Ma jok, ne mislim da prave lose transfere, nego mislim da igraci im ne idu u Njemacku kao nekad, doduse sjecam se samo onih starijih Shaqiri i Xhake, pa eto ima i Akanji i Embolo, svi su u Njemacku otisli, a sad cini se da im idu igraci u razne klubove, nije fokus na Njemackoj. Basel je u najgoroj sezoni uspio najvise profitirati na dva igraca. To znaci da kad imas kvalitet mozes igrat u Yverdonu i prodat ces se, bez obzira na kvalitet tima. Pored toga, to govori i koliko je Basel uticajna ekipa, da i kad su najgori, najvise ociju je usmjereno na njih jer su prosto najvece ime u Svicarskoj ligi. Zato uglavnom i promovisem da je bolje da igrac igra u najgoroj Romi nego u sad npr najboljoj Bologni, ili da igra u Junajtedu a ne sad u Nottinghamu najboljem.zaostrog je napisao/la: ↑07 feb 2025, 13:17Ma Dedić je u lošem trenutku morao praviti transfer i to je to. Nije ovo ni loše kod njega.
A misliš na transfere Basela ili? Nije ni to tako loše, pogotovo što Basel generalno ne zateže s parama, nego prodaju igrače prilično jeftino, ne staju im na put.
Na početku ove sezone su Thierno Barrya prodali u Villareal, i to posredstvom iste agencije koja zatupa Barišića, 14 miliona eura. Isto početkom sezone Renato Veiga otišao za iste pare u Chelsea, pa posudba u Juve. I to govorimo o najlošijoj sezoni Basela decenijama unazad. Kako god okreneš, moraju se više cijeniti igrači koji će im potencijalno donijeti titulu.
Sezonu prije su Calafiorija prodali Bologni za 25 miliona, dalje svi znamo sve. Zajedno s njim Bologna pokupila Dan Ndoyea. Zekija Amdounija prodali u Burnley, tada Premijer liga. Andy Diouf otišao u Lens. Svi ovi transferi od 10 do 20 miliona.
I evo, ovo su samo posljednje dvije sezone, koje su im loše, i gdje su napravili 6 jakih transfera u lige petice, gdje svi igraju (osim Renata), napreduju dalje, nije da prodaju bofl robu.
Ja sam promasio sve sto sam ocekivao, od Dedica, do jos milion. Izgleda da vise nema pravila da iz Austrije i Svicarske ide u Njemacku. Ne bi me cudilo da npr zavrsi u Lilu, ili ne znam tipa Real Betisu, jer sam istog misljenja ko i ti da je najblizi Bundes Ligi, klubovima poput Wolfsburga, Union Berlina itd.