Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Ma ne mislim da bilo kome znači, nego jednostavno da diplomatija s Francuzima radi. U ovim sportovima tipa košarka/rukomet, ja sam ubijeđen da toga ima. Da ne idem dalje, ali mene niko nikad neće ubijediti da mi u rukometu nismo u prošlom kvalifikacionom ciklusu imali prijateljski dogovor sa Slovencima za onu utakmicu u Cazinu. Eh sad, ovdje je ključno pitanje procjene Francuza u smislu da li se kockati, bez obzira na sve, jer u nekoj teoriji mogu ispasti. Ali, nije mi nerealno uopšte, Hrvati od novembra pričaju o ovome, nadigli su sve. Nek dobiju +1 razlike, nama je to ogroman problem, a Francuzima haman da ne znači (čak i da izgube od nas, neće 22 razlike sigurno).
Helem, ja se nadam da smo mi ozbiljno shvatili tu utakmicu s Francuzima. S jedne strane, ako budemo morali ići na pobjedu, treba igračima objasniti da je moguće, sigurno je moguće. S druge strane, nadam se da i mi imamo tu neku diplomatiju da se barem zaštitimo od ovoga i da Francuzi odigraju fer u Zadru.
Ne znam, opet kažem, meni je nerealno da ova gore ekipa dobije bilo koga. Božić, Branković, Ramljak, Bundović, plus nema ni Prkačina, ni Krušlina koliko vidim, sve su to igrači koji su manje ili više bitni. Neki bi bili u petorci, neki barem u rotaciji jači od ovih koji su tu.
S druge strane, Cordinier je ozbiljan igrač. Matthew Strazel također. Okobo, ako je uopšte tu nakon povrede, preozbiljan. Maledon može biti zeznut. Pa i taj Timothe Luwawu-Cabarrot naknadno pozvani je Euroligaš, NBA iskustvo. Albicy je doduše pao, može samo da se zajebava, ali valjda neće. Ali uglavnom, vanjska linija je ovdje i dalje preozbiljna. Pod košem može biti sranja, ali eto svodi se na Šamanića. Ali, Amine Noua trpa u Grenadi. Cornelie i Sako imaju rotacijsku ulogu u Euroligi. Jeste ovo sve lošije od Šamanića, ali imaju rotaciju i nije toliko lošije.
Od svih ovih igrača, za Eurobasket, relativno sigurno mjesto imaju Theo Maledon i Isaia Cordinier. Cabarrot, Strazel i Okobo su taman negdje na granici. A svi haman imaju iskustvo u reprezentaciji i mogu nešto isporučiti. I svi imaj motiv da zapnu i da budu tu negdje u opticaju za Eurobasket.
Ne znam, ali meni je ovo kao da u fudbalu dovedeš treću postavu Francuske i suprostaviš je reprezentaciji tipa naše ili Makedonije. Još je u košarci teže izvući bilo šta ko autsajder nego u fudbalu.
Helem, ja se nadam da smo mi ozbiljno shvatili tu utakmicu s Francuzima. S jedne strane, ako budemo morali ići na pobjedu, treba igračima objasniti da je moguće, sigurno je moguće. S druge strane, nadam se da i mi imamo tu neku diplomatiju da se barem zaštitimo od ovoga i da Francuzi odigraju fer u Zadru.
Ne znam, opet kažem, meni je nerealno da ova gore ekipa dobije bilo koga. Božić, Branković, Ramljak, Bundović, plus nema ni Prkačina, ni Krušlina koliko vidim, sve su to igrači koji su manje ili više bitni. Neki bi bili u petorci, neki barem u rotaciji jači od ovih koji su tu.
S druge strane, Cordinier je ozbiljan igrač. Matthew Strazel također. Okobo, ako je uopšte tu nakon povrede, preozbiljan. Maledon može biti zeznut. Pa i taj Timothe Luwawu-Cabarrot naknadno pozvani je Euroligaš, NBA iskustvo. Albicy je doduše pao, može samo da se zajebava, ali valjda neće. Ali uglavnom, vanjska linija je ovdje i dalje preozbiljna. Pod košem može biti sranja, ali eto svodi se na Šamanića. Ali, Amine Noua trpa u Grenadi. Cornelie i Sako imaju rotacijsku ulogu u Euroligi. Jeste ovo sve lošije od Šamanića, ali imaju rotaciju i nije toliko lošije.
Od svih ovih igrača, za Eurobasket, relativno sigurno mjesto imaju Theo Maledon i Isaia Cordinier. Cabarrot, Strazel i Okobo su taman negdje na granici. A svi haman imaju iskustvo u reprezentaciji i mogu nešto isporučiti. I svi imaj motiv da zapnu i da budu tu negdje u opticaju za Eurobasket.
Ne znam, ali meni je ovo kao da u fudbalu dovedeš treću postavu Francuske i suprostaviš je reprezentaciji tipa naše ili Makedonije. Još je u košarci teže izvući bilo šta ko autsajder nego u fudbalu.
Sta lik uradi

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Božić i Branković i Branković će igrati pod injekcijama.Vaya je napisao/la: ↑20 feb 2025, 13:03I izasla je informacija, da Francuzi dolaze u Zadar nekada danas poslijepodne ili navecer, te da bi navodno odradili u Zadru samo jedan lagani trening...Znaci dolaze ljudi da odrade posao i vozi nazad, nema neke zajebancija, izlazaka i lumpovanja...jos ovo ako bude tačno za Brankovica i Bozica, ja sam u glavi miran... Jest da ne znam, sta ce Defanzivnivezni da mi kaze na to...![]()
Francuzi dolaze na izlet izgleda.
Bumo videli frend

"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".
Sto bi se reklo, kakav danak neiskustvu

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
I Hezonja im kasni zbog obaveza a Musa stigao...kod Bozica vjerujem da nema volje..
-
- Kontakt:
Adis još od zadnje sirene za kraj u Skenderiji spominje moguće zavjere i dogovore iza kulisa.
Opet je to spomenuo u intervjuu u Mejdanu prekjučer.
https://www.antenazadar.hr/clanak/2025/ ... nastupiti/Defanzivnivezni je napisao/la: ↑20 feb 2025, 16:36Božić i Branković i Branković će igrati pod injekcijama.Vaya je napisao/la: ↑20 feb 2025, 13:03I izasla je informacija, da Francuzi dolaze u Zadar nekada danas poslijepodne ili navecer, te da bi navodno odradili u Zadru samo jedan lagani trening...Znaci dolaze ljudi da odrade posao i vozi nazad, nema neke zajebancija, izlazaka i lumpovanja...jos ovo ako bude tačno za Brankovica i Bozica, ja sam u glavi miran... Jest da ne znam, sta ce Defanzivnivezni da mi kaze na to...![]()
Bumo videli frend![]()
Sto mislis da dolaze na izlet? Ja sam bas nekako ubjedjen da dolaze striktno "business-oriented"...dolaze dan prije utakmice, utakmica i odmah vozi kuci nazad...
Zadnja izmjena: Vaya, dana/u 20 feb 2025, 17:09, ukupno mijenjano 1 put.
Pa nek i nasi srede s Francuzima da zapnu. Sumnjam da su im Hrvati platili da ne zapinju protiv njih, nemaju ni oni para u savezu.
Naravno, kod nas je specificna situacija u savezu gdje trecina ljudi u savezu navija za Hrvatsku...
Naravno, kod nas je specificna situacija u savezu gdje trecina ljudi u savezu navija za Hrvatsku...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Prvo, diplomatija. Adis je već nešto namirisao.Vaya je napisao/la: ↑20 feb 2025, 17:04https://www.antenazadar.hr/clanak/2025/ ... nastupiti/Defanzivnivezni je napisao/la: ↑20 feb 2025, 16:36Božić i Branković i Branković će igrati pod injekcijama.Vaya je napisao/la: ↑20 feb 2025, 13:03I izasla je informacija, da Francuzi dolaze u Zadar nekada danas poslijepodne ili navecer, te da bi navodno odradili u Zadru samo jedan lagani trening...Znaci dolaze ljudi da odrade posao i vozi nazad, nema neke zajebancija, izlazaka i lumpovanja...jos ovo ako bude tačno za Brankovica i Bozica, ja sam u glavi miran... Jest da ne znam, sta ce Defanzivnivezni da mi kaze na to...![]()
Bumo videli frend![]()
Sto mislis da dolaze na izlet? Ja sam bas nekako ubjedjen da dolaze striktno "business-oriented"...dolaze dan prije utakmice, utakmica i odmah vozi kuci nazad...
Drugo,psihologija, mogu si priuštiti dva minimalna poraza. Ako izgube minimalno od Hrvata ispadaju samo u slučaju poraza od min 10 razlike protiv nas kući.
Treće, taktički, neće se previše trošiti jer ih čeka tekma s nama. Ne vjerujem da će sav ulog staviti na sutrašnju utakmicu.
Što se tiče susjeda, treba napomenuti da Božić nije igrao prvu u Fr pa je bila tijesna tekma.
Uigraniji su od Francuza.
Znači jači su za Šamanića koji je ušao u seriju dobrih igara u klubu.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".
Kupili smo od njih Rafale valjda to vrijedi jednu utakmicu, a ionako im ništa ne znači.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
I slabiji su za Gorana Filipovica i Tonija Nakica...ali sve je to sitno i nebitno... Da ne pametujemo plaho, sacekat cemo jos malo i vidjeti... Ti si napisao jucer, da Francuzi nemaju sanse...sacekat cemo i vidjeti...Defanzivnivezni je napisao/la: ↑20 feb 2025, 17:47Prvo, diplomatija. Adis je već nešto namirisao.Vaya je napisao/la: ↑20 feb 2025, 17:04https://www.antenazadar.hr/clanak/2025/ ... nastupiti/Defanzivnivezni je napisao/la: ↑20 feb 2025, 16:36
Božić i Branković i Branković će igrati pod injekcijama.
Bumo videli frend![]()
Drugo,psihologija, mogu si priuštiti dva minimalna poraza. Ako izgube minimalno od Hrvata ispadaju samo u slučaju poraza od min 10 razlike protiv nas kući.
Treće, taktički, neće se previše trošiti jer ih čeka tekma s nama. Ne vjerujem da će sav ulog staviti na sutrašnju utakmicu.
Što se tiče susjeda, treba napomenuti da Božić nije igrao prvu u Fr pa je bila tijesna tekma.
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Jučer su u kadru bili Božić i Brankivić ali dogovor je dogovor. U svakom slučaju posvetiti se Cypanima a niko sretniji od mene ako izgubim.Vaya je napisao/la: ↑20 feb 2025, 18:02I slabiji su za Gorana Filipovica i Tonija Nakica...ali sve je to sitno i nebitno... Da ne pametujemo plaho, sacekat cemo jos malo i vidjeti... Ti si napisao jucer, da Francuzi nemaju sanse...sacekat cemo i vidjeti...Defanzivnivezni je napisao/la: ↑20 feb 2025, 17:47Prvo, diplomatija. Adis je već nešto namirisao.Vaya je napisao/la: ↑20 feb 2025, 17:04
https://www.antenazadar.hr/clanak/2025/ ... nastupiti/
1,50 je na Francuze. Uzece oni rutinski. Nije ovo ekipa koja ce nekom zgaditi kosarku, ali ne ocekujem vece probleme.
Osim Hezonje, Bozic je jedini igrac kojem se moze zalomiti 15+ poena kod Hrvatske
Drugim rijecima, uprkos oprezu jer smo se previse puta opekli, ovdje Francuska moze izgubiti samo ako proda utakmicu, a licno ne vjerujem u to pa makar se sve hrvatske sponzoruse bacile na posao
Jednostavno...hrbatska ima losu ekipu... Kad vidis da im na bekovima igra (ispod) prosjecni dreznjak, perkovic, kapusta...tako jadni nikad nisu bili otkad postoje
Drugim rijecima, uprkos oprezu jer smo se previse puta opekli, ovdje Francuska moze izgubiti samo ako proda utakmicu, a licno ne vjerujem u to pa makar se sve hrvatske sponzoruse bacile na posao
Jednostavno...hrbatska ima losu ekipu... Kad vidis da im na bekovima igra (ispod) prosjecni dreznjak, perkovic, kapusta...tako jadni nikad nisu bili otkad postoje
Moze i Jalen Smith dati dobru partiju od 15+ poena, ali mislim da je protiv nas odigrao partiju karijere sto se tice nastupa za hrvatsku, i siguran sam da onakvu tricasku partiju vise nece ponovit
Jedan od dvojca Hezonja/Smith ce sigurno imati i 20+ partiju. Ipak, ostaje pitanje potrosnje i ucinka na ekipu.
Hezonja ima ovlasti, al je i protiv BiH zakazao kada je kao glavni morao povuci. Ako ne bude Bozica, Smith ce jos vise morati forsirati.
A Francuzi ce sigurno jednog zaustaviti.
Za razliku od Hrvata, u nasoj ekipi je mnogo vise nespecificnog. Jucer su Gegic i basketas Lazic trojkama potopili Hrvate. I u momentima Musinog glumatanja. Sutra mogu isto Penava i cak Vrabac.
Hrvati toga nemaju. I sve je do Francuza ...
Hezonja ima ovlasti, al je i protiv BiH zakazao kada je kao glavni morao povuci. Ako ne bude Bozica, Smith ce jos vise morati forsirati.
A Francuzi ce sigurno jednog zaustaviti.
Za razliku od Hrvata, u nasoj ekipi je mnogo vise nespecificnog. Jucer su Gegic i basketas Lazic trojkama potopili Hrvate. I u momentima Musinog glumatanja. Sutra mogu isto Penava i cak Vrabac.
Hrvati toga nemaju. I sve je do Francuza ...
-
- Kontakt:
Ma mislim da nemamo ni ni baš, ona utakmica u Skenderiji je anomalija po više stvari bila, posebno u šutu za 3, u kojem smo inače hronično loši
Ali zato je tu sada Castaneda i trebao bi preuzeti Robersonovu ulogu konzistentnog šutera za 3

Ali zato je tu sada Castaneda i trebao bi preuzeti Robersonovu ulogu konzistentnog šutera za 3

-
- Kontakt:
Nike bas Castaneda suter poput Robersona. U zadnje 3 utakmice sut za tri mu je 1/11.TripleThreat je napisao/la: ↑20 feb 2025, 21:06Ma mislim da nemamo ni ni baš, ona utakmica u Skenderiji je anomalija po više stvari bila, posebno u šutu za 3, u kojem smo inače hronično loši![]()
Ali zato je tu sada Castaneda i trebao bi preuzeti Robersonovu ulogu konzistentnog šutera za 3![]()
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Ali je zato u Eurocupu i Francuskoj na 40% za 3 kombinovano ove sezone, što je odličan procenat.19vendetta87 je napisao/la: ↑20 feb 2025, 21:19Nike bas Castaneda suter poput Robersona. U zadnje 3 utakmice sut za tri mu je 1/11.TripleThreat je napisao/la: ↑20 feb 2025, 21:06Ma mislim da nemamo ni ni baš, ona utakmica u Skenderiji je anomalija po više stvari bila, posebno u šutu za 3, u kojem smo inače hronično loši![]()
Ali zato je tu sada Castaneda i trebao bi preuzeti Robersonovu ulogu konzistentnog šutera za 3![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.