nas izgleda u navijackom korpusu postoje bruto i neto navijaci.
Bez zelje da palamudim ovdje bilo sta,statistika i brojke su neumoljivi. Ponekad!
Ziv mi bio!
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!