Što se Koste tiče, primarni problem i nije njegova želja da igra za Srbiju, svakako nije ni prvi ni zadnji Srbin odnosno Hrvat koji je s tom željom nastupao za pomenute države (a i u dosta manjem procentu i poneki Bošnjak - npr. Preldžić i Biberović), nego je primarni problem što je momak hinjski zavlačio i vukao za nos i trenera i savez i navijače i na kraju krajeva - državu.
Svako ima pravo da igra ili da želi da igra za koga hoće, bez obzira koliko je to objektivno domoljuban potez, ali je skroz druga stvar ovako cijelu situaciju izmanevrisati.
Trebao je još prije 2 godine odmah reći da želi da igra za Srbiju i to je to, svako svojim putem, a ne ovako služiti se lažima dvije godine svaki prozor, time sebi ostavljajući obje stolice slobodnim da sjedne. Da ne nastupi za seniorsku reprezentaciju BiH u periodu od te 2 godine kako bi i dalje ostavio sebi kakvih-takvih šansi da dobije dozvolu da nastupa za reprezentaciju Srbije, a ujedno je s druge strane zavlačio lažima reprezentaciju BiH kako sebi ne bi potpuno zatvorio vrata da nastupa za nju kao alternativnu opciju.
I kako onda da čovjek misli da bi ponosno i iskreno iz ljubavi predstavljao BiH ako bi sada nastupao nekad u budućnosti? Čovjek prije ide na ideju da je to možda nastupanje iz želje da se bolje proda klubovima, ukoliko nastupi na nekom velikom takmičenju.
Ja tu zamjeram i Adisovu neprincipijelnost. Dobro se sjećam prvog prozora u novembru nakon EB 2022. kada je naveo da igrači ne mogu postavljati uslove da igraju neku utakmicu, a neku ne igraju, misleći na Atića. Dakle, pričao je o nekoj principijelnosti, poštovanju. Gdje je sada ta principijelnost da se zahvali Kondiću i da kaže da nema ništa od uvrštavanja njega na spisak dok je on selektor?
Ja da sam selektor, prekrižen bi bio, bez obzira što pojedini govore da nam može pripomoći. Nek može, izgurala je BiH godinama bez klasične kece, gurala bi i dalje bez jednog Koste. Posebno sada kada je Xavier došao.
Znači igrač kojem je ovo alternativna opcija i koji se sad eto kao "sjetio" da ima želju da igra treba da uzima minute bilo kojem momku koji se redovno odaziva selektorovim pozivima?
Nek je Sani triput lošiji, Kosta mi ni minute ne bi ispred njega dobio. Nek Atić, Gegić i Musa nisu ni k od kece, ni minute mi ne bi ispred njega dobili.
Pa momci dolaze i pod injekcijama igraju i onda oni trebaju biti na istom nivou kao neko ko se sad sjetio odazvati i igrati za BiH? Neće da može, barem ne po mom rezonovanju.
Eno Sani na štakama došao u Mejdan jučer kao moralna podrška, a Kosta prošle godine "nije mogao" doći na februarsko okupljanje zbog odmora u London