FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
78
35%

Ukupno glasova: 225

Madafaka
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Madafaka » 22 feb 2025, 21:58

Mehmedovica je trebao izvesti nakon promašenog zicera. Zadnjih 20 minuta umjesto Butića je mogao ubaciti Gruzijca ili Turkesa.

Generalno, Zekic je odlično postavio taktiku od prve minute ali jednostavno završnica je bila amaterska.

Đorđević baš fali ovoj ekipi…

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 22 feb 2025, 21:59

H8Z7 je napisao/la:
22 feb 2025, 21:52
Osttribine je napisao/la:
22 feb 2025, 20:04
mirzatele je napisao/la:
22 feb 2025, 20:01
Koliko puta smo u zadnjoj deceniji pobijedili na šugavici?
Ma poslije rata a to je 30 godina to jest da budem precizniji 29 od kako se igra dole, mislim da nemamo vise od 5,6 pobjeda. Porazna statistika, a pored Grbavice jos su nam neugodni stadioni Pecara i BIlino polje.
Ako se ne varam 7 pobjeda imamo na Grbavici od rata. Ni oni nisu bolji 6-7 na Koševu, generalno derbi dobija ekipa koja igra kući.

Što se tiče igrača na kojeg je Zekić mislim da je Mustafić.
Jeste, provjerio sam maloprije, poslije rata mi dole imamo 7 pobjeda, a oni na Koševu šest i na oba stadiona naravno bruku utakmica zavrsenih nerijesnim rezultatom.

P.S. Takodjer se nadam da je Mustafic zavrsio sa nama kao i Mehmedovic.

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 22 feb 2025, 22:09

Neka mi neko pojasni igru i ucinak ove dvije tekme Mehmedovica?

Ima li bar jedan zavrsni pas i da je nekoga ubacio u gol sansu,ili pas uopste iz kojeg smo bili opasni,ili nesto,neki detalj?

Pa koju poziciju covjek igra da bi zadovoljio svojim nastupom?! Ne mogu sjetiti ama bas niti jednog poteza vrijednog pomena.

Da se vidi da je tu,igra,vrti se,tacno je,ali je to qrac od ovce sta bi on trebao isporuciti u jednoj utakmici.

Mustafic sigurno odlazi na ljeto.

Kupresak pi meni dobar,izbaci onim dugim pasom Gulia u 100% sansu,sto bi recimo trebao taj Mehmedovic raditi.

Nista protiv nikoga,nasi su i daju koliko mogu,ali brate haj ti lagano i sretno ti bilo.

Istovremeno sam i tuzan i ponosan.

A,tek Zekic nakon nekih 4-5 sezona sta bi od nas uradio.

Za Butica sam bio uvjeren da nije flop,isto mislim i za Vasiliosa.

Kakvog mi mangupa i gospodina imamo na klupi.

Idemo svinju nogirati iz kupa.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 feb 2025, 22:14

Ja ne znam sto uzivate u tome da nekog treba tjerati . Previse je tog tjeranja svako malo bi tjerali 5/6 igraca daj novih 5/6 . Ne moze to tako

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 22 feb 2025, 22:15

Ogromna žal ostaje, ali bože moj. Drago mi je da sam vidio jedan strašan pristup, volju, muda i taktiku. Svi su bili na nivou, nema se nikome šta zamjeriti. Zeka je to pripremio vrhunski, ali džaba kad je realizacija sve uprskala. Jedan od onih dana kad doslovno ništa neće da uđe. Na dobrom smo putu, bitno je da ima igre, a sve ostalo će doći. Samo nastaviti graditi ekipu po zamislima Zekića i neće biti zime.

Željo je bezvezna ekipa, nisu odigrali ništa. Mi puno brži, potentniji i spremniji u svakom smislu.

Žao mi je Mehmedovića, momku nije lako. Ne budite kerovi i ne psujte momku, imao je tešku životnu situaciju pavijani papanski.

Butić strašno odigrao, tako da smanjite vaše debilne komentare prilikom dolaska nekog igrača. Dosta pretrčao, spustio lopti, hrvao se s stoperima, šteta samo za one dvije šanse.

Bravo svima, s ovim pristupom utorak dobićemo Zrinjskog.

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 22 feb 2025, 22:19

Svani utorak da bagru razvalimo

Svi na Koševo. Lijepo vrijeme bez kise :opaopa:

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 22 feb 2025, 22:20

GalileoGalilei je napisao/la:
22 feb 2025, 22:15
Ogromna žal ostaje, ali bože moj. Drago mi je da sam vidio jedan strašan pristup, volju, muda i taktiku. Svi su bili na nivou, nema se nikome šta zamjeriti. Zeka je to pripremio vrhunski, ali džaba kad je realizacija sve uprskala. Jedan od onih dana kad doslovno ništa neće da uđe. Na dobrom smo putu, bitno je da ima igre, a sve ostalo će doći. Samo nastaviti graditi ekipu po zamislima Zekića i neće biti zime.

Željo je bezvezna ekipa, nisu odigrali ništa. Mi puno brži, potentniji i spremniji u svakom smislu.

Žao mi je Mehmedovića, momku nije lako. Ne budite kerovi i ne psujte momku, imao je tešku životnu situaciju pavijani papanski.

Butić strašno odigrao, tako da smanjite vaše debilne komentare prilikom dolaska nekog igrača. Dosta pretrčao, spustio lopti, hrvao se s stoperima, šteta samo za one dvije šanse.

Ubaci i mene trcat ću i hrvat ću se

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 22 feb 2025, 22:22

relativizam je napisao/la:
22 feb 2025, 22:20

Najavi kad se budem trebao nasmijati

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 22 feb 2025, 22:25

22 feb 2025, 22:22

Najavi kad se budem trebao nasmijati
Kad naučis da se u fudbalu broje golovi i bodovi a ne hrvanje i trka.
Što se mene tiče mogli su prehodati sve ali da su zabijali

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 22 feb 2025, 22:26

Produži..

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 22 feb 2025, 22:30

Voli on te što se hrvaju a maše zicere- Turkes a evo sada i Butic

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 22 feb 2025, 22:32

slika

Samo da se zna sta nam komsije misle zbog par razvaljenih stolica koje ce klub platiti...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 22 feb 2025, 22:33

Evo i Rožmana insajdera

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 22 feb 2025, 22:39

Tacno smo tu gdje pripadamo. Nadam se da su i oni sto su najavljivali titule, gazenje, vjecne optimiste danas napokon uvidjeli da smo mi jos nezrela ekipa za titule. Zrinjski i borac bi na nasem mjestu danas 4 gola zabili. Na kraj su nas mogli pokopati, imali su 2,3 dobre prilike. Za tri dana je kup utakmica, nadam se da nece klonuti nakon danas

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 22 feb 2025, 22:43

sve je bilo odlicno osim onog najvaznijeg
golovi
a sta da kazem
voljeli smo se
volovi su izostali

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 22 feb 2025, 22:46

NazorUso je napisao/la:
22 feb 2025, 22:32
slika

Samo da se zna sta nam komsije misle zbog par razvaljenih stolica koje ce klub platiti...
Bagra cetnicka

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 22 feb 2025, 22:46

boki86 je napisao/la:
22 feb 2025, 22:39
Tacno smo tu gdje pripadamo. Nadam se da su i oni sto su najavljivali titule, gazenje, vjecne optimiste danas napokon uvidjeli da smo mi jos nezrela ekipa za titule. Zrinjski i borac bi na nasem mjestu danas 4 gola zabili. Na kraj su nas mogli pokopati, imali su 2,3 dobre prilike. Za tri dana je kup utakmica, nadam se da nece klonuti nakon danas
Apsolutna neistina, šta onda reci za utakmicu Zrinjskog sa Širokim ?
Ne posmatrati fudbal na ispravan način je gore nego nikako ne gledati i pričati.

Poštujem ja tvoje mišljenje. Ova ekipa Sarajeva trenutna predvođena sa ovim trenerom u poštenoj ligi bi bila 10 godina zaredom prvak. Nažalost sto nismo prvaci nije kriv ni trener ni ekipa. Ekipa igra odlično imali smo jednu utakmicu gdje je rival bio bolji a to je Zrinjski na Kosevu sve ostalo smo bili apsolutno bolji od svakog na svakoj utakmici. Oštetili su nas 10tak bodova. Druge su pogurali ako ne 10tak onda barem 6-7. I mi smo i dalje tu.

Zekic je večeras pokazao da je trenercina za naše trenere u ligi. Coric je jedan od najboljih trenera u ligi a mogu li znati koliko puta su danas loptu pipnili Cvetanovski , Radovac ili Madzid Šosić možda 10 ukupno puta sve trojica koristan pas da su dali. Da nije unazad i prvom do sebe.

Sjajno vođena utakmica. Butic nevjerovatno dobra leđna tehnika i pregled igre i igra na prvu. Ja sam oduševljen. Nije bilo sreće , fudbal je to. Ali odigraj 10 ovakvih utakmica 8 ćeš pobijediti. To je poenta. Drugo ovo je potpuno nova ekipa 8 mjeseci skupa a neki i 2 a neki i manje. Šta će biti kad se uigraju da mijenjaju sisteme.

Ovi sto pričaju za Unusica da je bio los pojma o životu nemaju. Ubjedljivo najbolji igrač današnje utakmice ali ubjedljivo.

Ps zaboravih reci igrali smo kontinuirani napad gotovo 70 minuta je stalno lopta bila kod nas. A nasi igrači mogu 5 ovakvih tekmi odigrat njima je 80% ekipe na škrge disalo. Preeeeespremni.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 22 feb 2025, 22:58

Današnja utakmica (izuzev završnice) jasan je pokazatelj kako trebamo da izgledam i jasan dokaz da idemo tim putem. Ne pamtim kad smo onako pregazili nekog protivnika (ne računajući Spartak). S obzirom da nam je ovo prva ligaška utakmica ovo je odlično. Idemo dalje, sad je Zrinjski na redu, današnjim pristupom i tu ako Bog da pobjeda je tu.

Nema potrebe psovati i vrijeđati igrače, dešava se, idemo dalje. Nema potrebe još i mi da im psujemo i slično.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 22 feb 2025, 22:59

jurisicduska je napisao/la:
22 feb 2025, 22:46
boki86 je napisao/la:
Apsolutna neistina, šta onda reci za utakmicu Zrinjskog sa Širokim ?
Ne posmatrati fudbal na ispravan način je gore nego nikako ne gledati i pričati.

Poštujem ja tvoje mišljenje. Ova ekipa Sarajeva trenutna predvođena sa ovim trenerom u poštenoj ligi bi bila 10 godina zaredom prvak. Nažalost sto nismo prvaci nije kriv ni trener ni ekipa. Ekipa igra odlično imali smo jednu utakmicu gdje je rival bio bolji a to je Zrinjski na Kosevu sve ostalo smo bili apsolutno bolji od svakog na svakoj utakmici. Oštetili su nas 10tak bodova. Druge su pogurali ako ne 10tak onda barem 6-7. I mi smo i dalje tu.

Zekic je večeras pokazao da je trenercina za naše trenere u ligi. Coric je jedan od najboljih trenera u ligi a mogu li znati koliko puta su danas loptu pipnili Cvetanovski , Radovac ili Madzid Šosić možda 10 ukupno puta sve trojica koristan pas da su dali. Da nije unazad i prvom do sebe.

Sjajno vođena utakmica. Butic nevjerovatno dobra leđna tehnika i pregled igre i igra na prvu. Ja sam oduševljen. Nije bilo sreće , fudbal je to. Ali odigraj 10 ovakvih utakmica 8 ćeš pobijediti. To je poenta. Drugo ovo je potpuno nova ekipa 8 mjeseci skupa a neki i 2 a neki i manje. Šta će biti kad se uigraju da mijenjaju sisteme.

Ovi sto pričaju za Unusica da je bio los pojma o životu nemaju. Ubjedljivo najbolji igrač današnje utakmice ali ubjedljivo.

Ps zaboravih reci igrali smo kontinuirani napad gotovo 70 minuta je stalno lopta bila kod nas. A nasi igrači mogu 5 ovakvih tekmi odigrat njima je 80% ekipe na škrge disalo. Preeeeespremni.
S većinom se s tobom uvijek slažem ali brate ne poredi ovo danas.igrali smo protiv drugorazredne ekipe i za nas standard
i za standard lige, to što neki radovac nije mogao ništa ili oronuli krpic to nikoga ne interesuje .
Zar ima iko ko je mislio da necemo dominirati.
Ne govorim ništa o strucnom stabu nego bi se moralo poceti i po džepu udarati za ovakvu indolentnost pred protivnickim golom

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 22 feb 2025, 23:04

boki86 je napisao/la:
Ovaj zeljkan je igra prije 6 dana protiv zrinjskog na njihovom terenu i mnogo bolji bio od njih u drugom pol. Zeljkan je igra i kuci protiv zrinjskog gdje im sudija nije svirao cist penal…

Igrali smo i mi protiv zrinjskog u mostaru gdje smo bili bolji oni bili bolji od nas na kosevu (neregularan go )

Borca smo tamo uzeli..

A pri tom zrinjski i borac su osteceni za 0 bodova a poguran minimum sa 4-5 bodova sudiskim odlukama, dok je FK SARAJEVO osteceno minimum sa 4 boda a pogurano je za jedan crveni karton koji 99,9% nebi imao nikakav utjecaj na krajnji rezultat protiv radnika jer vec tad smo vodili 1-0 bila 73 min i imali smo pravo na izmjene

Hocu takodje jos da podvucem to da poguranac ima tri efekta moral samopouzdanje ekipi kojuje pogurao a njegovom konkurentu remeti samopouzdanje i unosi negativan pritisak plus sto to provocira zute/crvene kartone, e sad kad se to sve podvuce matematicki to je 8-10 bodova sto mjenja totalno tabelu..

Mi smo imali slabu utakmicu protiv zrinjskog sve ostale utakmice koje smo igrali bili smo mnogo mnogo bolji

Za Mehmedovica on je presjekao loptu i gurnuo za keremahu koji asistira gulasu za prvi go protiv sloge, danas je takodje presjekao loptu kad je fulio 100% sansu

Danas je oduzeo vise lopti od pavicica istina jeste da je i ima izgubljeni vise od njeg. GULASH KAO SPIC FULI 3 100% sanse Butic 2 to je ok al djete sa 21 godine jednu kao poluspic to je dokaz da nebalja..

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”