FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
77
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 156

let3
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la let3 » 23 feb 2025, 14:58

Ma pominje se Mulalic i taj njegov "ratnicki" fudbal, gdje trebaju svi izginuti na terenu i slicne price.
Necu nista reci protiv Edisa jer je vojnik kluba, veliki zeljovac i dobar covjek - al dosta vise toga.

Imamo sad dobrog trenera kojem pocinjemo traziti mane :thumbdown:
Kad Zeljo bude imao budzet jufkica ili Borca, kad budemo kupovali ozbiljne igrace - e onda mozemo srati Coricu i zahtjevati rezultate.

Mozete li zamisliti kako je covjeku kad mora birati između napusenog Radinovica i bumbara Markovica. Sta god da izabere- pogrijesit ce, ne moze nikako pogoditi :oops: a to je najbolje sto ima za te pozicije, bolje nema.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 23 feb 2025, 15:06

Sve dok dovodimo igrače tipa Šukilovića,Karjaševića,Radinovića,Markovića,Galića,nema nama borbe za titulu to je jasno.To su igrači čiji je maksimum utakmice protiv ekipa iz donjeg dijela tabele.Sve ove jače utakmice ih nigdje nema.Najveća boljka ove ekipe su bekovi i to ću ponavljati do kraja,zato što je to istina,Galić jeste borben i sve to,ali on bi u Sar,Zrinj i Borcu bio na klupi a kod nas je starter svaku utakmicu.Po meni promašaj Ćorića jučer apsolutni za postavom,Al Jaber i Dangubić su morali početi i u toj formaciji sa njima dvojicom uz ostale smo igrali najbolje.Sarajevo nas je nadigralo i bolja su ekipa igrački pogotovo,a i taktički su dokazali da su level ispred nas,tako da mi možemo biti zadovoljni i bodom.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 23 feb 2025, 15:06

TefalTava je napisao/la:
23 feb 2025, 12:47
b00t je napisao/la:
23 feb 2025, 11:52
Da,pored toliko Domaci Voda,zasto se **** Knjaz prodaje ? koji ****
zato sto ti je sponzor pepsico zato imas kupiti samo one njihove sokove veoma jednostavno ljudi placaju masne pare da se samo njihovo pice toci

Podjsećamo da su kompanija Mattoni 1873 i PepsiCo Inc. kroz svoje kćerinske kompanije u Evropi preuzeli proizvođača mineralne vode Knjaz Miloš od Investicionog fonda Mid Europa Kroz ovu transakaciju ove kompanije stekle su proizvodne kapacitete Knjaz Miloša u Srbiji, kao i brendove Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix Knjaz, Tube, Gusto i druge.

Mattoni 1873 je i licencirani proizvođač i distributer međunarodnih brendova kao što su Pepsi, Mirinda, 7up, Ivi, Evervess i drugi.

I drazi mi je pepsico od hiljadu i jedne domace kisele vode i sokova jer su se jedini sjetili da sponzorisu klub i da mu daju pare, ko je kriv nesposobnjakovicima iz oaze i saarjevske pivare da nisu htjeli da placaju klubu reklamu i sponozrstvo, sad cemo glumiti i moraliste pa bojkotovati likove koji ti plate stotine hiljada maraka na godisnjem nivou
Prica o domacim brendovima je malo upitna iskreno, ne svi. Trebamo da podrzavamo, a ne rade dobro za nase ljude, vec se pojedinci bogate (primjer Binga i odnosa prema spoetu u Tuzli je najbolji). Svi se pozivaju na domace, a tu su najmanje plate. Nikoga ne sponzorisu. I na kraju krajeva kako si i napisao za ovaj primjer, ljudi platili, dali sponzorstvo, pomogli klub i treba da se njihovi proizovodi prodaju.

Primjer Oaze koja se spominje ili slicni brendovi, oni bi da se prodaju, imaju reklamu i da nista ne daju, a kao domavi su pa zato to treba, pa ne treba. Izuzetak ove price generalno je Violeta od svih nasih kompanija da ja znam, ljudi su sponzori svega i svaka im cast.

Ovu pricu sa Pepsijem i ostalim brendovima su navodno zavrsili nasa dva navijaca koja tamo rade ili nekoga znaju, a to je slucaj i sa nizom ostalih sponzora gdje se nasi navijaci koji imaji veze i neki uspjeh u poslu sami klubu nude, a onda pojedinci u klubu uzimaju kajmak da je njihov dogovor. Na isti nacin je dogovorano Sarajevo Osiguranje, Leda, Deny, Farmavita, Energoinvest i vjerovatno jos mnogi.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 23 feb 2025, 15:09

MoSaZeLjo1921 je napisao/la:
23 feb 2025, 15:06
Sve dok dovodimo igrače tipa Šukilovića,Karjaševića,Radinovića,Markovića,Galića,nema nama borbe za titulu to je jasno.To su igrači čiji je maksimum utakmice protiv ekipa iz donjeg dijela tabele.Sve ove jače utakmice ih nigdje nema.Najveća boljka ove ekipe su bekovi i to ću ponavljati do kraja,zato što je to istina,Galić jeste borben i sve to,ali on bi u Sar,Zrinj i Borcu bio na klupi a kod nas je starter svaku utakmicu.Po meni promašaj Ćorića jučer apsolutni za postavom,Al Jaber i Dangubić su morali početi i u toj formaciji sa njima dvojicom uz ostale smo igrali najbolje.Sarajevo nas je nadigralo i bolja su ekipa igrački pogotovo,a i taktički su dokazali da su level ispred nas,tako da mi možemo biti zadovoljni i bodom.
Slazem se sa svim osim za Dangubica, nema neke koristi ni od njega
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 23 feb 2025, 15:24

let3 je napisao/la:
23 feb 2025, 14:58
Ma pominje se Mulalic i taj njegov "ratnicki" fudbal, gdje trebaju svi izginuti na terenu i slicne price.
Necu nista reci protiv Edisa jer je vojnik kluba, veliki zeljovac i dobar covjek - al dosta vise toga.

Imamo sad dobrog trenera kojem pocinjemo traziti mane :thumbdown:
Kad Zeljo bude imao budzet jufkica ili Borca, kad budemo kupovali ozbiljne igrace - e onda mozemo srati Coricu i zahtjevati rezultate.

Mozete li zamisliti kako je covjeku kad mora birati između napusenog Radinovica i bumbara Markovica. Sta god da izabere- pogrijesit ce, ne moze nikako pogoditi :oops: a to je najbolje sto ima za te pozicije, bolje nema.
Imamo trenera koji nas je doveo skoro u 1/2 kupa i kroz ligu skoro obezbijedio izlazak u Evropu u februaru/martu. Da smo doveli Klopa i ovo nam neko ponudio prije pocetka sezone, ne da bi prihvatili nego bi se stipali i mislili da nas neko zajebaje.

Mulalic - obozavao sam ga kao igraca, ali kao trener nista nije ponudio osim borbenosti. Imao je taktiku daj loptu Santosu, kao da je kosarka pa da se stvara prostor za jednog igraca.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 23 feb 2025, 15:33

Totalno ste nerealni. Poslije onakve prosle sezone, samo je rad i kvalitet sportskog dijela a i igraca nas doveo do ovog levela da neko uopste pomisli da se mi borimo za titulu ove sezone. Samim tim ako pojedini imaju pomisao da se mi mozemo boriti za titulu, znaci da je odradjen odlican posao. A bice i tih borbi u narednom periodu ako se nastavi raditi kvalitetno.

Pa ne moze se 5 godina glupiranja sa klubom ispraviti kroz jednu sezonu. Nije fazon napisati bilo sta prije nego se razmisli sta se pise.

Postojat ce ovakve utakmice, to je sasvim realno stanje. Pa i da imamo jaci sastav opet se moze isto desiti. Kad pocne liga 10 svaka tekma ce svima biti na noz, kakvu god da ekipu imas. Tu titulu osvaja sirina rostera i mogucnost brzog zaborava prosle utakmice. Mi se dalje trebamo okrenuti i zahuktati masinu.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 23 feb 2025, 15:36

irfo je napisao/la:
23 feb 2025, 14:56
Provjeri malo uslove ugovora i ko ima kolike koristi
Nema tu klub ništa, da su se u UO pitali, od te saradnje sigurno ne bi bilo ništa. Direktorica je to potpisala samo jer je dobila procente.

Oštetila je klub za najmanje pola miliona zbog toga samo što ljudi nisu pristajali da ona dobije bonus i procente.

Jedan od tih je hotel Bosmal. A znala je klepiti premije kad su bile i ona i srebrenički seljačić. Nije znala ili bolje rečeno nije htjela poslati mail Moraliću sa ponudom. Znala je kupiti kajmak i procente od ljudi koje su Badžak i ostali gurnuli u klub.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 23 feb 2025, 15:38

muharemovicdzelo je napisao/la:
23 feb 2025, 15:36
irfo je napisao/la:
23 feb 2025, 14:56
Provjeri malo uslove ugovora i ko ima kolike koristi
Nema tu klub ništa, da su se u UO pitali, od te saradnje sigurno ne bi bilo ništa. Direktorica je to potpisala samo jer je dobila procente.

Oštetila je klub za najmanje pola miliona zbog toga samo što ljudi nisu pristajali da ona dobije bonus i procente.

Jedan od tih je hotel Bosmal. A znala je klepiti premije kad su bile i ona i srebrenički seljačić. Nije znala ili bolje rečeno nije htjela poslati mail Moraliću sa ponudom. Znala je kupiti kajmak i procente od ljudi koje su Badžak i ostali gurnuli u klub.
Istina
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 23 feb 2025, 15:39

A koga cemo dovesti? Ovdje se na sva zvona kenja po Galicu koji je po meni sasvim pristojno odradio dosadasnje tekme. Mislis da bi ti Odinaka bolje odigrao? Pa mi da imamo budzet kao gore nabrojani klubovi, sigurno bismo i mi isprsili plate 10k+ za bekove, al nemamo i to je ono na sta mnogi od vas zmire.

U ovom trenutnon stanju u ligi, samo je cudo sto smo mi na ovom mjestu gdje ti prvi bjezi 10ak bodova. To znaci da smo iznadprosjecno odigrali jesenski dio. Svaka cast sportskom segmentu a i upravi, a na ove suplje price se ne treba obazirati u ovom trenutku jer bolje od ovog trenutno ne moze. Da moze, onda bi bilo ok supljirati.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 23 feb 2025, 15:53

Evo ja sam sinoc OPET ugodno iznenadjen igrom Lagumdzije. Mlad igrac odlicnih fizickih kvaliteta a ima i mozga cini mi se. Nevjerovatno mi je bilo npr kako je izgledao hladne glave, nije ispadao niti pravio neke nebulozne poteze. Mozda je problem sto sam ja ocekivao od jednog takvog nladog igraca koji izadje na prvi derbi pred toliko ljudi ds se zbuni, ali svaka cast momku, tako treba svako da se postavi. Npr nevjerovatno mi je bilo da neki iskusniji igraci toliko budu pod pritiskom i da ispadaju a ovi mladji pokazu dozu hrabrosti i samouvjerenosti. Nismo bili u derbiju i to je to. Okrenuti se Krusevu, pokusati popraviti prvo glavu pa ce doci i smirenost u igri i svi ce moci pokazati svoj trenutni kvalitet.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 23 feb 2025, 16:01

Orvel je napisao/la:
23 feb 2025, 15:53
Evo ja sam sinoc OPET ugodno iznenadjen igrom Lagumdzije. Mlad igrac odlicnih fizickih kvaliteta a ima i mozga cini mi se. Nevjerovatno mi je bilo npr kako je izgledao hladne glave, nije ispadao niti pravio neke nebulozne poteze. Mozda je problem sto sam ja ocekivao od jednog takvog nladog igraca koji izadje na prvi derbi pred toliko ljudi ds se zbuni, ali svaka cast momku, tako treba svako da se postavi. Npr nevjerovatno mi je bilo da neki iskusniji igraci toliko budu pod pritiskom i da ispadaju a ovi mladji pokazu dozu hrabrosti i samouvjerenosti. Nismo bili u derbiju i to je to. Okrenuti se Krusevu, pokusati popraviti prvo glavu pa ce doci i smirenost u igri i svi ce moci pokazati svoj trenutni kvalitet.
:salut:
Jaber Lagumdzija par trebaju da budu u buducnosti
Idemo u Krusevo po pobjedu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 23 feb 2025, 16:52

Na kojem stadionu na kraju igramo protiv kruseva? Neki dan je neko objavio clanak da ce to biti na pecari u sirokom, a zeljo na stranici sad objavio da igramo u mostaru, pretpostavljam pod bijelim brijegom ali ne pise nigdje tacno

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 23 feb 2025, 17:45

Ima li neko pravi info, a da nije mahalska sta je sa tim klepanjima direktorice i Bekrica? Je li to mahalanje ili stvarno, jer ako jeste to je strasno.

Pitam iz razloga mozda imaju ili su imali procente ako dovodu nekog sponzora. Znam da je Ciro kao selektor imao takav ugocor sa Savezom i da je to javno bilo na TVu koliko njemu ide. Je li to slucaj kod nas ili su mutne radnje? Ako su mutne radnje, to je uzas. Pa imamo mi puno ljudi po velikim firmama koji bi mozda pomogli klubu, ali kad ovo cuju, izbjegavaju bilo kakvu pomoc

stendardo
Kontakt:

Post Postao/la stendardo » 23 feb 2025, 17:47

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 23 feb 2025, 17:49

Manijakdokraja9 je napisao/la:
23 feb 2025, 16:52
Na kojem stadionu na kraju igramo protiv kruseva? Neki dan je neko objavio clanak da ce to biti na pecari u sirokom, a zeljo na stranici sad objavio da igramo u mostaru, pretpostavljam pod bijelim brijegom ali ne pise nigdje tacno
Koliko ja znam, na pomocnom stadionu Zrinjskog se igra.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 23 feb 2025, 18:36

Kruševo inače svoje utakmice ove sezone igra na pomoćnom stadionu Zrinjskog ali njihov trener je rekao da bi u slučaju četvrtfinala vjerovatno igrali na glavom terenu.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 23 feb 2025, 19:02

Riquelme1921 je napisao/la:
23 feb 2025, 18:36
Kruševo inače svoje utakmice ove sezone igra na pomoćnom stadionu Zrinjskog ali njihov trener je rekao da bi u slučaju četvrtfinala vjerovatno igrali na glavom terenu.

slika
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 feb 2025, 19:24

Dodaj manekena Boljevica koji je jucer beskrvan bio samo sto to niko napisati nece.
Lakse kenjati po Galicu koji sam drzi cijelu stranu.
Krpic u 80 i nekoj sa centra ganja loptu koja je ispred manekena koji nece da potrči.
Radovac se jucee vidio nije. Od takvih igraca ocekujem prevagu a od Galica ne.
Galic nije nista lošiji ni od Beganovica ni Memije.
Dangubic nije imao sta traziti u onoj formaciji gdje ti loptu iznosi Huso Karjaševic. Dangubic je spic a ne vezni, njegova defanziva kao i kod manekena Crnogorca ne postoji.
Hiroš je bio zlatan za ove raubere od jucer.
Usrali se u gace svi osim Krpica i Mufte.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 23 feb 2025, 19:38

bhsport je napisao/la:
23 feb 2025, 19:24
Dodaj manekena Boljevica koji je jucer beskrvan bio samo sto to niko napisati nece.
Lakse kenjati po Galicu koji sam drzi cijelu stranu.
Krpic u 80 i nekoj sa centra ganja loptu koja je ispred manekena koji nece da potrči.
Radovac se jucee vidio nije. Od takvih igraca ocekujem prevagu a od Galica ne.
Galic nije nista lošiji ni od Beganovica ni Memije.
Dangubic nije imao sta traziti u onoj formaciji gdje ti loptu iznosi Huso Karjaševic. Dangubic je spic a ne vezni, njegova defanziva kao i kod manekena Crnogorca ne postoji.
Hiroš je bio zlatan za ove raubere od jucer.
Usrali se u gace svi osim Krpica i Mufte.
Boljevic je dobar igrac, ali se slazem s tobom, pisao sam i ranije. On nikad duel nije dobio, da u skoku loptu pokupi i nikad ne pomaze beku.

Voli mahati rukama, pricati sa tribinom itd itd itd. U nasoj ligi moze, jer ima potez koji bude prevaga pa sve ovo bude zaboravljeno. Da ima radnu naviku i pomaganje beku i da dobije koji skok igrao bi u mnogo boljim ligama.

Voljni momenat i srce da ima svako kao Krpic, mi bi imali 20 bodova prednosti nad drugim, nad Savezom, nad svime, cak i da smo tehnicki limitirani. Jer kad bi nas krali i pokusali sjebati, srcem i zalaganjem bi znali da se s nama bukvalno treba potuci za bod/bodove.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: perodeformero, Sarajevskigigant1921 i 56 gostiju.