Rekonstrukcija stadiona u BiH

rishovski
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la rishovski » 08 feb 2025, 12:47

Ja ne znam sta se pojedinci sikiraju kako će na kraju izgledat stadion... Sve se može izgraditi vremenom i prepraviti i povecati kapacitet,ali pod uslovom da Velež igra u Europi... stadion od preko 10.000 je realan samo ako ces igrati Europu.. Za nasu ligu ovih malo jace od 8.000 mjesta je i vise nego dovoljno...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 08 feb 2025, 17:47

Napokon imamo stadion CAT - 4
Da se ne brukamo više
Čestitam Vladi FBiH i F.K.Velež na izgrađenim stadionu za nacionalnu selekciju voljene BiH

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 08 feb 2025, 17:59

svrakino1921 je napisao/la:
08 feb 2025, 17:47

Da se ne brukamo više
Čestitam Vladi FBiH i F.K.Velež na izgrađenim stadionu za nacionalnu selekciju voljene BiH
Nije ti valjda draze u Mostar nego u Zenicu
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 08 feb 2025, 18:11

Da se ne brukamo više
Ovo je ipak za U21 BiH i mlađe kategorije.... Zna se da je Bilino i dalje neprikosnoveno... Tako da polako Švrakino,znam da te boli Bilino Polje,ali Džennet je saburom pokriven!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 feb 2025, 18:20

rishovski je napisao/la:
08 feb 2025, 18:11

Da se ne brukamo više
Ovo je ipak za U21 BiH i mlađe kategorije.... Zna se da je Bilino i dalje neprikosnoveno... Tako da polako Švrakino,znam da te boli Bilino Polje,ali Džennet je saburom pokriven!
Cudo nije nekako povezao Kanton Sarajevo sa stadionom, pa da napise GOLEM SI KANTON SARAJEVO...

Svaka cast za Velez, samo naprijed :salut:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 08 feb 2025, 18:41

DamirT je napisao/la:
08 feb 2025, 18:20

Cudo nije nekako povezao Kanton Sarajevo sa stadionom, pa da napise GOLEM SI KANTON SARAJEVO...

Svaka cast za Velez, samo naprijed :salut:
Ma reprezentacija treba igrati u Mostaru i to Mostar zasluzuje zbog svega što se desilo.. Ali Švrakino ovdje navija da ukloni reprezentaciju iz Zenice a nemaš je gdje prebacit :) Grbavica neuslovna,Koševo isto...Pa hajd veli da navija za Arenu u Mostaru😁

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 08 feb 2025, 18:46

slika

slika

I trenutne svlačionice su renovirane dok nove ne budu završene.U novim će biti i mali bazeni za oporavak igrača.
Unutar nove tribine je i lift,bit će i ogromna vip loža i salon.
Bit će to lijep ugođaj.
Krov se polako radi,dobar dio je već tu oko stadiona sad ide montiranje.
Određeni dio para je skupljen i za unutrašnje radove.
Polako ali ide.Predsjednik je bio kod Trampa na doručku prije par dana možda dovede i još neke investitore :D .
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 08 feb 2025, 18:47

Neće ovo u Vrapčićima biti ni blizu neke UEFA kategorizacije prije 2026/2027. I tad pretpostavljam teško.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 08 feb 2025, 18:52

Espiritosanto je napisao/la:
08 feb 2025, 18:46
slika

slika

I trenutne svlačionice su renovirane dok nove ne budu završene.U novim će biti i mali bazeni za oporavak igrača.
Bit će to lijep ugođaj.
Polako ali ide.Predsjednik je bio kod Trampa na doručku prije par dana možda dovede i još neke investitore :D .

Lift je vrlo bitan za CAT 4
Oni u Zenici nisu ni planirali lift

Jel sa zdenkama Arena Rođeni bi imala kapacitet 10 000

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 08 feb 2025, 18:59

08 feb 2025, 18:52
Espiritosanto je napisao/la:
08 feb 2025, 18:46
slika

slika

Bit će to lijep ugođaj.

Lift je vrlo bitan za CAT 4
Oni u Zenici nisu ni planirali lift

Jel sa zdenkama Arena Rođeni bi imala kapacitet 10 000
Tako nešto desetaru, plan je da bude CAT 4 u budućnosti.
Ima taj minimalni kapacitet koji se mora ispuniti a ima prostora za tri još zdenke . To je najlakše uraditi samo beton i nešto sitno, stolice.Al polako treba para,skupo sve moj desetaru.
Jednu je kažu obećao finansirati Šemso Hasić a plan je iza i dva pomoćna terena da se rade i to ubrzo.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 09 feb 2025, 07:58

slika

slika

Napokon fudbalsko - nogometni stadion za moju voljenu BiH
ARENA ROĐENI

Sa aerodromom

slika

I sa liftom do VIP - a

slika

GOLEMO

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 11 feb 2025, 02:45

Vala mogli su postaviti stolice na RA tribinu, na ovako sada lijep stadion izgleda isto da je tribina napravljena 60-tih godina a ne nedavno. Na kraju krajeva ako budu htjeli licencu morat će postavit, a sve opet navijačke tribine imaju stolice.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 17 feb 2025, 18:15

Pretjerano je bilo očekivati da se stadion Veleža gradi brzo kao što je rečeno. Pisao sam to i kad su radovi počeli. Mene čak pozitivno iznenadila dinamika :D Iako često kritikujem, ova tribina ima konture prave tribine, onakve kakva bi i trebala svakom klubu. Naravno, sad idu puno skuplji poslovi, ali vjerujem da sad mogu skupiti pare i na druge načine da idu ka finaliziranju ovoga. Najvažnije je da pokriju. Ako to uspiju u narednih 6-7 mjeseci, opet ću biti pozitivno iznenađen i počet ću vjerovati da će to biti UEFA kategorizirano za sezonu 2026/27 :)

Čitaju li oni s kontra strane Neretve ovu temu? U kojoj fazi su radovi na stadionu Pod bijelim brijegom? Koliko sam upratio, temelji su tu. Najvažnije pitanje je radi li se ili ova besparica o kojoj se priča (istina ili ne) ima utjecaj na to? Koliko shvatam, nije ni plan prebacivati svlačionice i ostalo pod ovu tribinu? Bar na onim renderima nije tako predstavljeno. To bi trebalo ubrzati stvari.

Helem, mogli bismo kroz koju godinu imati par smislenih stadiona. Evo ova dva u Mostaru, Grbavica će s jugom već biti smislena, na Koševu su kao ozbiljni makar u preuređenju istoka što je na onakvu nakaradu ok, Bilino svakako ok (još ako nešto srede, super), Banja Luka će isto vjerovatno politički nekad doći do sređivanja, Široki je taman :) Helem, da se i u Tuzli nešto uradi, bilo bi baš solidno stanje.

caffetin
Kontakt:

Post Postao/la caffetin » 17 feb 2025, 21:27

09 feb 2025, 07:58
slika

slika

Napokon fudbalsko - nogometni stadion za moju voljenu BiH
ARENA ROĐENI

Sa aerodromom

slika

I sa liftom do VIP - a

slika

GOLEMO
odlicno sam8 zdenke dase popune i nato krov dase pokrije i bonbona stadijon :bih:
menstrual

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 17 feb 2025, 22:16

U biti, skraćivanjem lige na 10 klubova moći će se pooštriti kriteriji i u smislu licenciranja stadiona za ligu. Ja bih izričito zahtijevao da stadion zadovoljava UEFA 2 kategoriju da bi se na njemu igrala PLBiH s eventualno nekim baš specifičnim izuzecima (ali da moraju biti reflektori, 50 VIP mjesta, parking, prostor za medije, press soba + uređenje oko terena i sam teren da bude adekvatan).

U biti, većina ekipa koja se vrti oko lige i koja pretenduje na nju može i zadovoljiti ovo. Ali, ne dozvoliti uopšte ekipama da igraju na neuređenim stadionima. Recimo, svi ovi predentendi na ligu iz RS imaju loše stadione gdje trebaju značjne korekcije (Prijedor, Ugljevik, Laktaši, a ostali da se ne priča). Iz FBiH je Stupčanica blizu i vjerujem da će brzo srediti, Tuzla ima šta ima, Čelik također, ali ostali trebaju prilagođavanje kao ovi iz RS.

Recimo, sutra da uđu Leotar i Budućnost, treba ih natjerati i na reflektore, i na teren, i na preuređenje tribina.

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 18 feb 2025, 08:47

U Trebinju imas reflektore, treba jos teren. Ovo ostalo oko prostorija se puno lakse sredi. Dve najvece stavke su teren i reflektori, to je glavno da se uradi.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 18 feb 2025, 16:49

zaostrog je napisao/la:
17 feb 2025, 22:16
U biti, skraćivanjem lige na 10 klubova moći će se pooštriti kriteriji i u smislu licenciranja stadiona za ligu. Ja bih izričito zahtijevao da stadion zadovoljava UEFA 2 kategoriju da bi se na njemu igrala PLBiH s eventualno nekim baš specifičnim izuzecima (ali da moraju biti reflektori, 50 VIP mjesta, parking, prostor za medije, press soba + uređenje oko terena i sam teren da bude adekvatan).

U biti, većina ekipa koja se vrti oko lige i koja pretenduje na nju može i zadovoljiti ovo. Ali, ne dozvoliti uopšte ekipama da igraju na neuređenim stadionima. Recimo, svi ovi predentendi na ligu iz RS imaju loše stadione gdje trebaju značjne korekcije (Prijedor, Ugljevik, Laktaši, a ostali da se ne priča). Iz FBiH je Stupčanica blizu i vjerujem da će brzo srediti, Tuzla ima šta ima, Čelik također, ali ostali trebaju prilagođavanje kao ovi iz RS.

Recimo, sutra da uđu Leotar i Budućnost, treba ih natjerati i na reflektore, i na teren, i na preuređenje tribina.
Prvak države ne ispunjava uslove i ne poštuje minimalnih 5% za gostujuće navijače nit tribina sama po sebi zadovoljava potrebne uslove što se može primjetiti iz Evropskih utakmica.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 18 feb 2025, 17:21

RedBlue je napisao/la:
18 feb 2025, 08:47
U Trebinju imas reflektore, treba jos teren. Ovo ostalo oko prostorija se puno lakse sredi. Dve najvece stavke su teren i reflektori, to je glavno da se uradi.
Nisu. Treba urediti i prostorije, obezbijediti adekvatne uslove novinarima i VIP. Recimo, Tušanj ima reflektore i teren pa ih treba primorati da srede ložu i mjesta za novinare. Uostalom, ono što je bitno ta UEFA kategorizaciju.

Bijeljina je isto dobar primjer. Reflektori su tu, ali treba srediti tribinu.

U pravu je i chilly, uslovi za gostujuće navijače moraju biti prihvatljivi. Dakle, da se vidi cijeli teren, da postoji odgovarajući broj toaleta i sigurnost. Nema problema da to bude montažna tribina ako ispunjava ove uslove.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []