FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
FK Sarajevo je ove zime dobio novo pojačanje - Gojković Renata, a navijači s nestrpljenjem prate kako će se uklopiti u ekipu i doprinijeti timu u nastavku sezone. U razgovoru saznajemo njegove prve utiske po dolasku u Bordo klub, kako je doživio debi protiv Sloge, kakva su mu očekivanja u nastavku sezone, te kako se snašao u novom okruženju – od saigrača i atmosfere u ekipi do prvih susreta s navijačima i životom u Sarajevu.
Kako su prošli tvoji prvi dani u FK Sarajevo?
Ako izuzmemo osnovnu adaptaciju na novu sredinu i potragu za stanom, prve dane proveo sam pripremajući se za kontrolnu utakmicu protiv Zmijavaca. Maksimalno sam se fokusirao na trening i pripremu.
Odmah si dobio priliku da debituješ protiv Sloge. Kako si se osjećao na terenu i kako ocjenjuješ tu utakmicu?
Mislim da smo zasluženo pobijedili, ali to nije bio naš maksimum. Smatram da možemo bolje da igramo i to ćemo pokazati u nadolazećim utakmicama. Igrači će dostići svoju najbolju formu, kako ja sam tako i ostatak ekipe. Hemija među igračima je dobra, a navijači su nas gurali do pobjede. Zahvalan sam na ukazanom povjerenju trenera i ekipe.
Šta očekuješ od nastavka sezone – lično i timski?
Što se tiče mene, ja imam još prostora da podignem formu i da dostignem, kako se kaže, pravu radnu temperaturu.
Od ekipe očekujem da se još bolje i više uigramo, sve u svrhu pružanja još boljih partija. Sloga nam je bila prva zvanična utakmica i nije bilo nimalo lako odigrati je sa psihološke strane jer je bila vrlo bitna, a prva nakon pauze. Nije bilo prostora za grešku.
Koliko si se već uspio povezati sa ekipom? S kim provodiš najviše vremena van terena?
Mislim da sam se sa svim igračima dobro uklopio. Ekipa posjeduje dobre i karakterne igrače, mlade igrače željne dokazivanja na terenu. Uz sve to, ja sa njihove strane osjećam poštovanje kao nekog starijeg igrača koji je nešto prošao u svjoj karijeri. S druge strane, stariji igrači su tu za savjet i da pomognu.
Bio sam maksimalno posvećen porodici, treningu i adekvatnom oporavku pa i nemam previše vremena “van terena”.
Kakav su ti utisak ostavili navijači i atmosfera na utakmicama?
Utisak je i više nego pozitivan, bio sam svjestan gdje dolazim i znam šta je Sarajevo. Mi se trebamo potruditi da rezultat prati očekivanja navijača. Imali smo dosta dobru podršku protiv Sloge i desile su mi se situacije u gradu gdje su me ljudi susretali i osjećao sam prijatnost s njihove strane i podršku vezanu za ostatak sezone.
Na kraju, poruka za navijače FK Sarajevo?
Volio bih da budu svaku utakmicu rame uz rame sa nama. Mislim da mogu biti zadovoljni kakav smo dojam ostavili na terenu i da je svaki igrač dao sve od sebe. Imaju moje obećanje da ćemo biti samo bolji!
Kako su prošli tvoji prvi dani u FK Sarajevo?
Ako izuzmemo osnovnu adaptaciju na novu sredinu i potragu za stanom, prve dane proveo sam pripremajući se za kontrolnu utakmicu protiv Zmijavaca. Maksimalno sam se fokusirao na trening i pripremu.
Odmah si dobio priliku da debituješ protiv Sloge. Kako si se osjećao na terenu i kako ocjenjuješ tu utakmicu?
Mislim da smo zasluženo pobijedili, ali to nije bio naš maksimum. Smatram da možemo bolje da igramo i to ćemo pokazati u nadolazećim utakmicama. Igrači će dostići svoju najbolju formu, kako ja sam tako i ostatak ekipe. Hemija među igračima je dobra, a navijači su nas gurali do pobjede. Zahvalan sam na ukazanom povjerenju trenera i ekipe.
Šta očekuješ od nastavka sezone – lično i timski?
Što se tiče mene, ja imam još prostora da podignem formu i da dostignem, kako se kaže, pravu radnu temperaturu.
Od ekipe očekujem da se još bolje i više uigramo, sve u svrhu pružanja još boljih partija. Sloga nam je bila prva zvanična utakmica i nije bilo nimalo lako odigrati je sa psihološke strane jer je bila vrlo bitna, a prva nakon pauze. Nije bilo prostora za grešku.
Koliko si se već uspio povezati sa ekipom? S kim provodiš najviše vremena van terena?
Mislim da sam se sa svim igračima dobro uklopio. Ekipa posjeduje dobre i karakterne igrače, mlade igrače željne dokazivanja na terenu. Uz sve to, ja sa njihove strane osjećam poštovanje kao nekog starijeg igrača koji je nešto prošao u svjoj karijeri. S druge strane, stariji igrači su tu za savjet i da pomognu.
Bio sam maksimalno posvećen porodici, treningu i adekvatnom oporavku pa i nemam previše vremena “van terena”.
Kakav su ti utisak ostavili navijači i atmosfera na utakmicama?
Utisak je i više nego pozitivan, bio sam svjestan gdje dolazim i znam šta je Sarajevo. Mi se trebamo potruditi da rezultat prati očekivanja navijača. Imali smo dosta dobru podršku protiv Sloge i desile su mi se situacije u gradu gdje su me ljudi susretali i osjećao sam prijatnost s njihove strane i podršku vezanu za ostatak sezone.
Na kraju, poruka za navijače FK Sarajevo?
Volio bih da budu svaku utakmicu rame uz rame sa nama. Mislim da mogu biti zadovoljni kakav smo dojam ostavili na terenu i da je svaki igrač dao sve od sebe. Imaju moje obećanje da ćemo biti samo bolji!
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
Novi kapiten
Kako se ova odmetnunta grupa odnosi prema fudbalu u KS svjedoči i podatak da, dok se više od 50 predstavnika klubova i škola fudbala iz KS okupilo da razgovara o budućnosti sarajevskog fudbala, članovi ove grupe predvođeni Fuadom Čolpom, ocem Ermina Čolpe, Medžidom Gvozdenom i Mehmedom Spahom u Banja Luci su na utakmici Borca i Olimpije lobirali za priznavanje nelegalne skupštine FS KS održane u prostorijama FS BiH!?
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
X bi danas dobro dosao.
luckystrike je napisao/la: ↑15 feb 2025, 16:27I mene sad ovo interesujePendulum je napisao/la: ↑15 feb 2025, 12:02Jel drug zadovoljan ili kaže da je Zekić zadovoljan?Sazg je napisao/la: ↑15 feb 2025, 07:36Reće mi jedan drug, koji je jako dobro povezan sa prvim timom, da je protiv Radnika jako zadovoljan sa novim igračima. Kaže da su jako dobri. Štoper beton a ovi gore baš dobri, nema sebičnosti, razigravaju, dodaju, pucaju baš kaže da je zadovoljan. Posebno je izdvojio Butića, kaže da je baš dobar. Eto ja kako čuo tako prenio.![]()
viditel vi šta sam ja napisao. Pitao sam ga i za Zeku šta misli o njima, mislim kakve su reakcije, kaže “to ni on sam ne zna, u jednom trenutku si najbolji na svijetu u drugom si u pičci materinoj”
Nemoj šta zamjeriti, malo sam se našalio. 

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Zvuči k'o brak.Sazg je napisao/la: ↑16 feb 2025, 13:02viditel vi šta sam ja napisao. Pitao sam ga i za Zeku šta misli o njima, mislim kakve su reakcije, kaže “to ni on sam ne zna, u jednom trenutku si najbolji na svijetu u drugom si u pičci materinoj”
![]()

- ErosViverosViv
- Kontakt:
Celik van sastava za danasnji mec
Igrao je juce za Lens 2.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
- luckystrike
- Kontakt:
Da je Topića kako dovesti
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Fran Topica i Marka Marica dovesti na ljeto, obojici ističe ugovor u Zrinjskom. Koliko vidim Maric i ne brani na klupi vjerojatno zbog ugovora..
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Uvijek gledam ocajnog zelju i furiozno Sarajevo prije derbija, pomislim da im mozemo petardu uvaliti i onda bude 0-0, nasi neprepoznatljivi.
Al kad Rožman zadnji derbi na Grbavici, ostavi tri štopera do kraja, a mi sa igračem višeErosViverosViv je napisao/la: ↑16 feb 2025, 15:44Uvijek gledam ocajnog zelju i furiozno Sarajevo prije derbija, pomislim da im mozemo petardu uvaliti i onda bude 0-0, nasi neprepoznatljivi.

Naložena kuja protiv nas na 200% a realno jesmo bolji od njih, sto opet u derbiju ništa ne znači.ErosViverosViv je napisao/la: ↑16 feb 2025, 15:44Uvijek gledam ocajnog zelju i furiozno Sarajevo prije derbija, pomislim da im mozemo petardu uvaliti i onda bude 0-0, nasi neprepoznatljivi.
A sa Zrinjskim u gostima oni nemaju šta tražiti osim neke lude sreće. Evo realno Zrinjski je morao bar 2-0 voditi
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Ma Rozman je profesionalac i vrlo ambiciozan i skolovan trener. Pogubio se u nasoj ligi jer je to bio prevelik izazov i za njega i za ibricica. Mnogi su potcijenili ovu ligu koja je za voditi najteza u ex-yu, vjerujem da je dosao u Velez ili Zelju bio bi heroj i legenda kluba. Sarajevo je ipak velik zalogaj bio.Lucas je napisao/la: ↑16 feb 2025, 15:47Al kad Rožman zadnji derbi na Grbavici, ostavi tri štopera do kraja, a mi sa igračem višeErosViverosViv je napisao/la: ↑16 feb 2025, 15:44Uvijek gledam ocajnog zelju i furiozno Sarajevo prije derbija, pomislim da im mozemo petardu uvaliti i onda bude 0-0, nasi neprepoznatljivi.![]()
![]()
Ma prava prijateljska, čuvaju se oni za derbi.
Karačić je prvi golman (izjavio trener kamenjara) i ostat' će tako. Treba probati dovesti Marića, al' za male pare.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Dobrinja12345, hase73, mosarajvosa83 i 41 gost.