AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

memaga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la memaga » 21 feb 2025, 13:50

Trebamo se vala sastat pa da se pokrvimo vala ko ljudi....

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 feb 2025, 14:00

memaga je napisao/la:
21 feb 2025, 13:50
Trebamo se vala sastat pa da se pokrvimo vala ko ljudi....
100% pa da vidimo ko ce tad sta smjeti reci kome :)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 21 feb 2025, 14:13

Samo kocijasi tako rjesavaju probleme, normalna raja to dijalogom rijesi 🤣
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 feb 2025, 15:24

Vidis memo i ja se zajebavamo, a ti neki dan Romu nesto govoris za vrijedjaje i vidi sad ti tvog upisa, jel sad trebam ja kao i ti da reagujem. Stvarno si neüopravljiv bez potrebe

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 21 feb 2025, 15:34

Moj post se nije odnosio ni na memu niti na tebe, jer znam da pisete iz zezanja. Zna se dobro ko prijeti ljudima i ko bi rjesavao nesto nekim tucama. Tako da opusteno brate 😉

I da, tog istog nazivam primitivac i kocijas jer je itekako zasluzio. Opet je to nista za kolicinu onoga sto je on pisao.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 feb 2025, 15:35

Daj ba što se prepirete, ljudi smo, nismo Pioliljupci. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 21 feb 2025, 15:38

Nikakvo prepiranje, diskutujemo samo, pa forum je jbem ga ja 😉
Ajde doce vakat da i ti shvatis da je Pioli baba za ove sadasnje mistere 🤣 Adliljubcu.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 21 feb 2025, 19:17

muha milanez je napisao/la:
19 feb 2025, 09:51
Subota i novi kiks protiv uvijek neugodnog Torina kad igra protiv Milana. Savršena prilika da se ne pogleda utakmica! MRŠ
Zar Milan nije poĉastio tog istog Torina 7 Up-om? :kafa: Sutra se očekiva reakcija, a Theovu glupost bi rijetko koji gazda oprostio, ukoliko on nastavi kao do sada ove sezone, njemu slijedi noga. Ove glasine na relaciji Conceicao-Fofana-Pulišić su zabrinjavajuće, mister se svako malo zakači s nekim

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 21 feb 2025, 21:16

Maksimalna podrska za Mistera! Samo nam on moze pomoci do konacnog restarta.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 21 feb 2025, 22:36

Kad nisu znali iskoristi momentum nakon Scudetta i nadogradit ekipu s pravim pojačanjima, umjesto pokušaja istih, ko im je kriv? Dok god su Excel-ameri tu vazda će biti isto njesra, drugo pakovanje. Misteri su manje bitni, zbog toga je Conceicao vjv i najozbiljniji trener koji je bio voljan doć u Milan. Vlasnici hoće sve džaba a da oni gule sponzore i raju s ulaznicama, isto kakav Excel sheet gdje prihodi >>> izdaci. Dok god si top 4 / CL učesnik sve je super, narednih 100 godina da ne osvoje trofeja, a budu u plusu, je takvima super.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 22 feb 2025, 12:15

rope11 je napisao/la:
21 feb 2025, 15:35
Daj ba što se prepirete, ljudi smo, nismo Pioliljupci. :mrgreen:
Mozemo se zaebavat satima ali cinjenica ostaje da je nakon 2013e i perioda Alegrija Pioli nas najuspijesniji trener.

Tako da svaki novi koji dodje bice poredjen sa istim.

Slazemo se svi da je ova sezona upropastena i da sad Konseisao-a treba ostaviti do kraja sezone, ako uspije izborit 4.mjesto nastavit saradnju sa njim iduce godine, a ako ne onda na ljeto traziti ozbiljnijeg trenera.

Medjutim ako covjek i ne izbori CL a pri tome uprava se krene interesovat za nekog polutrenera onda bolje je i ostaviti Konseisao nego samo mijenjati trenere bez pravog cilja.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 feb 2025, 12:48

Sve je to ok, ali ne mora se kroz svaki svoj post sarkastično povlačiti njegovo ime jer je postalo iritantno. To nije neka benigna diskusija oko poređenja trenera, to ulazi u sferu f dijagnoze i bolesne opsesivnosti.

Btw Seržio ima dosta bolji učinak nego što je imao Pioli u svojih prvih petnaestak utakmica, ali ćemo strateški zažmiriti na to. :zzz:

Inače, bez obzira koji trener bio, mislim da je nefer nekome staviti top 4 kao cilj kad u sred sezone preuzme ekipu u raspadu koja je bila deveta na tabeli. Neka se na kraju naprave određene procjene i odluke, ali top 4 ne bi trebao biti presudni faktor u ovom slučaju.

FORZA MILAN !

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 22 feb 2025, 13:06

rope11 je napisao/la:
22 feb 2025, 12:48
Sve je to ok, ali ne mora se kroz svaki svoj post sarkastično povlačiti njegovo ime jer je postalo iritantno. To nije neka benigna diskusija oko poređenja trenera, to ulazi u sferu f dijagnoze i bolesne opsesivnosti.

Btw Seržio ima dosta bolji učinak nego što je imao Pioli u svojih prvih petnaestak utakmica, ali ćemo strateški zažmiriti na to. :zzz:

Inače, bez obzira koji trener bio, mislim da je nefer nekome staviti top 4 kao cilj kad u sred sezone preuzme ekipu u raspadu koja je bila deveta na tabeli. Neka se na kraju naprave određene procjene i odluke, ali top 4 ne bi trebao biti presudni faktor u ovom slučaju.
Uh kakvo pravdanje trenera u drugom dijelu posta neshvatljivo....
Fer je ocekivati rezultate i to odmah jer ne treniras Djerzelez Zenicu da mozes ti polako bez presinga raditi ( i u Djerzelezu bi ti rahmetli Celo bukvar citao )....

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 feb 2025, 13:17

Nije to nužno pravdanje, samo zdravorazumsko gledanje na situaciju.

Postoji nekolicina faktora na osnovu kojih se može ocjenjivati nečiji učinak na kraju, ali kažem, top 4 cilj mi nije nužno presudni faktor s obzirom na sve okolnosti.

Ako ste podržali ostanak Piolija koji je u svojoj prvoj sezoni završio šesti, zašto bi za druge važilo išta drugačije?

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 22 feb 2025, 13:28

Rope, da li bi licno ostavio Sergia na klupi ako ne zavrsi u top 4, sa ovakvim katastrofalnim izdanjen u Lp?

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 feb 2025, 13:38

Kažem vam, sve zavisi od toga kako će se stvari odvijati do maja.

Ako bude puno više pozitivnih znakova i napretka u igri, a ipak nam zamalo izmakne top 4, onda mi to ne bi uticalo na odluku s obzirom da je u januaru naletio na ekipu koja je bila 8-9 na tabeli. Ako se nastavi sa toplo-hladno formom i lošim izdanjima, onda je na klimavim nogama.

Iako općenito naginjem ka tome da mu se da nova šansa u novoj sezoni, da starta od nule i odradi ljetne pripreme, pa da vidimo gdje će nas to odvesti. S obzirom na svoj imidž i kvalitete koje je pokazao u Portu, mislim da vrijedi pokušati (pogotovo što se ne vjerujem da možemo naći boljeg trenera na tržištu).

FORZA MILAN !

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 22 feb 2025, 13:42

rope11 je napisao/la:
22 feb 2025, 13:38
Kažem vam, sve zavisi od toga kako će se stvari odvijati do maja.

Ako bude puno više pozitivnih znakova i napretka u igri, a ipak nam zamalo izmakne top 4, onda mi to ne bi uticalo na odluku s obzirom da je u januaru naletio na ekipu koja je bila 8-9 na tabeli. Ako se nastavi sa toplo-hladno formom i lošim izdanjima, onda je na klimavim nogama.

Iako općenito naginjem ka tome da mu se da nova šansa u novoj sezoni, da starta od nule i odradi ljetne pripreme, pa da vidimo gdje će nas to odvesti. S obzirom na svoj imidž i kvalitete koje je pokazao u Portu, mislim da vrijedi pokušati (pogotovo što se ne vjerujem da možemo naći boljeg trenera na tržištu).

Sigurno ima boljih na trzistu, samo sto treba iste platiti....predstaviti viziju kluba ( koje mi naravno nemamo ) itd....

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 feb 2025, 14:17

A dobro, nismo Real Madrid da biramo samu kremu. :zzz:

Ako ćemo gledati trenere iz naše kategorije, onda nije neki lud izbor ili nešto što može garantovati bolje rezultate od trenutnog.

I dalje mi je žao što se ljetos nije doveo De Zerbi kad je bio dostupan ili da se bar Seržio doveo odmah. Izbor Fonsece je za proučavanja, mislim da nikad nikome neće biti jasna ta odluka.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 22 feb 2025, 14:34

Misljenja sam da ce svakako letiti ako ne izbori top 4, jer ima i tu stavku u ugovoru da ga mogu otpustiti bez odstete ako ne izbori LP naredne godine. Obizirom na igracki kadar i konkurenciju, sam treba da ode ako ne izbori LP. Ovo sto je uradio u LP je svakako za osudu i za momentalni otkaz, medjutim spasilo ga je jedino sto je jos frisak :D

Opet se ispostavlja tacno kad su navijaci trazli Contea proslo ljeto, ali ovi nasi vrli vlasnici kazu nije to za nas.....

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 22 feb 2025, 14:40

@Rope tu smo negdje u razmišljanju, svi smo znali da Fonseca nije bio najidealniji izbor obzirom na njegov CV. Sergio mi nije bio nešto posebno, naročito ako se uzme njegov pogled na fudbal (kao Simeone naručen na Ali express-u). Izgleda da je Sergio kratkog fitilja, da brzo puca i da ne trpi kontra mišljenje. Koliko će to uticati na igrače i njihove izvedbe na terenu pitanje je?
RDZ je bio neka realna solucija sa stilom fudbala koji bi nam odgovara o, relativno dokazan u Italiji, solidni rezultati u Engleskoj, evo dobri rezultati u Francuskoj. Idućeg ljeta nećemo mu biti u fokusu, sigurno će biti interesantan nekom klubu sa dubljim džepom, ako se dokaže u Francuskoj.
Govorim realno jer volio bih Alonsa, Klopa ili sličnog na klupi ali je trenutno nemoguća misija.
Isto tako ni uloženi novac nije garancija rezultata, trenutno je negativan primjer Man Utd.
Problem je tjeranje Maldinia iz kluba, pokušaj da se izbriše tradicija, da se uklone ljudi sa stavom, da se ostave ulizice. Isto tako ti pojedinci su mislili da su sposobni ali su dokazali da ne znaju/ ne mogu bolje od onoga što su do tada radili.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.