Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.
Sa dobrim veznim redom mozes i nadoknaditi neke nedostatke koje imas u napadu i odbrani, ali obrnuto nikako. Zato i nisam nikako optimistican sto se tice nadolazecih utakmica, jer nam je vezni red jako nekvalitetan, i igraci vise nazaduju nego sto napreduju.
Da, mi ćemo imati problem sa posjedom i prijenosom lopte taman svi napadači zabijali 20+ golova u klubovima a štoperi bila tri klona Kolašinca. Jer koliko god nam posao olakšavale povrede kod Rumuna, nekako mi je teško uhvatiti optimizam za pobjedu jer opet se svodi na to da se mi za ovaj dio posla uzdamo u Gigovića i Tahirovića (ili bilo koje drugo ime, sve je to tu negdje).Goalgetter je napisao/la: ↑17 feb 2025, 10:17Sa dobrim veznim redom mozes i nadoknaditi neke nedostatke koje imas u napadu i odbrani, ali obrnuto nikako. Zato i nisam nikako optimistican sto se tice nadolazecih utakmica, jer nam je vezni red jako nekvalitetan, i igraci vise nazaduju nego sto napreduju.
-
- Kontakt:
Razmišlja se o pozivu Omaru Pršešu zbog organizacije i kreacije koja nedostaje u veznom redu.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
Vratiti trio Pjanic Hadziahmetovic Cimirot
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Upravu to, sve je super ali vezni red nas unisti. U LN smo 3 gola u prosjeku primili neko ce rec to je do odbrane ali u nasem slucaju je do 70% bila krivica veznog. Vecina veznjaka stangira, Tahirovic, Basic, Gigovic. Huseinbasic ima neki solidan kontinuitet ali nista specijalno…
Od Sarica i Burnica ne ocekujem nista svakako.
Sunjic moze solidno pokrit DM, ali ”osmicu” ”desetku” nemamo trenutno kvalitetnu i to ce nas kostat mnogo i u odbrani i u fazi napada.
Od Sarica i Burnica ne ocekujem nista svakako.
Sunjic moze solidno pokrit DM, ali ”osmicu” ”desetku” nemamo trenutno kvalitetnu i to ce nas kostat mnogo i u odbrani i u fazi napada.
Zamisli ljudi pišu mjesec i po dana prije utakmice kako je sad prilika da ih pobijedimo, kad ćemo ako nećemo sad, mi kao i favoriti (stidljivo neki pisu)...
I spominju probleme Rumunije (povrede bitnih igrača ili igranje toplo hladno)...u isto vrijeme ignorišu njihove odlične rezultate u zadnje vrijeme, dobar nastup na EP, jos boljeg selektora na klupi, kvalitetno domaće prvenstvo gdje uvijek mogu probrati dobrih 10-ak reprezentativaca. Neko ce reci igra i Koljic tamo. Da, mi iz njihove lige biramo izmedju jednog ili par igrača koji igraju tamo, a Rumuni biraju izmedju 200 igrača. Na tolikom uzorku se uvijek može probrati kvalitet.
S druge strane niko ne spominje naše loše rezultate zadnjih 10 godina, a pogotovo zadnje 2 godine.
Niko ne spominje da je Kolasinac povrijeđen i uvijek upitan taman zdrav došao na okupljanje, Demirovic igra-ne igra, Dedic zasad klupa, vezni red haman komplet nije standardan u svojim klubovima (da ne nabrajam imena), a i onako je tanak.
Svasta se moze promijeniti u narednih mjesec dana, ali sad da se igra, Rumuni su favoriti.
Jednostavno rano je o tome trabunjati. Vidjet ćemo kakav će status naši igrači imati za mjesec dana u svojim klubovima, koliko ce ih biti povrijeđeno i out za prve utakmice kvalifikacija.
Mislim sa je neozbiljno sada pisati o nekakvim imperativima, mjesec i po prije utakmice. Ali dobro, to smo mi.
Zamisli jedan novinarcic piše o povredama rumunskih reprezentativaca i pojedincima kako su igrali par utakmica za klub, pa par nisu, pa ušli s klupe, pa ovo pa ono. A niti jedan osvrt o slicnoj problematici u našem rosteru. Svašta.
I spominju probleme Rumunije (povrede bitnih igrača ili igranje toplo hladno)...u isto vrijeme ignorišu njihove odlične rezultate u zadnje vrijeme, dobar nastup na EP, jos boljeg selektora na klupi, kvalitetno domaće prvenstvo gdje uvijek mogu probrati dobrih 10-ak reprezentativaca. Neko ce reci igra i Koljic tamo. Da, mi iz njihove lige biramo izmedju jednog ili par igrača koji igraju tamo, a Rumuni biraju izmedju 200 igrača. Na tolikom uzorku se uvijek može probrati kvalitet.
S druge strane niko ne spominje naše loše rezultate zadnjih 10 godina, a pogotovo zadnje 2 godine.
Niko ne spominje da je Kolasinac povrijeđen i uvijek upitan taman zdrav došao na okupljanje, Demirovic igra-ne igra, Dedic zasad klupa, vezni red haman komplet nije standardan u svojim klubovima (da ne nabrajam imena), a i onako je tanak.
Svasta se moze promijeniti u narednih mjesec dana, ali sad da se igra, Rumuni su favoriti.
Jednostavno rano je o tome trabunjati. Vidjet ćemo kakav će status naši igrači imati za mjesec dana u svojim klubovima, koliko ce ih biti povrijeđeno i out za prve utakmice kvalifikacija.
Mislim sa je neozbiljno sada pisati o nekakvim imperativima, mjesec i po prije utakmice. Ali dobro, to smo mi.
Zamisli jedan novinarcic piše o povredama rumunskih reprezentativaca i pojedincima kako su igrali par utakmica za klub, pa par nisu, pa ušli s klupe, pa ovo pa ono. A niti jedan osvrt o slicnoj problematici u našem rosteru. Svašta.
Ja nisam u toku, ali spominje li se Krunić za ovaj spisak? Mi smo jednostavno odron u veznom redu i iskustva poput Radetovog nam prijeko treba. Momak je igrao LP, kao što vidim prilično je standardan u Zvezdi, zna lopte, daj ga, nemamo bolje. Pored njega bi sigurno razmislio i o Hadžiahmetoviću koji se vratio u Bešiktaš i igrao je mislim sad. Ovo ostalo što imamo nije dovoljno dobro. Nedokazani i blijedi igrači. Od svih jedino bih Gigovića izdvojio da ima neke nade jer ima energiju i trku, ostali baš moraju promijeniti kurs u karijerama ako misle da bude šta od njih. Naročito mislim na Tahirovića i Huseinbašića.
Mislim da tvrdoglavac poput Sergeja neće dozvoliti Dennisov ili Radetov povratak.Poligon10 je napisao/la: ↑17 feb 2025, 13:25Ja nisam u toku, ali spominje li se Krunić za ovaj spisak? Mi smo jednostavno odron u veznom redu i iskustva poput Radetovog nam prijeko treba. Momak je igrao LP, kao što vidim prilično je standardan u Zvezdi, zna lopte, daj ga, nemamo bolje. Pored njega bi sigurno razmislio i o Hadžiahmetoviću koji se vratio u Bešiktaš i igrao je mislim sad. Ovo ostalo što imamo nije dovoljno dobro. Nedokazani i blijedi igrači. Od svih jedino bih Gigovića izdvojio da ima neke nade jer ima energiju i trku, ostali baš moraju promijeniti kurs u karijerama ako misle da bude šta od njih. Naročito mislim na Tahirovića i Huseinbašića.
Ja isto nisam pobornik priče o imperativima, generalno o tome kako je prednost i moranje jer nema nekog igrača i slično, ali ovo je fakat specifična situacija. Ako mislimo biti konkurentni za odlazak na SP (što i ne moramo, nisam ni to uopšte doživljavao ozbiljno do nedavno), makar da odemo u Beč sa šansama da nešto uradimo (pa nek nas nabiju 5-0), mi u ovoj situaciji moramo ostvariti pozitivan rezultat u Rumuniji. To što igraju bez publike je ogromna stvar, jer nije u pitanju Luksemburg, nego Rumunija, gdje bi bilo 50.000 njihovih navijača.
Druga stvar je i taj kadar. Nije baš da Rumunija ima stotine kvalitetnih igrača. Oni prilično ovise o timu koji je uigran i što više odstupanja, veće je sranje. Nije da oni zivkaju igrače baš na osnovu par utakmica i da mijenjaju tako lahko. Recimo, u napadu i dalje forsiraju Denisa Alibeca i George Puscasa i eto tek sad Birligea. Ali, neće oni baš lahko to mijenjati.
Imaju jednog lika koji igra EPL, Dragušina, normalno da je vrhunski da ga nema. Njemu je vjerovatna zamjena Andrei Burca, koji igra u UAE i koji je sve u svemu ništa specijalno igrač. Ili Alex Pascanu koji je iz Rapida. Mislim, na stranu sve, ali to je sve debelo ispod naših stopera. Nek otpadnu ova dvojica iz Parme, realno znače im. Ne mogu igrači iz Universitatee, Steaue i Farula biti na tom nivou.
I da se razumijemo, opet su Rumuni favoriti, jer i dalje raspolažu sa finim kadrom u odnosu na nas, imaju rezultate, atmosferu, sistem. Tu su i dalje igrači koji su nosioci igre u Udinese, Rayo Vallecano, Glasgow Rangers, Cagliari i sl. Ali, realno, stav mora biti da idemo uzeti bodove.
Ili, da bude najslikovitije, kad bismo bili jedna nacija, vjerujem da bi u rosteru od 23 igrača bilo barem 10 naših, a da bi barem 5 igralo i u prvoj postavi (Dedić, Kolašinac, Barišič, Muharemović, Džeko, Demirović bi bili u užoj konkurenciji za prvu postavu tamo, a zvali bi još i Gigovića/Tahirovića, možda nekog iz Kolna, Kulenovića/Baždara i sl.). Nama bi od njih vrhunski došao golman (imaju četvoricu koji bi kod nas bili broj 1), Ratiu, Dragušin, Hagi, Marin, Mihaila, Coman, Chipciu, Stanciu, Man, Cicâldău
Helem, duel koji je u vrh glave 60:40 za Rumune. Nijedna ekipa iz drugog šešira, osim možda Velsa, kojeg je teško procijeniti, ne bi nam ostavila tolike šanse. Evo Ukrajina je pala skroz, a opet imaju Dovbyka, Yaremchuka, Yarmolyuka, Zinchenka, Mudryka, Mykolenka, Zabarnyija, Malinovskyi, Tsyhankov, Sydorchuk, Stepanenko, Trubin, Lunin i na ovo dodaš da dopunju sa Shakhtarom i Dinamom (Yarmolenko, Matvyenko, Konoplya, Shaparenko, Sudakov, Karavayev, Vanat). Znači, debelo debelo iznad Rumunije kojoj nisu mrsko ni drugoligaški igrači, kao i nama.
Druga stvar je i taj kadar. Nije baš da Rumunija ima stotine kvalitetnih igrača. Oni prilično ovise o timu koji je uigran i što više odstupanja, veće je sranje. Nije da oni zivkaju igrače baš na osnovu par utakmica i da mijenjaju tako lahko. Recimo, u napadu i dalje forsiraju Denisa Alibeca i George Puscasa i eto tek sad Birligea. Ali, neće oni baš lahko to mijenjati.
Imaju jednog lika koji igra EPL, Dragušina, normalno da je vrhunski da ga nema. Njemu je vjerovatna zamjena Andrei Burca, koji igra u UAE i koji je sve u svemu ništa specijalno igrač. Ili Alex Pascanu koji je iz Rapida. Mislim, na stranu sve, ali to je sve debelo ispod naših stopera. Nek otpadnu ova dvojica iz Parme, realno znače im. Ne mogu igrači iz Universitatee, Steaue i Farula biti na tom nivou.
I da se razumijemo, opet su Rumuni favoriti, jer i dalje raspolažu sa finim kadrom u odnosu na nas, imaju rezultate, atmosferu, sistem. Tu su i dalje igrači koji su nosioci igre u Udinese, Rayo Vallecano, Glasgow Rangers, Cagliari i sl. Ali, realno, stav mora biti da idemo uzeti bodove.
Ili, da bude najslikovitije, kad bismo bili jedna nacija, vjerujem da bi u rosteru od 23 igrača bilo barem 10 naših, a da bi barem 5 igralo i u prvoj postavi (Dedić, Kolašinac, Barišič, Muharemović, Džeko, Demirović bi bili u užoj konkurenciji za prvu postavu tamo, a zvali bi još i Gigovića/Tahirovića, možda nekog iz Kolna, Kulenovića/Baždara i sl.). Nama bi od njih vrhunski došao golman (imaju četvoricu koji bi kod nas bili broj 1), Ratiu, Dragušin, Hagi, Marin, Mihaila, Coman, Chipciu, Stanciu, Man, Cicâldău

Helem, duel koji je u vrh glave 60:40 za Rumune. Nijedna ekipa iz drugog šešira, osim možda Velsa, kojeg je teško procijeniti, ne bi nam ostavila tolike šanse. Evo Ukrajina je pala skroz, a opet imaju Dovbyka, Yaremchuka, Yarmolyuka, Zinchenka, Mudryka, Mykolenka, Zabarnyija, Malinovskyi, Tsyhankov, Sydorchuk, Stepanenko, Trubin, Lunin i na ovo dodaš da dopunju sa Shakhtarom i Dinamom (Yarmolenko, Matvyenko, Konoplya, Shaparenko, Sudakov, Karavayev, Vanat). Znači, debelo debelo iznad Rumunije kojoj nisu mrsko ni drugoligaški igrači, kao i nama.
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Ne može ništa preko noći pa tako ni rezultat i kontinuitet dobrih igara.Poligon10 je napisao/la: ↑17 feb 2025, 13:25Ja nisam u toku, ali spominje li se Krunić za ovaj spisak? Mi smo jednostavno odron u veznom redu i iskustva poput Radetovog nam prijeko treba. Momak je igrao LP, kao što vidim prilično je standardan u Zvezdi, zna lopte, daj ga, nemamo bolje. Pored njega bi sigurno razmislio i o Hadžiahmetoviću koji se vratio u Bešiktaš i igrao je mislim sad. Ovo ostalo što imamo nije dovoljno dobro. Nedokazani i blijedi igrači. Od svih jedino bih Gigovića izdvojio da ima neke nade jer ima energiju i trku, ostali baš moraju promijeniti kurs u karijerama ako misle da bude šta od njih. Naročito mislim na Tahirovića i Huseinbašića.
Stvara se ekipa za EP 2028 i nema vraćanja na staro. Rečeno, ponovljeno.
Ali ako bi vraćali otpisane onda vratiti i Hadžibegića pa kad je dernek nek i hala gori.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".
Naravno da moze preko noci kad si kvalitet.Defanzivnivezni je napisao/la: ↑17 feb 2025, 13:55
Ne može ništa preko noći pa tako ni rezultat i kontinuitet dobrih igara.
Ali ako bi vraćali otpisane onda vratiti i Hadžibegića pa kad je dernek nek i hala gori.
Dalic je preuzeo Hrvatsku koja je zavrsila u barazu nakon kvalifikacija gdje su se brukali protiv Finske, Islanda, Turske, Kosovo dobijali u zadnjim minutama.
Dalic preuzeo odma otresao Ukrajinu u Kijevu, zatim u barazu Grke i na kraju uzeo srebro na Svjetskom.
Lagerback je ocajni Island nakon 4 poraza u prijateljskim odveo u baraz iz 5 sesira i odigrao dobar dvomec s Hrvatima. Poslije od njih napravio silu.
De la Fuente je Spance unaprijedio za 80% odma cim ih je preuzeo i od reprezentacije koja se brukala tri prvenstva napravio prvaka.
Sve ispod drugog mjesta u ovoj grupi je otkaz, nadam se da i Vico tako razmislja i da nece dopustiti ovim palamudanima Barbarezu i Spahicu da prosipaju suplju, dok reprezentacija biljezi najgore rezultate od osnivanja.
Reprezentacije funkcionišu na instant uspjehu. Nismo mi Španija koja ima 3 postave pa da gradimo ekipu na duže staze. Repke srednjeg kvaliteta i one još lošije uvijek idu na instant uspjeh i koriste ono što trenutno imaju jer je veliko pitanje kad ćeš opet imati ovakvu priliku. Nama se poklopila ova grupa i sad daj najbolje što imaš. Ko god može 5% odigrati bolje od svog konkurenta, tu nema upitnika. Stavljaš njega i guraš ove kvalifikacije sa samo jednim ciljem - da ih prođeš. To što mi imamo nesposobnu upravu i što se svako sa svakim svađa pa tako npr. nećemo imati na raspolaganju Anela i vjerovatno Dennisa je odraz našeg mentaliteta. Dobro i njihovog je, ali sve je to uzajamno. Zato daj Radeta, daj Hadžiahmetovića i ko god još da je bolji od svoje konkurencije.
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Poređenje Hrvatske vrste koju je preuzeo Dalić sa Modrićem, Rakitićem, Badeljem, Perišićem itd. i podmlađene Bosanske sa Tahirovićem, Gigovićem, Huseinbašićem, Šunjićem je krajnje neozbiljno.Wanderson je napisao/la: ↑17 feb 2025, 14:11Naravno da moze preko noci kad si kvalitet.Defanzivnivezni je napisao/la: ↑17 feb 2025, 13:55
Ne može ništa preko noći pa tako ni rezultat i kontinuitet dobrih igara.
Dalic je preuzeo Hrvatsku koja je zavrsila u barazu nakon kvalifikacija gdje su se brukali protiv Finske, Islanda, Turske, Kosovo dobijali u zadnjim minutama.
Dalic preuzeo odma otresao Ukrajinu u Kijevu, zatim u barazu Grke i na kraju uzeo srebro na Svjetskom.
Lagerback je ocajni Island nakon 4 poraza u prijateljskim odveo u baraz iz 5 sesira i odigrao dobar dvomec s Hrvatima. Poslije od njih napravio silu.
De la Fuente je Spance unaprijedio za 80% odma cim ih je preuzeo i od reprezentacije koja se brukala tri prvenstva napravio prvaka.
Sve ispod drugog mjesta u ovoj grupi je otkaz, nadam se da i Vico tako razmislja i da nece dopustiti ovim palamudanima Barbarezu i Spahicu da prosipaju suplju, dok reprezentacija biljezi najgore rezultate od osnivanja.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".
-
- Kontakt:
Ma treba Pjanketa vratit, standardan je u CSKA moze posluzit ove kvale. Jedini koji zna stat na loptu, pokrenut akciju od svih trenutni veznjaka sto su bili na zadnjem spisku. Da su neke super repke u ovoj grupi i da nemamo sansu onda ok, ali on zasigurno ima kvalitet da uzdrma aus i rumune.
Ovu grupu treba iskoristit maksimalno.
Ovu grupu treba iskoristit maksimalno.
Grupa je odlicna al smo mi tako lose uigrani da je to uzas pogotovo sto kazete da nemamo uopste vezni red koji zna zadrzati loptu i nesto kreirati tako da je to sva tragedija u ovoj prici niti uopste ima neko rjesenje koje bi unaprijedilo igru makar 1 igrac da izroni nema nista u citavoj BHS komponenti
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Dobar primjer instant uspjeha koji pominješ je naš plasman u Brazil kad je Pape preuzeo oformljenu i galvaniziranu ekipu gdje se uvijek znalo prvih 15 igrača.Poligon10 je napisao/la: ↑17 feb 2025, 14:34Reprezentacije funkcionišu na instant uspjehu. Nismo mi Španija koja ima 3 postave pa da gradimo ekipu na duže staze. Repke srednjeg kvaliteta i one još lošije uvijek idu na instant uspjeh i koriste ono što trenutno imaju jer je veliko pitanje kad ćeš opet imati ovakvu priliku. Nama se poklopila ova grupa i sad daj najbolje što imaš. Ko god može 5% odigrati bolje od svog konkurenta, tu nema upitnika. Stavljaš njega i guraš ove kvalifikacije sa samo jednim ciljem - da ih prođeš. To što mi imamo nesposobnu upravu i što se svako sa svakim svađa pa tako npr. nećemo imati na raspolaganju Anela i vjerovatno Dennisa je odraz našeg mentaliteta. Dobro i njihovog je, ali sve je to uzajamno. Zato daj Radeta, daj Hadžiahmetovića i ko god još da je bolji od svoje konkurencije.
Mi gradimo ekipu tj. kostur ekipe na duže staze upravo jer nemamo 3 postave kao Španci.
Kako nam se poklopila grupa kad nas je Luksemburg bukvalno rasturio i nismo mogli meda upravo sa igračima koje ovdje pominjete.
Pogledajte rezultate Austrije i Rumunije sa prošlog EP.
Niko sretniji od mene ako budemo ravnopravni ali jedno su želje a drugo realnost.
Ovdje se nameće imperativ pobjede i osvajanja grupe ne zato jer neki stvarno misle da možemo ostvariti dobar rezultat nego jer znaju da to nije realno u ovom momentu i s namjerom nameću narativ slabe grupe i obaveznog prolaza na SP da bi stvorili pretpostavke za pljuvanje po selektoru i SŠ i pozivanje na ostavke ukoliko se ne ostvarimo dobar rezultat tj. pobjedu protiv "nikad slabijih Rumuna i redovnih mušterija Austrijanaca".
Borba za 3. mjesto sa Cyprom sve ostalo je bonus za selektora i SŠ.
Hrvatska koju je tada preuzeo Dalic i odveo do srebra na SP je veci trenerski podvig nego da Barbarez bude prvi u ovoj grupi s maksimalnim ucinkom.Defanzivnivezni je napisao/la: ↑17 feb 2025, 14:45Poređenje Hrvatske vrste koju je preuzeo Dalić sa Modrićem, Rakitićem, Badeljem, Perišićem itd. i podmlađene Bosanske sa Tahirovićem, Gigovićem, Huseinbašićem, Šunjićem je krajnje neozbiljno.
Izvrtanje cinjenica i pokusaji palamuđenja ne prolaze.
Od Barbareza se traze prva dva mjesta u bezveznoj grupi, a ne ono sto je Dalic uradio s Hrvatskom, opaska je da se preko noci moze napraviti rezultat.
Šta su argumenti za vraćanje Krunića? Hajde razumijem Pjanića, razumijem da neko kaže i da Spahića treba skinuti, ali Krunić
Pa u Zvezdi ga pljuvali, tjerali, i sad je kao neko pojačanje? Ništa on ne može donijeti što već nemamo u milion veznjaka koji su tu. Plus, igrača iz CZ ne treba zvati u reprezentaciju, taman da je Džeko lično.
I najjači je ovaj što navodi Hrvatsku, koja je imala u trenutku kad ih je Dalić preuzeo Lovrena, Perišića, Modrića, Rakitića, Kovačića, Brozovića na vrhuncu, u najjačim klubovima Evrope
Ljudima tad treća postava bili Ćaleta-Car (Salzburg), Jedvaj (Leverkusen), Vlašić (Everton), Santini (Caen), Pašalić (Milan/Spartak), Ćorluka (Lokomotiv), Rog (Napoli), Mitrović (Bešiktaš)
Bukvalno treća, a nama bi svaki bio glavni igrač
I plus ljudi nisu ništa tu spektakularno loše odigrali kvalifikacije, manje-više rutinski prošli, bez obzira na baraž. Jedini kiks s Finskom kući 1-1. Sve ostalo ok rezultati. U baražu za prvih 20 minuta završili prolaz na SP 

I najjači je ovaj što navodi Hrvatsku, koja je imala u trenutku kad ih je Dalić preuzeo Lovrena, Perišića, Modrića, Rakitića, Kovačića, Brozovića na vrhuncu, u najjačim klubovima Evrope

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.