NoDi80 je napisao/la: ↑14 feb 2025, 23:13
Igrao Guli vec dva derbija
Za sad bez gola i pobjede
Za razliku od proslog derbija Zeljeznicar je jaci, a vi niste nista jaci nego sto ste bili
Bice gusto, jedva cekam
Prvo Zrinjski da odradimo i pricat cemo o derbiju
Ne bi se slozio ni sa jednim ni sa drugim ali eto vrijeme ce pokazati.
Ako gledamo igracki vas su napustili Karic i Hiros,stigli Lagumdzija i Sosic.Znaci 2 veznjaka za 2 veznjaka nista puno.Da li ce ova dvojica biti upgrade za prvu dvojicu vidjet cemo takodjer.Brazilce ne pikam za ozbiljno.Po meni vi ste ostali na istom.Ono sto jeste uspjeli srediti,uklopili ste Dangubica u igru.Po meni kljucan za vasu igru u zadnjoj trecini,odma ste dobili i efikasnijeg Krpica koji je bio u ozbiljnoj krizi zadnje 2 sezone.
Mi smo po obicaju vise mijenjali,ne moze biti dosadno kod nas.
Ocekujem da Gojkovic definitivno bude upgrade za Djurickovica.Kao i Paskalev za Celika iako ne znam puno o njemu ali eto ako se vjeruje pricama dobar je.Durakovic i Andjusic nisu ni igrali u prvi 11.Renan je bio uzasan godinu dana i neophodno je bilo mijenjati.Igrac koji je odlicno igrao kod Mirze i Rozmana sve dok je bio u 4231 sa Avramovskim/Varesanovicem iza sebe.Cim smo presli na 352 izgubio se i nije se uspio vratiti narocito ove sezone gdje je imao neke druge zadatke.Butic ili Gordeziani,valjda se jedan pokaze.Za Butica nisam optimista iako se ti igraci na kraju najbolje pokazu,gruzijac sam cuo od ljudi iz kluba da je odlican na treninzima.Ako klikne sa Guliashviliem to je to.Ono sto nas yebe su te neke sitne povrede sa priprema koje nam lagano prolaze.Lulic i Beganovic se vratili,Djordjevic bi trebao biti dostupan za derbi barem jedno poluvrijeme,Jovica ocekujem tek pred kraj sezone medjutim on zbog kartona svakako ne bi bio tu za 8 dana.
Ja bi volio da smo mi doveli jednog pravog i provjerenog napadaca ali eto sta da se radi,ova dvojica macak u vreci.Vi niste puno dirali,samo ono sto ste morali.Vise ste radili na ocuvanju ekipe i ugovorima.
Ocekivanje:Glupo bi bilo reci da nakon 6 godina nismo pozelili pobjedu na Grbavici,kao i vi kod nas,navijacki 0-1 objektivno 1-1