Iako je Kup primarna meta, lično bih volio da uletimo među tri ekipe iako će biti mnogo teško.
Do 22. kola raspored nam je sljedeći :
Zrinjski - Željezničar
Željezničar - FK Sarajevo
Posušje - Željezničar
Željezničar - Borac
Radnik - Željezničar
Teško da je mogao teži raspored. Ono što nam djelomično ide u prilog je što igramo na Grbavici protiv Borca i pita ali itekako će biti nezgodna utakmica protiv Radnika i Posušja u gostima. Posebno težak bi se mogao pokazati Radnik na onoj svojoj oranici gdje su povalili Zrinjski. Koliko vidim Posušje nije mnogo mijenjalo ali kako nismo nismo briljirali ni na Grbavici protiv njih neće biti lagan protivnik. Lično sam zadovoljan sa 10 bodova iz narednih 5 utakmica. Sve preko toga bi me oduševilo.
Zrinjski
Zrinjski - Željezničar
Široki Brijeg - Zrinjski
Zrinjski - Velež
Igman - Zrinjski
Zrinjski - Sloboda
Realno za Zrinjski mi smo najopasniji protivnik u nastavku i za očekivati je da se posebno spreme za nas. Ukoliko im mi ne otkinemo bodove ostaje još Široki koji će se grčevito boriti do kraja sezone. Klafurić je dobar trener i možda nađe neki recept protiv Zrinjskog a možda i bude neke "Hercegovačke solidarnosti". Ne očekujem da će Zrinjski uzeti ispod 10 bodova, realno imaju najlakši raspored. Ako baš to bude slučaj ostajemo na -9 što i nije loše pred zadnju trećinu prvenstva.
Borac
FK Sarajevo - Borac
Borac - Posušje
Radnik - Borac
Željezničar - Borac
Borac - Široki
Borba za sami vrh će mnogo zavisiti od nas i itekako ćemo biti faktor koji može nekoga prilično usporiti u toj borbi. Kao i za Zrinjski, za Borac bo realno realno oko 10 bodova ali bit će zanimljivo vidjeti koliko će ih sudije pogurati protiv nas i kona jer u ostalim utakmicama djeluju prilično sigurno.
FK Sarajevo
FK Sarajevo - Borac
Željezničar - FK Sarajevo
FK Sarajevo - Široki
Velež - FK Sarajevo
FK Sarajevo - Igman
Borac će itekako morati zapeti protiv kona ako žele ostati u trci za titulu a ima tu i Velež koji bi mogao da im zakomplikuje situaciju. Također, i ovdje smo veliki faktor koji ih značajno može udaljiti od borbe za titulu. Ne bi me iznenadilo da i oni u narednih 5 utakmica uzmu 10tak bodova.
Suma Sumarum
The ball is in our court. Realno, imamo najteži raspored kada gledamo 4 vodeće ekipe i bio bi pravi uspjeh kada bismo ostali na -9 nakon 22. kola. Također, itekako možemo uticati na krajnji poredak a vrlo lako se može desiti i da sve ostane isto. Ukoliko se baš to i desi, zadnja trećina prvenstva će biti mnogo zanimljiva.
Nadam se dobroj igri i finalu kupa a možda nas sreća posluži pa zakomplikujemo situaciju i ostalim ekipama. Bilo bi dobro zadržati priključak pa da se Grbavica puni do posljednjeg kola.
Krenuh pisati pa mi se omaknu. Nećemo više. Heh
Edit :
Sloga bi mogla, vrlo lako, isplivati kao najuspješnija ekipa u narednih 5 kola zbog najlakšeg rasporeda i smanjiti bodovnu razliku u odnosu na nas. Ukoliko se dobro poslože, ne bi me iznenadilo i da imaju maksimalan učinak, što bi ih dovelo na 9 bodova do nas. Stoga, samo jako. Ne treba nikoga podcijeniti.