FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Dan pred derbi igracima pustiti snimke par zadnjih derbija a posebano im pustiti kada gurbeti slave bod. Pokazati igracima da su gurbeti napaceni da se maksimalno loze na nas i da je njima protiv nas bod kao da su ligu prvaka uzeli!
U novi boj ...
-
- Kontakt:
Ma ništa im ne puštati. Nek odigraju utakmicu ko da nije derbi. Ta nafuravanja nisu potrebna ekipama koje su kvalitetnije a koje skromno mišljenje da smo mi bolja ekipa. Ne kažem da ćemo ih pobijediti ili rasuti ali imamo bolju ekipu i boljeg trenera i objektivno se tako i trebamo postaviti.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Zekić ima jedan derbi iza sebe i fenomenalno drugo poluvrijeme. Željo je praktično u identičnom sastavu bez ikakve fenomenalne forme tima ili pojedinca. Jedina novost u njihovoj igri je ovaj visoki presing kojeg će vjerovatno isforsirati protiv nas jer su ga forsirali i u Mostaru zbog toga mislim da Paskalev treba početi ovu utakmicu jer po onim videima ima fenomenalnu dugu loptu. Željo u presing dolazi sa pet igrača znači ostaju na samo jednom veznom u širokom prostoru i četiri defanzivca što znači da mi sa kvalitetno iznesenom loptom izbacujemo pola njihovih igrača iz igre, međutim ovo je najlakše napisat treba uraditi. U suštini ovo što se danas vidjelo nama treba kvalitetan vezni red, a to su Pavičić, Bubanja i Krdžalić. Naprijed definitivno Kyeremeh i Guliashvili zbog brzine. Kyeremeh ako ništa može iznuditi kartone pa poslije u drugom vidjeti šta i kako sa novim igračima, ne znam kome više odgovara prostor, a kome poziciona igra.
Zrinjski je mogao vodit 3-0 u prvih 45 min. Sta ste vi gledali. Drugo pol zeljo je dosao malo sebi iskljucivo zato sto je zrinjski uvidio da zeljo nema moc da izjednaci pa su ubacili Bilbiju (kojeg zele ozivit, mislim da je njegovo proslo i da im je bolje da su ga poslali recimo u posusje il slogu na posudbu)
Zeljo je ima onu jednu priliku preko dangubica kad je fulio go i to je sve, ona sansa druga ono je offside 100% jer onaj igrac se aktivirao i blokirao je put sunjicu.
Zrinjski ima ozbiljan kvalitet u iznisenju lopte iz svog 16terca na centar i kontrolu lopte igra iz dva 3 dodira je daleko najbolja u pl bh.. recimo poredeci nas i njih mi njima mozemo parirat i bolji smo sto se tice brzine, jednaki smo u tom paralelnom pozemlji dodavanju i mozda u situaci presjecanja lopte i aktiviranje polu kontre al oni su mnogo bolji u kontroli lopte bolji su u sto se tice centar suteva i odigravanje na relativno malom prostoru u tom visokom dodavanju.
Da bi mi mogli parirar njima moramo bar 50% izbijeni lopti od steane naseg i njohovog golmana uzet to moramo jer ce oni tako igrat protiv nas (protiv zelje nisu tako igrali)
Kad napadamo na njihovu zadnju liniju moramo napadat do 16 terca i pokusavat sa sutevima kao sto djordjevic dao ho njima ili kao bubanja slogi, a njihove napade treba pustat da idu skroz do korner linije sto blize korner zastavi, zasto zato sto to tih 10-15 m koje oni budu vise pravili po povratku u obranu to vise nije 15 m to je 30 takodje oni i igraju u obrani dobro zato sto njihovi napadi 80% zavrsavaju 15-20 m do korner linije i u slucaju da izgube loptu mnogo je lakse zatvorit 50m nego 65-75 m. I zato smatram da mi netrebamo ici skroj dupoko u 16 terac jer oni imaju dobre stopere koji znaju igrat pod pritiskom i vrlo lahko sa jednim dodavanje
Izlaze na 40 m i to dosta protivnicki igraca posobno oni koji bas ganjaju unisti. I 100% sam siguran posebno na kosevu gdje teren mnogo duzi i siri nego u mostaru da bi mi imali 1,2 100% gdje bi im dali bar jedan go i mislim da u tom trenutku zrinjski nebi mogo nista nama..
Sto se tice naseg sledeceg protivnika, zadnja linija sto je danas igrala (neznam jesul im to najbolji igraci il imaju neke druge sto nisu danas koristili) je prespora i poprilicno niska, golman im je dobar .
Al-Jaber ja stvarno neznam na osnovu cega bi neko kupio Al jabera ona sabi. Je meni mnogo bolji igrac, jedino to nesto sa saudicima ako neku ima povezanicu..
Zeljo cvrsta ekipa poprilicno spora uz dobrog golmana..Relativno nivo veleza sloge
Zeljo je ima onu jednu priliku preko dangubica kad je fulio go i to je sve, ona sansa druga ono je offside 100% jer onaj igrac se aktivirao i blokirao je put sunjicu.
Zrinjski ima ozbiljan kvalitet u iznisenju lopte iz svog 16terca na centar i kontrolu lopte igra iz dva 3 dodira je daleko najbolja u pl bh.. recimo poredeci nas i njih mi njima mozemo parirat i bolji smo sto se tice brzine, jednaki smo u tom paralelnom pozemlji dodavanju i mozda u situaci presjecanja lopte i aktiviranje polu kontre al oni su mnogo bolji u kontroli lopte bolji su u sto se tice centar suteva i odigravanje na relativno malom prostoru u tom visokom dodavanju.
Da bi mi mogli parirar njima moramo bar 50% izbijeni lopti od steane naseg i njohovog golmana uzet to moramo jer ce oni tako igrat protiv nas (protiv zelje nisu tako igrali)
Kad napadamo na njihovu zadnju liniju moramo napadat do 16 terca i pokusavat sa sutevima kao sto djordjevic dao ho njima ili kao bubanja slogi, a njihove napade treba pustat da idu skroz do korner linije sto blize korner zastavi, zasto zato sto to tih 10-15 m koje oni budu vise pravili po povratku u obranu to vise nije 15 m to je 30 takodje oni i igraju u obrani dobro zato sto njihovi napadi 80% zavrsavaju 15-20 m do korner linije i u slucaju da izgube loptu mnogo je lakse zatvorit 50m nego 65-75 m. I zato smatram da mi netrebamo ici skroj dupoko u 16 terac jer oni imaju dobre stopere koji znaju igrat pod pritiskom i vrlo lahko sa jednim dodavanje
Izlaze na 40 m i to dosta protivnicki igraca posobno oni koji bas ganjaju unisti. I 100% sam siguran posebno na kosevu gdje teren mnogo duzi i siri nego u mostaru da bi mi imali 1,2 100% gdje bi im dali bar jedan go i mislim da u tom trenutku zrinjski nebi mogo nista nama..
Sto se tice naseg sledeceg protivnika, zadnja linija sto je danas igrala (neznam jesul im to najbolji igraci il imaju neke druge sto nisu danas koristili) je prespora i poprilicno niska, golman im je dobar .
Al-Jaber ja stvarno neznam na osnovu cega bi neko kupio Al jabera ona sabi. Je meni mnogo bolji igrac, jedino to nesto sa saudicima ako neku ima povezanicu..
Zeljo cvrsta ekipa poprilicno spora uz dobrog golmana..Relativno nivo veleza sloge
Tako je.Pitar6785 je napisao/la: ↑16 feb 2025, 17:56Zrinjski je mogao vodit 3-0 u prvih 45 min. Sta ste vi gledali. Drugo pol zeljo je dosao malo sebi iskljucivo zato sto je zrinjski uvidio da zeljo nema moc da izjednaci pa su ubacili Bilbiju (kojeg zele ozivit, mislim da je njegovo proslo i da im je bolje da su ga poslali recimo u posusje il slogu na posudbu)
-
- Kontakt:
Pitar kad nije pijan i drogiran odličan forumaš
Kad je samo pijan ili samo drogiran i to je dobro.
Kad je samo pijan ili samo drogiran i to je dobro.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
-
- Kontakt:
Nadam se da je Zekic ili neko njegov bio danas i upratio sto treba da se uprati.Naredne dvije su nam oni
Volio bi i mislim da je vakat da ih vise nakon 6 godina uzmemo dole ali nikad se ne zna.Nakon utakmice gdje nismo uspjeli sa igracem vise citavo poluvrijeme stvoriti sanse mene muka uhvati kad trolom prolazim kroz to naselje a ne da gradim optimizam.Vjerujem Zekicu da zna sta treba i aBd da se svi radujemo u subotu.
A jos vise bi volio da ovaj Zrinjski zgazimo u dvomecu.Titulu svakako ne mozemo osvojiti a tako bi volio da ove jadove sto citavu sezonu uzimaju 1:0/2:1 izbacimo.Najgori prvak u historiji lige po meni a prilicno dugo pratim ligu i nagledao sam se svega.
Volio bi i mislim da je vakat da ih vise nakon 6 godina uzmemo dole ali nikad se ne zna.Nakon utakmice gdje nismo uspjeli sa igracem vise citavo poluvrijeme stvoriti sanse mene muka uhvati kad trolom prolazim kroz to naselje a ne da gradim optimizam.Vjerujem Zekicu da zna sta treba i aBd da se svi radujemo u subotu.
A jos vise bi volio da ovaj Zrinjski zgazimo u dvomecu.Titulu svakako ne mozemo osvojiti a tako bi volio da ove jadove sto citavu sezonu uzimaju 1:0/2:1 izbacimo.Najgori prvak u historiji lige po meni a prilicno dugo pratim ligu i nagledao sam se svega.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Mi možemo biti prvaci samo ako budemo imali sve pobjede do kraja, što je mislim ne moguće sa ovim lopovima.
Uz dužno poštovanje ali, odavno nisam veću glupost pročitao.
To što bi ti uradio samo bi stvorio igračima dodatni pritisak. Ja bih u pripremi utakmice išao u kontru i igračima bih objasnio da se radi o utakmici za 3 boda i ništa više. Kao da idemo u goste kamenjarima, Veležu ili Posušju.
Shvatiti maksimalno ozbiljno, uz odličnu podršku Hordi, mislim da možemo do sva 3 boda!
Što neko ranije napisa, nadam se (čak i ne sumnjam u to) da je Zekić (ili neko njemu blizak) bio danas u Mostaru da pogleda utakmicu naša sljedeća dva protivnika.
A sad Sarajevo, igraj i pobjedi!!

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Ako ti treba dodatna motivacija dok igras jedan od najvecih derbija evrope onda mi takav igrac ne treba
-
- Kontakt:
Zadnje derbije nismo dobili jer su nam treneri bili picke. Od rozmana i igre sa igračem vise mi je jos muka. A vala ni zadnji derbi gdje je zekic sve pogrijesio
Skauti iz Freiburga i jedne ekipe iz Serie A dolazi zbog Guliashivilija na utakmicu.
- luckystrike
- Kontakt:
Ne pratim nešto naročito kone, ali po viđenom danas mi smo haman na svakoj osim golmanskoj poziciji individualno kvalitetniji. Ako uspijemo taj lični kvalitet uspješno pretvoriti u timski, rezultat ne bi trebao izostati.
Veliki teret nosi trener, prije svega sa psihološkom pripremom a onda i taktičkim zamislima. Nadam se da će adekvatno spremiti momke bez eksperimentisanja.
Na bazi danas viđenog gajim optimizam, samo da mi budemo na pravom nivou.
Veliki teret nosi trener, prije svega sa psihološkom pripremom a onda i taktičkim zamislima. Nadam se da će adekvatno spremiti momke bez eksperimentisanja.
Na bazi danas viđenog gajim optimizam, samo da mi budemo na pravom nivou.
- Osttribine
- Kontakt:
Joj stvarno pojedinci ste vise prokuhali heftu prije derbija i pisete razne nebuloze, kako ce ovi zapeti protiv nas da nam otkinu bod ili sva tri, pa sta treba da nas pustaju, jbt taj derbi ako ikad do toga dodje. Naravno da ce zapeti pa derbi je pobogu, bitna utakmica i nama i njima radi prestiza, ali i radi poretka na tabeli, ne bjezimo im 33 boda nego 3, ali i pored toga gledajuci ove sezone sta nam sudije rade necemo biti ni mi, a ni Zeljo u poziciji da ugrozimo Zrinjskog i Borca na prva dva mjesta.
Druga stvar Grbavica, nam je uz Pecaru i Bilino polje nagazna mina, to su 3 stadiona u drzavi gdje u vecini navrata ne prolazimo dobro, samo se sjetim prosle godine i onog derbija dole gdje nas nikad losiji Zeljo razbi 3:0, a u tom momentu su bili predzadnji ako se ne varam i u 19 kola dali samo 16 golova, tako nesto. Za razliku od tada sada imamo jako dobrog trenera i ne igramo lose ove sezone pa se ko i imamo cemu nadati, ali treba biti oprezan. Sto se Kupa i Zrinjskog tice, mislim na dvije utakmice da nismo bez sansi, mnogo ce Zrinjskom nedostajati onaj Corluka i Cuze, bili su im bitna karika u prvih 11, ali eto prvo vikend i Grbavica, sretno nam.
Druga stvar Grbavica, nam je uz Pecaru i Bilino polje nagazna mina, to su 3 stadiona u drzavi gdje u vecini navrata ne prolazimo dobro, samo se sjetim prosle godine i onog derbija dole gdje nas nikad losiji Zeljo razbi 3:0, a u tom momentu su bili predzadnji ako se ne varam i u 19 kola dali samo 16 golova, tako nesto. Za razliku od tada sada imamo jako dobrog trenera i ne igramo lose ove sezone pa se ko i imamo cemu nadati, ali treba biti oprezan. Sto se Kupa i Zrinjskog tice, mislim na dvije utakmice da nismo bez sansi, mnogo ce Zrinjskom nedostajati onaj Corluka i Cuze, bili su im bitna karika u prvih 11, ali eto prvo vikend i Grbavica, sretno nam.
Da sam ja neko, igračima bi za subotu rekao da izađu i igraju lopte, jer mislim da u tom segmentu smo puno bolji.
Sve taktike svakako padnu u vodu čim se kroči na teren, samo gini i igraj lopte i to je to.
Pojedinačno na svakoj poziciji smo jači i bolje pokriveni, to nije samo sad slučaj, tako je 10 zadnjih godina, pa svi znamo da to nema nikakve veze.
Dobijali su nas i uzimali bodove isključivo na htijenje jer to je jedini način na koji možeš dobiti nekog ko je bolji od tebe.
Nadam se da će Guli bit lud kao i inače, odma će olakšati i ostatku ekipe.
Sve taktike svakako padnu u vodu čim se kroči na teren, samo gini i igraj lopte i to je to.
Pojedinačno na svakoj poziciji smo jači i bolje pokriveni, to nije samo sad slučaj, tako je 10 zadnjih godina, pa svi znamo da to nema nikakve veze.
Dobijali su nas i uzimali bodove isključivo na htijenje jer to je jedini način na koji možeš dobiti nekog ko je bolji od tebe.
Nadam se da će Guli bit lud kao i inače, odma će olakšati i ostatku ekipe.
MNON
Samo da ne bude nikakvih eksperimentisanja u sastavu, i da svi igraju svoje "prirode" pozicije.
- FKS -
-
- Kontakt:
ErosViverosViv je napisao/la: ↑16 feb 2025, 19:04Ako ti treba dodatna motivacija dok igras jedan od najvecih derbija evrope onda mi takav igrac ne treba
Pa derbi je pod upitnikom svakako, ako ovi ne sazovu sjednicu
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Unušić bio lijevi stoper, Lulić lijevi wing bekEastMadness je napisao/la: ↑16 feb 2025, 19:12Zadnje derbije nismo dobili jer su nam treneri bili picke. Od rozmana i igre sa igračem vise mi je jos muka. A vala ni zadnji derbi gdje je zekic sve pogrijesio

Prvo poluvrijeme da. Drugo poluvrijeme je bilo brutalno. Gol je visio u zraku oni nisu centra presli ali to je fudbal jel. Nekad udje svaki sut nekad nece.EastMadness je napisao/la: ↑16 feb 2025, 19:12Zadnje derbije nismo dobili jer su nam treneri bili picke. Od rozmana i igre sa igračem vise mi je jos muka. A vala ni zadnji derbi gdje je zekic sve pogrijesio