Pričao je i Ranieri o tim restrikcijama FFP-a, ali kad se osvrnemo unatrag, nije baš ni da smo dovodili zvijezde ranije. Logično je i treba se riješiti igrača koji imaju prevelike plaće, a iste ne zaslužuju - Cristante, Pellegrini, Čelik u prvom redu.
Velike plaće imaju i Paredes i Mancini, pa čak i El Shaarawy. Činjenica je da mi na plaće dajemo više od Lazija, Napolija i Atalante - ali mi ne igramo Ligu Prvaka već dugo, tako da, rekonstrukcija ekipe ne mora biti nužno loša, ali mislim da Ghisolfi nije sposoban za to.
Nekako ove izjave Ranierija su baš čudne i kontradiktorne, možda ni on sam nema prave informacije i dalje, jer skoro je najavljivao ozbiljnog trenera, svjetskog kalibra koji će imati ambicije da Romu vrati tamo gdje pripada, a onda sada otvoreno govori o rezanju troškova na ljeto, ne ide mi to baš jedno sa drugim. Zašto bi došao Ancelotti ili R. Mancini i mučio se sa igračima u nastajanju, šta imaju od takvog projekta? Sve više mi se dopada Farioli - čovjek studirao filozofiju, ima lijepe rezultate sa Ajaxom koji ima budžet na nivou FK Sarajeva, interesantan i srčan tip, a plus je i to što je iz Italije.
Inače, Gourna-Douath je imao baš lijep, a kratak intervju za klupsku stranicu, navodno je prvo kontaktirao Vainqueura, koji mu je nahvalio klub. Sve prolazi, ali svi bivši igrači uglavnom imaju lijepe riječi i uspomene na period života u Rimu.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.