FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
74
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 153

Hrasno15
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno15 » 22 feb 2025, 18:58

Ništa ne može preko noći, nismo mi ni pali za jednu sezonu pa da se podignemo isto tako brzo. Treba sistem postaviti i rezultati tek onda mogu doći, naravno da za sve treba i novac. Muftić nas je spasio, Jaber pokazao da je klasa.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 22 feb 2025, 19:02

Prvo poluvrijeme je bilo katastrofalno, posebno prvih 20-ak minuta kada nismo spojili ni tri pasa. Ulaskom Jabera igra se malo podigla, ali su nas generalno unistili na sredini terena. Ne pamtim kada su nas ovako nadigrali u tranziciji, a pogotovo po krilu preko Guliashvilija.
Imali su par zicera, imali smo i mi prilika, ali kad se sve sabere, oni su bili opasniji. Muftic nas je drzao u igri odbranama.

Nazalost, derbi je opet obiljezen njihovim primitivizmom, bacanjem stolica, cak su skandirali i "cetnici" na kraju utakmice. Nema se tu sta puno objasnjavati, seljadija je to vecinom, zadojena mrznjom.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 22 feb 2025, 19:02

Nadam se da će klub poslati fakturu FKS zbog uništenih stolica na sjeveru od strane njihovih navijača
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 feb 2025, 19:17

Nas Zeljo je na dobrom putu
Samo jako upravo,igraci i strucni stab
Navijaci takodjer uvijek tu
Idemo zajedno po ono sto nam pripada
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 22 feb 2025, 19:24

Koliko god puta sam nogom opalio onu stolicu kad je Krpić promašio zicer toliko mi je sada i drago što nije ušlo. Ovo danas jednostavno nismo trebali pobjediti. Taj gol bi nas zavarao i dao nam neka lažna krila, a realnost je da je Sarajevo danas bilo mnogo bolji rival i ekipa koja je igrala tečnije, znali su šta žele.

Hvala ti Vedo za sve radosti koje si nam donio u ovih par godina i od srca želim da dobiješ doživotni ugovor zbog svega, strašan si golman i još bolji momak.

Naša igra se svodila na kritična ispucavanja naše obrane prema Krpiću pa ako se neka odbije te mi je to bilo tužno gledati da tako igramo na našoj Grbavici, kao da je ispred nas Newcastle a ne Sarajevo.

Sram bilo svih koji su sudjelovali tačnije dozvolili onakav ulaz za naše navijače na istoku kakav je bio danas.
Boli me ona stvar što je to do MUPa vi morate zaštiti naše navijače i od tog MUPa. Došlo mi je da se kući vratim kada sam vidio šta policija radi nekim ljudima.
Grupa iznad svakog pojedinca.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 feb 2025, 19:27

Sa onakvim bekovima (ne zna se koji je gori od tri koja su danas igrala) i sa onavkim centarforom koji fula sa 5 metara - nama je 4 mjesto maksimum.
Ne moze bolje i nemamao pravo ocekivati bolje sa ovim rosterom :nene:
Mi imamo 3 dobra igraca : Muftica, Jabera i Boljevica. I to je to...ostalo su prosjecni sljakeri i dizelasi.
Coricu svaka cast, vrlo dobar trener i kulturan covjek - al nema ekipu za bolje.

Da bi se ganjali sa prva tri kluba, moramo dovesti bolje bekove prije svega, bolje stopere, bolje veznjake, boljeg spica. A to mnogo kosta.
Drugim rijecima, nema nista od toga.

I jos jednom da pohvalim Muftica :clap: :clap: aferim momcino, pravi zeljovac :salut:

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 22 feb 2025, 19:34

U 5 mečeva protiv ekipa iz top 3 mi nemamo pobjedu ove sezone. Sakupili smo 2 boda iz tih 5 mečeva i zabili smo samo 1 gol. Fakat nemam ideju ni kako do tog trofeja kupa.

Naredne sezone ćemo imati 12 mečeva sa Borcem, Zrinjskim i Sarajevom...ekipi su potrebna pojačanja.
Grupa iznad svakog pojedinca.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 22 feb 2025, 19:51

Bekovi najgori u ligi..
Šta znače bekovi najbolje pokazuju Borac i Zrinjski..
Općenito betonska odbrana kao što ima Borac.
Kad kvalitet dovedeš i uigraš, možeš se nositi sa 3x skupljim protivnicima.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 22 feb 2025, 19:52

Katasteofalna priprema utakmice od strane Corica.
Mi smo imali 2 igraca manje u samom pocetku,Huso i Radinovic.
Sreca Huso je shvatio navakat pa je lego,nakon njegovog izlaska i od Radinovica nesto smo kao i uradili al opcenito pretanko.
Stopera kao da nismo ni imali.
Po meni jedini za pohvalit su Sosic i Jaber.
Boljevic gore nista nije uradio a nazad je katastrofa.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 22 feb 2025, 19:59

Od kada ih je Tan preuzeo,ovo je prvi put da se osjetila razlika u kvaliteti. Mozda jos jedino onaj derbi 0-3 na Grbavici.
Danas se vidjelo sta znaci brzina j tecna igra. Nasa zadnja linija,i Radovac su izgledali toliko sporo i izgubljeno. Da smo zahvaljujuci Mufticu prezivjeli nekako.
Nama fali par kvalitetnih igraca da se mozemo nositi sa ove 3 ekipe iz vrha.
Nekako mi rijeci Denisa i taj period od narednih godinu dana ulijeva povjerenje da cemo biti na tom putu.
Nekako mi on ne djeluje kao sarlatan koji tek tako izjavi nesto.

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 22 feb 2025, 20:12

BarbareZeljin je napisao/la:
22 feb 2025, 19:59
Od kada ih je Tan preuzeo,ovo je prvi put da se osjetila razlika u kvaliteti. Mozda jos jedino onaj derbi 0-3 na Grbavici.
Danas se vidjelo sta znaci brzina j tecna igra. Nasa zadnja linija,i Radovac su izgledali toliko sporo i izgubljeno. Da smo zahvaljujuci Mufticu prezivjeli nekako.
Nekako mi rijeci Denisa i taj period od narednih godinu dana ulijeva povjerenje da cemo biti na tom putu.
Ma iskreno i on previse na sve drka da je top. I proslu polusezonu kad je Jaber bio zdrav ,malo malo ga je busio. A onda cuva svog Dangubica da ne igra derbi. A manje tekme ga stavlja. Mi iskreno trebamo bas,bas dobrog napadaca i par jos 2 beka. Sukilovic je najsporiji stoper lige i zato onako bjeze igraci.
Sreca pa je Galic onako srcan pa se baca da spasi sto se spasiti moze.
Cvetanovaki bi mi na klupu zbog onog simuliranje. Majstire prosla ti lopta i igraca i ti se bacas.
Da Karamarko ne izbi onu sa linije mislio bi da je nastimano. Ali nista ne reci.

ŠTO NIKO NE SPOMENE ORANICU OD TERENA, LJUDI OVO JE ZADNJI VOZ DA GA NA ZIMSKOJ PAUZI ZAMJENIMO, K A T A S T R O F A
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 feb 2025, 20:17

Karjasevic i Al Jaber moraju biti startni veznjaci. Radovac je dobar veznjak protiv slabijih timova, ali protiv pitarluka ili Zrinjskog gdje se igra brze i sa vecim intenzitetom - on je igrac manje na terenu. Jednostavno je spor, bjeze mu igraci, nema trku i energicnost za te pozicije, nema duel igru.

O bekovima je sve vec receno. Mi nemamo normalnog beka u rosteru. To su najgori bekovi u ligi :oops:

Cvetanoski je danas bio grozan :thumbdown: uz bekove ponajgori igrac na terenu. Coric je u jednom momentu poludio na njega pored aut linije, kad se nije htio vratiti i pomoci Galicu u prvom poluvremenu. Zato ga je i zamjenio na poluvremenu.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 22 feb 2025, 20:21

NoDi80 je napisao/la:
22 feb 2025, 15:44
Levin je napisao/la:
22 feb 2025, 15:42

slika
Sta ces brate makar mozete biti tu za razliku od mene i drugih vani koji zive
Sretno da ih vodite do pobjede

………………..Muftic
Galic Sukilovic Karamarko Radinovic
……….Radovac Karjasevic
… Cvetanoski Sosic Boljevic
……….…………Krpic

Abdulahovic, Duškaj, Mahmic, Odinaka, Markovic, Sabic, Lagumdzija, Jaber, Mircevski, Lausevic, Dangubic

Sir Denis Coric

Naprijed Zeljo, ljubavi moja!
Pravo da ti kažem, nisi mnogo propustio. Samo bi se iznervirao.

MUP ali i svi oni koji su ućestvovali u organizaciji utakmice ispred kluba su pokazali svu svoju nesposobnost, neznanje i bezobrazluk a svi oni su plaćeni od ovih istih navijača što dolaze na utakmice (posebno se to odnosi na ove u klubu što se smiju okolo dok se ljudi sa djecom na ramenima guraju).

5 hiljada ljudi ulazi na jednu kapiju širine 1.5 metara. Sramotno. Fuj. Kakvo nepoštovanje.

Inače su organizacije utakmica ali i stanje na stadionu pravo loši. Ovi navijači to nisu zaslužili. Ovo danas je bilo baš loše.

Na kraju opet baklje, bombe, petarde i opet lomljenje stolica od anamonih. Nadam se da će u narednim godinama potpuno zabraniti dolazak gostujućih navijača. Nek lome stolice u svojoj avliji.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 22 feb 2025, 20:34

Koliko negative i kuknjave na temi, nije ni čudo što ista odumire svakim danom i ostaje sa sve manjim brojem upisa. Te loše igrali, te ne valja teren, te ovo te ono.
OK jesu nas pojeli na sredini, ali u ovakvoj utakmici i njih su vile nosale koliko i nas. Napravili su više šansi jer smo mi na kritičnim mjestima napravili više grešaka i poklanjali im lopte, a oni su to znali koristiti, bar u smislu stvaranja prilika.
Naravno da moramo puno bolje i odlučnije, ali dosta negative.
Teren je takav kakav je. Već mu je 7 godina, pa je vjerovatno svoje dao,uostalom veljača je, vazda je u ovom dijelu godine teren feleričan manje više.

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 22 feb 2025, 20:36

ExBlueone je napisao/la:
22 feb 2025, 20:34
Koliko negative i kuknjave na temi, nije ni čudo što ista odumire svakim danom i ostaje sa sve manjim brojem upisa. Te loše igrali, te ne valja teren, te ovo te ono.
OK jesu nas pojeli na sredini, ali u ovakvoj utakmici i njih su vile nosale koliko i nas. Napravili su više šansi jer smo mi na kritičnim mjestima napravili više grešaka i poklanjali im lopte, a oni su to znali koristiti, bar u smislu stvaranja prilika.
Naravno da moramo puno bolje i odlučnije, ali dosta negative.
Teren je takav kakav je. Već mu je 7 godina, pa je vjerovatno svoje dao,uostalom veljača je, vazda je u ovom dijelu godine teren feleričan manje više.
Halo VELJACA. Ni u augustu kurcu nije valjo, sve fleke po njemu.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 feb 2025, 20:37

Ružna strana derbija

Navijači Sarajeva uništili veliki broj stolica na sjevernoj tribini Grbavice

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Nyema1921
Kontakt:

Post Postao/la Nyema1921 » 22 feb 2025, 20:40

Ko je organizovao ulaz na istok kao da tjera ljude sa tribina, bruka bolje organizovan ulaz na koridu u Cevljanovice.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 22 feb 2025, 20:48

Predatod je napisao/la:
22 feb 2025, 20:12
BarbareZeljin je napisao/la:
22 feb 2025, 19:59
Ma iskreno i on previse na sve drka da je top. I proslu polusezonu kad je Jaber bio zdrav ,malo malo ga je busio. A onda cuva svog Dangubica da ne igra derbi. A manje tekme ga stavlja. Mi iskreno trebamo bas,bas dobrog napadaca i par jos 2 beka. Sukilovic je najsporiji stoper lige i zato onako bjeze igraci.
Sreca pa je Galic onako srcan pa se baca da spasi sto se spasiti moze.
Cvetanovaki bi mi na klupu zbog onog simuliranje. Majstire prosla ti lopta i igraca i ti se bacas.
Da Karamarko ne izbi onu sa linije mislio bi da je nastimano. Ali nista ne reci.

ŠTO NIKO NE SPOMENE ORANICU OD TERENA, LJUDI OVO JE ZADNJI VOZ DA GA NA ZIMSKOJ PAUZI ZAMJENIMO, K A T A S T R O F A
Trebao bi se mijenjati teren.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 22 feb 2025, 21:01

U prijateljskim utakmicama se vidilo da Radovac i Karjasevic zajedno nije idealna kombinacija jer su slicni profili igraca, previse to sporo ide, pogotovo kad se treba nesto prema naprijed da kreira.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.