FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Najveci nas problem u ovoj utakmici je protok lopte, mi dok krenemo u napad imamo 4 koraka viska, a onda dok je ustopa, namjesti se, pipne je jos jednom onako i sta ti ostane sljedece jeste da ili izgubis loptu ili nabijes pa sta bude.
Drugo poluvrijeme je puno bolje bilo ali i dalje tromo. Treba biti realan i reci da ovo nije nas najjaci sastav, ali opet je moralo bolje, ne znamo doci u sansu da sutnemo na gol. Uz to primimo onai gol koji samo nama moze da se desi izgleda.
Ok prva utakmica je, nepotpun sastav, ekipa jos treba da udje u ritam. Razumijem. Ali isto tako imamo jako tezak raspored i zelja mora postojati ako vec nemamo kvalitet da se nosimo sa jacim ekipama.
Drugo poluvrijeme je puno bolje bilo ali i dalje tromo. Treba biti realan i reci da ovo nije nas najjaci sastav, ali opet je moralo bolje, ne znamo doci u sansu da sutnemo na gol. Uz to primimo onai gol koji samo nama moze da se desi izgleda.
Ok prva utakmica je, nepotpun sastav, ekipa jos treba da udje u ritam. Razumijem. Ali isto tako imamo jako tezak raspored i zelja mora postojati ako vec nemamo kvalitet da se nosimo sa jacim ekipama.
Tromo, tromo, sporo igramo, to je veliki minus protiv iole jačih ekipa koje imaju brzi protok lopte...
Šabić je trebao početi na krilu umjesto Odinake, konkretniji je ako ništa.
Šabić je trebao početi na krilu umjesto Odinake, konkretniji je ako ništa.
Slično prvoj utakmici, jedno poluvrijeme tanko, drugo bolje, samo što smo u prvoj utakmici bili egal s njima a sada bolji. Danas oni bez dva najjača igrača, danas i mi isto tako.
Odbrana Zrinjskog je danas bila zrela za pogotka, da su kojim slučajem Pitari ili Borac igrali s njima, utrpali bi im 3 laganini. Dugo nisam vidio da im odbrana toliko griješi.
Samo žalim što Krpić izađe jer ja mislim da je to bila jedina osoba koja je mogla zabiti gol.
Pohvale za Galića, Husu, Karamarka, Al Jabera i Muftića, ostalo prosjek ili talasika. Također na veliko iznenađenje pohvala za suđenje Bilbije, doslovno greške nije bilo na utakmici, ne znam jesam li bolje njegovo suđenje gledao.
Odbrana Zrinjskog je danas bila zrela za pogotka, da su kojim slučajem Pitari ili Borac igrali s njima, utrpali bi im 3 laganini. Dugo nisam vidio da im odbrana toliko griješi.
Samo žalim što Krpić izađe jer ja mislim da je to bila jedina osoba koja je mogla zabiti gol.
Pohvale za Galića, Husu, Karamarka, Al Jabera i Muftića, ostalo prosjek ili talasika. Također na veliko iznenađenje pohvala za suđenje Bilbije, doslovno greške nije bilo na utakmici, ne znam jesam li bolje njegovo suđenje gledao.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙

To je glavna boljka u susretima sa jacim ekipama. Sve je usporeno: protok lopte, pozicioniranje, kretnje igraca bez lopte, a sporo je i razmisljanje, tj.donosenje odluka kad imaju loptu - sto dođe kao posljedica ovih stvari prije toga.
Protiv slabijih ekipa nemamo te probleme jer su oni sporiji od nas, teze se krecu, sporije se postavljaju, sporije preuzimaju i onda ih mozemo napadati po krilima ili po sredini.
-
- Kontakt:
Ja ne znam šta se ovdje očekivalo pa su svi razočarani kao i na zvaničnoj na Fb.Tradicionalno s Zrinjskim nemamo uspjeha,pogotovo dole u Mostaru,a i na Grbavici nije bolja situacija.Ne možemo čak ni do gola doći protiv njih,nismo dali gol već koliko međusobnih utakmica.Gol primamo iz ničeg,opet naša individualna greška,naprijed ko nešto smo pokušavali,2 zicera morali smo makar jedan iskoristit.Poremetila nas je i povreda Krpića,uz Boljevića naš najefikasniji igrač,a tu je i Šošić svakako,tri veoma bitna igrača za nas.Slična utakmica onoj protiv Borca u Banja Luci,ipak mi smo po kvalitetu 4 eventualno treća ekipa lige i to treba biti svima jasno.Neke najave prije ove utakmice pobjeda u Mostaru i na derbiju,da se uključujemo u borbu za titulu su nerealne od našeg stvarnog kvaliteta i to je to.Protiv Sarajeva jako kao u drugom poluvremenu danas i aBD po pobjedu .
- KONTRASVIH
- Kontakt:
U prvom poluvremenu tranzicija nije postojala, organizacija napada bila atomska fizika. Gubili loptu vec u pocetnoj fazi napada, pasovi bili nepovezani, i svaki pokusaj izlaska prema naprijed zavrsavao bi izgubljenom loptom ili losom odlukom. Nismo imali nikakvu kontrolu nad igrom.
U drugom poluvremenu puno bolje sve izgledalo.
Zrinjski bio bolji za taj jedan gol razlike, sto je i realan rezultat.
Manijaci
Ne znam da li je bio ikada puniji gostujuci sektor
U drugom poluvremenu puno bolje sve izgledalo.
Zrinjski bio bolji za taj jedan gol razlike, sto je i realan rezultat.
Manijaci

Ne znam da li je bio ikada puniji gostujuci sektor

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Zrinjski - Željezničar * 16/02/2025 * 0:1
Dobro je nekad i primi poneki šamar da se ne uobraziš. Čisto da shvatiš koliko imaš da radiš da dođeš na potrebni nivo. Nije isto igrati protiv GOŠK-a, Igmana ili Slobode i Zrinjskog, Borca ili Sarajeva.
Nadam se da su stručni štab i navijači vidjeli da neke stvari ne mogu :
Dangubić i Krpić ne mogu igrati zajedno!
Možda mogu protiv GOŠK-a gdje nam treba više napadačkih opcija ali protiv ekipe kao što je Zrinjski jednostavno ne mogu! Zašto? Zato što nemaš kvalitet u Radovcu i Karjaševiću da sami iskontrolišu sredinu terena i zato što nemaš kvalitetne vanjske vezne igrače koji ih mogu podržati u ofanzivnom i defanzivnom smislu. U defanzivnom smislu Radovac i Karjaševič su odlični ali ofanzivno su nigdje veze. Kada ti još uz to igraju Dangubić i Krpić ispred njih ti nemaš nikakav momentum naprijed.
Odinaka i Radinović ne mogu igrati krila!
Opet kažem, možda to može proći protiv Slobode ali protiv bekova kao što su Memija, Tičinović i Herera su potpuno beskorisni. Realno, oni ne posjeduju ni tehnički ni taktički kvalitet da bi mogli kvalitetno odigrati krilne pozicije ili čak vanjske vezne. Možda u nekom 3-5-2 sistemu bi mogli iskoristiti njihovu snagu i brzinu u napadu ali ovako mislim da bi njihov doprinos najbolji bio na bekovskim pozicijama. Velika je razlika između njih dvojice i Cvetanovskog, što se moglo itekako danas vidjeti.
Al Jaber je naš najbolji vezni igrač!
Ok, bio je bolestan i dao si prednost nekom drugom (nadam se da je to razlog). Razumijem, ali isto tako se nadam da svi vide da mi ne možemo bez njega igrati. U ovom trenutku, jedini naš igrač koji pokazuje potencijal da može zaigrati u ligama petice i jednostavno mi nismo ista ekipa bez njega. Može to nekako protiv GOŠK-a i raspalog Širokog ali protiv ostalih ti nemaš boljeg igrača u sredini čak i kad nije u formi.
Neko bi trebao analizirati postavljanje u odbrani!
Neshvatljiva ispadanja i postavljanja štopera. Zrinjski nas je izigrao u par navrata kao da smo Vareš. Očajne reakcije i anticipacija.

Situacija kod gola Zrinjskog. Nisam stručnjak ali zaista ne razumijem ovakvu defanzivnu liniju na postavljen napad i to nije jedini put da se dešava.

Jednim potezom nam Topić izbacuje beka i štopera iz igre. Pa nije Mesi majku mu.

Fakat ne razuijem šta četiri odbrambena igrača traže u 10 kvadrata!? Čovjek je imao 3 kvalitetne opcije da odigra. Sudaraju se u odbrani i opet ih izigraju.

Mislim, strašno. Postavljena odbrana ne može da se brani od tri igrača Zrinjskog.

Nisam stručnjak ali ovdje nešto ne valja. Debelo ne valja.

Meni je ovo strašno.
Sve ovo u prvom poluvremenu! Mufta hvala ti što si spriječio da ne dođe do opšte katastrofe u Mostaru.
Koliko je bilo loše postavljeno od početka vidjelo se ulaskom Al Jabera i izlaskom Krpića. Kad je mali ušao vratili smo sredinu i Zrnjski više ništa nije napravio. Ofanzivno još nismo bili nigdje zato što Odinaka nije mogao ništa da napravi a Zrinjski je vršio odličan pritisak na Cvetanovskog koji se morao često vračati nazad po loptu. Dangubić je bio prilično povućen i bez lopti u prostor (Osim one kad smo mogli izjednačiti, naravno - Šteta, ali ne možemo očekivati da iz jedne prilike damo pogodak - Nije realno).
Podrška, i dalje, stručnom štabu ali po meni ovo ide, najprije, na njihov račun. Vidjelo se u drugom poluvremenu da se protiv Zrinjskog može igrati.
Edit : Mirčevski - > Veća je korist od njega dok je na klupi nego na terenu. Lagumdžija će biti odličan.
Dobro je nekad i primi poneki šamar da se ne uobraziš. Čisto da shvatiš koliko imaš da radiš da dođeš na potrebni nivo. Nije isto igrati protiv GOŠK-a, Igmana ili Slobode i Zrinjskog, Borca ili Sarajeva.
Možda mogu protiv GOŠK-a gdje nam treba više napadačkih opcija ali protiv ekipe kao što je Zrinjski jednostavno ne mogu! Zašto? Zato što nemaš kvalitet u Radovcu i Karjaševiću da sami iskontrolišu sredinu terena i zato što nemaš kvalitetne vanjske vezne igrače koji ih mogu podržati u ofanzivnom i defanzivnom smislu. U defanzivnom smislu Radovac i Karjaševič su odlični ali ofanzivno su nigdje veze. Kada ti još uz to igraju Dangubić i Krpić ispred njih ti nemaš nikakav momentum naprijed.
Opet kažem, možda to može proći protiv Slobode ali protiv bekova kao što su Memija, Tičinović i Herera su potpuno beskorisni. Realno, oni ne posjeduju ni tehnički ni taktički kvalitet da bi mogli kvalitetno odigrati krilne pozicije ili čak vanjske vezne. Možda u nekom 3-5-2 sistemu bi mogli iskoristiti njihovu snagu i brzinu u napadu ali ovako mislim da bi njihov doprinos najbolji bio na bekovskim pozicijama. Velika je razlika između njih dvojice i Cvetanovskog, što se moglo itekako danas vidjeti.
Ok, bio je bolestan i dao si prednost nekom drugom (nadam se da je to razlog). Razumijem, ali isto tako se nadam da svi vide da mi ne možemo bez njega igrati. U ovom trenutku, jedini naš igrač koji pokazuje potencijal da može zaigrati u ligama petice i jednostavno mi nismo ista ekipa bez njega. Može to nekako protiv GOŠK-a i raspalog Širokog ali protiv ostalih ti nemaš boljeg igrača u sredini čak i kad nije u formi.
Neshvatljiva ispadanja i postavljanja štopera. Zrinjski nas je izigrao u par navrata kao da smo Vareš. Očajne reakcije i anticipacija.

Situacija kod gola Zrinjskog. Nisam stručnjak ali zaista ne razumijem ovakvu defanzivnu liniju na postavljen napad i to nije jedini put da se dešava.

Jednim potezom nam Topić izbacuje beka i štopera iz igre. Pa nije Mesi majku mu.

Fakat ne razuijem šta četiri odbrambena igrača traže u 10 kvadrata!? Čovjek je imao 3 kvalitetne opcije da odigra. Sudaraju se u odbrani i opet ih izigraju.

Mislim, strašno. Postavljena odbrana ne može da se brani od tri igrača Zrinjskog.

Meni je ovo strašno.
Sve ovo u prvom poluvremenu! Mufta hvala ti što si spriječio da ne dođe do opšte katastrofe u Mostaru.
Koliko je bilo loše postavljeno od početka vidjelo se ulaskom Al Jabera i izlaskom Krpića. Kad je mali ušao vratili smo sredinu i Zrnjski više ništa nije napravio. Ofanzivno još nismo bili nigdje zato što Odinaka nije mogao ništa da napravi a Zrinjski je vršio odličan pritisak na Cvetanovskog koji se morao često vračati nazad po loptu. Dangubić je bio prilično povućen i bez lopti u prostor (Osim one kad smo mogli izjednačiti, naravno - Šteta, ali ne možemo očekivati da iz jedne prilike damo pogodak - Nije realno).
Podrška, i dalje, stručnom štabu ali po meni ovo ide, najprije, na njihov račun. Vidjelo se u drugom poluvremenu da se protiv Zrinjskog može igrati.
Edit : Mirčevski - > Veća je korist od njega dok je na klupi nego na terenu. Lagumdžija će biti odličan.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Sad iz Mostara. Ne znam da li su prikazivali Manijake. Ali odlicna brojka i navijanje.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
Bravo za detaljnu analizu.Levin je napisao/la: ↑16 feb 2025, 20:20Zrinjski - Željezničar * 16/02/2025 * 0:1
Meni je ovo strašno.
Strašno...
Ne znam, ja nisam vidio kod Lagumdžije nešto vau obećavajuce. Nadam se da grijesim.
Mislim da se i sa Sosicem trebalo drukčije rijesiti.
Opalis ga po džepu, uzmeš mu pet milja i staviš ga da igra.
Jer ti treba. Baš treba.
Win win situation za klub...
A i Šošića će zaboljeti. I uozbiljiti.
Najviše ih boli kad ih pukneš po džepu.
Ne vide se ono fino odozgo ali nas blizu 500. Pun kavez i jos raje okolo. I za pohvalu da smo ostali svih 90 min. A usli pola sata ranije.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
- WeekendOffender
- Kontakt:
Lose je ovo bilo, pocevsi od onog cirkusa sa Sosicem jutros pa do same utakmice.
Nek se mudonje sad iskupe pobjedom na derbiju i pokazu jel ima ekipa karakter ili su karine
Nek se mudonje sad iskupe pobjedom na derbiju i pokazu jel ima ekipa karakter ili su karine
Curva Sud
Da se dogovorimo onda da vise ne idemo u Mostar nikako. Dzaba trošak. "Ne smijemo bit razočarani porazom" to je najveci poraz Zelje.MoSaZeLjo1921 je napisao/la: ↑16 feb 2025, 19:35Ja ne znam šta se ovdje očekivalo pa su svi razočarani kao i na zvaničnoj na Fb.Tradicionalno s Zrinjskim nemamo uspjeha,pogotovo dole u Mostaru,a i na Grbavici nije bolja situacija.Ne možemo čak ni do gola doći protiv njih,nismo dali gol već koliko međusobnih utakmica.Gol primamo iz ničeg,opet naša individualna greška,naprijed ko nešto smo pokušavali,2 zicera morali smo makar jedan iskoristit.Poremetila nas je i povreda Krpića,uz Boljevića naš najefikasniji igrač,a tu je i Šošić svakako,tri veoma bitna igrača za nas.Slična utakmica onoj protiv Borca u Banja Luci,ipak mi smo po kvalitetu 4 eventualno treća ekipa lige i to treba biti svima jasno.Neke najave prije ove utakmice pobjeda u Mostaru i na derbiju,da se uključujemo u borbu za titulu su nerealne od našeg stvarnog kvaliteta i to je to.Protiv Sarajeva jako kao u drugom poluvremenu danas i aBD po pobjedu .
Mi jesmo barem 2 nivoa ispod njih ali ne smijemo tako na glas razmisljat.
Ova igra rijetko kad donosi rezultate "ho ruk" odlukama. Treba nama jos puno rada i dobrih odluka ali imamo pomaka i ogroman potencijal.
Izvlacit maksimum iz ekipe uz konstantan rast kluba po svim parametrima pa da se nadamo da postanemo normalan klub.
Zanima me zasto je npr Odinaka dobio prednost ispred Sabica, valjda zato jer je tamnoput. Bolji igrac nije nit ce ikada bit.
Imamo sad sve neke derbi utakmice, da vidimo mogu li pobjedit koga ravnopravnog sebi, eto im super prilike za vikend, ali dzaba i ta pobjeda ako ce opet na bradini skinut gace.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Nadam se da će se sa Šošićem to riješiti na obostrano zadovoljstvo. Znali smo da ima "poseban" karakter ali Denis je do sada pokazao da se dobro nosi sa slačionicom tako da sam optimističan povodom toga.mavi je napisao/la: ↑16 feb 2025, 21:03Bravo za detaljnu analizu.
Strašno...
Ne znam, ja nisam vidio kod Lagumdžije nešto vau obećavajuce. Nadam se da grijesim.
Mislim da se i sa Sosicem trebalo drukčije rijesiti.
Opalis ga po džepu, uzmeš mu pet milja i staviš ga da igra.
Jer ti treba. Baš treba.
Win win situation za klub...
A i Šošića će zaboljeti. I uozbiljiti.
Najviše ih boli kad ih pukneš po džepu.
Pisao sam i poslije priprema da me odbrana brine (ne znam da li ovdje ili na org-u). Strukturno mi ne djeluje dobro. Galić i Šukilović previše ispadaju iz strukture a Marković je prespor. Na žalost, ali mi moramo u veznom redu igrati sa tri vezna u trouglu. Tu nam itekako Šošić treba jer od Mirčevskog evidentno nema ništa.
Ova odbrana nema dovoljno kvaliteta da igramo sa dva napadača a nemamo ni bočne vezne za neku 4-4-2 (ili 4-4-1-1) varijantu. Sve su nam vrlo ofanzivna krila. Uostalom, 4-4-2 malo ko više i igra a Dangubić ne izgleda dobro na 10tki.
Edit : Mora se poraditi na odbrambenoj formaciji mnogo više.
-
- Kontakt:
Jednostavno se previse pocelo ocekivati od ekipe i igraca kao sto su karjasevic, radovac, sukilovic, markovic, odinaka, cvetanovski, i to brz ikakve osnove realno. Odmakli smo na tabeli samo zato sto su KATASTROFALNI velez siroki i ostali. Ekipa je malo stabilnija nego par godina unazad, ali tu nema nikakvog posebnog kvaliteta vise i to navijaci moraju da razumiju. Mekic nije nista slabiji igrac ako nije bolji od trenutnih u sredini, santos je avion za sva trenutna krila u ekipi, hodzic je bolji vezni od svih sadasnjih zajedno, markovic je gori od dosadasnjih bekova itd..
4.mjesto je i vise nego dobro za nesto vise ipak treba puno puno bolje..
4.mjesto je i vise nego dobro za nesto vise ipak treba puno puno bolje..
Da ne bude da samo kritikujem odbranu, da pogledamo šta smo to napravili u napadu :
Šut Markovića sa kraja prvog poluvremena.

Djeluje kao uigrana akcija ali mislim da je imao boljih rješenja od šuta obzirom da je odbrana Zrinjskog odlično stajala i dobro pokrila potencijalnu opasnost. Nekako mi fali više kombinatorike kod ovih akcija.
Velika prilika Dangubića :

Jedina loša reakcija Zrinjskog na utakmici i jedina naša ozbiljna prilika. Zaista šteta što ovo nije ušlo. Bilo je dosta kritika na račun Dangubića ali ovdje se jasno vidi šta je njegova prava prednost u odnosu na Krpića. Teško mi je zamisliti da bi Krpić izveo ovakvu kretnju i došao u ovu poziciju. Opet, šteta što nije prošlo.
Velika prilika za Cvetanovskog :

Ruku na srce, po meni je ovo bio ofsajd. Dangubić je itekako uticao na igru i zagradio loptu dok Cvetanovski nije naletio na nju. Realno, ofanzivno mi je Cvetanovski bio najbolji ali jednostavno nije imao dovoljno podrške i bio je prilično pod pritiskom Zrinjskog i često dobro markiran (Moram reći da ga je Memija strpao u džep). Pročitali su nas skroz. Rekao sam maloprije, Lagumdžija će biti odličan a ovdje se najbolje vidi koliko znači kada je defanzivni vezni dobar u skoku. Također, nije za odmet ni primjetiti kako dobro stoji odbrana Zrinjskog koja je odmah nakon ispucavanja lopte stala u odličan blok ali i kasnije dobro zatvorila Cvetanovskog. Možda da se to malo vježba na treningu.
Šut Šabića :

Iz nekog razloga jako teško dolazimo u poziciju za šut. Nešto na čemu itekako treba poraditi. Pisao sam i prije utakmice, djeluje mi da Zrinjski malo lošije zatvara te šuteve sa distance ali ako ne šutaš dovoljno i kvalitetno to na kraju ništa ne znači. Na žalost dosta slab pokušaj i možda se to moglo i prebaciti na drugu stativu ali bilo pa prošlo.
Šut Galića :

Jako slab pokušaj i situacija vrlo slična prethodnoj. Ono što je interesantno ovdje i što treba istači jeste kretnja Šabića koji ide lijevo umjesto da se otvara desno, kao što je Topić uradio u prvom poluvremenu kada je sviran penal. Samo dokaz koliko nam fali pravo desno krilo, Šabić je ipak (po vokaciji) ofanzivni vezni i po automatizmu se kreće ka unutra.
Bila je i ona prilika Odinake sa kraja prvog poluvremena ali i tu je vidljivo koliko on (bez obzira na brzinu i snagu) ne može zamijeniti klasično krilo.
Sve u svemu, kada se pogleda posjed i šutevi ne izgleda to tako loše ali i dalje je činjenica da nas je Zrinjski u prvih 25 minuta rastavio a životom. Mora se popraviti odbrana (pojedinci previše i prečesto ispadaju), kombinatorika u veznom redu (bez Al Jabera mi veznog reda nemamo - ako ćemo igrati bez njega onda na 10tki treba biti tehnički mnogo bolji igrač od Dangubića) i raznovrsnost u napadu (bez pravih prilika nema ni golova - mnogo se patimo da dođemo u priliku za pogodak).
Ovo je bio maturski ispit za nastavak sezone i nismo dobro prošli. Nadam se mnogo boljem i pametnijem izdanju u derbiju.
Šut Markovića sa kraja prvog poluvremena.

Djeluje kao uigrana akcija ali mislim da je imao boljih rješenja od šuta obzirom da je odbrana Zrinjskog odlično stajala i dobro pokrila potencijalnu opasnost. Nekako mi fali više kombinatorike kod ovih akcija.
Velika prilika Dangubića :

Jedina loša reakcija Zrinjskog na utakmici i jedina naša ozbiljna prilika. Zaista šteta što ovo nije ušlo. Bilo je dosta kritika na račun Dangubića ali ovdje se jasno vidi šta je njegova prava prednost u odnosu na Krpića. Teško mi je zamisliti da bi Krpić izveo ovakvu kretnju i došao u ovu poziciju. Opet, šteta što nije prošlo.
Velika prilika za Cvetanovskog :

Ruku na srce, po meni je ovo bio ofsajd. Dangubić je itekako uticao na igru i zagradio loptu dok Cvetanovski nije naletio na nju. Realno, ofanzivno mi je Cvetanovski bio najbolji ali jednostavno nije imao dovoljno podrške i bio je prilično pod pritiskom Zrinjskog i često dobro markiran (Moram reći da ga je Memija strpao u džep). Pročitali su nas skroz. Rekao sam maloprije, Lagumdžija će biti odličan a ovdje se najbolje vidi koliko znači kada je defanzivni vezni dobar u skoku. Također, nije za odmet ni primjetiti kako dobro stoji odbrana Zrinjskog koja je odmah nakon ispucavanja lopte stala u odličan blok ali i kasnije dobro zatvorila Cvetanovskog. Možda da se to malo vježba na treningu.
Šut Šabića :

Iz nekog razloga jako teško dolazimo u poziciju za šut. Nešto na čemu itekako treba poraditi. Pisao sam i prije utakmice, djeluje mi da Zrinjski malo lošije zatvara te šuteve sa distance ali ako ne šutaš dovoljno i kvalitetno to na kraju ništa ne znači. Na žalost dosta slab pokušaj i možda se to moglo i prebaciti na drugu stativu ali bilo pa prošlo.
Šut Galića :

Jako slab pokušaj i situacija vrlo slična prethodnoj. Ono što je interesantno ovdje i što treba istači jeste kretnja Šabića koji ide lijevo umjesto da se otvara desno, kao što je Topić uradio u prvom poluvremenu kada je sviran penal. Samo dokaz koliko nam fali pravo desno krilo, Šabić je ipak (po vokaciji) ofanzivni vezni i po automatizmu se kreće ka unutra.
Bila je i ona prilika Odinake sa kraja prvog poluvremena ali i tu je vidljivo koliko on (bez obzira na brzinu i snagu) ne može zamijeniti klasično krilo.
Sve u svemu, kada se pogleda posjed i šutevi ne izgleda to tako loše ali i dalje je činjenica da nas je Zrinjski u prvih 25 minuta rastavio a životom. Mora se popraviti odbrana (pojedinci previše i prečesto ispadaju), kombinatorika u veznom redu (bez Al Jabera mi veznog reda nemamo - ako ćemo igrati bez njega onda na 10tki treba biti tehnički mnogo bolji igrač od Dangubića) i raznovrsnost u napadu (bez pravih prilika nema ni golova - mnogo se patimo da dođemo u priliku za pogodak).
Ovo je bio maturski ispit za nastavak sezone i nismo dobro prošli. Nadam se mnogo boljem i pametnijem izdanju u derbiju.
Da se ja pitam al se ne pitam ja bi derbi pocfeo u ovom sastavu.
......................Muftic............
Galic....Sukilovic....Karamarko....Markovic
.............Al-Jaber....Radovac........
Boljevic..........Sosic..........Cvetanovski
.......................Krpic................
Sta vi mislite?
Sta vi mislite?
Cvetanoski je odradio odlicne pripreme, ali opet smatram da je bolji sa klupe. Sosica na krilo,Dangubic iza Krpica. Mozda cak i sredinu staviti kao danas kad je Krpic izasao sa Jaberom iza napadaca.Amelitos je napisao/la: ↑17 feb 2025, 00:36Da se ja pitam al se ne pitam ja bi derbi pocfeo u ovom sastavu.
Sta vi mislite?
Fk Željezničar.
Retro dres stigao i savrsen je. Da ne bi zene narucio bi xl i zayebo bi se. Xxl bome ko bombona 

Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Isto ne bih derbi počeo u ovom sastavu. Sa razlikom da bih sigurno dao prednost Radinoviću umjesto Markovića. Bio je prilično loš jučer i dosta je sporiji a na toj strani igra Kyeremeh. Tako da.Amelitos je napisao/la: ↑17 feb 2025, 00:36Da se ja pitam al se ne pitam ja bi derbi pocfeo u ovom sastavu.
Sta vi mislite?
Možda bi čak dao prednost i Odinaki umjesto Galića. Čisto zbog brzine. Pranjić i Topić su potpuno nadtrčali naše bekove a nisu ni blizu brzi kao Guli i Kyeremeh. To bi mogao biti mač sa dvije oštrice ali šta da se radi.
Naprijed Krpić ako je spreman a ako nije onda Dangubić. Mislim da njih dvojica ne trebaju više započeti utakmicu zajedno protiv jačih ekipa. Ostajemo bez sredine terena potpuno.
......................Muftić............
Galić (Odinaka)....Sukilović....Karamarko....Radinović
Boljević..........Šošić..........Cvetanovski
.......................Krpić................