Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Zna li se za koliko miliona na kraju ode najbolji desni bek desetljeća?
-
- Kontakt:
Od svih timova u europi niko nije odgodio utakmicu domceg prvenstva . Naravno, jedino je to uradio Vicin i Dodikov Borac. .
-
- Kontakt:
Po mom misljenju bas malo ali kad uzmes u obzir da su nam ove sezone ambicije nikakve i da je igrac izrazio zelju da ide dole, ne preostaje ti nista drugo nego ga prodati. Ako odbijes ponudu igrat ce ti preko qurca i na kraju ces uzeti kitu. I sto tako sarkasticno pitanje, momak je jedan od najboljih bekova lige svidjalo se to tebi ili ne. Sto nasi ne znaju prodati igraca to je vec nesto drugo.
Dobar je Oreč, mislim da će i tamo da se izbori za minute. A sarkazam je čisto na konto pojedinih što su ovdje orgijali nekad prije i pisali kako su odyebali Mirvića jer Ante vrijedi više i kako će to da bude najveći izlazni transfer.MostarskiSin je napisao/la: ↑16 feb 2025, 23:10Po mom misljenju bas malo ali kad uzmes u obzir da su nam ove sezone ambicije nikakve i da je igrac izrazio zelju da ide dole, ne preostaje ti nista drugo nego ga prodati. Ako odbijes ponudu igrat ce ti preko qurca i na kraju ces uzeti kitu. I sto tako sarkasticno pitanje, momak je jedan od najboljih bekova lige svidjalo se to tebi ili ne. Sto nasi ne znaju prodati igraca to je vec nesto drugo.
Činjenica je da Velež ne može ni gore ni dole al' Oreč ima još godinu i po ugovora. Negdje se i to huđenje igrača kojem se ide mora presjeć pa makar slanjem na tribine.
NajvecaRadosti je napisao/la: ↑16 feb 2025, 22:12Samo mi nije jasno kakva ulaganja?Okej od vas smo definitivno vise ulozili sto prate i rezultati, ali od Zrinjskog i Borca ne znam bas.I oni imaju pare od Evrope,niko ih ne sprijecava da ulazu.Po pricama ispadne mi pumpamo pare svaki rok i dajemo koliko neko zine a oni gledaju i sa poluigracima nas pisaju sto uopste nije tacno.Sve su to igraci u 5 deka sto i oni mogu dovesti ako zele ds preuzmu rizik samo ne dobiju medijsku paznju kao neki nasi i opravdano i ne.
Evo ti kakva ulaganja,
Kod: Označi sve
FKS
2020 - 10,8 miliona KM
2021 - 9 miliona KM
2022 - 9,5 miliona KM
2023 - 11 miliona KM
40,3 miliona KM
FKŽ
2020 - 5 miliona KM
2021 - 5,5 miliona KM
2022 - 4,8 miliona KM
2023 - 7 miliona KM
22,3 miliona KM
Da se sad vratimo na Zrinjski i Borac, nisu uložili više od vas, ali i da jesu, tabela je to opravdala jer su vam pobjegli skoro 100 bodova u tri sezone i igrali grupe u evropskim takmičenjima.
Ovo je ono što ja pokušavam objasniti ljudima na ovoj temi, da su ovo nevjerovatne stvari jer u fudbalu je jasno da ako najviše ulažeš - automatski si i najuspješniji, nema tu mnogo filozofiranja. Ponekad se desi da se favoriti okliznu, ali na duže staze je ovako kako sam ja napisao.
Kluž, Dinamo, Ludogorec, Ferencvaroš, Zvezda, Slovan, Salcburg, itd. Najviše ulažu - osvajaju po 5, 6, 10 titula u nizu. Dok se sa druge strane vi redovno takmičite sa klubovima koji zajedno nemaju budžet kao vaš - Željo i Velež.
Da je moj klub spiskao ovolike pare ja se ne bi gasio, ti ljudi bi mi bili smrtni neprijatelji, kao što je recimo Senad Misimović koji je spiskao sve Željine pare i osvojio kitu.
Vi ste jedan od najvećih underachievera koje sam ja vidio u sportu. Tragična priča.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
“Ne možemo računati od datuma od kojem nekom odgovara a evo uzet ću otkad vas je uzeo Mirvic” a sezonu prije toga 21 razlike, sezonu prije te 3 boda razlike a sezonu prije te 20 bodova razlike. Dakle 3 sezone nakon kojih si ustvari uzeo da računaš jer ti tako odgovara 44 boda razlikeVirtu4l je napisao/la: ↑16 feb 2025, 21:43NajvecaRadosti je napisao/la: ↑16 feb 2025, 20:59Izvini drug ali Sarajevo je vama od kada se igra ovaj sistem lige a to je 6 sezona pobjeglo 56 bodova.Sto je u prosjeku 9.3 bodova po sezoni ili 5/6 sezona smo imali vise od vas,samo jednom ste imali bod vise od nas i to radi nase volje jer nismo zapinjali protiv Igmana zadnje kolo.Ove sezone cemo vam opet pobjeci,koliko to ne znam ali hocemo siguran sam.
Ne može se računati od datuma od kojeg nekome odgovara. U ovom slučaju vama.
Evo, uzeću i ja period otkako vas je preuzeo Mirvić i period u kojem su ulaganja bila daleko najveća. Pobjegli ste nam ukupno 12 bodova, a uložili minimum duplo više novca, za šampionom ste zaostali 89 bodova u te tri sezone.
Vi se ponašate tako kako se ponašate jer ste to jednostavno vi. Tri pobjede - prvaci svemira, tri poraza - lete glave. Frustracije su ogromne, što zbog rezultatskog fijaska uz tolika ulaganja, što zbog sudijskih lakrdija koje su vam ove sezone uzele nešto bodova.
To je jednostavno takav mentalni sklop kojem se pomutilo u glavi nakon svih ovih godina, silno željan rezultata i uspjeha, ne mislim konkretno na tebe, ali i sam vidiš kako se ponašaju. Najveći teret FK Sarajevo su upravo sopstveni navijači.
Evo, sad ćemo malo hipotetički, vidiš kako se visoko poletilo, narednih dana će se sigurno najavljivati neke trice, sve je bajka, transferi, pare, ovo ono. E sad, da se vratimo na prvi dio, šta misliš šta će biti ako vas kojim slučajem pobijedimo? Hoće li se sve ovo što sam nabrojao okrenuti za 180°?

Iznenađujuće za tebe mora se priznati. Dakle dodaš tih 12 dođosmo do 56 bodova razlike u zadnje vrijeme.
Da ne govorim da si gore uvrstio 2020 u finansije jer ti tako odgovara a u sezoni 2020/21 smo vam pobjegli 21 bod.
Nadmašio si sam sebe.
Zanemario 3 sezone sa razlikom od 44 boda ali uzeo 3 sa razlikom od 12

Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 16 feb 2025, 23:45, ukupno mijenjano 1 put.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
-
- Kontakt:
Ide raja TIK TOK,nama se pomutio razum a zeljkanu nije,evropa im je uspjeh,do juce se boeili za opstanak i tako godinama unazad.
- luckystrike
- Kontakt:
Najgore je tuđe pare brojati i svoju zenu je*avati.
-
- Kontakt:
Frajer zanemari 3 sezone sa 44 boda razlike i kaže računat ćemo od nekakve sezone koja njemu odgovara.
Od dolaska Tana 6:1 u trofejima to je sukladno sa ulaganjima kao god on to pokušao da predstavi.
Hahahahahaahah
Citam nesto i nije mi jasno za sta tacno gubimo strpljenje?jurisicduska je napisao/la: ↑16 feb 2025, 17:20Za Husu Karjasevica i Radovca koji bježi od odgovornosti je Iniesta. Lagumdzija je u 10 minuta pokazao vise lopte nego ova dvojica za sve sto su igrali.
Solidna igra u drugom poluvremenu. Zrinjski dosta lošiji nego prije sto je i očekivano. Biće zanimljivo.
Šteta sto ne završi X da se malo zakuha ali ne možeš igrat 30 minuta ravnopravno i očekivati X pogotovo nakon onog prvog poluvremena gdje se moglo primiti 3-4 gola nije ni fer da iz dvije šanse odneseš bod iz Mostara.
Zeljeznicar se ima priliku Vratit malo pobjedom u derbiju a ako to izgube , mislim da će i navijači izgubit strpljenje.
12 bodova već sad, dakle titula od danas definitivno nije opcija. Sto je za ambicije kluba kakav je željezničar jednostavno premalo.
Ide derbi , tu su sva 3 znaka moguća, otprilike Željezničar je poznat kako igra ,mi dosta novih igrača nadam se pobjedi.
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
Mozel racunovodja da nam detaljno opet napise kakva je situacija,ja sam mislio da cemo u ovo vrijeme biti gotovi a Mirvic negdje na Bahamima,neka nam napise racunovodja,blokiran je ali ce ga neko citirat,zanima me misljenje tog finansijskog maga,on jedini zna sta Mirvic jede,koga k.ara i kako pere pare,lik je jednostavno veliki mag i strucnjak.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
moramo puno ulagati radi ovih izlaznih transfera, ipak mi imamo akademiju iz koje dječaci direktno idu u lige petice, pa se milioni samo lijepe, a tek će ih biti.
Gulishin novi ugovor je jaci od vasih ulaganja zadnjih 10 godina. Muka, jebbiga.
Mi nase milione uzimamo radom, a ne pozajmicama od saveza.
Gulishin novi ugovor je jaci od vasih ulaganja zadnjih 10 godina. Muka, jebbiga.
Mi nase milione uzimamo radom, a ne pozajmicama od saveza.
- MocMahale444

Muzu ga kafene zdepaste rospije.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Ne znam možda za dva šesta, jedno sedmo, jedno treće mjesto u zadnje 4 sezone ? I 10+ godina bez trofeja ?Pablo11 je napisao/la: ↑16 feb 2025, 23:59Citam nesto i nije mi jasno za sta tacno gubimo strpljenje?jurisicduska je napisao/la: ↑16 feb 2025, 17:20Za Husu Karjasevica i Radovca koji bježi od odgovornosti je Iniesta. Lagumdzija je u 10 minuta pokazao vise lopte nego ova dvojica za sve sto su igrali.
Solidna igra u drugom poluvremenu. Zrinjski dosta lošiji nego prije sto je i očekivano. Biće zanimljivo.
Šteta sto ne završi X da se malo zakuha ali ne možeš igrat 30 minuta ravnopravno i očekivati X pogotovo nakon onog prvog poluvremena gdje se moglo primiti 3-4 gola nije ni fer da iz dvije šanse odneseš bod iz Mostara.
Zeljeznicar se ima priliku Vratit malo pobjedom u derbiju a ako to izgube , mislim da će i navijači izgubit strpljenje.
12 bodova već sad, dakle titula od danas definitivno nije opcija. Sto je za ambicije kluba kakav je željezničar jednostavno premalo.
Ide derbi , tu su sva 3 znaka moguća, otprilike Željezničar je poznat kako igra ,mi dosta novih igrača nadam se pobjedi.
Anaolgijom koju koristi Virtual Velež ima bolje rezultate od vas a o Sarajevu, Zrinjskom i Borcu da ne govorimo. A ulažete i vise od Goska a ni oni nisu osvojili ništa u zadnjih 10 godina.
Možda za takve stvari ili ne znam možda vam je to postalo normalno. Recimo nama se to nije desilo od postojanja zajedničke lige da budemo sesti a pogotovo dva puta i jednom sedmi.
-
- Kontakt:
Ne slazem se nista ali eto nema vezeVirtu4l je napisao/la: ↑16 feb 2025, 23:38NajvecaRadosti je napisao/la: ↑16 feb 2025, 22:12Samo mi nije jasno kakva ulaganja?Okej od vas smo definitivno vise ulozili sto prate i rezultati, ali od Zrinjskog i Borca ne znam bas.I oni imaju pare od Evrope,niko ih ne sprijecava da ulazu.Po pricama ispadne mi pumpamo pare svaki rok i dajemo koliko neko zine a oni gledaju i sa poluigracima nas pisaju sto uopste nije tacno.Sve su to igraci u 5 deka sto i oni mogu dovesti ako zele ds preuzmu rizik samo ne dobiju medijsku paznju kao neki nasi i opravdano i ne.
Evo ti kakva ulaganja,
FKS 2020 - 10,8 miliona KM 2021 - 9 miliona KM 2022 - 9,5 miliona KM 2023 - 11 miliona KM 40,3 miliona KM
Kao što rekoh, duplo više u odnosu na nas, a rezultatski svega 12 bodova osvojili više od nas. S tim da je vaš finansijski izvještaj za 2023. itekako friziran, plate su poprilično umanjene.Kod: Označi sve
FKŽ 2020 - 5 miliona KM 2021 - 5,5 miliona KM 2022 - 4,8 miliona KM 2023 - 7 miliona KM 22,3 miliona KM
Da se sad vratimo na Zrinjski i Borac, nisu uložili više od vas, ali i da jesu, tabela je to opravdala jer su vam pobjegli skoro 100 bodova u tri sezone i igrali grupe u evropskim takmičenjima.
Ovo je ono što ja pokušavam objasniti ljudima na ovoj temi, da su ovo nevjerovatne stvari jer u fudbalu je jasno da ako najviše ulažeš - automatski si i najuspješniji, nema tu mnogo filozofiranja. Ponekad se desi da se favoriti okliznu, ali na duže staze je ovako kako sam ja napisao.
Kluž, Dinamo, Ludogorec, Ferencvaroš, Zvezda, Slovan, Salcburg, itd. Najviše ulažu - osvajaju po 5, 6, 10 titula u nizu. Dok se sa druge strane vi redovno takmičite sa klubovima koji zajedno nemaju budžet kao vaš - Željo i Velež.
Da je moj klub spiskao ovolike pare ja se ne bi gasio, ti ljudi bi mi bili smrtni neprijatelji, kao što je recimo Senad Misimović koji je spiskao sve Željine pare i osvojio kitu.
Vi ste jedan od najvećih underachievera koje sam ja vidio u sportu. Tragična priča.
Evo sad iskreno me zanima misljenje
Da si ti na celu naseg kluba sta bi uradio,koga doveo,kojeg igraca,kojeg trenera da na kraju donesu titulu?Ne mora se cak ni uklapati u ovu cifru sto si postavio samo eto da su realni transferi.
Jarane moj sve smo probali,ali bukvalno sve.Ne mozes nabrojati nijednu stvar da nismo.Veca sila.Djaba ti 100 miliona ako ti ne daju.Isto ko sto vama nisu dali 2017.
Mirvic je budala sto ista ulaze.Ja bi sve ove pare ulozio u akademiju i napravio je najboljom u ovom dijelu Evrope do dolaska novog saveza.Do tad ces afirmisati tu djecu i uz par kapitalaca kako mi volimo reci pregaziti ligu sa pola snage.
Koga vise da dovedemo uopste.Ovo su mnogo dublji problemi,ne mogu to 2-3 pojacanja ni promjeniti ni utjecati.Ljudi izbjegavaju ovu ligu.Sarajevu je skroz svejedno izaslo sa igracima iz nase lige ili igracima od 30k mjesecno,necemo osvojiti jer ne mozes osvojiti.Isti nam je plasman sad sa ovom ekipom koja je po meni beton za nasu ligu i sa onom Hebibovic,Cmiljanic,Palic,Secerovic,Bagaric,Dupovac.U Evropu cemo izaci kako god da okrenes.
Lako je ovim klubovima sto si nabrojao jer dolaze iz normalni liga,a neki imaju i sudijsku zastitu.Ne bi niko dizao ovoliku hajku da je u nasoj ligi blago domacinsko sudjenje,toga je uvijek bilo ali omjer faulova 30-2 je nemoguce izvesti.To ide u kontru fudbalskim zakonima,crveni karton svaku utakmicu.
Mozemo mi raditi i praviti sto bolju ekipu za Evropu ali ovi se nece smiriti i tjt.Tim Sarajeva koji je osvojio duplu krunu bi sada bio 3.Imali smo i mi ispada i greski ali da smo najorganizovaniji na svijetu kazem,necemo osvojiti.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 17 feb 2025, 00:46, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Meni je iskreno presmiješno čitati ove komentare nas navijača Sarajeva kad se mi kao ismijavamo sa Željovcima. S obzirom na ulaganja koja imamo, mi smo svake godine morali biti šampioni. Slavimo neke futave kupove, osvojimo titulu svake 3-4 godine, pomirili se sa činjenicom da smo u top 4, da titula ide svake sezone u zap. Mostar ili Banjaluku, al' neka, bitno da je Željo ispod nas na tabeli. Dajte ljudi, s takvim pristupom nema od nas hajra. Mi moramo biti šampioni svake godine, manje pričati, a više na terenu pokazati.
bošnjanin
Slazem se za ovakav klub da ne prilici, ali ne mogu stvarati pritisak igracima ako su ekipe iznad nas miljama daleko, nerelano je bilo sta ocekivati osim ovog mjesta, tako da ne vjerujem da ce se nesto posebno dogoditi u tom slucaju,osim sto je derbi pa ce naravno imati veci znacaj bila to pobjeda ili poraz.jurisicduska je napisao/la: ↑17 feb 2025, 00:36Ne znam možda za dva šesta, jedno sedmo, jedno treće mjesto u zadnje 4 sezone ? I 10+ godina bez trofeja ?Pablo11 je napisao/la: ↑16 feb 2025, 23:59Citam nesto i nije mi jasno za sta tacno gubimo strpljenje?jurisicduska je napisao/la: ↑16 feb 2025, 17:20
Za Husu Karjasevica i Radovca koji bježi od odgovornosti je Iniesta. Lagumdzija je u 10 minuta pokazao vise lopte nego ova dvojica za sve sto su igrali.
Anaolgijom koju koristi Virtual Velež ima bolje rezultate od vas a o Sarajevu, Zrinjskom i Borcu da ne govorimo. A ulažete i vise od Goska a ni oni nisu osvojili ništa u zadnjih 10 godina.
Možda za takve stvari ili ne znam možda vam je to postalo normalno. Recimo nama se to nije desilo od postojanja zajedničke lige da budemo sesti a pogotovo dva puta i jednom sedmi.
Fk Željezničar.
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
Ova ulaganja i razlike u ulaganju su mizerna u odnosu na sve sto je uporedio.
Budžet Zvezde 70 miliona eura
Budžet Partizana 22 miliona eura
Dakle 48 miliona eura samo u jednoj godini.
Budžet Dinama 67 miliona eura
Budžet Hajduka 35 miliona eura
Razlika 32 miliona eura samo u jednoj godini
Dakle supljira kao i obično. U ligama gdje je apsolutna dominacija je razlika u budžetu ogromna. Paralela da je izmedju 1 i 2 isto kao sto je izmedju 10 i 20 jer je oboje duplo je nivo razmišljanja ljudi koji imaju IQ ispod 70. Da ne vrijeđam.
On priča o nekih 10 miliona eura u 4 godine kao nekoj ogromnoj razlici za koju bi neko trebao ostvariti dominaciju i to nas poredi s njima koji u zadnje 4 sezone imaju dva šesta sedmo i treće mjesto.
Razlika u ulaganjima između nas i naših stvarnih konkurenata nije nikakva i zanemariva je ustvari jedan ozbiljan igrač otprilike. Ne znam ni sto nas poredi sa njima.
To su tolike šuplje price da to veze sa realnošću nema isto kao sto je počeo brojati razliku u bodovima kad njemu odgovara a sasvim eto slučajno 3 sezone prije toga ta razlika 21, 3 i 20 bodova odnosno 44 boda
**** to to nije relevantno.
Klub koji ima 2 šesta jedno sedmo mjesto u 4 godine posljednje treba sad da diskutuje o ulaganjima i o nečem. Sto ne uporedi ulaganja svog kluba sa ulaganjima Veleza ili ulaganjima Posusja ili ulaganjima Sloge svi oni imaju slične rezultate a Željezničar je vise ulagao , neki čak i bolje. Uz to govori mrzi Misimovica jer je potrošio njihove pare.
Uz to Sarajevo ima najveći broj uposlenika ima najviše djece pod ugovorima, ima akademiju u koju ulaze nešto a ne crpi novac i članarine kao oni iz svoje sto je isto ulaganje. S takvim stvarima se ta razlika smanjuje još a ionako je mizerna.
Da se mogu lige dominantno osvajati i godinama sa 2 miliona vise ne bi niko ulagao pare nego bi vidio koliko konkurent ulozi i ulozi još 2 miliona.
Od pojave investitora ako već poredimo mi imamo 6 trofeja oni 1 a u igri je bilo dvadesetak trofeja. Imamo mi konkurenta Zrinjski i Borac odnedavno. Od pojave investitora oni to očigledno vise nisu po svim parametrima .
Uzmimo u obzir da smo mi na transferima i tom periodu prihodovali 10+ miliona eura dakle direktno proizvedenih od tih ulaganja a oni 0 direktno proizveli dođemo do zaključka da je ovo jedan los pokusaj šuplje price koji može proći na telegram grupi gdje se okupljaju istomišljenici i jedan mali broj neistomišljenika.
Budžet Zvezde 70 miliona eura
Budžet Partizana 22 miliona eura
Dakle 48 miliona eura samo u jednoj godini.
Budžet Dinama 67 miliona eura
Budžet Hajduka 35 miliona eura
Razlika 32 miliona eura samo u jednoj godini
Dakle supljira kao i obično. U ligama gdje je apsolutna dominacija je razlika u budžetu ogromna. Paralela da je izmedju 1 i 2 isto kao sto je izmedju 10 i 20 jer je oboje duplo je nivo razmišljanja ljudi koji imaju IQ ispod 70. Da ne vrijeđam.
On priča o nekih 10 miliona eura u 4 godine kao nekoj ogromnoj razlici za koju bi neko trebao ostvariti dominaciju i to nas poredi s njima koji u zadnje 4 sezone imaju dva šesta sedmo i treće mjesto.
Razlika u ulaganjima između nas i naših stvarnih konkurenata nije nikakva i zanemariva je ustvari jedan ozbiljan igrač otprilike. Ne znam ni sto nas poredi sa njima.
To su tolike šuplje price da to veze sa realnošću nema isto kao sto je počeo brojati razliku u bodovima kad njemu odgovara a sasvim eto slučajno 3 sezone prije toga ta razlika 21, 3 i 20 bodova odnosno 44 boda

Klub koji ima 2 šesta jedno sedmo mjesto u 4 godine posljednje treba sad da diskutuje o ulaganjima i o nečem. Sto ne uporedi ulaganja svog kluba sa ulaganjima Veleza ili ulaganjima Posusja ili ulaganjima Sloge svi oni imaju slične rezultate a Željezničar je vise ulagao , neki čak i bolje. Uz to govori mrzi Misimovica jer je potrošio njihove pare.
Uz to Sarajevo ima najveći broj uposlenika ima najviše djece pod ugovorima, ima akademiju u koju ulaze nešto a ne crpi novac i članarine kao oni iz svoje sto je isto ulaganje. S takvim stvarima se ta razlika smanjuje još a ionako je mizerna.
Da se mogu lige dominantno osvajati i godinama sa 2 miliona vise ne bi niko ulagao pare nego bi vidio koliko konkurent ulozi i ulozi još 2 miliona.
Od pojave investitora ako već poredimo mi imamo 6 trofeja oni 1 a u igri je bilo dvadesetak trofeja. Imamo mi konkurenta Zrinjski i Borac odnedavno. Od pojave investitora oni to očigledno vise nisu po svim parametrima .
Uzmimo u obzir da smo mi na transferima i tom periodu prihodovali 10+ miliona eura dakle direktno proizvedenih od tih ulaganja a oni 0 direktno proizveli dođemo do zaključka da je ovo jedan los pokusaj šuplje price koji može proći na telegram grupi gdje se okupljaju istomišljenici i jedan mali broj neistomišljenika.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 17 feb 2025, 01:08, ukupno mijenjano 2 puta.
Trenutno korisnika/ca: AvantiBL, Lik, Rauber33, relativizam, TefalTava, TylerBurey, worchester i 59 gostiju.