FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

ŠTA_JE
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ŠTA_JE » 07 feb 2025, 20:25

Darko Alegic je ozbiljan menadzer a njegov igrac je ovaj Bugarin Paskalev.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 07 feb 2025, 20:28

Sanel majstor hahah

Komitet za sudije i suđenje N/FS BiH koji čine Hrvoje Turudić, predsjednik, Elmir Pilav prvi potpredsjednik i Robert Zrilić drugi potpredsjednik, za šest utakmica osmine finala Kupa BiH delegirali su VAR i AVAR sudije.

Na dva terena, u Istočnoj Ilidži gdje igraju Famos i Posušje i na pomoćnom terenu Zrinjskog gdje Kruševo dočekuje Zvijezdu, nisu delegirane VAR sudije, a razlog je vrlo jednostavan s obzirom da ti tereni zbog uslova ne dozvoljavaju korištenje ove tehnologije. Sve je bilo u redu dok nismo u direktnom TV prenosu shvatili da delegirane sudije za duel u Konjicu, umjesto u VAR kombiju, svoje vrijeme provode na tribinama stadiona. Tako su Ermin Sivac iz Zenice i Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva, umjesto da obavljaju posao zbog kojeg su poslani u Hercegovinu, uživali u lijepom vremenu. Gotovo smo sigurni da nisu tako planirali provesti petak. Odlazak u Konjic, da ih nije delegirao pomenuti trojac, ne bi bio na listi njihovih prioriteta.

Šta se desilo? Ne znamo. Hoće li nam neko pojasniti? Vjerovatno neće. Transparentnost rada ovog komiteta je ravna nuli i vrlo vjerovatno, kao što smo navikli do sada, neće biti službenog pojašnjenja. Da ne budemo nekorektni ponekad se i desi neka objava, ali ona se ne vodi principima transparentnosti ili informisanja javnosti, nego jedino i isključivo ličnim interesima. Bar se tako pokazalo u praksi.

Uvođenje VAR sistema je jedna od stvari na kojoj treba čestitati predsjedniku N/FS BiH Vici Zeljkoviću i njegovim saradnicima. Nažalost, implementacija istog je ono što je dovelo do toga da se u sportskoj javnosti više govori o KVAR sistemu i floskuli da bismo mi u BiH "i kamen pokvarili, a ne VAR sistem".
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 07 feb 2025, 20:46

Obzirom na povrede i kasne dolaske vecine pojacanja, ja bih ovih 11 u kupu. Ali ocekujem ipak da ce to biti 3-5-2 s maksimalnim oprezom na domacem terenu i sa 2.5 prave prilike za 90min.

-----------------Turkeš
Kyeremeh-----------Guliashvili
-------Pavicic---Krdzalic(u21)
--------------Bubanja
Kupreš-Soldo-Gojkovic-Unusic
-----------------Rogic

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 07 feb 2025, 20:53

pjankesarajevo je napisao/la:
07 feb 2025, 20:28
Sanel majstor hahah

Komitet za sudije i suđenje N/FS BiH koji čine Hrvoje Turudić, predsjednik, Elmir Pilav prvi potpredsjednik i Robert Zrilić drugi potpredsjednik, za šest utakmica osmine finala Kupa BiH delegirali su VAR i AVAR sudije.

Na dva terena, u Istočnoj Ilidži gdje igraju Famos i Posušje i na pomoćnom terenu Zrinjskog gdje Kruševo dočekuje Zvijezdu, nisu delegirane VAR sudije, a razlog je vrlo jednostavan s obzirom da ti tereni zbog uslova ne dozvoljavaju korištenje ove tehnologije. Sve je bilo u redu dok nismo u direktnom TV prenosu shvatili da delegirane sudije za duel u Konjicu, umjesto u VAR kombiju, svoje vrijeme provode na tribinama stadiona. Tako su Ermin Sivac iz Zenice i Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva, umjesto da obavljaju posao zbog kojeg su poslani u Hercegovinu, uživali u lijepom vremenu. Gotovo smo sigurni da nisu tako planirali provesti petak. Odlazak u Konjic, da ih nije delegirao pomenuti trojac, ne bi bio na listi njihovih prioriteta.

Šta se desilo? Ne znamo. Hoće li nam neko pojasniti? Vjerovatno neće. Transparentnost rada ovog komiteta je ravna nuli i vrlo vjerovatno, kao što smo navikli do sada, neće biti službenog pojašnjenja. Da ne budemo nekorektni ponekad se i desi neka objava, ali ona se ne vodi principima transparentnosti ili informisanja javnosti, nego jedino i isključivo ličnim interesima. Bar se tako pokazalo u praksi.

Uvođenje VAR sistema je jedna od stvari na kojoj treba čestitati predsjedniku N/FS BiH Vici Zeljkoviću i njegovim saradnicima. Nažalost, implementacija istog je ono što je dovelo do toga da se u sportskoj javnosti više govori o KVAR sistemu i floskuli da bismo mi u BiH "i kamen pokvarili, a ne VAR sistem".
Gospodin covjek mozda jedini normalan, sretnem ga cesto ispred zgrade i uzivo je normala

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 07 feb 2025, 21:11

Alen1987 je napisao/la:
07 feb 2025, 20:46
Obzirom na povrede i kasne dolaske vecine pojacanja, ja bih ovih 11 u kupu. Ali ocekujem ipak da ce to biti 3-5-2 s maksimalnim oprezom na domacem terenu i sa 2.5 prave prilike za 90min.

-----------------Turkeš
--------------Bubanja
-----------------Rogic
Ovo sto si napisao ne izgleda mi 3:5:2.

Umjesto Kyeremeha bice Djuric ili neki drugi stoper dole a Guli i Turkes u napad

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 07 feb 2025, 21:24

07 feb 2025, 21:11
Alen1987 je napisao/la:

-----------------Turkeš
--------------Bubanja
-----------------Rogic

Umjesto Kyeremeha bice Djuric ili neki drugi stoper dole a Guli i Turkes u napad
Zekić kaže svi znate da igramo sa pet nazad imamo problem jer ćemo imati četiri nova igrača u posljednjoj liniji to je potrebno uigrati i ovde naprave ekipu sa četiri nazad. Plus sa Kuprešakom i Unušićem na bekovima nazad bi sviralo sa svih strana.

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 07 feb 2025, 21:32

MSOZ101 je napisao/la:
07 feb 2025, 21:24
Alen1987 je napisao/la:

-----------------Turkeš
--------------Bubanja
-----------------Rogic

Zekić kaže svi znate da igramo sa pet nazad imamo problem jer ćemo imati četiri nova igrača u posljednjoj liniji to je potrebno uigrati i ovde naprave ekipu sa četiri nazad. Plus sa Kuprešakom i Unušićem na bekovima nazad bi sviralo sa svih strana.
Pa ako imamo problem sto mora nazor igrati s 5 nazad. Prilagodis se onome s cim raspolazes, a ne izmisljati igracima pozicije ili odmah gurati u vatru nekoga ko je prošao 2 treninga s ekipom. Inace u nasoj ligi kuci igrati s 5 nazad odnosno sa 3 stopera je meni najveca glupost. Fali ti onda u vezi ili napadu igrac, imas manje rjesenja, a u odbrani ih imas viska obzirom da ti se protivnik u 95% slucajeva povuce na Kosevu i ceka na kontru.

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 07 feb 2025, 21:55

Bez obzira sto nam negdje lezi ova odgoda,ne zelim propustiti priliku da se i ovaj put nayebem mile majke svima koji ucestvuju u ovome i koji ce ucestvovati naredni period.

Ekskluzivno da se kriminalnoj vrhuski nayebem komplet familije od najsitnijeg do najstarijeg,a cetalju Vici posebno.

Jos izjavi cetnik kako vise nema odgoda od naredne sezone,ako kojim slucajem udjemo u grupu da znamo sta nas ceka,i da nas tako u najavi unistavas u ligi i dalje.

Yebo ti ujko dijete i kuju koja te okotila takvog.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 07 feb 2025, 22:06

Ma sto se tice ove odgode najbolji primjer je bio kad je citava prva postava širokog bila bolesna i morali sa juniorima gostovati slobodi ili tuzli city ne sjecam se. Moze im se.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 07 feb 2025, 22:09

Alen1987 je napisao/la:
07 feb 2025, 21:32
MSOZ101 je napisao/la:

Pa ako imamo problem sto mora nazor igrati s 5 nazad. Prilagodis se onome s cim raspolazes, a ne izmisljati igracima pozicije ili odmah gurati u vatru nekoga ko je prošao 2 treninga s ekipom. Inace u nasoj ligi kuci igrati s 5 nazad odnosno sa 3 stopera je meni najveca glupost. Fali ti onda u vezi ili napadu igrac, imas manje rjesenja, a u odbrani ih imas viska obzirom da ti se protivnik u 95% slucajeva povuce na Kosevu i ceka na kontru.
Ne znam za vas ali 3:5:2 sa tri stopera je uvijek bila 5:3:2 u odbrani.
Zato i zovu bekove wing-backs. Jer moraju pokrivati i napad i odbranu. Fudbal sa 3 stopera je zahtjevan ali nije nam se lose pokazao u prvom dijelu. Btw, mislim da Zekic ocekuje da ova 2-3 polivalentna igraca koja imamo, mogu izgurati i 4:4:2 i 4:3:3. ali o tom po tom kad se oporave Djordjevic i Jovic. U kompletnoj Zekicevoj strategiji su Jovic i Guli vrlo vrlo bitni.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 07 feb 2025, 22:13

keli je napisao/la:
07 feb 2025, 22:06
Ma sto se tice ove odgode najbolji primjer je bio kad je citava prva postava širokog bila bolesna i morali sa juniorima gostovati slobodi ili tuzli city ne sjecam se. Moze im se.
Protiv Tuzla C.,pa im juniori igrali u dresovima prvotimaca pa lijepili ona imena da se ne vide
Tuzlu vodio N. Basic i cini mi se 1-1 da je bilo...

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 07 feb 2025, 22:43

na kitarata vasko žabata
SARAJEVO SIAMO NOI <3

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 07 feb 2025, 22:47

Alen1987 je napisao/la:
MSOZ101 je napisao/la:

Javi se Zekiću pa mu objasni, valja stručnjak zna kakve igrače ima u kadru. Prvo jedini zdravi bekovi su Unušić i Kuprešak koji su praktično ful bekovi, a ne klasični i svi znamo njihove probleme u defanzivi. Da bi prikrio njihove defanzivne mane i pustio ih da rade ono što više vole mora ih obezbijediti nazad da ne razmišljaju toliko o defanzivi zato će vjerovatno igrat sa tri stopera i zato je probao Bubanju na desnom stoperu protiv Croatije.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 07 feb 2025, 22:55

ŠTA_JE je napisao/la:
07 feb 2025, 20:25
Jel on ima neki specifican nadimak, maestro, magistar...tako nesto ?
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 07 feb 2025, 23:03

Alen1987 je napisao/la:
MSOZ101 je napisao/la:

Vjerovatno zato što je to sistem koji uigravaš od dolaska trenera i što taj sistem najviše odgovara tvom najboljem igraču. Nije fifa da samo onako promijeniš formaciju i očekuješ da funkcioniše.
Sistem 3-5-2 se upravo zasniva na tome da možeš imati više igrača u fazi napada jer bekovi faktički prelaze na pozicije gdje su inače krila, a dva vezna 8 i 10 se priključuju napadu. Zato je i tražio nekog napadača tipa Butića, koji može da se izvuče na 25-30 metara od gola i otvori prostor Guliashviliju, Luliću i tom drugom veznom da se priključe završnici. Nismo mi još uvijek ni složili ekipu, niti je uigrali da bi to izgledalo baš onako kako treba, gdje bi se i stoperi trebali uključiti u izgradnju napada i protiv takvih ekipa stajati na 40 metara od gola. Pogledaj City i Gvardiola i Akanjia kako se ponašaju u fazi napada

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 07 feb 2025, 23:07

NazorUso je napisao/la:
07 feb 2025, 22:55
ŠTA_JE je napisao/la:
07 feb 2025, 20:25
Jel on ima neki specifican nadimak, maestro, magistar...tako nesto ?
Jeste, magistar. On je zastupao Ševelja u periodu kad je bio kod nas.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Hudnjak
Kontakt:

Post Postao/la Hudnjak » 07 feb 2025, 23:10

Strasan napadac nam dolazi na ljeto

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 07 feb 2025, 23:19

pitara je napisao/la:
07 feb 2025, 23:03
Alen1987 je napisao/la:
MSOZ101 je napisao/la:

Vjerovatno zato što je to sistem koji uigravaš od dolaska trenera i što taj sistem najviše odgovara tvom najboljem igraču. Nije fifa da samo onako promijeniš formaciju i očekuješ da funkcioniše.
Sistem 3-5-2 se upravo zasniva na tome da možeš imati više igrača u fazi napada jer bekovi faktički prelaze na pozicije gdje su inače krila, a dva vezna 8 i 10 se priključuju napadu. Zato je i tražio nekog napadača tipa Butića, koji može da se izvuče na 25-30 metara od gola i otvori prostor Guliashviliju, Luliću i tom drugom veznom da se priključe završnici. Nismo mi još uvijek ni složili ekipu, niti je uigrali da bi to izgledalo baš onako kako treba, gdje bi se i stoperi trebali uključiti u izgradnju napada i protiv takvih ekipa stajati na 40 metara od gola. Pogledaj City i Gvardiola i Akanjia kako se ponašaju u fazi napada
Ih jbg ti sad našao komplikovat šestice, osmice, desetke ko će to ispratiti. Polemike se vode četiri ili pet nazad, manjak igrača u napadu isto kao da je defanzivcima zabranjeno preći pola terena. Sa formacijom sa tri ili pet nazad kako ko voli najsavršenije funkcioniše Inter jer se radi o formaciji koju su maksimalno usavršili sa odgovarajućim igračima. Ljudi nisu svjesni koliko ova formacija znači za presing po čitavom terenu, a pogotovo na ulazne lopte protivnika. Ova formacija je idealna za Jovića i njegova raznovrsnost nama puno toga donosi on je bukvalno naš Bastoni. Karlo je nešto što smo mi izgubili sa Hamzinim odlaskom u ovoj formaciji i nadam se da će to biti vrlo dobro kad se Đorđević oporavi jer ćemo imati sa njim i Krdžalićem dvije pametne i tehnički potkovane osmice koje imaju u ovoj formaciji uz bekove najveći značaj.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 07 feb 2025, 23:56

Serete o 5-3-2 koja je ujedno i 3-5-2 zavisi kako je posmatras. Nama su bekovi skoro cijelu utakmicu na protivničkoj polovini i kući i na strani.

Ta formacija kad se uigra je jedna od najboljih. Ali ne da bosnjo godinu dana nikom sa usadi igračima automatizme da se upoznaju da ovo da ono , nema boga. Daj odmah danas da se počne sistem pravit a sutra da je napravljen.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 feb 2025, 23:57

Nije vezano za fudbal ali ima mnogo slicnosti kao i u ns bih . Košarkaski savez odnosno sudijska organizacija nije uvrstila Zurapovica da sudi domace prvenstvo,covjek sudio zavrsnice Sp i olimpijade.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Evander, MSOZ101, Proximic, Rule_hz i 50 gostiju.