AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

memaga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la memaga » 13 feb 2025, 22:58

A sta je sa Tidjom? Ne sjecam se njegove dobre partije a niko ga ne spominje?? Haman Leao i Theo glavni krivci za sve....Tidjo jednu odigra pa ga sest nigdje....

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 14 feb 2025, 00:09

Španija je upravo preskočila Italiju na UEFA rankingu klubova u Evropi. Bravo majstori! 👍

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 14 feb 2025, 08:08

Očekivano potpuno. Ova sezona je unaprijed bila osuđena na propast, samo su budale to kasno shvatile. Nema teorije da se dokopaju 4-tog mjesta i neka im to bude zaslužena šamarčina na kraju sezone.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 feb 2025, 08:57

muxa je napisao/la:
13 feb 2025, 22:12
ronaldo99 je napisao/la:
13 feb 2025, 21:42
Nikoga ja ne branim, napisao sam sinoc u 20-oj minuti prvog pol da odmah na pol vadi Leao kojem se ocigledno ne igra.

Niko nije veci od kluba to je valjda svima jasno. Gledao sam Milan u eri Baresija, Savicevica, Weah, Maldinija i dalje da ne nabrajam,, pa sam prezivio sve njihove odlaske i prestanke igranja, tako da odlazak Rafe me apsolutne ne bi dotakao, problem je samo sto isti taj Rafa kakav god da je je nas najbolji igrac i neko ko moze svojim potezom rijesiti tekmu
Ma brate rjesi on jednu al ga sljedećih 5 nema na terenu. To je ono što većini smeta. On i Theo bi trebali biti nosioci ove ekipe, a nosiocima se tu i tamo moze desiti losa tekma. Problem je sto se kod njih tu i tamo desi poneka dobra.
To je problem, sto bi trebao biti najbolji igrac i vuci ekipu, rjesavati utakmice, ali on niti je vise najbolji niti rjesava utakmice ili to veoma rijetko radi.
Kako srece da on ubija na terenu i vodi nas Milan naprijed, ali kao ovakav je najbolje da ga se proda na vrijeme.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 14 feb 2025, 09:30

Koja bi cijena bila zadovoljavajuća za prodaju Leao?
40-50 mil?
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 14 feb 2025, 09:44

175M prema ugovoru i klauzuli :mrgreen: ali mislim da bi nasi prihvatili sve preko 90-100M za prodaju.
Medjutim ne treba prodavati najbolje igrace, vec upravo suprotno, treba dovoditi takve i pojacati ekipu. Prodajom ponajbolji igraca bi samo tapkali u mjestu. Vidimo i na primjeru Tonalija koliko sredina terena sad ispasta.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 14 feb 2025, 09:56

SonVolt je napisao/la:
14 feb 2025, 09:30
Koja bi cijena bila zadovoljavajuća za prodaju Leao?
40-50 mil?
Ovakve izjave su za trajnog bana sa foruma, zabraniti po mogucnosti ulaz na sportsport.ba....
Koji idiotizam :rol:

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 14 feb 2025, 10:46

Smiri se Memaga.

Poenta je ta, ako je Leao loš, zašto bi neko platio 100+ mil za njega.

Ne može oboje. Ili je loš ili vrijedi 100+ mil.

Leao ima brdo nedostataka ali nema šanse da će umjesto njega doći neko bolji. Kad na toj lijevoj strani bude neki Mesias, prizivat će se Leao.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 14 feb 2025, 11:49

Ja sam potpuno smiren, samo moram na neki nelogican post reagovati...
Leao je jedan od nasih najboljih igraca, na danasnjem trzistu sigurno vrijedi ca 100 mil e....svaki igrac ima nedostataka naravno a ja nisam da se prodaju glavni igraci...
Ako gledas siru sliku osnovni problem nisu ni igraci ni treneri, nazalost oni su najvidjeniji na sceni pa se najvise i kritikuju....
Gdje si vidio da jedan iole ozbiljniji klub promjeni pola sastava na polusezoni??
Da jedan klub uigrava sastav preko ljeta i onda u posljednjoj sedmici proda 2 veznjaka koja je uigravao???
I onda trener kriv??? Igraci krivi???

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 14 feb 2025, 11:49

Arapi će ponuditi možda do 70-80 miliona max, za ostale čisto sumnjam. Nije niko blesav.

Ako se ostane pri 442 formaciji (a mislim da su nagovjestili da su stali na stranu trenera i da će ostati tako), onda na krilu očekujem nekog igrača poput Bernarda Silve ili sličnog profila, dakle više veznjak nego li krilo jer jedino tako možeš postići balans. Eventualno da otkupe Felixa, prebace ga lijevo, a u sredinu stave Reijndersa iza Gimeneza.

Ova četvorica u napadu definitivno ne mogu funkcionisati u većini mečeva, a preveliki luksuz je imati Lea na klupi radi rotacije.

Meni on može biti drag, kao što i jest, ali treba znati procjeniti kad i prodati igrača. A mislim da je sad pravi momenat jer mu karijera u najboljem slučaju stagnira, ako ne i nazaduje i to je trend koji će teško prestati.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 14 feb 2025, 11:57

Nije kriv Rafa sto kazu nazaduje, vec trener koji ne zna izvuci ono najbolje od njeg :kafa:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 14 feb 2025, 12:11

Pa ako iz tebe ne mogu ništa izvući 3 trenera, kao ni onaj iz reprezentacije, onda je druže moj isključivo do tebe. Ne može niko ući u tvoje kopačke i igrati umjesto tebe.

A čovjek puni 26 godina za par mjeseci, do sad su se morale preboliti sve dječije bolesti i izgraditi kao igrač.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 14 feb 2025, 13:59

Rafa je bio super dok je imao iole dobrog trenera, cak nas je vodio do skudeta.
Da ta tvoja prica pije vode, makar bi ostali igraci bili dobri i na nivou, ne bi i oni nazadovali kao Rafa.....
Vidis, prvi od ta tri sto spominjes je znao izvuci najbolje iz Rafe, samo ti to sebi ne mozes priznati :mrgreen:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 14 feb 2025, 14:57

Rastu tenzije izmedju Sergia i Ibre, mogli bi mi na ljeto traziti jovog trenera 🤣

enzo777
Kontakt:

Post Postao/la enzo777 » 15 feb 2025, 06:57

I opet kritikujemo mistera radi jedne tekme

Kuip stadion je uzak, a to ne lagoduje krilni napadačima. LeO je navikao na onaj svoj dribling i prodor i onda ima prostora prema sredini. U Kuipu to nije bio slučaj, jer upravo radi toga odma poslije predanog beka tu je vezni igrač.

Naša taktika je 4231 znaci preko krila, a to se u Kuipu ne igra. Trebali su 433 sa 3 vezna igraca a naprijed Pulisic - El Bebote - Leao igrat i u drugom Joao Felix mjesto jednog od njih. Paixao je izgledao fenomenalno jer se upravo navikao na taj teren. Vidjet ću ga u utorak kad dođe na San Siro i bude puno prostora.

Theo je problem, al mislim da prodajom Theo, Leao, Mike, Tidjo se upravo čini pogrešna slika. Ti treba da završiš velike i da im dovedeš velike igrače kao što su sad učinili, a ne da prodaješ i dovodiš costanta ili junior messiasa.

Veceras Sottil starta da malo odmore ova krila, a Bebote obavezno da igra jer se još nije ustimao u našu taktiku.

I sto reče neko, smirite se, prolazimo u utorak

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 15 feb 2025, 09:38

Veceras izgleda Sotil i Chuk na krilila, Tidjo na poziciji gdje je najbolji ove godine, iza njega Muash i Fofana.

Ne bi trebalo veceras biti problema, pobjeda je imperativ i radi tabele i radi utorka da se moral podigne.

Nadati se nekom ranom pogodku da ne se ne patimo previse

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 feb 2025, 09:56

Bondo ni veceras nije u kombinaciji? Pa kakvu to povredu vuce i kako ga uopste dovedose jbte, ili je nesto drugo posrijedi?
Da mi je i njega da vidim, ima li to nesto drugo u odnosu na Fofanu i Musaha.

Ide veceras Sottil 2 asistencije za Gimeneza. 😁
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 15 feb 2025, 18:07

Maignan is about to renew his deal with Milan. There is a verbal agreement to extend his current deal until June 2028 with an option for an additional year. All parties are expected to meet and ratify the agreement in the coming weeks.

Maignan will become one of the team’s highest earners and will make €5M+bonuses per year
Izgleda da cete ga jos morati gledati na golu :mrgreen:
Sergio Conceicão, who is very strict person and tends to direct his team in a manic way, did not like Theo Hernandez’s hair colour change to electric pink.

Regarding his renewal, not much have changed so far. The parties are still not close, it’s quite the opposite. Milan almost sold Theo to Como for €50M in January but Theo and his agent did not want to listen to Como’s offer, which shows that the club does not believe much in Theo’s renewal. His current deal expires in 2026
A bolje mehlune da gledas kakvu akciju da uigrate, koji pas da povezete, a manje da gledas ko kakvu frizuru ima. Da se manje zanimas glupostima mozda bi mogli igraci sta i odigrati.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 15 feb 2025, 20:00

Ja kad vidim da je Musah na krilu meni se ne gleda tekma, pa jel moguce

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 15 feb 2025, 20:04

Maignan; Walker, Thiaw, Gabbia, Theo Hernandez; Musah, Fofana, Reijnders, Sottil; Felix, Gimenez
Pavlovic, Rafa i Pulisic klupa. Tu su Musah i Sottil, kao i Gabija. Poceo i ovaj rotirati opasno, pa ce posle biti spasavaj zivu glavu, ali naravno nije do njeg.
Abraham kao nagradu za golove protiv Rome dobio mjesto na klupi. Trebao ga je pustiti da igra kad ima momentum, nek Gimenez odradi sa klupe na pocetku, manji bi i pritisak bio na momcicu.

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: celikmilan i 3 gosta.