Kosta Kondić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Madal
Kontakt:

Re: Kosta Kondić

Post Postao/la Madal » 13 feb 2025, 22:56

19vendetta87 je napisao/la:
13 feb 2025, 13:02
Bravo Bekire, odlican potez!
Kondic nije pozvan da ne izgori od zelje za dokazivanjem u nebitnoj utakmici protiv Kipra. Cuva ga za EB.
Iskreno ne vjerujem da nas je **** jer realno ovaj sutra moze izaci u javnost i reci odbio sam BiH jer ne zelim da igram za tu reprezentaciju i tako brutalno popisa Beciragica i njegovu izjavu.
Moguce stvarno i da se plasi reakcije Mejdana da mu raja ne psuje i ne zvizdi u nebitnoj utakmici.

Mada ko ce ga znati, sve su ovo nagadjanja. Valjda se rijesi pa da Kostu vidimo na EB :bih: :bih:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 13 feb 2025, 23:00

Maleni chetnik.

Meni nikad ne bi zaigrao, ali nikad. Zakucat ga na tribine i neka gleda svoju Srbiju na mobitelu.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 13 feb 2025, 23:05

NoDi80 je napisao/la:
26 jan 2025, 11:11
Sta fali Kondicu 23 godine ima i kod nas kad zaigra zauvijek je nas
To sto je on odrastao u mahali gdje ljudi trce Srbiji, to je drugi par cipela i nije dijete krivo
Opet kako god prihvatice poziv i igrace za nas :bih:
Mislim da je pljuvao nasu repku i drzavu, razumio bih da ga neko hejta, a ovako nema potrebe
Sto siri bazen, to bolje za nasu repku
Valjda ce kn primjer biti novim narastajima da su im vrata otvorena i da ne bjeze od nase repke :bih:
Ne daj Boze takvih na odbrani Bosne 92-95. Cetnici bi se usetali u svako selo i grad.

Sta fali...

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 13 feb 2025, 23:08

Joj ovog herojaa
Nije nas lik ni odbio, a ti vec mu **** sve
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 13 feb 2025, 23:10

Vodi ga kuci.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 13 feb 2025, 23:13

Imas selektora i njemu se obrati
On ga je i zvao, a ne nodi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 19 feb 2025, 18:03

Što se Koste tiče, primarni problem i nije njegova želja da igra za Srbiju, svakako nije ni prvi ni zadnji Srbin odnosno Hrvat koji je s tom željom nastupao za pomenute države (a i u dosta manjem procentu i poneki Bošnjak - npr. Preldžić i Biberović), nego je primarni problem što je momak hinjski zavlačio i vukao za nos i trenera i savez i navijače i na kraju krajeva - državu.

Svako ima pravo da igra ili da želi da igra za koga hoće, bez obzira koliko je to objektivno domoljuban potez, ali je skroz druga stvar ovako cijelu situaciju izmanevrisati.

Trebao je još prije 2 godine odmah reći da želi da igra za Srbiju i to je to, svako svojim putem, a ne ovako služiti se lažima dvije godine svaki prozor, time sebi ostavljajući obje stolice slobodnim da sjedne. Da ne nastupi za seniorsku reprezentaciju BiH u periodu od te 2 godine kako bi i dalje ostavio sebi kakvih-takvih šansi da dobije dozvolu da nastupa za reprezentaciju Srbije, a ujedno je s druge strane zavlačio lažima reprezentaciju BiH kako sebi ne bi potpuno zatvorio vrata da nastupa za nju kao alternativnu opciju.

I kako onda da čovjek misli da bi ponosno i iskreno iz ljubavi predstavljao BiH ako bi sada nastupao nekad u budućnosti? Čovjek prije ide na ideju da je to možda nastupanje iz želje da se bolje proda klubovima, ukoliko nastupi na nekom velikom takmičenju.

Ja tu zamjeram i Adisovu neprincipijelnost. Dobro se sjećam prvog prozora u novembru nakon EB 2022. kada je naveo da igrači ne mogu postavljati uslove da igraju neku utakmicu, a neku ne igraju, misleći na Atića. Dakle, pričao je o nekoj principijelnosti, poštovanju. Gdje je sada ta principijelnost da se zahvali Kondiću i da kaže da nema ništa od uvrštavanja njega na spisak dok je on selektor?

Ja da sam selektor, prekrižen bi bio, bez obzira što pojedini govore da nam može pripomoći. Nek može, izgurala je BiH godinama bez klasične kece, gurala bi i dalje bez jednog Koste. Posebno sada kada je Xavier došao.

Znači igrač kojem je ovo alternativna opcija i koji se sad eto kao "sjetio" da ima želju da igra treba da uzima minute bilo kojem momku koji se redovno odaziva selektorovim pozivima?

Nek je Sani triput lošiji, Kosta mi ni minute ne bi ispred njega dobio. Nek Atić, Gegić i Musa nisu ni k od kece, ni minute mi ne bi ispred njega dobili.

Pa momci dolaze i pod injekcijama igraju i onda oni trebaju biti na istom nivou kao neko ko se sad sjetio odazvati i igrati za BiH? Neće da može, barem ne po mom rezonovanju.

Eno Sani na štakama došao u Mejdan jučer kao moralna podrška, a Kosta prošle godine "nije mogao" doći na februarsko okupljanje zbog odmora u London ;)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 feb 2025, 18:11

TripleThreat je napisao/la:
19 feb 2025, 18:03
Što se Koste tiče, primarni problem i nije njegova želja da igra za Srbiju, svakako nije ni prvi ni zadnji Srbin odnosno Hrvat koji je s tom željom nastupao za pomenute države (a i u dosta manjem procentu i poneki Bošnjak - npr. Preldžić i Biberović), nego je primarni problem što je momak hinjski zavlačio i vukao za nos i trenera i savez i navijače i na kraju krajeva - državu.

Svako ima pravo da igra ili da želi da igra za koga hoće, bez obzira koliko je to objektivno domoljuban potez, ali je skroz druga stvar ovako cijelu situaciju izmanevrisati.

Trebao je još prije 2 godine odmah reći da želi da igra za Srbiju i to je to, svako svojim putem, a ne ovako služiti se lažima dvije godine svaki prozor, time sebi ostavljajući obje stolice slobodnim da sjedne. Da ne nastupi za seniorsku reprezentaciju BiH u periodu od te 2 godine kako bi i dalje ostavio sebi kakvih-takvih šansi da dobije dozvolu da nastupa za reprezentaciju Srbije, a ujedno je s druge strane zavlačio lažima reprezentaciju BiH kako sebi ne bi potpuno zatvorio vrata da nastupa za nju kao alternativnu opciju.

I kako onda da čovjek misli da bi ponosno i iskreno iz ljubavi predstavljao BiH ako bi sada nastupao nekad u budućnosti? Čovjek prije ide na ideju da je to možda nastupanje iz želje da se bolje proda klubovima, ukoliko nastupi na nekom velikom takmičenju.

Ja tu zamjeram i Adisovu neprincipijelnost. Dobro se sjećam prvog prozora u novembru nakon EB 2022. kada je naveo da igrači ne mogu postavljati uslove da igraju neku utakmicu, a neku ne igraju, misleći na Atića. Dakle, pričao je o nekoj principijelnosti, poštovanju. Gdje je sada ta principijelnost da se zahvali Kondiću i da kaže da nema ništa od uvrštavanja njega na spisak dok je on selektor?

Ja da sam selektor, prekrižen bi bio, bez obzira što pojedini govore da nam može pripomoći. Nek može, izgurala je BiH godinama bez klasične kece, gurala bi i dalje bez jednog Koste. Posebno sada kada je Xavier došao.

Znači igrač kojem je ovo alternativna opcija i koji se sad eto kao "sjetio" da ima želju da igra treba da uzima minute bilo kojem momku koji se redovno odaziva selektorovim pozivima?

Nek je Sani triput lošiji, Kosta mi ni minute ne bi ispred njega dobio. Nek Atić, Gegić i Musa nisu ni k od kece, ni minute mi ne bi ispred njega dobili.

Pa momci dolaze i pod injekcijama igraju i onda oni trebaju biti na istom nivou kao neko ko se sad sjetio odazvati i igrati za BiH? Neće da može, barem ne po mom rezonovanju.

Eno Sani na štakama došao u Mejdan jučer kao moralna podrška, a Kosta prošle godine "nije mogao" doći na februarsko okupljanje zbog odmora u London ;)
:salut: :salut:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 19 feb 2025, 20:41

Momak neće da igra za nas, to je sasvim sigurno i nema se tu potrebe nervirati. Apsolutno si u pravu, bolje je 12 gorih al spremnih poginut, nego 12 kvalitetnijih koji su tu preko qurca. Mislim da momak gleda stvari iz interesa i pošto je u Srbiji, normalno je to jer su danas djeca od 15 god profesionalci, vezani ugovorima. Opet je košarka u Srbiji na daleko većem nivou i neće Mega dozvoliti da pravi reprezentativce nekom drugom, to je sigurno.
Mi koliko smo uložili i ulažemo u sport, dobro je da imamo košarkašku reprezentaciju.
Momak ni jedne riječi ružne nije rekao za nas i stvarno nemam problem sa tim da ode igrati gdje mu se igra.
Problem je što naši novinari pumpaju stvari i pišu svašta lože ljude zbog klikova i pregleda.
Nama trebaju dva stabilna košarkaška kluba u ABA ligi, sa jakom akademijom. Tada će stvari doći na svoje.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 19 feb 2025, 21:11

Nah1d je napisao/la:
19 feb 2025, 20:41

Momak neće da igra za nas, to je sasvim sigurno i nema se tu potrebe nervirati. Apsolutno si u pravu, bolje je 12 gorih al spremnih poginut, nego 12 kvalitetnijih koji su tu preko qurca. Mislim da momak gleda stvari iz interesa i pošto je u Srbiji, normalno je to jer su danas djeca od 15 god profesionalci, vezani ugovorima. Opet je košarka u Srbiji na daleko većem nivou i neće Mega dozvoliti da pravi reprezentativce nekom drugom, to je sigurno.
Mi koliko smo uložili i ulažemo u sport, dobro je da imamo košarkašku reprezentaciju.
Momak ni jedne riječi ružne nije rekao za nas i stvarno nemam problem sa tim da ode igrati gdje mu se igra.
Problem je što naši novinari pumpaju stvari i pišu svašta lože ljude zbog klikova i pregleda.
Nama trebaju dva stabilna košarkaška kluba u ABA ligi, sa jakom akademijom. Tada će stvari doći na svoje.
Kostino neodazivanje na Adisove pozive traje skoro 3 godine, daleko prije nego što je otišao u Megu, tako da ne bih rekao da je mjesto prebivališta i trenutnog kluba bilo iza ovih odluka.

Slažem se s tobom, nikad ništa nije loše rekao o BiH, zato mi i ne pada na pamet da ga nazivam četnikom i sličnim stvarima.

Međutim, ono pri čemu ostajem je to da je opet jako hinjski i lažovski cijelu situaciju izveo. Zavlačenje i neiskrenost nikad nije pohvalan način bilo kakvih odnosa, a ovo jeste odnos prema državi.

Oko naših klubova si upravu, ali to je dobro poznat problem star decenijama već.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 19 feb 2025, 21:44

Mozda je vrijeme da se ova tema zakljuca. Smece je ionako dobilo previse prostora, nicim zasluzenog.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 19 feb 2025, 21:44

Treba ga zvati dalje dok se ne odazove, das mu jednu tekmu da odigra i nikad ga vise ne zvati.
dobre guzove ima Belma

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 19 feb 2025, 21:51

Beko je napisao/la:
19 feb 2025, 21:44
Treba ga zvati dalje dok se ne odazove, das mu jednu tekmu da odigra i nikad ga vise ne zvati.
Može igrati za drugu reprezentaciju čak i ako za jednu odigra utakmicu prvo. Ima FIBA posebna pravila za to, ali može :D

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 19 feb 2025, 22:23

zaostrog je napisao/la:
19 feb 2025, 21:51
Beko je napisao/la:
19 feb 2025, 21:44
Može igrati za drugu reprezentaciju čak i ako za jednu odigra utakmicu prvo. Ima FIBA posebna pravila za to, ali može :D
Što mu ne pusti FIBA onda da igra za Srbiju? Što je odigrao više od jedne utakmice za U reprezentacije BiH?

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 20 feb 2025, 16:02

Kakav karakter od covjeka bi to bio, da se nakon svega odazove i pojavi među saigracima. Ma koliko god i uprkos svemu Beciragic i dalje pokusavao. Morao bi biti bas bez trunke obraza.

Ostani pri svom, bices svima u ocima veci. Zasrao si i nema vise nazad.
Zadnja izmjena: Drum, dana/u 20 feb 2025, 16:52, ukupno mijenjano 1 put.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 feb 2025, 16:05

Drum je napisao/la:
20 feb 2025, 16:02
Kakav karakter od covjeka je to, da se nakon svega odazove i pojavi među suigracima. Ma koliko god i uprkos svemu Beciragic i dalje pokusavao. Morao bi biti bas bez trunke obraza.
Kakve to veze ima? Burnic i Huseinbasic do zadnjeg cekali Njemacku i to su javno govorili, pa eno ih sad obojica u reprezentaciji.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 20 feb 2025, 16:44

Njih dvojica su doduše i rođeni, odrasli i počeli s klupskim karijerama u Njemačkoj i igrali za U repke Njemačke.

Kod Koste je sve obrnuto. Hem rođen ovdje, hem sve ostalo ovdje bilo.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 20 feb 2025, 20:31

20 feb 2025, 16:05
Drum je napisao/la:
Kakav karakter od covjeka je to, da se nakon svega odazove i pojavi među suigracima. Ma koliko god i uprkos svemu Beciragic i dalje pokusavao. Morao bi biti bas bez trunke obraza.
Kakve to veze ima? Burnic i Huseinbasic do zadnjeg cekali Njemacku i to su javno govorili, pa eno ih sad obojica u reprezentaciji.
Kolega, nisu tema spomenuti. Pa opet, tesko da ih se moze u istu pricu sa Kondicem.

Prvo, Burnic i kada je bio prospekt, nije bio pozivan u nasu reprezentaciju. Niko pomislio nije na tog momka u to vrijeme. A tek da se nalazio na spiskovima, a on ignorisao.

Sto se Denisa tica. Budimo realni, lik do karijere na profi nivou kao na FIFA igrici dođe. Iz vedra neba se pojavio i to se desava jednom u toliko.

Ukratko. Iz iskustva znamo kako kod nas sistem radi vec godinama. Da se nisu pojavili Spahic i ekipa, doticni do danasnjeg dana ne bi bili u reprezentaciji. Cak i da su bolji od trenutnog.

Kondica se uredno poziva vec godinama. Kada je jos uvijek bio igrac u masi prosjecnih i sa upitnikom po pitanju prelaska u seniore na ozbiljnom nivou.

Mada, sva trojica imaju nesto zajednicko. A to su nepismeni menadzeri.
Zadnja izmjena: Drum, dana/u 20 feb 2025, 22:45, ukupno mijenjano 1 put.

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 20 feb 2025, 22:31

20 feb 2025, 16:05
Drum je napisao/la:
Kako nema veze, oni su Bošnjaci jbt.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Vaya i 15 gostiju.