Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Chapman1886
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
eto će mi pomoći da lakše zasspem večeras , njega i enevntualna sječa nakog šiblja u Starnberg (bijo gore na turi za Offenbach radile se cijevi fi 66) koga boli ćundara za to
Samo Sloboda | COYG
- VensanKasel
- Kontakt:
In the midst of chaos, there is also opportunity.
Pa ovog Nasrallaha ubili u septembru, tek mu danas dženaza.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Kae dodo da nece doci na presudu il ti ga upravo se ukrcavam na avion za moskvu 

1946-1987
Zadnje poredjenje ti je dobro. Logicno da su Romi potpuno ugroženi i obespravljeni, dovedeni u situaciju da se u narednih deset generacija ne mogu izvuci iz jada u kojem se nalaze. Nešto kao crnci u Americi.alemsa je napisao/la: ↑22 feb 2025, 20:12To je politicki, Trump tumaci volju naroda a ujedno i volju bijelackog naroda. Bijelci nemaju nista protiv bilo koga ali pustili su 12 godina i vidjeli su kako su se ostali ponasali kad su imali moc i na kraju dobili anti-bijelacku retoriku a oni vecina. Zato liberali u Usa lude, jer gube tu moc, "going backwards", a ici ka naprijed je gazenje bijelog covjeka jel? Evo vam Trump da ujedno i izbalansira drustveni poredak. Ali dobro to su druge tematike gdje stvarno moras odrasti u tom drustvu da bi automatski znao to sve (bez uvrede), isto da ti objasnjavas Amerikancu odnos Bosnjaka sa Romima recimo, ne mos ga objasnit ali znas automatski.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑22 feb 2025, 19:50Pa Trump je po svim pravnim normama zasluzio ne samo da ga se otjera nego i zatvor i to jos presudjen za niz krivicnih djela. Ili je i to samo na redditu. Misljenje ljudi na redditu je jedno, to je bubble al ne mozes reci da nije lik to sto jest jer imas zvanicno dokumente o tome. Do jucer je republikancima ustav bio svetinja i prava drzava a sad odjendom je svetinja ono sto kaze Trump, ona iz Maine mu se jedina suprostavila i lik je vrijedja javno pred kamerom zato sto se bori za svoju drzavu.
I sad ti objašnjavaš da bi u tom poredjenju Bosnjaci trebali da se prepadnu ako neko Romima da malo nekih prava (recimo da mogu da se kandiduju za predsjednika države ili da se obrazuju na svom jeziku?). Time bi Bosnjaci bili ugroženi kao sto crnci trenutno ugrožavaju bijelce.
Opasan si Aleme, dobro te pitaju za kapuljaču. Al valjda je po sistemu da moraš naći nekog ko je donji da to ne bi bio ti. Surova je Amerika.
- VensanKasel
- Kontakt:
Ovo nije fer , Alem sam protiv svih ...
Samo zato jer je crnac .
Samo zato jer je crnac .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ma tumaci kako zelis, poenta toga je da su napravili "sve" na rasnoj osnovi. Sto je raji "dojadilo", samo sto Ameri hoce da su izvuku iz toga sto prije mogu, jel tebi dojadilo da je u Bosni post rata sve na nacionalnoj/vjerskoj osnovi? Jel ti dojadio nacionalni kljuc u sportu? Imas li ti sta protiv da igraju sve Pravoslavci i Katolici za Repku BiH ako su bolji od Bosnjaka odnosno dati igraci, evo ja licno nemam. Tako i ovdje onaj ko je vise kvalifikovan za bilo koji posao nek dobije posao prije svakog konkruenta bez obzira ko je sta je. Crnci i ostali su vise na nivou Hrvata i Srba u BiH nego Roma, tu je striknto navedeno u smislu odnosa a mogao si komotno zamjeniti Rome sa ta dva naroda. A i eto kad si se dotako Roma, jel ti sputavas Roma da radi ili ide u skolu? Imas li tkz. "bijele" Rome u BiH koji zive sasvim normalno? Svako u Americi ima ista prava po mom licnom misljenju, kriviti nekog ili nesto za svoj licni nedostatak je personalni problem, imas bruku bijelaca koji su siromasni, pa? Ti sutra dodji u Usa dobij pasos imat ces ista prava kao svaki drzavljanjin kao da si 10 koljena tu. Ne mogu me ubijediti drugacije.admin je napisao/la: ↑23 feb 2025, 16:23
Zadnje poredjenje ti je dobro. Logicno da su Romi potpuno ugroženi i obespravljeni, dovedeni u situaciju da se u narednih deset generacija ne mogu izvuci iz jada u kojem se nalaze. Nešto kao crnci u Americi.
I sad ti objašnjavaš da bi u tom poredjenju Bosnjaci trebali da se prepadnu ako neko Romima da malo nekih prava (recimo da mogu da se kandiduju za predsjednika države ili da se obrazuju na svom jeziku?). Time bi Bosnjaci bili ugroženi kao sto crnci trenutno ugrožavaju bijelce.
Opasan si Aleme, dobro te pitaju za kapuljaču. Al valjda je po sistemu da moraš naći nekog ko je donji da to ne bi bio ti. Surova je Amerika.
A to je sporedni razlog.
Nisam ja kriv sto sam u pravu

Statistike ne podrzavaju tu tvoju pricu o ravnopravnosti i logicno da onaj ko ima vece mogucnosti smatra da uopste ne treba o tome da se prica, a onaj sa manjim pravima bi htio da u svakom segmentu postigne ravnopravnost.
Naravno da sputavam Roma da ide i skolu u radi. Ne ja licno, ali drzava. Prvo mu dozvolim da ide u skolu, ali na stranom jeziku. Znaci u startu je osudjen da bude los djak ili bar gori od ostalih. Onda posto je Rom, apsolutno me ne pogodak sto nakon par razreda napusti skolu (primjer iz skole u koju odu moja djeca). Onda mu ne dam nikakav posao osim da bude smetljar dobrih 500 godina. Onda napravim takav zakon da se ne moze kandidovati u vlast (sejdic-finci), Tako da i kad bi se desilo da neko stekne obrazovanje ne moze nista s njim promijeniti za svoj narod. I kad ga Tako stigmatiziram dobrih pedeset generacija, onda kazem ‘glupan prosi, bio lijen pa nije htio u skolu, a mogao je sve ko ja.’
Naravno da sputavam Roma da ide i skolu u radi. Ne ja licno, ali drzava. Prvo mu dozvolim da ide u skolu, ali na stranom jeziku. Znaci u startu je osudjen da bude los djak ili bar gori od ostalih. Onda posto je Rom, apsolutno me ne pogodak sto nakon par razreda napusti skolu (primjer iz skole u koju odu moja djeca). Onda mu ne dam nikakav posao osim da bude smetljar dobrih 500 godina. Onda napravim takav zakon da se ne moze kandidovati u vlast (sejdic-finci), Tako da i kad bi se desilo da neko stekne obrazovanje ne moze nista s njim promijeniti za svoj narod. I kad ga Tako stigmatiziram dobrih pedeset generacija, onda kazem ‘glupan prosi, bio lijen pa nije htio u skolu, a mogao je sve ko ja.’
Dobro ok, eto drzava BiH sputava Rome, u redu, znas bolje od mene. A vidi sad kvake drzava Usa tjera svakog gradjanina ZAKONSKI (svakog bez obzira na rasu, religiju, nacionalnost kur.ac palac), da mora slati dijete u skolu do 18e godine, ako ne zeli da salje dijete u skolu, mora ga edukovati kod kuce, da mu dijete MORA proci drzavne testove gradiva svake godine kao i djeca koja idu u skolu. Sta cemo sad?admin je napisao/la: ↑23 feb 2025, 17:13Statistike ne podrzavaju tu tvoju pricu o ravnopravnosti i logicno da onaj ko ima vece mogucnosti smatra da uopste ne treba o tome da se prica, a onaj sa manjim pravima bi htio da u svakom segmentu postigne ravnopravnost.
Hajde budi malo realan. Svaki taj momak koji danas evo mora u skolu imao je dedu u Texasu koji nije smio ici u pristojno skolu i koji nije smio raditi posao koji je iole pristojno placen.alemsa je napisao/la: ↑23 feb 2025, 17:19Dobro ok, eto drzava BiH sputava Rome, u redu, znas bolje od mene. A vidi sad kvake drzava Usa tjera svakog gradjanina ZAKONSKI (svakog bez obzira na rasu, religiju, nacionalnost kur.ac palac), da mora slati dijete u skolu do 18e godine, ako ne zeli da salje dijete u skolu, mora ga edukovati kod kuce, da mu dijete MORA proci drzavne testove gradiva svake godine kao i djeca koja idu u skolu. Sta cemo sad?admin je napisao/la: ↑23 feb 2025, 17:13Statistike ne podrzavaju tu tvoju pricu o ravnopravnosti i logicno da onaj ko ima vece mogucnosti smatra da uopste ne treba o tome da se prica, a onaj sa manjim pravima bi htio da u svakom segmentu postigne ravnopravnost.
E sad, Jel u istoj situaciji momak ciji dedo je imao normalan posao ili momak ciji dedo i svaki predak je morao biti smetljar? Je li otac koji je prinudjen da nema sta da jede moze jednako dobro skolovati sina, a jel sin bez skole ima jednake prilike kao onaj kojem je tata platio dobar koledz?
Jel normalno da sad ti momci koji su Eto konacno ostvarili ista prava na papiru traze da se drzava koja im je unistila 500 godina predaka pobrine da se sada njihov standard izjednaci sa ostalima? Bar ako ta drzava fura pricu da je koplijevka demokratije, jednakih prilika za sve isl?
Ma nema od Moskve ništa. Svakako se ovaj period od prvostepene do drugostepene može odužiti. U tom periodu će palamuditi o oTcJePlJeNjU, ugroženosti srpskog naroda i te gluposti, cirkus će biti u NSRS gdje će neke zakone usvajati koje će Schmidt van snage stavljati i u krug.
Fasovat će možda godinu zatvora i zabranu političkog djelovanja, otkupiti će zatvor i to je to.
Bog te pito šta se može odviti u skorijoj budućnosti što može ići siledžiji na ruku ili van nje.
Dobro eto i to je legitimno da su unazadjeni kroz historiju, ali sta sad? Kako objasnjavas Bosanca koje je dosao u Usa sa recimo 40 godina, nakon rata sa hiljadu maraka u dzepu, bez rijeci Engleskog, iz komunizma (drugi sistem totalno), i nakon 15 godina uspije dospijeti do srednje klase? Zelis mi reci da se ta osoba moze porediti sa nekim ko je rodjen u toj drzavi, zna jezik, sistem itd. Da li druga osoba ima znatnu prednost nad prvom osobom? Ako kazes da je mentalni sklop presudan ok, eto mogu i to svatit, ali kako drzava da promjeni mentalni sklop? Evo uzmi cinjenicno imaju trenutno sve svoje sta zele, crnacke fakultete, tv kanale, affirmative action (gdje firma mora primiti % crnaca bez obzira sto si ti vise kvalifikovan), sta god zele. Rasizam u 2025oj po mom skromnom misljenju ne postoji na nacin da moze sputavati nekog da uspije, koga libo sta neko misli u svojoj glavi ako te ne dira. Predrasude postoje to je sastavni dio ljudske psihe, ja kad vidim osobu da mu je faca istetovirana ne interesuje me sta je ko je odakle je sklanjam se od te osobe.admin je napisao/la: ↑23 feb 2025, 17:26
Hajde budi malo realan. Svaki taj momak koji danas evo mora u skolu imao je dedu u Texasu koji nije smio ici u pristojno skolu i koji nije smio raditi posao koji je iole pristojno placen.
E sad, Jel u istoj situaciji momak ciji dedo je imao normalan posao ili momak ciji dedo i svaki predak je morao biti smetljar? Je li otac koji je prinudjen da nema sta da jede moze jednako dobro skolovati sina, a jel sin bez skole ima jednake prilike kao onaj kojem je tata platio dobar koledz?
Jel normalno da sad ti momci koji su Eto konacno ostvarili ista prava na papiru traze da se drzava koja im je unistila 500 godina predaka pobrine da se sada njihov standard izjednaci sa ostalima? Bar ako ta drzava fura pricu da je koplijevka demokratije, jednakih prilika za sve isl?
Objasnjavam da si se provukao u Ameriku u vrijeme kad su na vlasti bili oni koje sada pljujes. Jer te Trump sigurno ne bi pustio u Ameriku sa 1000 km u dzepu, muslimana bez rijeci engleskog, dok bjezis od rata. Tacno za takve prosiruje kapacitete u Gvantanamu.alemsa je napisao/la: ↑23 feb 2025, 18:09Dobro eto i to je legitimno da su unazadjeni kroz historiju, ali sta sad? Kako objasnjavas Bosanca koje je dosao u Usa sa recimo 40 godina, nakon rata sa hiljadu maraka u dzepu, bez rijeci Engleskog, iz komunizma (drugi sistem totalno), i nakon 15 godina uspije dospijeti do srednje klase? Zelis mi reci da se ta osoba moze porediti sa nekim ko je rodjen u toj drzavi, zna jezik, sistem itd. Da li druga osoba ima znatnu prednost nad prvom osobom? Ako kazes da je mentalni sklop presudan ok, eto mogu i to svatit, ali kako drzava da promjeni mentalni sklop? Evo uzmi cinjenicno imaju trenutno sve svoje sta zele, crnacke fakultete, tv kanale, affirmative action (gdje firma mora primiti % crnaca bez obzira sto si ti vise kvalifikovan), sta god zele. Rasizam u 2025oj po mom skromnom misljenju ne postoji na nacin da moze sputavati nekog da uspije, koga libo sta neko misli u svojoj glavi ako te ne dira. Predrasude postoje to je sastavni dio ljudske psihe, ja kad vidim osobu da mu je faca istetovirana ne interesuje me sta je ko je odakle je sklanjam se od te osobe.admin je napisao/la: ↑23 feb 2025, 17:26
Hajde budi malo realan. Svaki taj momak koji danas evo mora u skolu imao je dedu u Texasu koji nije smio ici u pristojno skolu i koji nije smio raditi posao koji je iole pristojno placen.
Iskoristio si trenutak liberalne politike kad si ti bio na dnu, a sad bi gazio po svakom ko je u toj situaciji samo ako ce ti gorivo biti pet centi jeftinije. Taj nedostatak empatije je porazavajuci i generalno opasan.
Za tebe pojedinacno, nebitno. Svakakvih ljudi ima. Mi ih zovemo smradovima, a u Americi su vjerovatno cijenjeni kao uspjesno poduzetnici. Medjutim, opasno je kad u najjacoj drzavi svijeta na vlast dodju takvi. Iz naseg ugla, jasno nam je da bi nas sviju spalio za koji dolar i zato tesko nalazis sagovornike ovdje.
- AshburtonG
- Kontakt:
Ma niste vi to nesto skontali.
btw. Bit ce zanimljivo pratit formiranje vlade u Njemackoj. Za CDU bi samoubistvo bilo napravit koaliciju sa nesposobnim socijaldemokratama.

btw. Bit ce zanimljivo pratit formiranje vlade u Njemackoj. Za CDU bi samoubistvo bilo napravit koaliciju sa nesposobnim socijaldemokratama.
Kako kidas sine u zadnje vrijemeadmin je napisao/la: ↑23 feb 2025, 18:56Objasnjavam da si se provukao u Ameriku u vrijeme kad su na vlasti bili oni koje sada pljujes. Jer te Trump sigurno ne bi pustio u Ameriku sa 1000 km u dzepu, muslimana bez rijeci engleskog, dok bjezis od rata. Tacno za takve prosiruje kapacitete u Gvantanamu.alemsa je napisao/la: ↑23 feb 2025, 18:09Dobro eto i to je legitimno da su unazadjeni kroz historiju, ali sta sad? Kako objasnjavas Bosanca koje je dosao u Usa sa recimo 40 godina, nakon rata sa hiljadu maraka u dzepu, bez rijeci Engleskog, iz komunizma (drugi sistem totalno), i nakon 15 godina uspije dospijeti do srednje klase? Zelis mi reci da se ta osoba moze porediti sa nekim ko je rodjen u toj drzavi, zna jezik, sistem itd. Da li druga osoba ima znatnu prednost nad prvom osobom? Ako kazes da je mentalni sklop presudan ok, eto mogu i to svatit, ali kako drzava da promjeni mentalni sklop? Evo uzmi cinjenicno imaju trenutno sve svoje sta zele, crnacke fakultete, tv kanale, affirmative action (gdje firma mora primiti % crnaca bez obzira sto si ti vise kvalifikovan), sta god zele. Rasizam u 2025oj po mom skromnom misljenju ne postoji na nacin da moze sputavati nekog da uspije, koga libo sta neko misli u svojoj glavi ako te ne dira. Predrasude postoje to je sastavni dio ljudske psihe, ja kad vidim osobu da mu je faca istetovirana ne interesuje me sta je ko je odakle je sklanjam se od te osobe.admin je napisao/la: ↑23 feb 2025, 17:26
Iskoristio si trenutak liberalne politike kad si ti bio na dnu, a sad bi gazio po svakom ko je u toj situaciji samo ako ce ti gorivo biti pet centi jeftinije. Taj nedostatak empatije je porazavajuci i generalno opasan.

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
To nije istina, ja kad sam dosao Bush je bio na vlasti 2002. To ti je bio obicni primjer, zamjeni Bosanca sa Pakistancem ako ti je lakse (ili ti ga na nasem Kurta-Murta).admin je napisao/la: ↑23 feb 2025, 18:56
Objasnjavam da si se provukao u Ameriku u vrijeme kad su na vlasti bili oni koje sada pljujes. Jer te Trump sigurno ne bi pustio u Ameriku sa 1000 km u dzepu, bez rijeci engleskog, dok bjezis od rata.
Za tebe pojedinacno, nebitno. Svakakvih ljudi ima. Mi ih zovemo smradovima, a u Americi su vjerovatno cijenjeni kao uspjesno poduzetnici. Medjutim, opasno je kad u najjacoj drzavi svijeta na vlast dodju takvi. Iz naseg ugla, jasno nam je da bi nas sviju spalio za koji dolar i zato tesko nalazis sagovornike ovdje.
Za ostalo smijesno burazeru, ali ne mogu ja kontrolisati tvoje tumacenje, misli sta hoces.
Za zadnje naravno, kad drugacije razmisljamo, nadji moje postove iz recimo 2015e kad sam bio liberal, vecina se ovdje slagala. Kao recimo sa jarom @sokom.
Nije da ce imati puno mogucnostiAshburtonG je napisao/la: ↑23 feb 2025, 19:00Ma niste vi to nesto skontali.![]()
1946-1987
Ma nebitno ko je bio na vlasti, vec kakvi su bili ljudi koji biraju. Licno mislim da su na vlasti svi isti i da se dogovore o svemu.
Meni je nejasno kako ti podrzavas ideju da se deportuju imigranti koji su tacno isti tebi kakav si bio kad si dolazio.
Ti sebi prije 40 godina ne bi pruzio priliku jer zelis malo jeftiniji benzin. A eto, pogrijesio bi, jer bi otjerao korisnog clana drustva.
Ti bi glasao da se neka Bosna ‘94. pusti niz vodu, America First… Pa nek tebe i tvoju familiju pobiju, sta ima veze, bitno je da kilo mesa bude malo jeftinije u supermarketu i da ima hladne pive. Nekako nidze veze.
Meni je nejasno kako ti podrzavas ideju da se deportuju imigranti koji su tacno isti tebi kakav si bio kad si dolazio.
Ti sebi prije 40 godina ne bi pruzio priliku jer zelis malo jeftiniji benzin. A eto, pogrijesio bi, jer bi otjerao korisnog clana drustva.
Ti bi glasao da se neka Bosna ‘94. pusti niz vodu, America First… Pa nek tebe i tvoju familiju pobiju, sta ima veze, bitno je da kilo mesa bude malo jeftinije u supermarketu i da ima hladne pive. Nekako nidze veze.
Ma ako FDP i BSW ostanu ispod 5% ide sigurno koalicija CDU - SPDAshburtonG je napisao/la: ↑23 feb 2025, 19:00Ma niste vi to nesto skontali.![]()
S tim sto vodeci ljudi iz SPDa lete sa pozicija!
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.