Najbolji bh. sudija - Irfan Peljto

FKSzuti
Kontakt:

Re: Najbolji bh. sudija - Irfan Peljto

Post Postao/la FKSzuti » 27 dec 2024, 14:12

Moramo da riješimo situaciju oko našeg sudije Irfana Peljte, koji se vodi da je najbolji sudija. On izbjegava duži niz vremena da sudi derbije Sarajevo - Željo, ili bilo koju utakmicu koju igraju ovi klubovi iz razloga pritiska na koji nailazi. Sa ljudske strane mogu da ga razumijem, ali ovo je profesionalni posao i mora se preuzeti odgovornost. Jer, ako se sudi Liga prvaka na koju ste došli preko Saveza, jer mi u Savezu odlučujemo ko ide na FIFA listu, možemo sutra donijeti odluku da on ne ide na FIFA listu, i on sigurno neće suditi evropske utakmice, bez obzira na njegov kvalitet. Želimo da ga podržimo, da iskazuje veću odgovornost prema ligi, odakle mu je baza i da što više utakmica sudi, jer tako pomaže i Savezu, jer se onda stiče utisak da Savez prosto neke ljude ne želi da delegira.
Vico, probajte skinuti Elite sudiju s liste :urnebes:

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 27 dec 2024, 14:32

FKSzuti je napisao/la:
27 dec 2024, 14:12
Moramo da riješimo situaciju oko našeg sudije Irfana Peljte, koji se vodi da je najbolji sudija. On izbjegava duži niz vremena da sudi derbije Sarajevo - Željo, ili bilo koju utakmicu koju igraju ovi klubovi iz razloga pritiska na koji nailazi. Sa ljudske strane mogu da ga razumijem, ali ovo je profesionalni posao i mora se preuzeti odgovornost. Jer, ako se sudi Liga prvaka na koju ste došli preko Saveza, jer mi u Savezu odlučujemo ko ide na FIFA listu, možemo sutra donijeti odluku da on ne ide na FIFA listu, i on sigurno neće suditi evropske utakmice, bez obzira na njegov kvalitet. Želimo da ga podržimo, da iskazuje veću odgovornost prema ligi, odakle mu je baza i da što više utakmica sudi, jer tako pomaže i Savezu, jer se onda stiče utisak da Savez prosto neke ljude ne želi da delegira.
Jel realno da je ovo izjavio? Da ovako ucjenjuju čovjeka? :crazy:

Najjača mi je priča o "stranim sudijama" - how yes no.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 27 dec 2024, 14:43

Za koji klub navija Irfan?
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 27 dec 2024, 16:36

FKSzuti je napisao/la:
27 dec 2024, 14:12
Bas ce ga naskeirati :)

Moze kao i Mazic otici u neku drugu ligu i biti sudija ;)
Godine 2019. Milorad Mažić je napustio srpski nogomet i profesionalno otišao na probu u Kineski nogometni savez (CFA), da bi iste godine bio izabran za najboljeg suca kineske Superlige, postajući prvi stranac koji je osvojio ovo priznanje.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 27 dec 2024, 18:34

Peljto je izgubio svaki kredibilitet gostojući po raznim televizijama, pokastima i sličnim glupostima, pričajući situacije sa terena kako je on glavni baja na terenu, pa burazeru nisi Kolina jbt.
Vrhunac te ludosti je bio kad je javno rekao da je on taj koji je odlučio kako će neka (derbi) utakmica završiti.
Druga stvar je sad ovo javno prozivanje njega od strane prvog čovjeka Saveza, ako ima mooda nek i on sad iznese svoju stranu priče, koji su to pritisci? Ko mu prijeti? Nek javno kaže i traži objašnjenje za svoju kaznu od 6 utskmica za greške koje su bile 50-50 a Petrović za očite dobije 2 utakmice suspenzije a ne da po čaršiji prosipa neke žalopoljke.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 27 dec 2024, 19:40

Davno sam rekao da Irfana treba sankcionisati i to žestoko..frajer se ufurao.Neću da sudim domaću ligu...pa sudi frajeru,preuzmi odgovornost...folira da trpi pritisak,uzmi neki zeznut derbi ..odsudi kako treba..i nema te sile koja ti može nešto prigovoriti,najlakše je neću u BL,neću u Mostar,u Sarajvo,nego uzmi lovu od UEFE...shereš jarane i to žestoko..

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 29 dec 2024, 00:31

sagitarius je napisao/la:
27 dec 2024, 14:43
Za koji klub navija Irfan?
Zena mu za Sarajevo a on za Zelju ali gotivi oba kluba provjereno
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 21 jan 2025, 12:24

Opet Nizozemci protiv Talijana :mrgreen: :bih:
slika

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 27 jan 2025, 10:25

Idemo dalje :bih:
slika

Hudnjak
Kontakt:

Post Postao/la Hudnjak » 27 jan 2025, 21:54

Vicin krmak

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 29 jan 2025, 21:14

Prvo penal u 3. pa crveni u 12. min, lagano :D

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 01 feb 2025, 06:00

Hudnjak je napisao/la:
27 jan 2025, 21:54
Vicin krmak
Znas dobro pogoditi, ali mislim da Irfan nije to. Pa njega gicina komisija rebnu 6 ili 8 utakmica suspenzije jer nije pomogao Borcu protiv Zrinjskig. Planirali da mu se.ebu karijeru i guraju onog s.mrada Grigorija, ali se pita i uefa pa im propalo.
Evo i oni tebe selame!

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 09 feb 2025, 12:27

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto ponovo je dobio povjerenje UEFA-e.
Peljto je tako delegiran za meč šesnaestine finala Lige prvaka između Bresta i PSG.

Radi se svakako u veoma zanimljivom duelu, a domaćin će u utorak 11. februara od 18:45 sati biti Brest. Peljto će tako imati novi izazov, a pomoćnici će mu biti također bh. sudije.
Radi se o Senadu Ibrišimbegoviću i Davoru Belji. Četvrti sudija je Miloš Gigović.

Zanimljivo da će ovo Peljti biti 11. evropska utakmica ove sezone, što je duplo više u odnosu na Premijer ligu Bosne i Hercegovine ove sezone. Ovaj Sarajlija je sudio tek pet utakmica u Premijer ligi.
Gospodin čovjek! :bih:

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 14 feb 2025, 16:59

Ove godine mora dobiti neko četvrtfinale ili čak iznad u evropskim takmičenjima. Ne bi me čudilo da za konferencijsku recimo bude i u konkurenciji za finale, ali to i nije neka sreća, daj da u Ligi prvaka gura što dalje.

Isto tako bi trebao učestvovati u završnici Lige nacija.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 feb 2025, 12:17

FKSzuti je napisao/la:
18 feb 2025, 12:14
Ide trojka po pare :bih:
https://www.nfsbih.ba/vijesti/nogomet-m ... e-arabije/
Vico će crći od muke.

Peljto. :bih:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 feb 2025, 12:32

Boli ga racku, obezbijedit ce se za citav zivot. Cudi me kako Vico nije nastelio da i Gigara ide uz njih...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 18 feb 2025, 12:33

FKSzuti je napisao/la:
Samim tim još manje će da "ovise" o delegiranju u našoj ligi & o Vicinim ucjenama. Znamo svi da ako si manje ovisan o Savezu onda ti ne mogu naređivati kako ćeš kome suditi.

Da li postoji opcija za Peljtu (i/ili "trojku") da promijene sudijski "dres" npr? :think:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 feb 2025, 12:45

Pendulum je napisao/la:
18 feb 2025, 12:33
FKSzuti je napisao/la:
Samim tim još manje će da "ovise" o delegiranju u našoj ligi & o Vicinim ucjenama. Znamo svi da ako si manje ovisan o Savezu onda ti ne mogu naređivati kako ćeš kome suditi.

Da li postoji opcija za Peljtu (i/ili "trojku") da promijene sudijski "dres" npr? :think:
To zavisi od pravila fudbalskih saveza i FIFA-e. Generalno, proces uključuje:

1. Preseljenje i državljanstvo – Sudija obično mora imati prebivalište u novoj zemlji i često dobiti njeno državljanstvo.

2. Registracija u novom savezu – Sudija mora podnijeti zahtjev novom fudbalskom savezu i ispuniti njihove kriterijume.

3. Odobrenje FIFA-e (za međunarodne sudije) – Ako je sudija na FIFA listi, potrebna je saglasnost FIFA-e za prelazak u novi savez.

Ovaj proces se ponekad dešava kada sudije emigriraju iz ličnih ili profesionalnih razloga, ali nije uobičajen na najvišem nivou.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 feb 2025, 07:14

Pendulum je napisao/la:
18 feb 2025, 12:33
Kad si dobar, svi te hoće (i vole).

Isto kao što je Mazic sudio u Kini, mogu i ovi.

Kad redovno sudis LP i imas reputaciju odličnog sudije, svi jedva čekaju da dodjes kod njih i da dijeliš pravdu...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Proximic i 23 gosta.