Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Nedostaju 90te
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Sta je ovo pade fake taxi 

Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
Zbog glupavih utucajnih lobista i proizvođača, ispaštat će pošteni stočar u EU.Cijena stočne hrane raste zbog visokih EU carina na lizin iz Kine
Neuobičajeno je da Evropska komisija uvodi antidampinške carine na robu za koju postoji velika ovisnost o uvozu, reagiraju članovi njemačkih proizvođača stočne hrane.
Nakon što je Evropska unija polovinom januara uvela visoku uvoznu carinu od oko 85% za aminokiselinu lizin iz Kine, cijene stočne hrane nezaustavljivo rastu, piše Agrarheute.
Tu je i problem što fabrike stočne hrane gotovo nemaju pravu alternativu za ovu esencijalnu aminokiselinu. Dodatni troškovi direktno utječu na cijene, a prema riječima stručnjaka, evropske fabrike ovise o isporukama iz Kine, jer nema drugih dobavljača.
Pretpostavlja se da će sljedećih dana doći do poskupljenja stočne hrane između 10 i 30 eura na 100 kilograma.
"Od ukupnog broja uvezene aminokiseline lizin, na Kinu otpada oko 70%“, istaknuo je Stefan Köhler, član Odbora za poljoprivredu i hranu u Evropskom parlamentu.
Proizvođači u problemu
Pri tome je zatražio od Evropske komisije da objasni šta će poduzeti u narednim mjesecima kako bi poboljšala sigurnost snabdijevanja i situaciju u kojoj se nalazi industrija stočne hrane.
"Proizvođači stočne hrane duboko su zabrinuti zbog visokog nivoa privremenih EU carina na esencijalnu aminokiselinu lizin“, kaže dr. Hermann-Josef Baaken, glasnogovornik njemačkog udruženja za hranidbu životinja.
Zajedno s Evropskim udruženjem za mješovitu hranu (FEFAC), DVT i udruženjem Raiffeisen (DRV) pozivaju Komisiju da retroaktivno povuče antidampinške carine.
"Neuobičajeno je da Evropska komisija uvodi antidampinške carine na robu za koju postoji velika ovisnost o uvozu“, navodi Baaken.
Pritisak na povećanje carine došao iz Francuske?
Neslužbeno se pak saznaje da je navodno veliki proizvođač u Francuskoj vršio pritisak na Brisel putem francuske vlade jer nije mogao konkurirati s cijenama lizina iz Kine.
Kao jedno od mogućih rješenja Baaken navodi kako bi EU trebala potaknuti ulaganja za povećanje proizvodnje lizina u Evropskoj uniji.
Inače, lizin je najvažnija hranjiva tvar u hranidbi životinja koja pospješuje rast i razvoj te poboljšava imunitet. Industrija ga naziva esencijalnom aminokiselinom broj jedan za životinje, a do koje, jer ga samo tijelo ne može sintetizirati, moraju doći putem hrane.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- relativizam
- Kontakt:
kod nas danas idu pare nazad ahahahahah
ko je imao 1050 prije ovog povecanja ima i sad tu platu samo sto mu se uplati 1250 pa ostatak vracas
dabogda se svi takvi pogasili neka nista ne radi ahahahaha
ko je imao 1050 prije ovog povecanja ima i sad tu platu samo sto mu se uplati 1250 pa ostatak vracas
Koja firma da vas prijavim inspekciji ?relativizam je napisao/la: ↑06 feb 2025, 12:46kod nas danas idu pare nazad ahahahahah
100 kila gudre.

ima li neko da bi igrao ssba ligu a da nema kluba?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Stone hands👊
Ne treba prevoditi, otiđi do speditera najblizeg, on ce ti sve zavrsiti.
Kada si ogulio to saobracajna vise ne vazi, jos moras s tablica kovanicom oguliti grbove, ispod imas bar kod i kod i to slikaj posalji nek ga odjave u Njemackoj, tablice ne moras vracati.
Evo ti slika kako to izgleda.

Ako si blizu Brckog dat cu ti broj speditera koji ce ti zavrsiti sve + homologaciju.
Auto mozes ocariniti, a ovdje voziti na njemackim tablama regularno, da nisi to ogulio, ali svakako ovdje policija pojma nema.
Ocarinjen je, prošao homologaciju, ugovor kupoprodajni je tu, samo traže iz MUP-a da se prevede na naš jezik.
Mene interesuje kad se prevede kod sudskog tumača, hoće li prihvatiti ovako? Špediter kaže da je online odjavljen i da tako sad ide, ako bude nekih problema riješiće.
Ali eto opet me interesuje. Hvala na odgovoru
Mene interesuje kad se prevede kod sudskog tumača, hoće li prihvatiti ovako? Špediter kaže da je online odjavljen i da tako sad ide, ako bude nekih problema riješiće.

Ocarinjen je, prošao homologaciju, ugovor kupoprodajni je tu, samo traže iz MUP-a da se prevede na naš jezik.Wanderson je napisao/la: ↑06 feb 2025, 14:24Ne treba prevoditi, otiđi do speditera najblizeg, on ce ti sve zavrsiti.
Kada si ogulio to saobracajna vise ne vazi, jos moras s tablica kovanicom oguliti grbove, ispod imas bar kod i kod i to slikaj posalji nek ga odjave u Njemackoj, tablice ne moras vracati.
Evo ti slika kako to izgleda.
Ako si blizu Brckog dat cu ti broj speditera koji ce ti zavrsiti sve + homologaciju.
Auto mozes ocariniti, a ovdje voziti na njemackim tablama regularno, da nisi to ogulio, ali svakako ovdje policija pojma nema.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Gdje ste skrenuli sa teme, pa odjednom nestade 10-ak stranica Chata 

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Otiđi u Mikrofin osiguranje, ako si iz Tz nek ti zavrse, samo u Tuzli probleme prave.Aztec je napisao/la: ↑06 feb 2025, 15:07Ocarinjen je, prošao homologaciju, ugovor kupoprodajni je tu, samo traže iz MUP-a da se prevede na naš jezik.
Ako ne uspijes rijesiti treba ti ovaj papir iz Kreisa da je auto odjavljeno, da bi ga odjavio moras poslati one kodove s tablica.

Špediter je provjerio i kaže da je odjavljen i da može dobiti mailom potvrdu. Radio sam tehnički i predao papire u Eurohercu već, motor je u pitanju. Hvala ti za odgovoreWanderson je napisao/la: ↑06 feb 2025, 17:26Otiđi u Mikrofin osiguranje, ako si iz Tz nek ti zavrse, samo u Tuzli probleme prave.Aztec je napisao/la: ↑06 feb 2025, 15:07Ocarinjen je, prošao homologaciju, ugovor kupoprodajni je tu, samo traže iz MUP-a da se prevede na naš jezik.
Ako ne uspijes rijesiti treba ti ovaj papir iz Kreisa da je auto odjavljeno, da bi ga odjavio moras poslati one kodove s tablica.
![]()
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Šteta što koji dolar nije završio za tvoje liječenje.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Za takve je lijecenje nemoguce.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑06 feb 2025, 19:21Šteta što koji dolar nije završio za tvoje liječenje.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.