Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
alemsa je napisao/la: ↑03 feb 2025, 22:02Sad se jede samo organic, Trumpa interesuje i da nacija bude zdravijasljivo je napisao/la: ↑03 feb 2025, 21:55Vidi čuda, najviše izvoze auta i dijelove u ameriku. I naravno poljoprivredna dobra. Aleme što si vozo i jeo vozo i jeo si. 500 milijardi robe uvezu. Slično kao Kanada samo što kanada umjesto povrća i voća uvozi najviše gorivo. I oni ukupno oko 500 milijardi uvezu. Pa ti vidi koji je to udar. preko 100, 200 milijardi će ljudi da plate, ko što kažu oko 800 dolara na godinu više troškova proječno po čovjeku, ako pola toga ne propadne.To su samo laičke brojke gdje će udar na čitavu ekonomiju biti i veći. Sumnjam da će oni iz los anđelesa da uzgajaju paradajz ili da prave viljuške za mjenjače.
MAGA!sljivo je napisao/la: ↑03 feb 2025, 22:07alemsa je napisao/la: ↑03 feb 2025, 22:02Sad se jede samo organic, Trumpa interesuje i da nacija bude zdravijasljivo je napisao/la: ↑03 feb 2025, 21:55
Vidi čuda, najviše izvoze auta i dijelove u ameriku. I naravno poljoprivredna dobra. Aleme što si vozo i jeo vozo i jeo si. 500 milijardi robe uvezu. Slično kao Kanada samo što kanada umjesto povrća i voća uvozi najviše gorivo. I oni ukupno oko 500 milijardi uvezu. Pa ti vidi koji je to udar. preko 100, 200 milijardi će ljudi da plate, ko što kažu oko 800 dolara na godinu više troškova proječno po čovjeku, ako pola toga ne propadne.To su samo laičke brojke gdje će udar na čitavu ekonomiju biti i veći. Sumnjam da će oni iz los anđelesa da uzgajaju paradajz ili da prave viljuške za mjenjače.
Evo te za koju godinu, pored rio grande![]()
Aleme šta je reć na ovo
Ma sta cu reci jara fake news, evo pod Bidenom ce ti se voditi dobra ekonomija, a gdje standard zivota? Digo ti cijene da mora raja po 2 posla i onda kaze gledaj poslova i para u ekonomiji. Bolje zaradjivati 50k a da je standard 40k, nego 100k a da je standard 95k. E sad ce demokrate samo gledati to 100k jer im ide voda na mlin. Pa sto ti je on eto tu rekao "you're gonna have hard time believing this". Logicno kad je opste poznato da je pod republikancima bolja ekonomija u skladu sa standardom. Pa eto ispade da je Biden imao jacu ekonomiju od Trumpa, a pod Trumpom $100 bilo k'o u Bosni 50km '98. Pod ovim $100, nisi mogo na kafu otic. Ali haj smaramo raju sa Amerikom, ima vas tu par sto se ukljucute ostali tolerisu odnosno i ne cita im se.
Ma možda djeluje bolja jer je pattern glasanja takav da republikanci dobiju dobru ekonomiju, sje.bu je, dodju demokrate da poprave, ovi opet naslijede dobru ekonomiju pa sj.ebu i sve tako. Otkad studiram me uvijek zanimala ta paralela, ali sudeći po svim statističkim podacima, demokrate su kvalitetnije. A po meni je to i logično, ljudi vode ubjedljivo medju college graduates, mislim da je D+20 minimalno, a koliko god mana mogao imati neko sa diplomom, teško mu se može podvaliti neefikasna i korumpirana vlast. A kad pogledaš republikance, to je stranka koja koristi whistleblows i kulturne ratove kako bi dobila legitimitet da obara poreze bogatim i to je jedini istinski interes, teško da se tu može išta kvalitetnije stvoriti.alemsa je napisao/la: ↑04 feb 2025, 00:15Ma sta cu reci jara fake news, evo pod Bidenom ce ti se voditi dobra ekonomija, a gdje standard zivota? Digo ti cijene da mora raja po 2 posla i onda kaze gledaj poslova i para u ekonomiji. Bolje zaradjivati 50k a da je standard 40k, nego 100k a da je standard 95k. E sad ce demokrate samo gledati to 100k jer im ide voda na mlin. Pa sto ti je on eto tu rekao "you're gonna have hard time believing this". Logicno kad je opste poznato da je pod republikancima bolja ekonomija u skladu sa standardom. Pa eto ispade da je Biden imao jacu ekonomiju od Trumpa, a pod Trumpom $100 bilo k'o u Bosni 50km '98. Pod ovim $100, nisi mogo u bingo otic. Ali haj smaramo raju sa Amerikom, ima vas tu par sto se ukljucute ostali tolerisu odnosno i ne cita im se.
Ako je sa drzavnog fakulteta mislim da da. Mojoj zeni su priznali fakultet sto je zavrsila u BiH (drzavni), samo morala prevesti diplomu na Eng jezik, isto kao da je u Usa zavrsila. To vam se nesto promjenilo na bolje zadnju deceniju, jer znam prije 15+ godina kad su nasi ljudi dolazili sa fakultetom iz BiH, da su morali braniti neke casove (odnosno opet ih uzimati ovdje), dok je sad nista, sve legitimno.
Sve zavisi. Kakav fakultet?
Jeste on se hrani zdravo, samo mcd bajoalemsa je napisao/la: ↑03 feb 2025, 22:02Sad se jede samo organic, Trumpa interesuje i da nacija bude zdravijasljivo je napisao/la: ↑03 feb 2025, 21:55Vidi čuda, najviše izvoze auta i dijelove u ameriku. I naravno poljoprivredna dobra. Aleme što si vozo i jeo vozo i jeo si. 500 milijardi robe uvezu. Slično kao Kanada samo što kanada umjesto povrća i voća uvozi najviše gorivo. I oni ukupno oko 500 milijardi uvezu. Pa ti vidi koji je to udar. preko 100, 200 milijardi će ljudi da plate, ko što kažu oko 800 dolara na godinu više troškova proječno po čovjeku, ako pola toga ne propadne.To su samo laičke brojke gdje će udar na čitavu ekonomiju biti i veći. Sumnjam da će oni iz los anđelesa da uzgajaju paradajz ili da prave viljuške za mjenjače.
Moj tekashi McD je najrdraviji restoran na svjetu. Kupis burger i ostavis ga vani mjesec dana ono jos uvjek isto izgleda kao da si ga sad kupio. Mora da je zdravo, nema tu hemikalija
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 8 gostiju.