Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
-
- Kontakt:
Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Vico skini Garzi zvjezdicu, siguran sam da imas veze da to uradis
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Citao sam i ja malo jedan hrbatski forum, smijesna je prica da je njima samo problem bila treca cetvrtina u Sarajevu i da su zato ispali. Ako zele ozbiljno sagledat situaciju, bili su bolji u hrvatskoj za maksimalno 2-3 poena, ako i toliko. Oni su slijepi kad treba priznat da ih je usrao sut u Zagrebu, a nasa suterska rapsodija u Sarajevu im je nevidjen presedan. Ispali su zasluzeno od bolje ekipe (hrvatima bih samo priznao da su bolji u slobodnim bacanjima jer smo mi neshvatljivo losi u tome). Druga je stvar nakaradna fiba koja ovakvom Kipru obezbjedjuje brukanje. Bas ce popularizovat kosarku kad budu gazeni po 30+ razlike...
-
- Kontakt:
Dali ?
Svaka karta od BHF je uplacena i ni jedna nije dobijena dzaba !

Zadnja izmjena: johntravolta123, dana/u 22 feb 2025, 22:07, ukupno mijenjano 1 put.
Pa kupili su i drugi karte za taj dio, pa nisu ni mogli sjesti tu, nego su se morali gurati po stepenicama. Opet, najveci krivci za to su organizatori.johntravolta123 je napisao/la: ↑22 feb 2025, 22:04Dali ?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Pa nema to veze sa BHF kad napises dali im pola tribine to malo dvosmisleno zvuci i moze se svakako zakljuciti ...DamirT je napisao/la: ↑22 feb 2025, 22:07Pa kupili su i drugi karte za taj dio, pa nisu ni mogli sjesti tu, nego su se morali gurati po stepenicama. Opet, najveci krivci za to su organizatori.johntravolta123 je napisao/la: ↑22 feb 2025, 22:04Dali ?
BHF je usao u dvoranu u 17:50h
To nema veze sa Fanaticosima nego sa organizatorima
Poslao sam mu poruku. Jedina nam je nada.19vendetta87 je napisao/la: ↑22 feb 2025, 20:57Vico skini Garzi zvjezdicu, siguran sam da imas veze da to uradis
Castaneda - Gegic - Kondic
Musa - Atic
Lazic - Vrabac
Sulejmanovic - Alibegovic
Nurkic - Halilovic - Kameni
Sulejmanovic da nazove Bekira i spusti se međusobni ego. Nurk da dođe ponizan i zreo konačno. Garzi ako se skine zvjezdica, Halilovic out.
Dodaj još tu Biberovica umjesto Vrabca... E moj Tarike.
Musa - Atic
Lazic - Vrabac
Sulejmanovic - Alibegovic
Nurkic - Halilovic - Kameni
Sulejmanovic da nazove Bekira i spusti se međusobni ego. Nurk da dođe ponizan i zreo konačno. Garzi ako se skine zvjezdica, Halilovic out.
Dodaj još tu Biberovica umjesto Vrabca... E moj Tarike.
Samo naprijed Saraj'vo!
Bekir kod Senada reče da se nešto "krčka" oko skidanja Lukine zvjezdice 

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Rece selektor da bi volio da savez obezbjedi osam utakmica prije Eura....Ja bih bio zadovoljan i sa sest, tj. da nasi odigraju dva turnira sa jos tri kvalitetne ekipe.
Ono sto je takodjer bitno da aziz bekir stalno komunicira sa nurkicem i da mu jasno potcrta da ne smije doci zapusten na pripreme. Nurkic koji "trazi" formu na Euru nije od velike pomoci jer onda neminovno dolazi i sutiranje trica posto ostane bez snage da se gura pod kosem i radi ono u cemu je najbolji - bar za evropske uslove.
Ali hajd ...otom potom...Samo da Gegic prodje Ok sa operacijom i da bude spreman u svakom smislu...Takodjer bice vremena i da se Castaneda bolje uigra
Ono sto je takodjer bitno da aziz bekir stalno komunicira sa nurkicem i da mu jasno potcrta da ne smije doci zapusten na pripreme. Nurkic koji "trazi" formu na Euru nije od velike pomoci jer onda neminovno dolazi i sutiranje trica posto ostane bez snage da se gura pod kosem i radi ono u cemu je najbolji - bar za evropske uslove.
Ali hajd ...otom potom...Samo da Gegic prodje Ok sa operacijom i da bude spreman u svakom smislu...Takodjer bice vremena i da se Castaneda bolje uigra
Neko je od Hrvata rekao da smo s Nurkicem i Garzom + postojeci roster potajni kandidati za medalju. Naravno, to je ambiciozno, ali zasto ne postaviti visoke ciljeve!? Kvaliteta imamo, hemiju imamo, srce imamo, moze i nas jednom posrat valjda.Velizar je napisao/la: ↑22 feb 2025, 23:00Rece selektor da bi volio da savez obezbjedi osam utakmica prije Eura....Ja bih bio zadovoljan i sa sest, tj. da nasi odigraju dva turnira sa jos tri kvalitetne ekipe.
POT 1: Srbija, Njemačka, Francuska, Španija
POT 2: Litvanija, Latvija, Slovenija, Grčka
POT 3: Italija, Crna Gora, Poljska, Češka
POT 4: Finska, Gruzija, Turska, Izrael
POT 5: Belgija, BiH, Estonija, Švedska
POT 6: Velika Britanija, Island, Portugal, Kipar
Pisao sam već o ovim šeširima, ali zaboravio sam na jednu činjenicu koju FIBA forsira, a to je na pravo svakog domaćina da "izabere" sebi jednog protivnika
Vidim danas Kiprani više slave što se Grčka plasirala, nego što će oni igrati Eurobasket, jer već znaju da će igrati u Limasolu, s njima u grupi.
Helem, već znamo da je jedna grupa Grčka-Kipar.
Mislim da će solidna borba biti za Estonce iz našeg jakosnog šešira. Prvo, jer su možda najtanji, a drugi, jer su Fincima bliski, Latvijcima također, a ni Poljacima nisu mrski. Po meni je idealno da ih izaberu Finci, pa da mi nemamo mogućnost da nas zapadne to. Napomene radi, Finska je prije 8 godina "birala" Island
Uglavnom, Estonija će sigurno otići na nekog od ovih.
Ja čak mislim da bi i Švedska mogla otići sličnim principom iz našeg šešira, s tim da nije nemoguće da Latvija/Finska uzimaju nešto i iz trećeg, jer je valjda bolje dobiti Češku/Crnu Goru.
U svakom slučaju, obzirom da iz prvog šešira nema niko koga je bolje dobiti, da iz drugog Litvanija/Slovenija isto je isti klinac, te da će Estoniju i Švedsku garant neko birati, nama su šanse za grupu Grčka-Kipar 50%
Čak i ako su primorani birati po "kriteriju marketinga", opet vjerujem da Finska bira Švedsku, Latvija Estoniju ili tako nešto
Doduše, možda i Latvija Litvaniju tako, a da Poljacima recimo ostavi Njemce 
POT 2: Litvanija, Latvija, Slovenija, Grčka
POT 3: Italija, Crna Gora, Poljska, Češka
POT 4: Finska, Gruzija, Turska, Izrael
POT 5: Belgija, BiH, Estonija, Švedska
POT 6: Velika Britanija, Island, Portugal, Kipar
Pisao sam već o ovim šeširima, ali zaboravio sam na jednu činjenicu koju FIBA forsira, a to je na pravo svakog domaćina da "izabere" sebi jednog protivnika

Helem, već znamo da je jedna grupa Grčka-Kipar.
Mislim da će solidna borba biti za Estonce iz našeg jakosnog šešira. Prvo, jer su možda najtanji, a drugi, jer su Fincima bliski, Latvijcima također, a ni Poljacima nisu mrski. Po meni je idealno da ih izaberu Finci, pa da mi nemamo mogućnost da nas zapadne to. Napomene radi, Finska je prije 8 godina "birala" Island

Ja čak mislim da bi i Švedska mogla otići sličnim principom iz našeg šešira, s tim da nije nemoguće da Latvija/Finska uzimaju nešto i iz trećeg, jer je valjda bolje dobiti Češku/Crnu Goru.
U svakom slučaju, obzirom da iz prvog šešira nema niko koga je bolje dobiti, da iz drugog Litvanija/Slovenija isto je isti klinac, te da će Estoniju i Švedsku garant neko birati, nama su šanse za grupu Grčka-Kipar 50%

Čak i ako su primorani birati po "kriteriju marketinga", opet vjerujem da Finska bira Švedsku, Latvija Estoniju ili tako nešto

- VensanKasel
- Kontakt:
Pa do Aziza je , pravi akcije da Juka primi loptu haman oko trojke i da zida ...Velizar je napisao/la: ↑22 feb 2025, 23:00Rece selektor da bi volio da savez obezbjedi osam utakmica prije Eura....Ja bih bio zadovoljan i sa sest, tj. da nasi odigraju dva turnira sa jos tri kvalitetne ekipe.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Iskreno saučešće porodici Atić a posebno našem Edinu. Nadam se da neće biti posljedica po Edina, zaista je tragičan način na koji mu je otac preminuo, u jednom momentu se raduješ a nedugo nakon toga, u drugom, tuguješ i plačeš.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
-
- Kontakt:
Imate ovdje linkovan dio gdje Adis nakratko spominje situaciju oko Garze kod Senada:
Također spominje i kako je Teoman Alibegović (Amarov otac) bio primarni pokretač skidanja zvjezdice sa Amarovog imena. Ja se i sjećam njegovih riječi koje su prenosili po portalima, kako je i tad govorio da je apsurdno da Amar ne može igrati i da je uvjeravao javnost da se to može relativno lahko riješiti. I evo, itekako se isplaćuje.
I btw, za pro-Kondiće ovdje, Amar je odbio Slovence i čekao tolike godine da može nastupati za nas bez potrebe naturalizovanja
Također spominje i kako je Teoman Alibegović (Amarov otac) bio primarni pokretač skidanja zvjezdice sa Amarovog imena. Ja se i sjećam njegovih riječi koje su prenosili po portalima, kako je i tad govorio da je apsurdno da Amar ne može igrati i da je uvjeravao javnost da se to može relativno lahko riješiti. I evo, itekako se isplaćuje.
I btw, za pro-Kondiće ovdje, Amar je odbio Slovence i čekao tolike godine da može nastupati za nas bez potrebe naturalizovanja

- baboedindzeko09
- Kontakt:
Kriminal sa kartama je uvijek prisutan ali je naročito izražen kad se igra u Mejdanu gdje u tom kriminalu prednjače savez TK koji karte preprodaje po većim cijenama pa su tako i za ovu utakmicu prodavali karte po 40-50KM većoj cijeni od one koja je prvobitno bila a to uključuje i prodaju Fanaticosima nekih 100 karti koje su falile po cijeni od 70-80KM.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Normalno da je kriminal. Prodano je najmanje 500 karti preko kapaciteta Mejdana, najmanje 500 a nisu bile ni 25 ni 30, nego bar duplo skuplje.
Moraju naći način da kontrolišu i online karte, znam ljude koji su kupili po nekoliko karti a kasnije su bile u prodaji po 50-60 a na dan utakmice su i do stoje išle.
Moraju naći način da kontrolišu i online karte, znam ljude koji su kupili po nekoliko karti a kasnije su bile u prodaji po 50-60 a na dan utakmice su i do stoje išle.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
-
- Kontakt:
Istina, fanaticosi su cca 100 karata kupili bas od tih svercera sto su u talu sa organizatorima ...baboedindzeko09 je napisao/la: ↑23 feb 2025, 06:51Kriminal sa kartama je uvijek prisutan ali je naročito izražen kad se igra u Mejdanu gdje u tom kriminalu prednjače savez TK koji karte preprodaje po većim cijenama pa su tako i za ovu utakmicu prodavali karte po 40-50KM većoj cijeni od one koja je prvobitno bila a to uključuje i prodaju Fanaticosima nekih 100 karti koje su falile po cijeni od 70-80KM.
Gutic novo ime u odnosu na Kipar. S 11 igraca idemo u Francusku.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Kosti je Srbija bila prvi izbor a u ostalim vijestima nebo je plavo. Mnogim Bošnjacima smo u ostalim sportovima tek druga opcija bili. Sve je to ok dok ne vrijedjaju BiH.TripleThreat je napisao/la: ↑22 feb 2025, 20:34Dakle, uredu ti je da neko ko se izvlači i mulja tri godine, ne odaziva se selektoru, u konačnici jasno iskaže da Srbiju smatra svojom državom - igra i uzima minute momcima koji su tu uvijek na raspolaganju Adisu i državi?
Nadam se da nam se Kosta pridruzuje na EB

A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Zadnji put kad sam pratio nastupe Čampare, igrao je u Splitu i u ABA ligi šutirao trojke 20%, a šut mu je bolji od odbrane, ulaza i organizacije igre. Nikad nije prestao biti pozivan. On je taj kojem bi novi playmaker uzeo to zasluženo mjesto u reprezentaciji.