Tebi nije dozvoljeno pisati na temama FK Sarajevo, zamolio bi te da koristiš temu općenito.KimJongEsmer je napisao/la: ↑28 feb 2024, 15:31Sevap je pomoći neukima. Ideja je besplatna, no sikiriki. Nisam ja ni Fočak ni Sandžaklijamosarajvosa83 je napisao/la: ↑28 feb 2024, 14:51Jeko ti,prvi put te vidim,nisi se valjda registrovao da nam das ovu fantasticnu ideju?KimJongEsmer je napisao/la: ↑28 feb 2024, 14:37
Mogu ujedno napraviti i benzinsku pumpu na parkingu pod tim krovom i nazvati je Bordo BP![]()
![]()
FK Sarajevo - Rekonstrukcija stadiona Koševo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo - Rekonstrukcija stadiona Koševo
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Za pocetak treba skinuti ovo malo tartan podloge ispod sjevera, istoka i juga i prefarbati beton u bordo boju, puno bi ljepse izgledalo nego ono sto sada imamo..ruglo brate!
- PeppermintSA
- Kontakt:
Valjda je sljedeca press zona
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
guadalupe je napisao/la: ↑19 avg 2024, 16:31OPĆINSKO VIJEĆE DONIJELO ODLUKU
Stvoreni uslovi da se izda dozvola za rekonstrukciju istočne tribine na Koševu
Fudbalski klub Sarajevo obratio se Općinskom vijeću Centar sa zahtjevom da se sazove sjednica na kojoj je trebalo donijeti odluku o prihvatanju poklona urbanističkog projekta prostorne cjeline stadiona "Asim Ferhatović Hase" idejno arhitektonsko urbanističko rješenje. Uvažavajući činjenicu da se na ovaj način stvaraju pretpostavke za dogradnju i rekonstrukciju istočne tribine, što u praksi znači dovođenje stadiona u četvrtu kategoriju, predsjedavajući Općinskog vijeća je sazvao vanrednu sjednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda.
Predložena je navedena tačka i uprkos značajnim opstrukcijama i pokušajima da se sjednica ili ne održi ili održi u potpuno drugačijim okolnostima, odluka je ipak donesena. Vjerovatno pod lupom javnosti, a posebno navijača najvećeg kluba, odluku su podržali i oni koji su se u proteklim danima svim silama opirali da ona ne bude na dnevnom redu ili da dođe kao prijedlog nekog drugog, a ne predsjedavajućeg.
Sve s ciljem promocije i ubiranja političkih poena.
Naše zadovoljstvo je što su se stvari u vezi stadiona pokrenule s mrtve tačke i mi ćemo uvijek podržavati kvalitetne odluke.
FK Sarajevo je zahvaljujući ponajviše klubu vijećnika NIP-a u budžetu Općine Centar dobio višemilionski iznos. Svi znamo ko je bio protiv toga. Drugi su htjeli Asima Ferhatovića Haseta otjerati sa stadiona, a mi želimo da ga gradimo kako bi FK Sarajevo evropske utakmice igralo na Koševu. Drugi limenu tablu s natpisom velikana FK Sarajevo kojeg pokušavaju izbrisati koriste u političku promociju. Mi poštujemo zahtjeve FK Sarajevo koji žele graditi stadion i zajedno s nama obezbijediti igračima i navijačima da evropske utakmice u Bosni i Hercegovini igramo kao domaćini u punom smislu te riječi. A ne kao gosti.
Evo NIPO-vci objavili, jos glavni sad projekat i pravi se.
Standardna tema pred izbore.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.
-
- Kontakt:
Znam da sam često ignorisan sa strane forumaša i da se moje komentare ignorišu.
Ali bio bih vam zahvalan ako mi možete dati informaciju o Stadionu na Koševu, koji mi potreban za moj diplomski rad.
Postoji taj urbani mit, da je nekada na tlu, gdje se danas nalazi Stadion Koševu , nalazilo mezarje. Jel je to istina ?
Ja nisam mogao nači o tome u knjigama i dokumentima.
Hvala unaprijed na odgovoru!
Ali bio bih vam zahvalan ako mi možete dati informaciju o Stadionu na Koševu, koji mi potreban za moj diplomski rad.
Postoji taj urbani mit, da je nekada na tlu, gdje se danas nalazi Stadion Koševu , nalazilo mezarje. Jel je to istina ?
Nalazilo se jezero, koje je bilo fakticki kupaliste Sarajlija.izet fazlinovic je napisao/la: ↑19 feb 2025, 18:10Znam da sam često ignorisan sa strane forumaša i da se moje komentare ignorišu.
Odatle i danasnji naziv za okolno naselje pokraj stadion Jezero. Iako se to naselje danas, zvanicno, zove Kosevo, u narodu je ostao stari naziv Jezero. Bas zbog toga velikog jezera na koje su dolazili gradjani Sarajeva na kupanje. I to je to.
- FKS -
-
- Kontakt:
Kao prvo hvala na brzom odgovoru!Hajdeee je napisao/la: ↑19 feb 2025, 19:49Nalazilo se jezero, koje je bilo fakticki kupaliste Sarajlija.izet fazlinovic je napisao/la: ↑19 feb 2025, 18:10Znam da sam često ignorisan sa strane forumaša i da se moje komentare ignorišu.
Odatle i danasnji naziv za okolno naselje pokraj stadion Jezero. Iako se to naselje danas, zvanicno, zove Kosevo, u narodu je ostao stari naziv Jezero. Bas zbog toga velikog jezera na koje su dolazili gradjani Sarajeva na kupanje. I to je to.
E to je baš zanimljivo, to još bisam nigdje ni čuo ni pročitao.
Jel znaš do kad je bilo to jezero i kako se zvalo ?
Jel to jezero na prirodan način presušio ili je to bilo ljudski čin, da bih se mogao napraviti stadion?
-
- Kontakt:
U ovom forumu, samo možeš pisati sam sa sobom
-
- Kontakt:
teško ćeš takve i slične odgovore koje tebi trebaju pronaći ovdje na forumu... idi malo propitaj stare ljude stanovnike oko stadiona, ima knjiga raznoraznih kroz historiju grada, obrati se možda Semiru koji je napisao bordo vremeplov
SARAJEVO SIAMO NOI <3
Mozes na netu naci puno toga, kao npr.:izet fazlinovic je napisao/la: ↑19 feb 2025, 22:53Kao prvo hvala na brzom odgovoru!Hajdeee je napisao/la: ↑19 feb 2025, 19:49Nalazilo se jezero, koje je bilo fakticki kupaliste Sarajlija.izet fazlinovic je napisao/la: ↑19 feb 2025, 18:10Znam da sam često ignorisan sa strane forumaša i da se moje komentare ignorišu.
E to je baš zanimljivo, to još bisam nigdje ni čuo ni pročitao.
Jel znaš do kad je bilo to jezero i kako se zvalo ?
https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /230519052
Stvarni kapacitet Stadiona AFH / Koševo :
Zapad: 15.589
Istok: 6.172
Sjever: 4.899
Jug: 3.461
UKUPNO: 30.121
bordovremeplov
Zapad: 15.589
Istok: 6.172
Sjever: 4.899
Jug: 3.461
UKUPNO: 30.121
bordovremeplov
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
Pa valjda se po tome gleda? Po cemu se gleda kapacitet? Neces po stepenicama
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
Pa piše ti fino na BV da dio na jugu koji nema stolica nije uračunat. Tu mozda može stati cca 700-800 stolica.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Trenutno korisnika/ca: alacious, bordobijeli, fks74, Google Adsense [Bot], johntravolta123, kogmagie46, Rule_hz i 64 gosta.