FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 15 feb 2025, 07:53

harden je napisao/la:
14 feb 2025, 19:21
Gdje vam je Numanovic, sta je s njim?
Nije još uvijek dobio papire iz Gradine.

Tačnije postojao je dogovor između dva kluba koji još uvijek niko, ne da nije ispoštovao, nego se nije zvanično ni obratio u rješavanje istog prema OFK Gradina.

Žao mi momka, valjda se riješi iduće sedmice.
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 15 feb 2025, 09:38

Reflektori gore snjeg sipa, ulazim u stadion ushićenje, gledam prazne tribine gledam više ljudi na nepokrivenom zapadu nego sjeveru sa krovom, ushićenje postaje sjeta, kontam jbm li ga nisam toliko star. Ajd jbga da vidimo utakmicu, Naš said jn još smršao, dzafić haman stesao liniju, djeluju nabrijano. I boom to je to. Panika, nepovezanost. Primamo gol, šansa ono mrkog saida i to je to, Hajmo kući razočaran nije zato što smo gubili nego zato što smo bili loši. Nije to ništa što već mnogo puta nismo svi iskusili. Al jbga ja ću opet pokušat ugrabiti priliku i nadati se da neće baš u prvih 10 minuta primiti gol. Ako ništa valjda će biti pobjeda i golova u federalnoj
& $ ?

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 15 feb 2025, 09:39

Sezona je gotova davno, da,nije dovela bi se pojacanja u pravom smislu te rijeci....
Ovako samo da se zavrsi ova patnja, ali vjerujte u klubu se radi punom parom, neka makar to rijese.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 feb 2025, 09:49

Jeste vala i poletili "evo uzmemo 3 boda i vec bolji od Ace". Ko j3be vise Acu, Marija i ostale ba. Ima ko se treba njima pozabaviti i nadam se da hoce. Aci zelim sve najgore u zivotu i neka ku generacije prati ovaj osjecaj koji imam ja i vi prema Slobodi trenutno.

Problem se nastavio od prvog dana povratka Azmira koji vise nije stari Azmir. Pogresni ljudi oko njega, pogresan pristup, opstrukcije sa svih strana u inat njemu (a ne Slobodi, koja je kolateralna steta). Problem je otpustanje nekih igraca koji su makar teun vrijedili, a ostali su ti Kurtalic, Hadzan i ostali. Mekic je znao s loptom, imao dosta prodora, ali eto on je bespotreban. Njega samo za primjer uzimam.

I zaista ne znam na osnovu cega ste se nadali opatanku, kad pored svih problema je dovoljno bilo kakvi profili igraca su dovedeni za nastavak sezone. Umjesto Turske i priprema bolje da su te pare dali nekim talentovanim mladicima i solidnim ugovorima i spremali ih za Federalnu da razvale, vrate se u PL i imas igrace uigrane i u izlogu.
Al svi znamo da Azmir nema te pameti niti takve ljude oko sebe. Samo je pitanje kad ce i on otici ili pustiti niz vodu da tavorimo kao i TC. A vrlo skoro.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 15 feb 2025, 10:22

Beduin je napisao/la:
15 feb 2025, 09:49
Jeste vala i poletili "evo uzmemo 3 boda i vec bolji od Ace". Ko j3be vise Acu, Marija i ostale ba. Ima ko se treba njima pozabaviti i nadam se da hoce. Aci zelim sve najgore u zivotu i neka ku generacije prati ovaj osjecaj koji imam ja i vi prema Slobodi trenutno.

Problem se nastavio od prvog dana povratka Azmira koji vise nije stari Azmir. Pogresni ljudi oko njega, pogresan pristup, opstrukcije sa svih strana u inat njemu (a ne Slobodi, koja je kolateralna steta). Problem je otpustanje nekih igraca koji su makar teun vrijedili, a ostali su ti Kurtalic, Hadzan i ostali. Mekic je znao s loptom, imao dosta prodora, ali eto on je bespotreban. Njega samo za primjer uzimam.

I zaista ne znam na osnovu cega ste se nadali opatanku, kad pored svih problema je dovoljno bilo kakvi profili igraca su dovedeni za nastavak sezone. Umjesto Turske i priprema bolje da su te pare dali nekim talentovanim mladicima i solidnim ugovorima i spremali ih za Federalnu da razvale, vrate se u PL i imas igrace uigrane i u izlogu.
Al svi znamo da Azmir nema te pameti niti takve ljude oko sebe. Samo je pitanje kad ce i on otici ili pustiti niz vodu da tavorimo kao i TC. A vrlo skoro.
Znaci yebani smo da valja.

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 15 feb 2025, 11:40

Sloboda je jučer djelovala motivirano, ali je kvalitetom daleko ispod nivoa PL. Ni to nije problem, koliko je žalosno vidjeti da su faktički Tuzla i Tuzlaci odustali od kluba.Bojim se samo da FK Slobodu čeka sudbina sada legendarne KK Slobode Dite, gašenje u tišini, bez otpora i prikrivanje višegodišnjeg kriminala.
Kako je Tuzla postala čista suprotnost Zenice? Dok su navijači Čelika faktički spasili klub, navijači Slobode su skoro uništili klub, priredili mu historijsku sramotu i urušili ugled kluba.
Mi u čitavom kantonu smo miljama daleko od sportske kulture, jer da je imamo, FK Sloboda bi imala 6-7k članova, sezonskih, a ljudi bi dolazili na utakmice da vrše pritisak i traže promjene.A silni TK klubovi iz 1.FBiH bi pravili igrače Slobodi.Ovako nam je kompletan sport u TK odavno nižerazredni Vratnik. Nit imamo neke uslove, nit imamo neke sposobne ljude. Kad jedan od najbogatijih ljudi u državi, Dzambic nije dao marku za sport u Tuzli, a kamo li da je napravio neki teren, nešto što će poboljšati uslove za bavljenje sportom djeci, nemaa dalje.Valjda čuva pare da ih ponese sa sobom u zemlju. Ali zato svako selo u Hercegovini ima bolje terene, klubove u raznim sportovima od nas. Jedan Široki Brijeg, vukojebina u kamenu ima bolju dvoranu i stadion od čitavog TK.

I da ljudi, za stanje u klubu vam nije kriv Aco, Šećer, Azmir, krivi ste Vi, koji godinama njemo posmatrate gašenje cijelog sporta. Umjesto da ste ispred opstine, kantonalne vlade i tražite riješenje finansiranja gradskog kluba vi gledate propast i historijsku bruku. Zašto se nikad niste skupili, otisli u klub i tražili od Azmira da objavi javno na sajtu sve ugovore, račune i kaže kakvo je stanje u klubu? Fukare u bojkotu, posvađani međusobno dok im se klub gasi, grupa koja treba da bude brana u zaštiti kluba.Umjesto da nađu Aciku i opale mu koji šamar za unošenje nemira pred utakmicu i oni njemo gledaju sve. Kako je moguće da stranka kojoj je najveći bastion Tuzla, koja je na vlasti, daje pare za dvije tribine u Mostaru, jednu u Konjicu, a Tuzli slika u prostorijama kluba i velika šuplja obećanja?

Zato sto smo mi, kompletno svi, pizde, zato nam je ovako, zato nam u centru Tuzle za Božić grmi Baja Knindza Mali, a mi čekamo da nam probleme riješi neko drugi sa čarobnim štapićem.

Pozdrav 🖐️
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 feb 2025, 11:46

FKBilder je napisao/la:
15 feb 2025, 10:22
Beduin je napisao/la:

Ugasit se necemo, od ovog tesko da moze gore. Mada bilo je i tezih momenata, samo sto su ljudi bili vise uz Slobodu. To mene brine najvise.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 15 feb 2025, 11:51

Beduin je napisao/la:
15 feb 2025, 11:46
FKBilder je napisao/la:
15 feb 2025, 10:22
Beduin je napisao/la:

Ugasit se necemo, od ovog tesko da moze gore. Mada bilo je i tezih momenata, samo sto su ljudi bili vise uz Slobodu. To mene brine najvise.
Brate sjecas se sta smo sve radili za Slobodu, od akcija, raznog Marketinga, licno se pricalo od momka do momka da se animiramo i da se nedto radi...
Treba zaista pozitivan bum neki da desi.....
Ovako tesko...Nema to ko vise ni pokrenut, fukara skoro da i nema,a raja ohladila...tako nam je kako nam je, jedino da mi okupimo ekipu ko nekada i pravac D tribina.....

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 15 feb 2025, 12:09

Koliko znam Azmir je vec dao ozbiljan iznos da bi klub mogao funkcionirati i takmiciti se, dok su drugi otprilike taj iznos i manji dali za pojacanja. Vjerovatno je procjena bila da je bolje dati novac da bi klub mogao funkcionarati sa trenutnim igrackim kadrom nego ici grlom u jagode. Sa tim iznosom koji je vec dao mogao je Slogu komotno uvesti u PL, tako da to nije onako kako carsija prica. Normalno da ce sada biti razne price od carsijanera i njihovih menadzera. Slobodna trenutno funkcionira na dnevnoj bazi, jer neznaju ljudi ko ce im sutra doci sa potrazivanjima iz doba orgijanja carsijanera.
🔴⚫️

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 feb 2025, 12:17

Steta sto u sinoc nasi shvatili da trebaju napasti tek u 70-oj minuti. Svakako nista ni ne ocekujem od ove polusezone u smislu rezultata. Nek se vrati koji dug od carsijanera, pa naredne sezone razmisljati o rezultatima.

Naravno, ako ce to biti kao prosle sezone na silu, nek i ostanemo jednu sezonu u Federalnoj, ali da se makar urade neki temelji u klubu za naredni period.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 15 feb 2025, 13:40

Zar mi stvarno nemamo stopera i beka pa kurta i hadzan igraju, Azir je za rodjaka Nojer makar zna igrat s loptom ne izbija napamet itd. Sta je sa Kamerunca ? Saidu kapa do poda kako je odigrao mec. Bojo odlican, harun vise manje. Steta izgubljeno je dosta ali pokusat sad makar malo sacuvat obraz FK Slobode i pobjedit koju utakmicu do kraja
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 15 feb 2025, 13:41

Janković se žali kako je igrački kadar sastavljen iz prve lige, pa pogledajte sastav Radnika "odakle" je sastavljen i ljudi igraju fudbal.

Što se tiče samog vođenja kluba opet se radi na vrat na nos i neplanski, ako smo već ispali iskoristi ovu polusezonu da imaš okosnicu ekipe za Prvi Ligu, prije svega ne vidim nikakvu korist ni sad ni u budućnosti od igrača tipa Džafić i Hadžanović.

Za prvu ligu ti opet trebaju početi koliko ono dva ili tri U21 igrača, zašto se onda već o tome ne razmišlja...
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 15 feb 2025, 16:22

Sta nam carsija uradi
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 15 feb 2025, 18:55

A jel moguce da Gogic poniko u Slobodi nema mjesta ili Pekaric a standardni su igraci u drugim timovima
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 feb 2025, 18:59

mirsonetz je napisao/la:
15 feb 2025, 18:55
A jel moguce da Gogic poniko u Slobodi nema mjesta ili Pekaric a standardni su igraci u drugim timovima
Ma ne bi ni oni nista bolji bili od ovih trenutno. Ubijeni psihicki totalno. Ne bi gola dali ni onom Varesu sto ga Zeljo izbaci u kupu.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 16 feb 2025, 20:35

Realno ali baš realno ekipa naša nema nikakav ni pritisak od bilo koga da napravi rezultat, svi digli ruke kako igrači tako i mi navijači. Pošto je opšta qurcobolja u gradu vezano za Slobodu rezultati samo prate to stanje da su svi digli ruke. Čini mi se ništa se ne bi desilo ni da naprave OFK Slobodna kao što su napravili OKK od Slobode Dite. Ovakvo stanje nikad nije bilo ni vladala ovakva atmosfera mrtva oko Slobode.
Aco, šećer junior i ekipa su spremili klub za gašenje ili 2. kantonalnu ligu.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 16 feb 2025, 21:18

sviunapad1010 je napisao/la:
16 feb 2025, 20:35
Realno ali baš realno ekipa naša nema nikakav ni pritisak od bilo koga da napravi rezultat, svi digli ruke kako igrači tako i mi navijači. Pošto je opšta qurcobolja u gradu vezano za Slobodu rezultati samo prate to stanje da su svi digli ruke. Čini mi se ništa se ne bi desilo ni da naprave OFK Slobodna kao što su napravili OKK od Slobode Dite. Ovakvo stanje nikad nije bilo ni vladala ovakva atmosfera mrtva oko Slobode.
Aco, šećer junior i ekipa su spremili klub za gašenje ili 2. kantonalnu ligu.
Vec postoji OFK Sloboda, registrovan, sve sa grbom..
A vala ni Azmir sto se tice terena nista pozitivno nije napravio, kolko god ekipa jesenas bila losa, ova je jos gora, nama je kurtalic stoper, hej kurtalic
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 16 feb 2025, 22:34

Ma nema šta, mi smo ispali, ko god da je trener ovdje nema pomoći. Ovo je onaj kadar koji je ispao već u prvoj polusezoni, sve isti igrači, samo tu fale Cvijanović i Mekić. Nije mi jasno samo zašto se guraju ovi starohani kao Džafić, od kojeg nema ništa, Isić isto, prvo ode, pa opet dođe kad nema gdje, odradi pripreme, odigra generalku, odigra prvu utakmicu i onda kao iz vedra neba ode u Kinu.

Kad smo već ispali, treba stavljati Numanovića, Lamandžemu, Berbića, Lolića, Kalesića, svi su oni prekucali Federalnu. Početi sastavljati ekipu odmah sad, gledati kako će Amer Bekić odigrati sad u Radniku, možda i njega vratiti. Ahmed Said isto okej igrač, šteta za Mulalića što je otišao. Collins korektan.

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 17 feb 2025, 11:48

montolivo18 je napisao/la:
16 feb 2025, 22:34
Ma nema šta, mi smo ispali, ko god da je trener ovdje nema pomoći. Ovo je onaj kadar koji je ispao već u prvoj polusezoni, sve isti igrači, samo tu fale Cvijanović i Mekić. Nije mi jasno samo zašto se guraju ovi starohani kao Džafić, od kojeg nema ništa, Isić isto, prvo ode, pa opet dođe kad nema gdje, odradi pripreme, odigra generalku, odigra prvu utakmicu i onda kao iz vedra neba ode u Kinu.

Kad smo već ispali, treba stavljati Numanovića, Lamandžemu, Berbića, Lolića, Kalesića, svi su oni prekucali Federalnu. Početi sastavljati ekipu odmah sad, gledati kako će Amer Bekić odigrati sad u Radniku, možda i njega vratiti. Ahmed Said isto okej igrač, šteta za Mulalića što je otišao. Collins korektan.
Evo ovaj mali je zalog za buducnost, to je ono sto nam treba.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 feb 2025, 13:00

Nadam se da ce ovi mladji igraci dobijati veliku minutazu do kraja. Neka se uigraju do naredne sezone, uz par boljih pojacanja na ljeto. Nema od Dzafica i slicnih nista. Ostaviti dvojicu Afrikanaca, mozda i naseg Saida i dosta. Nadam se da ce se rijesiti stvar i sa Numanovicem.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.