Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Momak da zna igrati u napadu ne bi bio desni WB. To je struka u Plzenu ustanovila.
Vuković je, kao U21 reprezentativac BiH, odbio poziv u Barbareza jer nije htio igrati za seniore svoje države.
Tu je sva priča završena, nadam se da selektor neće poniziti i sebe i nas i uopšte kominicirati sa tim igračem.
Tu je sva priča završena, nadam se da selektor neće poniziti i sebe i nas i uopšte kominicirati sa tim igračem.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Bio je dugo povrijeđen, skoro godinu mislim.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".
Nisi upravu on je prihvatio poziv pa kroz par Dana nakon Finale Kupa odbio poziv mada je i sam Barbarez rekao da je mlad da mu ne treba stvarat pritisak medjutim gledajuci kako je zezno Hadzikadunica ima veliki ego Barbarez tako da ne vjerujem dance ga zvati
U Tom i jest kvalitet Dedica sto moze odigrat i lijevo krilo i desno krilo pa ako imas vec desnog brka dobrog otvara ti se jedna vise opcija u veznom redu da ne gledamo 3 dizela Gigovic Tahirovic Huseinbasic Burnic Hajradinovic Sunjicdedo26 je napisao/la: ↑20 feb 2025, 21:50Daj ba ljudi suvisno je pricat o toj opciju, imamo milijardu desnih bekova, covjek treba krilo igrat, mi nemamo dva krila na tri miliona stanovnika, pricate o pozicii gdje uvjerljivo najmanje problema imamo. To je isto da Marokanci razmisljaju dal Hakimi il Mazraui da igra desno i da ubacuju trece ime u igru a prazni na drugim pozicijamazgembo89 je napisao/la: ↑20 feb 2025, 21:48Brzi od Gazibegovica i gleda uvijek prema naprijed da da loptu svakako Dedic igra lijevo krilo sad u Marseju nije to problem ako se Memic nametne kao rjesenje..h1a2s3o4 je napisao/la: ↑20 feb 2025, 21:44
Solidan je. Niti grijesi, niti radi ista spektakularno. Odradjuje haman dobro svoje zadatke. Nakon njegovog ubacaja je bio korner iz kojeg su dali prvi gol.![]()
Moze se pozvati da i kod nas igra wingbacka, djeluje brzi od Gazibegovica.
Ovaj Sulc je igracina. Da je nama jedan ovakav.![]()
Problem ce biti ako i Arjan Malic bude dobar na desnom beku
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Odbio poslije prozivki po forumima da nije stavio ruku na srce tokom intoniranja himne u kupu, ako se dobro sjećam.zgembo89 je napisao/la: ↑20 feb 2025, 21:58Nisi upravu on je prihvatio poziv pa kroz par Dana nakon Finale Kupa odbio poziv mada je i sam Barbarez rekao da je mlad da mu ne treba stvarat pritisak medjutim gledajuci kako je zezno Hadzikadunica ima veliki ego Barbarez tako da ne vjerujem dance ga zvati
Iako je odigrao vrhunski za sve uzraste.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".
Ok. Ima i toga. Nisam znao da je u pitanju toliko vremena.Defanzivnivezni je napisao/la: ↑20 feb 2025, 21:58Bio je dugo povrijeđen, skoro godinu mislim.
Ma moze se ono uvijek eksperimentisat al u tom smislu ne, jedino ga moze stavit na lijevog beka, taj nikad krilo nije igrao. Jedna stvar je sto bi ja i ti voljeli da Amar igra krilo i da se otvara za druge pozicije prostor al treneri rijetko kad eksperimentisu tako, pogotoov jer ovaj nikad nije krilo igrao.zgembo89 je napisao/la: ↑20 feb 2025, 22:00U Tom i jest kvalitet Dedica sto moze odigrat i lijevo krilo i desno krilo pa ako imas vec desnog brka dobrog otvara ti se jedna vise opcija u veznom redu da ne gledamo 3 dizela Gigovic Tahirovic Huseinbasic Burnic Hajradinovic Sunjicdedo26 je napisao/la: ↑20 feb 2025, 21:50Daj ba ljudi suvisno je pricat o toj opciju, imamo milijardu desnih bekova, covjek treba krilo igrat, mi nemamo dva krila na tri miliona stanovnika, pricate o pozicii gdje uvjerljivo najmanje problema imamo. To je isto da Marokanci razmisljaju dal Hakimi il Mazraui da igra desno i da ubacuju trece ime u igru a prazni na drugim pozicijama
A kojih milion desnih bekova imamo? Imamo jednog kvalitetnog desnog beka i nijednog lijevog.dedo26 je napisao/la: ↑20 feb 2025, 21:50Daj ba ljudi suvisno je pricat o toj opciju, imamo milijardu desnih bekova, covjek treba krilo igrat, mi nemamo dva krila na tri miliona stanovnika, pricate o pozicii gdje uvjerljivo najmanje problema imamo. To je isto da Marokanci razmisljaju dal Hakimi il Mazraui da igra desno i da ubacuju trece ime u igru a prazni na drugim pozicijama
Po svoj prilici taj kvalitetni će u klubu, a možda i u reprezentaciji, igrati lijevog.
Na desnom ostaje prosječni Gazibegović i debelo ispodprosječni Omerović.
O Maliću kao uopšte desnom beku, je još uvijek rano pričati jer krpi tu poziciju.
Dakle, ako Dedić preseli na LWB, na RWB ostaju Gazobegović i Omerović, a ni jedan ni drugi u klubu to ne igraju.
Zašto onda Memić, ako se pokaže kao dobro rješenje u respektabilnom Plzenu, ne bi konkurisao za poziciju RWB?
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Ubi brasno Civicu svi golovi po njegovoj strani paliHoroz je napisao/la: ↑20 feb 2025, 22:06A kojih milion desnih bekova imamo? Imamo jednog kvalitetnog desnog beka i nijednog lijevog.dedo26 je napisao/la: ↑20 feb 2025, 21:50Daj ba ljudi suvisno je pricat o toj opciju, imamo milijardu desnih bekova, covjek treba krilo igrat, mi nemamo dva krila na tri miliona stanovnika, pricate o pozicii gdje uvjerljivo najmanje problema imamo. To je isto da Marokanci razmisljaju dal Hakimi il Mazraui da igra desno i da ubacuju trece ime u igru a prazni na drugim pozicijama
Po svoj prilici taj kvalitetni će u klubu, a možda i u reprezentaciji, igrati lijevog.
O Maliću kao uopšte desnom beku, je još uvijek rano pričati jer krpi tu poziciju.
Dakle, ako Dedić preseli na LWB, na RWB ostaju Gazobegović i Omerović, a ni jedan ni drugi u klubu to ne igraju.
Zašto onda Memić, ako se pokaže kao dobro rješenje u respektabilnom Plzenu, ne bi konkurisao za poziciju RWB?
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Ovaj Muhamedbegović što igra štopera u Olimpiji je bio jedan od boljih na terenu večeras.
26 godina, austrijska škola.
26 godina, austrijska škola.
Nije stavio ruku na srce tokom intoniranja himne, odbio poziv u A selekciju, je li to u redu?Defanzivnivezni je napisao/la: ↑20 feb 2025, 22:03Odbio poslije prozivki po forumima da nije stavio ruku na srce tokom intoniranja himne u kupu, ako se dobro sjećam.zgembo89 je napisao/la: ↑20 feb 2025, 21:58Nisi upravu on je prihvatio poziv pa kroz par Dana nakon Finale Kupa odbio poziv mada je i sam Barbarez rekao da je mlad da mu ne treba stvarat pritisak medjutim gledajuci kako je zezno Hadzikadunica ima veliki ego Barbarez tako da ne vjerujem dance ga zvati
Pa šta kod nas igrač treba da uradi, da ga odstranimo iz reprezentacije?
Sučiću se dozvolilo da nas zavlači ko zadnje budale i opet nas je ispalio. Ovdje se traži da se i Ahmedhodžić vrati... Ne kontam
Usput, i Olimpija nije puno iznad nivoa BHPL, tako da ne treba precjenjivati ono što smo vidjeli večeras.
Joj kakve su to sad komplikacije RWB kao nije RB. Pa koja to ekipa na sviejtu igra 5 3 2. Imas ih par u ligama petice, po toj logici samo bekovi iz tih ekipa ti mogu igrati bekaHoroz je napisao/la: ↑20 feb 2025, 22:06A kojih milion desnih bekova imamo? Imamo jednog kvalitetnog desnog beka i nijednog lijevog.dedo26 je napisao/la: ↑20 feb 2025, 21:50Daj ba ljudi suvisno je pricat o toj opciju, imamo milijardu desnih bekova, covjek treba krilo igrat, mi nemamo dva krila na tri miliona stanovnika, pricate o pozicii gdje uvjerljivo najmanje problema imamo. To je isto da Marokanci razmisljaju dal Hakimi il Mazraui da igra desno i da ubacuju trece ime u igru a prazni na drugim pozicijama
Imas Dedica Gazibega Jasica Malica Omerovica i mogu dodat jos jedno pet prosjecnih tipa Todorovic, Mateo Susic i jos kamaru, al sad mi zastopo mozak
Jos da spomenes zasto je doslo do toga. A ne da pricu svedes na Barbareza.zgembo89 je napisao/la: ↑20 feb 2025, 21:58Nisi upravu on je prihvatio poziv pa kroz par Dana nakon Finale Kupa odbio poziv mada je i sam Barbarez rekao da je mlad da mu ne treba stvarat pritisak medjutim gledajuci kako je zezno Hadzikadunica ima veliki ego Barbarez tako da ne vjerujem dance ga zvati
Ja ne pratim, al se ipak sjecam. I niko njega ne tjera na bilo sta, da bi se kome svidio. Al uprkos neiskustvu, zbog poziva u reprezentaciju je morao malo mucnuti glavom.
I nije fer povezivati ta dva slucaja samo zbog animoziteta do Barbareza.
U ovom slucaju je i pametno postupio. Neka prođe vremena, a Vukovic se vrati u formu, i eto ga. Inace bi dalje provlacenje po medijima u ono vrijeme samo jos vise komplikovalo situaciju.
Denis zasluzuje biti tu, al u onom trenutku daleko od garancija. Moze on pricati sta hoce, al se konstantno slepa i u 2. Bundeski.
Ni meni nije fer Mujakic kao oslonac, al to ne znaci da mora Denis biti uvrijeđena mlada koja se ne moze pristupom istrpiti dva okupljanja. I time dokazati da zasluzuje mjesto u prvih 11.
Zadnja izmjena: Drum, dana/u 20 feb 2025, 22:32, ukupno mijenjano 2 puta.
A otkud ti ideja da su boldirani bolji od Mahmića, na osnovu čega? Šta su ovi pokazali i kakav im je trenutni status?dedo26 je napisao/la: ↑20 feb 2025, 22:16Joj kakve su to sad komplikacije RWB kao nije RB. Pa koja to ekipa na sviejtu igra 5 3 2. Imas ih par u ligama petice, po toj logici samo bekovi iz tih ekipa ti mogu igrati bekaBek je bek, nevazno jel ofsnzivan defanzivan jel jeo il nije, jel visok metar i dvajs, bek je.
Imas Dedica Gazibega Jasica Malica Omerovica i mogu dodat jos jedno pet prosjecnih tipa Todorovic, Mateo Susic i jos kamaru, al sad mi zastopo mozak
Ako se Mahmić ustali na ovoj poziciji u Plzenu, realna je konkurencija Gazibegoviću na mjestu br2 među bekovima.
- Defanzivnivezni
- Kontakt:
Kup utakmica, nije niko od igrača Borca držao ruku na srcu, ni Kulašin nije pa ga niko nije prozivao.Horoz je napisao/la: ↑20 feb 2025, 22:13Nije stavio ruku na srce tokom intoniranja himne, odbio poziv u A selekciju, je li to u redu?Defanzivnivezni je napisao/la: ↑20 feb 2025, 22:03Odbio poslije prozivki po forumima da nije stavio ruku na srce tokom intoniranja himne u kupu, ako se dobro sjećam.zgembo89 je napisao/la: ↑20 feb 2025, 21:58
Nisi upravu on je prihvatio poziv pa kroz par Dana nakon Finale Kupa odbio poziv mada je i sam Barbarez rekao da je mlad da mu ne treba stvarat pritisak medjutim gledajuci kako je zezno Hadzikadunica ima veliki ego Barbarez tako da ne vjerujem dance ga zvati
Pa šta kod nas igrač treba da uradi, da ga odstranimo iz reprezentacije?
Sučiću se dozvolilo da nas zavlači ko zadnje budale i opet nas je ispalio. Ovdje se traži da se i Ahmedhodžić vrati... Ne kontam
Gadne su poruke debili slali i vrijeđali ga.
Evo njegove izjave za medije:
Donio sam odluku da se zbog pritiska javnosti i raznih komentara poslije utakmice sa Zrinjskim ne pojavim na okupljanju reprezentacije i smatram da je tako najbolje za sve navijače. Mislim da nakon novonastalih dešavanja ne mogu pomoći reprezentaciji jer nisam u mogućnosti da budem dovoljno ckoncentrisan i da dam svoj maksimum na terenu, na treninzima, kao i na samim utakmicama.” poruka je Davida Vukovića.
“Reprezentaciji Bosne i Hercegovine želim svu sreću na prijateljskim utakmicama kao i u svim ostalim takmičenjima u budućnosti.” saopštio je David Vuković.
Sta prica covjek?dedo26 je napisao/la: ↑20 feb 2025, 22:16Joj kakve su to sad komplikacije RWB kao nije RB. Pa koja to ekipa na sviejtu igra 5 3 2. Imas ih par u ligama petice, po toj logici samo bekovi iz tih ekipa ti mogu igrati bekaBek je bek, nevazno jel ofsnzivan defanzivan jel jeo il nije, jel visok metar i dvajs, bek je.

Mozda je subjektivni osjecaj ali Memic definitivno djeluje znacajno brze od Gazibegovica i ofanzivno puno konkretniji, a i defanzivno je dobar za nekoga ko je igrao krilo.
Razlog je bio još banalniji, pravio se problem što se igrači kao nisu okrenuli prema zastavi, nego ostali pravo kako su poredani, prema publici. Inače nešto što nikad nije bio običaj i ja prvi se u životu nisam maksuz rotirao prema zastavi za vrijeme himne (i sad kad pogledaš npr. utakmicu reprezentacije, i igrači i publika ustanu okrenuti pravo). Prvobitno je prihvatio poziv pa naknadno odbio jer je dobio salvu psovki na društvenim mrežama.Horoz je napisao/la: ↑20 feb 2025, 22:13Nije stavio ruku na srce tokom intoniranja himne, odbio poziv u A selekciju, je li to u redu?Defanzivnivezni je napisao/la: ↑20 feb 2025, 22:03Odbio poslije prozivki po forumima da nije stavio ruku na srce tokom intoniranja himne u kupu, ako se dobro sjećam.zgembo89 je napisao/la: ↑20 feb 2025, 21:58
Zadnja izmjena: Zglavkar, dana/u 20 feb 2025, 22:30, ukupno mijenjano 2 puta.
Da, a Sučić je izjavio u stilu - ne osjećam se dovoljno dobrim da igram u A selekciji, ostaću u U21Defanzivnivezni je napisao/la: ↑20 feb 2025, 22:24Kup utakmica, nije niko od igrača Borca držao ruku na srcu, ni Kulašin nije pa ga niko nije prozivao.
Gadne su poruke debili slali i vrijeđali ga.
Evo njegove izjave za medije:
Donio sam odluku da se zbog pritiska javnosti i raznih komentara poslije utakmice sa Zrinjskim ne pojavim na okupljanju reprezentacije i smatram da je tako najbolje za sve navijače. Mislim da nakon novonastalih dešavanja ne mogu pomoći reprezentaciji jer nisam u mogućnosti da budem dovoljno ckoncentrisan i da dam svoj maksimum na terenu, na treninzima, kao i na samim utakmicama.” poruka je Davida Vukovića.
“Reprezentaciji Bosne i Hercegovine želim svu sreću na prijateljskim utakmicama kao i u svim ostalim takmičenjima u budućnosti.” saopštio je David Vuković.

Šta je Vuković trebao reći, neću da igram za bošnjačku reprezentaciju? Odbio si i nema povratka. Neka čeka poziv Piksija
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.