Aa dobro mlad si momak još ja reko sada će reći skoro 40
Teretana, uradi se malo, zurkica i posvetiš se sebi. Moljakat sad neke trebe a znaš da svaka ima najmanje po 2-3 na čekanju je gubljenje vremena
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Aa dobro mlad si momak još ja reko sada će reći skoro 40
Najluđe je što ljudi koji nisu u pravu tebe napadaju , to mi je vrhsljivo je napisao/la: ↑18 feb 2025, 09:24Samo koliko ljudi ne zna to pravilo, gdje kontaju da ako su prvi ušli u kružni a nalaze se u unutrašnjoj da imaju pravo raditi šta hoće i sjeći ulaziti u vanjsku hladno, bez obzira imao ko ili ne. Mene jednom zamalo lik nije ubio sa kombijem koji je išao od fabrike duhana prema grbavici a ja od merkatora, na prvo isključenje, desno, isto prema grbavici. Lik se zaletio odozgo i ušao u unutrašnju i odmah je presjeko i ulazi u moju traku, još lik svira, grme pofalići. I još par puta tako gdje idu unutrašnjom i hladno dok ja prolazim vanjskom on hoće da izađe, srećom pratim i ivdim koliko brzo ide pa malo usporim da me ne bi udario.
Najjači su mi oni što ulaze u kružni tok pravolinijski , budu u vanjskoj traci pa pošto pravo voze uđu u unutrašnju traku i izađu iz kružnog toka u vanjskoj traci , naravno bez ikakvog signalaQUARTERBACK je napisao/la: ↑18 feb 2025, 09:58VensanKasel je napisao/la: ↑18 feb 2025, 09:15Sinoć mi je drug koji je inače instruktor imao saobraćajnu nesreću na kružnom toku , on je vozio Q5 .
Ovaj lik što je vozio Octaviju bio ubjeđen da on nije kriv , nije htio da urade evropski zapisnik i da potpiše krivicu .
![]()
![]()
ljudi ne kontaju da kruzni tok treba samo gledati kao obicne dvije trake i isto ono sto ne bi uradio na obicnom putu koji vodi pravo s dvije trake ne trebas uraditi ni u kruznom i uredan si
VensanKasel je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:31Najluđe je što ljudi koji nisu u pravu tebe napadaju , to mi je vrhsljivo je napisao/la: ↑18 feb 2025, 09:24Samo koliko ljudi ne zna to pravilo, gdje kontaju da ako su prvi ušli u kružni a nalaze se u unutrašnjoj da imaju pravo raditi šta hoće i sjeći ulaziti u vanjsku hladno, bez obzira imao ko ili ne. Mene jednom zamalo lik nije ubio sa kombijem koji je išao od fabrike duhana prema grbavici a ja od merkatora, na prvo isključenje, desno, isto prema grbavici. Lik se zaletio odozgo i ušao u unutrašnju i odmah je presjeko i ulazi u moju traku, još lik svira, grme pofalići. I još par puta tako gdje idu unutrašnjom i hladno dok ja prolazim vanjskom on hoće da izađe, srećom pratim i ivdim koliko brzo ide pa malo usporim da me ne bi udario.
Milion puta mi se bude žao što izbjegnem udes , samo radi takvih debila .
Zavisi gdje si , imaš mjesta gdje se lokalci baš štite .BaiMai je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:37VensanKasel je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:31Najluđe je što ljudi koji nisu u pravu tebe napadaju , to mi je vrhsljivo je napisao/la: ↑18 feb 2025, 09:24Samo koliko ljudi ne zna to pravilo, gdje kontaju da ako su prvi ušli u kružni a nalaze se u unutrašnjoj da imaju pravo raditi šta hoće i sjeći ulaziti u vanjsku hladno, bez obzira imao ko ili ne. Mene jednom zamalo lik nije ubio sa kombijem koji je išao od fabrike duhana prema grbavici a ja od merkatora, na prvo isključenje, desno, isto prema grbavici. Lik se zaletio odozgo i ušao u unutrašnju i odmah je presjeko i ulazi u moju traku, još lik svira, grme pofalići. I još par puta tako gdje idu unutrašnjom i hladno dok ja prolazim vanjskom on hoće da izađe, srećom pratim i ivdim koliko brzo ide pa malo usporim da me ne bi udario.
Zato kao ja, odmah policija, bio kriv ili ne, pa neka Policija ustanovi. Ja necu ni da komuniciram sa levatima kad mi tako krenu. Ljudi sami sebe ubjede da su u pravu, tako da je bolje to prepustiti Policiji.
Žmigavac na vrijeme i ćaoVensanKasel je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:31Najluđe je što ljudi koji nisu u pravu tebe napadaju , to mi je vrhsljivo je napisao/la: ↑18 feb 2025, 09:24Samo koliko ljudi ne zna to pravilo, gdje kontaju da ako su prvi ušli u kružni a nalaze se u unutrašnjoj da imaju pravo raditi šta hoće i sjeći ulaziti u vanjsku hladno, bez obzira imao ko ili ne. Mene jednom zamalo lik nije ubio sa kombijem koji je išao od fabrike duhana prema grbavici a ja od merkatora, na prvo isključenje, desno, isto prema grbavici. Lik se zaletio odozgo i ušao u unutrašnju i odmah je presjeko i ulazi u moju traku, još lik svira, grme pofalići. I još par puta tako gdje idu unutrašnjom i hladno dok ja prolazim vanjskom on hoće da izađe, srećom pratim i ivdim koliko brzo ide pa malo usporim da me ne bi udario.
Naravno da ima i toga, ali eto govorim za Sarajevo. Kad se sjetim scena kakvih je bilo samo na Ilidji na onom kruznom, plac i suzeVensanKasel je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:51Zavisi gdje si , imaš mjesta gdje se lokalci baš štite .BaiMai je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:37VensanKasel je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:31
Najluđe je što ljudi koji nisu u pravu tebe napadaju , to mi je vrh
Zato kao ja, odmah policija, bio kriv ili ne, pa neka Policija ustanovi. Ja necu ni da komuniciram sa levatima kad mi tako krenu. Ljudi sami sebe ubjede da su u pravu, tako da je bolje to prepustiti Policiji.
Koliko puta turiste prevari policija , potpišu da su krivi a ne budu ...
Bas to, po Svabiji jako rijetko naletis na kruzni sa 2 ili vise traka.19vendetta87 je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:59Kruzni tok s jednom trakom je najbolje rijesenje. Tu se ne mozes zaybati.
To je neki kamikaza potez, ako ima auta u kruznom ovo da uradis udes je zagarantovanVensanKasel je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:33Najjači su mi oni što ulaze u kružni tok pravolinijski , budu u vanjskoj traci pa pošto pravo voze uđu u unutrašnju traku i izađu iz kružnog toka u vanjskoj traci , naravno bez ikakvog signalaQUARTERBACK je napisao/la: ↑18 feb 2025, 09:58VensanKasel je napisao/la: ↑18 feb 2025, 09:15Sinoć mi je drug koji je inače instruktor imao saobraćajnu nesreću na kružnom toku , on je vozio Q5 .
Ovaj lik što je vozio Octaviju bio ubjeđen da on nije kriv , nije htio da urade evropski zapisnik i da potpiše krivicu .
![]()
![]()
ljudi ne kontaju da kruzni tok treba samo gledati kao obicne dvije trake i isto ono sto ne bi uradio na obicnom putu koji vodi pravo s dvije trake ne trebas uraditi ni u kruznom i uredan si![]()
Citas li knjigu faraona? I tu se lako da sprziti velika lova u kratko vrijeme
Onaj na Skveru je top. Izlaz iz vanjske trake obilježeni duplom punom, a ne da koristiš kružni kako ti misliš da treba.Sheyi je napisao/la: ↑18 feb 2025, 11:08Bas to, po Svabiji jako rijetko naletis na kruzni sa 2 ili vise traka.19vendetta87 je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:59Kruzni tok s jednom trakom je najbolje rijesenje. Tu se ne mozes zaybati.
Ovo sto sam vidjao po Tuzli je svaki ulazak u kruzni tok ili izlazak kritican, posebno ako si u lijevoj traci i hoces se pripremiti da izadjes ili hoces da izadjes iz desne, vecinom onaj koji se priblizava kruznom toku odmah uleti u desnu traku i pici dalje, pa ti moras kociti da njeg propustis da ga ne bi udario i **** se tu dva sata s policijom i osiguranjem poslije, a uz to mahom se vozi desnom trakom nebitno na koji izlaz se planira izaci![]()
To je zato sto kružni tok i nije put sa dvije trake (normalna i preticajna), već put sa jednom trakom (unutrasnja) i jednom izlaznom trakom (vanjska).VensanKasel je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:33Najjači su mi oni što ulaze u kružni tok pravolinijski , budu u vanjskoj traci pa pošto pravo voze uđu u unutrašnju traku i izađu iz kružnog toka u vanjskoj traci , naravno bez ikakvog signalaQUARTERBACK je napisao/la: ↑18 feb 2025, 09:58VensanKasel je napisao/la: ↑18 feb 2025, 09:15Sinoć mi je drug koji je inače instruktor imao saobraćajnu nesreću na kružnom toku , on je vozio Q5 .
![]()
![]()
ljudi ne kontaju da kruzni tok treba samo gledati kao obicne dvije trake i isto ono sto ne bi uradio na obicnom putu koji vodi pravo s dvije trake ne trebas uraditi ni u kruznom i uredan si![]()
bravoadmin je napisao/la: ↑18 feb 2025, 12:13To je zato sto kružni tok i nije put sa dvije trake (normalna i preticajna), već put sa jednom trakom (unutrasnja) i jednom izlaznom trakom (vanjska).VensanKasel je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:33Najjači su mi oni što ulaze u kružni tok pravolinijski , budu u vanjskoj traci pa pošto pravo voze uđu u unutrašnju traku i izađu iz kružnog toka u vanjskoj traci , naravno bez ikakvog signalaQUARTERBACK je napisao/la: ↑18 feb 2025, 09:58
![]()
Zato se u kružnom toku zaista i mora voziti unutrašnjom trakom, a prelaziti u vanjsku tek nakon sto prodjes predzadnji izlaz (onaj koji je prije tvog). Jednako kao sto ces se na ravnom putu prebaciti u izlaznu traku kad ti se ona otvori.
Isto je i kad ulaziš… potrebno je da se prije prvog narednog izlaza, ukoliko ne izlazis, prestrojis u unutrasnju traku. Ako je kružni tok uzak a puno izlaza, to često izgleda kao presjecanje trake.
Najgori debili su oni koji uvijek voze izlaznom, vanjskom trakom i ne daju ti da izadjes. Oni obesmisljavaju funkciju kružnog toka svojom glupošću i bezobrazlukom.