Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

FoSte95
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la FoSte95 » 18 feb 2025, 10:19

Hightower je napisao/la:
17 feb 2025, 14:39
FoSte95 je napisao/la:
17 feb 2025, 11:41
Hightower je napisao/la:
16 feb 2025, 20:25

Opet bi me odbijale :angel:
Koliko ti je godina
Mi smo generacija :urnebes:
Aa dobro mlad si momak još ja reko sada će reći skoro 40 😂😂
Teretana, uradi se malo, zurkica i posvetiš se sebi. Moljakat sad neke trebe a znaš da svaka ima najmanje po 2-3 na čekanju je gubljenje vremena

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 18 feb 2025, 10:31

sljivo je napisao/la:
18 feb 2025, 09:24
Samo koliko ljudi ne zna to pravilo, gdje kontaju da ako su prvi ušli u kružni a nalaze se u unutrašnjoj da imaju pravo raditi šta hoće i sjeći ulaziti u vanjsku hladno, bez obzira imao ko ili ne. Mene jednom zamalo lik nije ubio sa kombijem koji je išao od fabrike duhana prema grbavici a ja od merkatora, na prvo isključenje, desno, isto prema grbavici. Lik se zaletio odozgo i ušao u unutrašnju i odmah je presjeko i ulazi u moju traku, još lik svira, grme pofalići. I još par puta tako gdje idu unutrašnjom i hladno dok ja prolazim vanjskom on hoće da izađe, srećom pratim i ivdim koliko brzo ide pa malo usporim da me ne bi udario.
Najluđe je što ljudi koji nisu u pravu tebe napadaju , to mi je vrh :D
Milion puta mi se bude žao što izbjegnem udes , samo radi takvih debila .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 18 feb 2025, 10:33

QUARTERBACK je napisao/la:
18 feb 2025, 09:58
VensanKasel je napisao/la:
18 feb 2025, 09:15
Sinoć mi je drug koji je inače instruktor imao saobraćajnu nesreću na kružnom toku , on je vozio Q5 .
Ovaj lik što je vozio Octaviju bio ubjeđen da on nije kriv , nije htio da urade evropski zapisnik i da potpiše krivicu .

slika
:tokralju:

ljudi ne kontaju da kruzni tok treba samo gledati kao obicne dvije trake i isto ono sto ne bi uradio na obicnom putu koji vodi pravo s dvije trake ne trebas uraditi ni u kruznom i uredan si
Najjači su mi oni što ulaze u kružni tok pravolinijski , budu u vanjskoj traci pa pošto pravo voze uđu u unutrašnju traku i izađu iz kružnog toka u vanjskoj traci , naravno bez ikakvog signala :bow:

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 18 feb 2025, 10:37

18 feb 2025, 10:31
sljivo je napisao/la:
Samo koliko ljudi ne zna to pravilo, gdje kontaju da ako su prvi ušli u kružni a nalaze se u unutrašnjoj da imaju pravo raditi šta hoće i sjeći ulaziti u vanjsku hladno, bez obzira imao ko ili ne. Mene jednom zamalo lik nije ubio sa kombijem koji je išao od fabrike duhana prema grbavici a ja od merkatora, na prvo isključenje, desno, isto prema grbavici. Lik se zaletio odozgo i ušao u unutrašnju i odmah je presjeko i ulazi u moju traku, još lik svira, grme pofalići. I još par puta tako gdje idu unutrašnjom i hladno dok ja prolazim vanjskom on hoće da izađe, srećom pratim i ivdim koliko brzo ide pa malo usporim da me ne bi udario.

Zato kao ja, odmah policija, bio kriv ili ne, pa neka Policija ustanovi. Ja necu ni da komuniciram sa levatima kad mi tako krenu. Ljudi sami sebe ubjede da su u pravu, tako da je bolje to prepustiti Policiji.
GGMU

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 18 feb 2025, 10:51

BaiMai je napisao/la:
18 feb 2025, 10:37
sljivo je napisao/la:

Zato kao ja, odmah policija, bio kriv ili ne, pa neka Policija ustanovi. Ja necu ni da komuniciram sa levatima kad mi tako krenu. Ljudi sami sebe ubjede da su u pravu, tako da je bolje to prepustiti Policiji.
Zavisi gdje si , imaš mjesta gdje se lokalci baš štite .
Koliko puta turiste prevari policija , potpišu da su krivi a ne budu ...

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 18 feb 2025, 10:56

Po bontonu je pustiti ovog iz unutrašnje, pogotovo ako primijetiš da je upalio žmigavac, ali su mnogi to protumačili kao da je pravilo. Zato se prilikom približavanja i u samom kružnom treba voziti malo sporije i pratiti situacija da bi se izbjegle ovakve situacije.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 18 feb 2025, 10:57

sljivo je napisao/la:
Žmigavac na vrijeme i ćao

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 18 feb 2025, 10:57

18 feb 2025, 10:51
BaiMai je napisao/la:
18 feb 2025, 10:37

Zavisi gdje si , imaš mjesta gdje se lokalci baš štite .
Koliko puta turiste prevari policija , potpišu da su krivi a ne budu ...
Naravno da ima i toga, ali eto govorim za Sarajevo. Kad se sjetim scena kakvih je bilo samo na Ilidji na onom kruznom, plac i suze :tokralju:
GGMU

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 18 feb 2025, 10:59

Kruzni tok s jednom trakom je najbolje rijesenje. Tu se ne mozes zaybati.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 18 feb 2025, 11:08

19vendetta87 je napisao/la:
18 feb 2025, 10:59
Bas to, po Svabiji jako rijetko naletis na kruzni sa 2 ili vise traka.

Ovo sto sam vidjao po Tuzli je svaki ulazak u kruzni tok ili izlazak kritican, posebno ako si u lijevoj traci i hoces se pripremiti da izadjes ili hoces da izadjes iz desne, vecinom onaj koji se priblizava kruznom toku odmah uleti u desnu traku i pici dalje, pa ti moras kociti da njeg propustis da ga ne bi udario i **** se tu dva sata s policijom i osiguranjem poslije, a uz to mahom se vozi desnom trakom nebitno na koji izlaz se planira izaci :lolno:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 18 feb 2025, 11:30

velika (anti)preporuka za društvenu igru Catan, dan te yebo osam sati u cugu smo igrali, znači ko heroin
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 18 feb 2025, 11:40

Pichkice, igrajte remija u pare ko sav normalan svijet. Nema ljepšeg osjećaja nego kad gubiš dnevnicu, a ne možeš se ni otvorit.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 18 feb 2025, 11:49

18 feb 2025, 10:33
Sinoć mi je drug koji je inače instruktor imao saobraćajnu nesreću na kružnom toku , on je vozio Q5 .
Ovaj lik što je vozio Octaviju bio ubjeđen da on nije kriv , nije htio da urade evropski zapisnik i da potpiše krivicu .

slika

ljudi ne kontaju da kruzni tok treba samo gledati kao obicne dvije trake i isto ono sto ne bi uradio na obicnom putu koji vodi pravo s dvije trake ne trebas uraditi ni u kruznom i uredan si
Najjači su mi oni što ulaze u kružni tok pravolinijski , budu u vanjskoj traci pa pošto pravo voze uđu u unutrašnju traku i izađu iz kružnog toka u vanjskoj traci , naravno bez ikakvog signala :bow:
To je neki kamikaza potez, ako ima auta u kruznom ovo da uradis udes je zagarantovan :mrgreen:

sto neko napisa vec gore sta puta zakocim il usporim da izbjegnem udes jer mi se ne da peglat prvo s levatom koji te osine, ispuni evropski obrazac ako je druga strana za, a ako nije onda cekaj dok policija dodje, pa se guzva napravi to traje sve sat dva minimum, ured ti dan prodje citav :bow:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 18 feb 2025, 11:54

Marsal je napisao/la:
18 feb 2025, 11:40
Pichkice, igrajte remija u pare ko sav normalan svijet. Nema ljepšeg osjećaja nego kad gubiš dnevnicu, a ne možeš se ni otvorit.
Citas li knjigu faraona? I tu se lako da sprziti velika lova u kratko vrijeme :mrgreen:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 18 feb 2025, 11:56

Najpoštenije, ako ces se kockat, kockaj barem da neko dobije a ne da aparat svima uzima.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 18 feb 2025, 12:11

Sheyi je napisao/la:
18 feb 2025, 11:08
19vendetta87 je napisao/la:
18 feb 2025, 10:59
Bas to, po Svabiji jako rijetko naletis na kruzni sa 2 ili vise traka.

Ovo sto sam vidjao po Tuzli je svaki ulazak u kruzni tok ili izlazak kritican, posebno ako si u lijevoj traci i hoces se pripremiti da izadjes ili hoces da izadjes iz desne, vecinom onaj koji se priblizava kruznom toku odmah uleti u desnu traku i pici dalje, pa ti moras kociti da njeg propustis da ga ne bi udario i **** se tu dva sata s policijom i osiguranjem poslije, a uz to mahom se vozi desnom trakom nebitno na koji izlaz se planira izaci :lolno:
Onaj na Skveru je top. Izlaz iz vanjske trake obilježeni duplom punom, a ne da koristiš kružni kako ti misliš da treba.
Čak 1up na njega je onaj kod Gradskog vrta u Osijeku. Umjesto duple pune, visoki ivičnjaci
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 18 feb 2025, 12:13

slika

To je zato sto kružni tok i nije put sa dvije trake (normalna i preticajna), već put sa jednom trakom (unutrasnja) i jednom izlaznom trakom (vanjska).

Zato se u kružnom toku zaista i mora voziti unutrašnjom trakom, a prelaziti u vanjsku tek nakon sto prodjes predzadnji izlaz (onaj koji je prije tvog). Jednako kao sto ces se na ravnom putu prebaciti u izlaznu traku kad ti se ona otvori.

Isto je i kad ulaziš… potrebno je da se prije prvog narednog izlaza, ukoliko ne izlazis, prestrojis u unutrasnju traku. Ako je kružni tok uzak a puno izlaza, to često izgleda kao presjecanje trake.

Najgori debili su oni koji uvijek voze izlaznom, vanjskom trakom i ne daju ti da izadjes. Oni obesmisljavaju funkciju kružnog toka svojom glupošću i bezobrazlukom.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 18 feb 2025, 12:31

Vanjskom po nekom generalnom pravilu trebaš voziti ako izlaziš na prvi i drugi izlaz, a pravilo je da na treci ili cetvrti ideš ideš unutrašnjom, ako u oba slučaja to znakom prije ulaska ili na cesti nije drugačije naznačeno. Pravilo je da onaj ko ide vanjskom a nalazi se u kružnom ima prednost u odnosu na onog unutar. Ne gleda se kad je ko ušao, to nema veze, to se ne gleda, gleda se gdje si, i to vidi mda ljudi griješe, on konta šo davno na drugoj strani i ima pravo tebe da siječe na vanjskoj jer si tek ušao. Jedino nema prednost ako nije ušao u kružni, to znači da ne smije ulaziti u kružni i presjecati druge, bilo u kojoj traci.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 18 feb 2025, 12:33

Što se tiče kružnog toka toliko sam čuo teorija i načina kako se voziti u istom da mi nije jasno kako u istim nema makar 5 puta više nesreća..
Uglavnom, najbolji su kružni u Mostaru, prostor između dvije trake je zapravo komad betona visine trotoara tako da ti zapravo ne da da iz vanjske ideš igdje drugo nego na izlaz..Ne znam ni jedan slučaj sudara u Mostarskom kružnom toku (ne živim dole da se ogradim)...I naravno veliki plus je kad imaš proširenje u desnoj traci da izađeš iz kružnog prije nego što su i ušao u isti..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 18 feb 2025, 14:31

admin je napisao/la:
18 feb 2025, 12:13

To je zato sto kružni tok i nije put sa dvije trake (normalna i preticajna), već put sa jednom trakom (unutrasnja) i jednom izlaznom trakom (vanjska).

Zato se u kružnom toku zaista i mora voziti unutrašnjom trakom, a prelaziti u vanjsku tek nakon sto prodjes predzadnji izlaz (onaj koji je prije tvog). Jednako kao sto ces se na ravnom putu prebaciti u izlaznu traku kad ti se ona otvori.

Isto je i kad ulaziš… potrebno je da se prije prvog narednog izlaza, ukoliko ne izlazis, prestrojis u unutrasnju traku. Ako je kružni tok uzak a puno izlaza, to često izgleda kao presjecanje trake.

Najgori debili su oni koji uvijek voze izlaznom, vanjskom trakom i ne daju ti da izadjes. Oni obesmisljavaju funkciju kružnog toka svojom glupošću i bezobrazlukom.
bravo
e ovako bi to trebalo da izgleda

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: L-Train i 3 gosta.