hurem je napisao/la: ↑16 feb 2025, 14:12
h1a2s3o4 je napisao/la: ↑16 feb 2025, 13:47
Surreal je napisao/la: ↑16 feb 2025, 13:38
Je li moguće da se i dalje spominje Ahmedhodžić, ne shvatam - šta sad? Više puta je ponovljeno, dečko je završio sa reprezentacijom. Hadžikadunić bi dobro došao, ali ko zna šta je sa njim.
Naravno da se spominje jer je momak izmislio fudbal za sve nase igrace u odbrani. A otisao je zbog Barbarezovog smusenog i nerazumljivog govora. Jbt lik isto Toby iz Office-a.
Barbarez je svojom nemogucnoscu da komunicira izazvao navijace da pljuju i vrijadjaju Anela da bi posljedicno tome ovaj kasnije i oprostio. Postoji snimak pressice, moze svako pregledati.
Ovi fanovi Spahica i Barbareza svrsavaju na njih zbog dovodjenja igraca, a bukvalno do sada nisu doveli ni jednog igraca koji je Anelovog kvaliteta. Takoreci bolje su igrace otjerali nego sto su pridobili.
Nisu otjerali niti jednog igrača nego je taj igrač sam sebe otjerao!
On je mnogo prije Barbareza zbog svog ponašanja i odnosa prema ranijim selektorima, saigracima i navijačima trebao biti bivši. Zamisli kad ga je dobricina Kodro morao suspendovati. Nema dalje.
On je završio s reprezentacijom, uslovno receno...ali sam siguran da su mu vrata i dalje otvorena - potrebno je da se izvine selektoru i stručnom štabu, direktoru i saigracima. Eto ne mora navijačima, mada je i po njima pljunuo jer je rekao da je nacija godinama protiv njega a zapravo je taj zaključak donio na osnovu manje od 1% bolesnika, kojih uvijek ima. 99% ga je bodrilo, navijalo za njega, smatralo ga top 4 najvažnija igrača koja imamo.
Dzeko se trebao oprostiti 100x dosad da se vodio Anelovom logikom.
Ne, nije ovdje problem u Barbarezu (iako se ne može u potpunosti amnestirati), nego je problem u igraču kojem je to bio 5. slican prekršaj, a posljedni je bio kap koja je prelila čašu.
Tvojim jezikom kazano...ne smatram da je problem sto neki svrsavaju na selektorova pojačanja i dovođenje novih imena da igraju za našu reprezentaciju, problem je sto i dalje ima navijača i novinara koji bi pristali da Ahmedhodžić svršava po njima i 6.put, i 7.,8. i da ne nabrajam koliko puta.
Nije Kodro dobricina nego debilcina jer je dopustio da ga Vice onako izlevati. Bukvalno kao da je niko i nista, a ne legenda ove drzave.
Sto bi se izvinjavao selektoru i strucnom stabu kada je bukvalno Barbarez bio taj koji ga je gurnuo pod voz svojim izjavom? Trebao je biti oprezan kako ce tu vijest saopstiti bas zbog historije sa Anelom i ponasanja navijaca prema njemu.
Znamo da igraci citaju vijesti, komentare, a Boga mi i forume, znamo svi koliko je jedno vrijeme ovdje bilo debila koji su mu vrijedjali zenu i djete. To je bas trajalo. OK, znam da nisi ti i normalni navijaci, ali bilo je tako izrazeno kao da je 99% forumasa to radilo. Ne mozes reci da nije tako bilo.
Nije svako u glavi jak kao Dzeko druze. Dzeko je bosansko dijete odraslo pod granatama i snajperima. Anel je doslovno "razmazeni" Svedjanin.
Ahmedhodzic ne svrsava po navijacima, nego po nesposobnim selektorima. Ne znam sta Barbarez i Spahic ocekuju, da svi im svi igraci padnu na koljena (metaforicki) kada se oni pojave?
Imas raznih vrsta licnosti i sve to moras znati hendlati. Pa prvi je Barbarez u razmim emisijama isticao tu menadzersku stranu prije trenrskog znanja, tvrdio da je on tu vise da menadjerise. Kakav je to menadjer kada samo zna da odstranjuje ljude radi svog ega. Nije neki trener, ali zato je jos gori menadjer.
Svaki trener/menadzer mora znati da hendla svlacionicu gdje ima raznih usijanih glava, a to su najcesce ponajbolji igraci. Oni koji tu uspiju najcesce i naprave rezultate. Oni koji ganjaju ego na kraju zavrse kao popisani. A nije bas da je reprezentacija klub, pa da jednu zvijezdu zamijenis drugom.
Znaci da sumiramo Barbarez nikakvo trenersko iskustvo, a i kao menadzer kako se prodavao nije nesto.
Barba halali sto smo sumnjali.