FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

bablaz1
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bablaz1 » 22 feb 2025, 21:05

Dobro smo prošli. Hvala Vedo.
Prolazna ocjena Vedo, Jaber i Krpić
Sarajevo je da se ne lažemo Zekić uspio modernizovati. Imaju brzinu, spremni su, uigrali su ovaj 352 gdje nismo kogli napraviti pritisak. Odbrana nam je drama loša. Protiv Sloge se to već vidjelo. Karamarko je tu loše izgledao. Šukilović ne zna se jel gori u duelu ili kad ima loptu. I opet i kao takav je bolji od Mahmića. Ovaj drugi špic što je uz Guliašvilija igrao je preopasan. Brzi su sve duge lopte smo očajno reagovali i poklonili im dva mrtva zicera.
Vezna linija potanka. Radovac dizelsš ( znalo se to). Šošić ništa al bukvalno. Nema ga ni da mu se gurne u prostor i očekivao sam da pn izađe na poluvremenu ( doćekan je kao da je zvijezda, a bio je realno 30 igrač Hajduka- volio bih da me demantuje). Cvetanoski je jedini koji je mogao brzinom parirati.
Razlika u lovi je ogromna. Zekić ima 500.000 eura godišnje. Gojković 300.000. i opet smo mogli nekako uzeti tri boda. Ne vjerujem da mogu osvojiti kup Velež ili široki, tako da će vjerovatno 4. mjesto voditi u evropu. Ćoriću zamjeram Radinovića i Šošića. Ostalo je najbolje što imamo. I da dovoditi brze igrače (nadam se da će Brazilci biti brži). Ima još dosta da se igra. Nadam se da ćemo nekako pobijediti u Posušju, mada njima gori. Borac bi mogli izgubiti svakao i onda Radnik, kako bitna utakmica.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 feb 2025, 21:23

slika

Dzekin sin na derbiju, ocevim stopama
Salute i sefu Osimu junioru, on je prvi Muftica i Dzeku stavio da igraju
Ovo je Zeljeznicar, tradicija koja traje :bih:
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 22 feb 2025, 21:29

Imal ko Krpin broj? Da ga obavijestim da me je njegova stativa koštala 400 markica :kafa: :kafa:
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 22 feb 2025, 22:38

Opšta je činjenica da Galić i Radinović nisu kvalitet Želje niti će biti

Ali ybg ne mozemo preko noci imati 11 ekstra klasa a do juce u borbi za opstanak
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 22 feb 2025, 23:20

FK Željezničar - FK Sarajevo * 22/02/2025 * 0:0

Poslije prošle utakmice sa Zrinjskim i onih uvodnih 25 minuta mislio sam da ne može gore a ovo danas je bilo još lošije u odbrambenom smislu iako smo ka naprijed nešto i napravili.

Kone da su zabile ona dva zicera u prvom poluvremenu bili bismo u velikom problemu. Mufta hvala ti do neba.

Odbrana

Neke stvari jednostavno ne razumijem.

slika
Zašto štoper pokušava dribling protiv jednog od najboljih igrača u ligi?
Gdje je Galić? Zašto bekovi stoje daleko od štopera?
Gdje je trougao? Konstantno imamo problem sa iznošenjem lopte i organizacijom napada, nema kvalitetne podrške za igrače sa loptom. Zar trougao i podrška igraču sa loptom nije osnova modernog fudbala?

slika
Kako je moguće da igrač sam sebi pravi prostor za šut između četiri naša igrača?
Ako igramo sa dva zadnja vezna (ako se tu može ubrojiti Radovac uopšte) zašto štoperi konstantno izlaze visoko naprijed i razbijaju liniju?
Ne treba ni postavljati pitanje zašto se stoji daleko od igrača? Vrlo karakteristično za Šukilovića i Galića.

Ovdje ću se zaustaviti jer kada bi se krenulo nabrajati sve ono što nije valjalo danas post bi bio predug i izgubio bi sav smisao.

Jasno je da nemamo najkvalitetniju zadnju liniju (individualno gledano) u ligi ali meni se čini i da strukturno naša igra u odbrani ne valja :
- Bekovi stoje daleko od štopera
- Slaba podrška veznog reda i krilnih igrača zadnjoj liniji
- Stoji se predaleko od igrača i pruža se previše prostora
- Nedovoljno agresivno se ulazi u duele i protivnički igrači, ako su imalo kvalitetniji, to itekako koriste
- Štoperi prečesto odlutaju ka naprijed ili ih protivnički igrači izvuku i ostaje ogromna rupa nazad. Da ne govorim koliko se pogube u izmjeni pozicija.

O individualnim kvalitetima ne treba trošiti mnogo riječi jer Galić, Šukilović, Karamarko, Radinović pa i Marković su izgubili veliku većinu duela 1 na 1. Ono što mene zabrinjava je što nema timske odbrane već se svodi na neki individualni kvalitet koji je vrlo upitan.

Vezni red

Bez Al Jabera, mi veznog reda nemamo. Razumijem pokušaj da igramo bez njega ali na žalost, on i kad je krajnje neraspoložen i van elementa bolji je od svega što imamo u sredini. Tako da bi bilo sumanuto započeti bilo koju utakmicu bez njega.

Napad

Kad imaš problem sa iznošenjem lopte generalno i kad ti ne funkcioniše odbrana i vezno red o napadu je i suvišno govoriti. Još uvijek ne vidim neke značajne automatizme u tranziciji i igri ka naprijed. Sve se nekako svede na čekanje protivnika da pogriješi ili na neki prekid.

Na pripremama smo pokušali igrati visoki presing koji sada uopšte ne postoji. Iako smo stvorili mnogo više prilika nego protiv Zrinjskog i dalje se patimo u završnici.

Suma Sumarum

Još smo daleko od toga da se možemo nositi sa Zrinjskim, Torpedom ili Borcem i mnoge stvari itekako zabrinjavaju.

Mora se poraditi na ovom defanzivkom segmentu igre jer, sa ovakvim pristupom, smo zakovani na 4 mjesto a nikako ne vidim da možemo uzeti kup.

Prije Evrope (Uz uslov da uopšte tamo dobacimo) ćemo imati još jedan prelazni rok i sigurno se treba pozabaviti odbranom u tom smislu ali nisam 100% siguran da će to biti rješenje koje će riješiti sve probleme.

Siguran sam da će to protiv Posušja izgledati mnogo bolje ali prije utakmice protiv Borca se svi ovi segmenti moraju popraviti.

Da me ne bi pojedini pogrešno razumjeli, ja i dalje potpuno podržavam ovaj stručni štab i SD, ali kad ne valja mora se i reći da ne valja. Zrinjski i Torpedo su nas potpuno nadigrali i toj istini se mora pogledati u oči. Dug i težak put je pred nama do stvaranja šampionskog tima.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 22 feb 2025, 23:25

Katastrofalna partija. Karakteristicno pickasto kad nas vode treneri sa strane sto je i ranije bio slucaj.
Reakcija Sukilovica na pocetku je slika nase cijeele utakmice.

Sarajevi za klasu bolje. Ne pamtim da su nas ovako rasuli cak i onaj (0:3) nisu ovoliko mocni bili.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 22 feb 2025, 23:36

Da je Zrinjski igrao danas, 0:3 bi bilo, toliko o toj klasi iznad.

Da su jaki, zabili bi makar 2 od 7 zicera koji su imali. Zrinjski je iz jednog odbrambenog propusta praktički došao do gola, jednostavno isksutvo, ali to ne umanjuje činjenicu da ih je Zekić uigrao mnogo bolje nego ijedan trener prije.

Odbrana i vezni red su preloši. Treba biti iskren i reći da je Ćorić dijelom kriv danas. Ne znam šta mu je u glavi bilo pa da stavi Radinovića u prvih 11, a izostavi Dangubića sa 2 utakmice ovog proljeća i Al Jabera već drugi put.

Nije toliko crno kao što izgleda, ali mora se bolje, makar protiv jačih ekipa.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 22 feb 2025, 23:48

Ima li neko slucajno sliku parole o mitomanima ili bar da napisete sta je tacno pisalo? Znam da pocinje sa ''knjiga vremena...'' uglavnom jedna od boljih parola ikad

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 feb 2025, 23:52

GIBRA je napisao/la:
22 feb 2025, 22:38
Opšta je činjenica da Galić i Radinović nisu kvalitet Želje niti će biti

Ali ybg ne mozemo preko noci imati 11 ekstra klasa a do juce u borbi za opstanak
Istina, ali isto to vazi i za Markovica i Sukilovica. Dakle, 4 losa defanzivca koja su tu jer nemamo para za bolje. Krpimo se sa njima i to je to.
Jednostavno, nama fali bolja odbrana u kompletu. Bolji bekovi i bolji stoperi.
Izdvojio bi Karamarka koji je inace sasvim dobar stoper, al i on je danas bio los jer su oko njega bili svi losi. Uklopio se u tu sliku.

Jbg, zvrkovi plate i dovedu Gojkovica i to se odmah vidi koliko je jak defanzivac.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 23 feb 2025, 00:42

Manijakdokraja9 je napisao/la:
22 feb 2025, 23:48
Ima li neko slucajno sliku parole o mitomanima ili bar da napisete sta je tacno pisalo? Znam da pocinje sa ''knjiga vremena...'' uglavnom jedna od boljih parola ikad

slika

Nasao😁

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 23 feb 2025, 00:56

A zbog čega te parole, nisam upratio

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 23 feb 2025, 01:36

zeljovolimte je napisao/la:
22 feb 2025, 23:25
Katastrofalna partija. Karakteristicno pickasto kad nas vode treneri sa strane sto je i ranije bio slucaj.

Sarajevi za klasu bolje. Ne pamtim da su nas ovako rasuli cak i onaj (0:3) nisu ovoliko mocni bili.
Treba otjerati corica jer nema pobjedu na derbiju, to nam je najbitnije. Ove ostale tekme su nebitne mozemo se i za opstanak boriti daj da mi derbi uzmemo. Mulalica vratiti da se crvenim kuci kad njegovu izjavu procitam.
Fk Željezničar.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 23 feb 2025, 08:39

slika

slika

Derbi ko derbi al ove scene zbog nesposobnih kerova da organiziraju tekmu prevazilazi svake mjere, da 4500 hiljade ljudi guraju kroz kapiju koja je sirine kao prosjecna ulazna vrata retardi mrtvi, a mrtvi i retardi u nadem klubu kad bez pogovora slusaju ove debile, bukvalno 90% istoka je popizdilo zbog onakvoh tretmana i dolazis do toga da je vise besmisleno ici na Grbavicu za derbi

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 23 feb 2025, 09:02

Pablo11 je napisao/la:
23 feb 2025, 01:36

Treba otjerati corica jer nema pobjedu na derbiju, to nam je najbitnije. Ove ostale tekme su nebitne mozemo se i za opstanak boriti daj da mi derbi uzmemo. Mulalica vratiti da se crvenim kuci kad njegovu izjavu procitam.
Ljude koje zadovoljava cetvrto mjesto poput tebe, upravnog odbora koji predlaze kaznu za Al Jabera ovo nista nije novo.
Za ponasanje prema Al Jaberu, sta reci? Treba covjek da aklimatizuje?
Trebam biti sretan valjda. Gadi mi se pomisao da ima navijaca koji su zadovoljni ovakvim predstavama ovih placenika.v
Lazete sami sebe i tako je najlakse. Svaku "vecu" utakmicu smo izgubili i nadigrani. Bog nas je spasio na Kosevu i jucer blamaze na Grbavici. Mene je stid kad pomislim da su oni nesto uigravali.

O upravi i pojacanjima cu tek kasnije. Placamo Brazilce "zlatne koke", jos ljudi pravo nastupa nemaju..
Dva najskuplja igraca jedan ne dotakne lopte 15 minuta na terenu, drugi se zagrijava od 5te minute i minute ne dobije (zasluzeno jer veze nema). Treci najskuplji igrac pokazao od cega je, e sad uporedite hirosev i njegov prvi derbi. Eh ako se jedan vuce, sta li ovaj radi.

A kad me vuces za jezik. Sa Edisom smo se borili za Evropu i na kraju treci zavrsili (Basic vodio par utakmica, samo glupi ljudi travnickoj neznalici mogu pripisat taj uspjeh u odnosu na okolnosti u kojima je Zeljo bio), sta kaze neki dan "dobra ekipa sa Santosom".
Sto veze s vezom nema, budzet te ekipe je 30% ovog sad budzeta i uslova.
Pripreme Sarajevo-Konjic ali derbi svaki smo za klasu bolji. Vezni na napadacu, Stila sa par treninga i Bekric SD-igrac, ali ovako jadni nismo bili.

I nije u pitanju samo Sarajevo.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 23 feb 2025, 09:28

23 feb 2025, 09:02
Pablo11 je napisao/la:
23 feb 2025, 01:36

Ljude koje zadovoljava cetvrto mjesto poput tebe, upravnog odbora koji predlaze kaznu za Al Jabera ovo nista nije novo.
Za ponasanje prema Al Jaberu, sta reci? Treba covjek da aklimatizuje?
Trebam biti sretan valjda. Gadi mi se pomisao da ima navijaca koji su zadovoljni ovakvim predstavama ovih placenika.v
Lazete sami sebe i tako je najlakse. Svaku "vecu" utakmicu smo izgubili i nadigrani. Bog nas je spasio na Kosevu i jucer blamaze na Grbavici. Mene je stid kad pomislim da su oni nesto uigravali.

O upravi i pojacanjima cu tek kasnije. Placamo Brazilce "zlatne koke", jos ljudi pravo nastupa nemaju..
Dva najskuplja igraca jedan ne dotakne lopte 15 minuta na terenu, drugi se zagrijava od 5te minute i minute ne dobije (zasluzeno jer veze nema). Treci najskuplji igrac pokazao od cega je, e sad uporedite hirosev i njegov prvi derbi. Eh ako se jedan vuce, sta li ovaj radi.

A kad me vuces za jezik. Sa Edisom smo se borili za Evropu i na kraju treci zavrsili (Basic vodio par utakmica, samo glupi ljudi travnickoj neznalici mogu pripisat taj uspjeh u odnosu na okolnosti u kojima je Zeljo bio), sta kaze neki dan "dobra ekipa sa Santosom".
Sto veze s vezom nema, budzet te ekipe je 30% ovog sad budzeta i uslova.
Pripreme Sarajevo-Konjic ali derbi svaki smo za klasu bolji. Vezni na napadacu, Stila sa par treninga i Bekric SD-igrac, ali ovako jadni nismo bili.

I nije u pitanju samo Sarajevo.
Koje bi pametnice po tebi mjesto u ovakvoj ligi bilo zasluzno nama fkt isto kao da neki zive u nekom svom imaginarnom svojetu i onda kad se taj njihov svijet od cokolade i marmelade ne prenese u stvarnost krene pljuvacina jer ne znate nista drugo :urnebes: , Tito dragi on misli da moze biti ispred borca koji ima citav savez iza sebe, entitet i plus zaradili 20+ miliona KM u zadnjih godinu dana od evrope :lolno: :lolno:

Bukvalno tacno vidis neke nickove kao gliste poslije kise kako izadju da provode svoju orkestriranu propagandu i tjeranja a bukvalno Denis izvlaci maksimum iz ove ekipe :crazy: pogledaj pasha na kojim pozicijama si bio pretjodnih godina u ovo doba pa onda nesto pricajte

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 23 feb 2025, 09:36

Zasto na jbenoj oficiialnoj stranic Zelje nije objavljeno za stolice ? Cemu ?

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 23 feb 2025, 10:30

Mislim da je ovo prvi put da izjava Corica poslije jedne utakmice po mom nije imala smisla. Kaze, da se ne moze igracima nista zamjeriti da su se borili. Ja ne znam kako se ne moze zamjeriti kad se prave konkretne individualne greske koje su bas velike. Treba reci kako jeste.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 23 feb 2025, 10:39

Mislim da treba zamoliti Tarika Trbića da pokusa prodati Muftića. Mislim da bi on uz svoje pregovaračke sposobnosti mogao izvuci 2 miliona eura, sve preko toga neka ide njemu. Tarik je neznalicu Čelika prodao za 2,5 miliona eura. Mi ako budemo cekali da ga Zubanović proda, otice u Konjaspor za 200 h e.

edinedin
Kontakt:

Post Postao/la edinedin » 23 feb 2025, 10:54

TefalTava je napisao/la:
23 feb 2025, 08:39
slika

slika

Derbi ko derbi al ove scene zbog nesposobnih kerova da organiziraju tekmu prevazilazi svake mjere, da 4500 hiljade ljudi guraju kroz kapiju koja je sirine kao prosjecna ulazna vrata retardi mrtvi, a mrtvi i retardi u nadem klubu kad bez pogovora slusaju ove debile, bukvalno 90% istoka je popizdilo zbog onakvoh tretmana i dolazis do toga da je vise besmisleno ici na Grbavicu za derbi
Elementarno nepoznavanje svoga posloa od strane MUP KS, Neko iz našeg kluba mora regovati , bezbjednjak (ako ga imamo ) se mora uključiti u posao oko ulaska na derbi. Ako ne zna nek pita nekog pametnijeg,ulaz na koji se ulazi na jug je bio rješenje , 5 kapija lijevak od ograde i sve sad pa sad. Juče smo kao i prošli derbi mi navijači sa istoka bili ugroženi. Nek je na čast onome ko je ovo ovako nakaradno uradio...
Jer si JEDAN JEDINI...........

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Merhaba i 43 gosta.