jurisicduska je napisao/la: ↑23 feb 2025, 20:41
Argentina je napisao/la: ↑23 feb 2025, 20:34
Vanja8 je napisao/la: ↑23 feb 2025, 20:25
Zoran Zekic je ubjedljivo najjaci trener u ligi...
Mislim da niko nije nikada izdominirao Corica kao sto se desilo u drugom poluvremenu jesenjeg derbija i juce, pa cak ni Jakirovic sa Zrinjskim kad je on vodio slabiju ekipu od Zelje...
Igra koju Zekic postavlja sa formacijom 3-5-2 itekako izgleda i naprednije i modernije u odnosu na istu formaciju pod Rozmanom i ako nastavi ovim tempom, slijedece Prvenstvo bi moglo da donese nesto o cemu smo mogli mastati do skora sto se tice takticke postavke...
Denis Coric je za nase uslove jedan vrhunski trener i ne slazem sa pojedinim kritikama na njegov racun...
Zeljo ako misli na nekakav pomak, mora zadrzati ovog strucnjaka jer od svih ovih domacih trenera on zaista izgleda kao neko ko zna sta hoce...
Meni je Zekic top trener, ali moram ti dati osvrt na dva derbija ove sezone.
Derbi na Kosevu, prvo poluvrijeme - totalna Zekiceva fula formacije, izmjenom iste u drugom poluvremenu se vidjelo koliko je pogrijesio.
Derbi na Grbavici - da je Krpic ili Jaber pogodio, danas bi pisao o Zekicu kao najvecem luzeru.
S obzirom na budzet i igrace, morao je imati bolji rezultat u Evropi, a u ligi tabela kaze da je 3 boda razlike izmedju njega i Corica, a budzet i uslovi nisu uporedivi. Rezultat je mjerilo, ali opet eno Zizovic napravi cudo, a svi znamo da je tanak trener. Basic je u Zelji krenuo haos dobro, pa sunovrat, a nije los trener uopste itd
Budžet nije uopste neuporediv nije razlika 20 miliona eura u budžetima. Ta priča sto se priča je vise otrcana. Radi se o neka 2 miliona a nas klub ima akademiju i finansira 100+ djece i 20 uposlenika administrativnih vise nego vi. Tako da pusti to neuporediv. Kad bude razlika 30 miliona u jednoj godini razgovarat ćemo na taj način.
Drugo uzmeš ili da su svi pogodili ili da nije niko ne može da su vaši pogodili a nasi nisu. Da su svi pogodili 2:8 rezultat. Zekic je ubjedljivo najbolji trener u prvenstvu i Sarajevo da nije unakaženo sudijskim odlukama trenutno bi bilo prvo i to je činjenica.
ronaldo99 je napisao/la: ↑23 feb 2025, 20:38
Mislim da niko nije nikada izdominirao Corica kao sto se desilo u drugom poluvremenu jesenjeg derbija i juce, pa cak ni Jakirovic sa Zrinjskim kad je on vodio slabiju ekipu od Zelje...
Igra koju Zekic postavlja sa formacijom 3-5-2 itekako izgleda i naprednije i modernije u odnosu na istu formaciju pod Rozmanom i ako nastavi ovim tempom, slijedece Prvenstvo bi moglo da donese nesto o cemu smo mogli mastati do skora sto se tice takticke postavke...
Denis Coric je za nase uslove jedan vrhunski trener i ne slazem sa pojedinim kritikama na njegov racun...
Zeljo ako misli na nekakav pomak, mora zadrzati ovog strucnjaka jer od svih ovih domacih trenera on zaista izgleda kao neko ko zna sta hoce...
Derbi na Kosevu, prvo poluvrijeme - totalna Zekiceva fula formacije, izmjenom iste u drugom poluvremenu se vidjelo koliko je pogrijesio.
Derbi na Grbavici - da je Krpic ili Jaber pogodio, danas bi pisao o Zekicu kao najvecem luzeru.
S obzirom na budzet i igrace, morao je imati bolji rezultat u Evropi, a u ligi tabela kaze da je 3 boda razlike izmedju njega i Corica, a budzet i uslovi nisu uporedivi. Rezultat je mjerilo, ali opet eno Zizovic napravi cudo, a svi znamo da je tanak trener. Basic je u Zelji krenuo haos dobro, pa sunovrat, a nije los trener uopste itd
E cuj da je Krpic ili Jabar pogodio, pa da su nasi pogodili sve sto su trebali sta bi onda pricali danas. Pa jbt Guli je u 30 sec imao 110% sansu, a i sam je vas trener rekao trebalo je biti 3-0 za Sarajevo u prvih 20 min.
Imali ste svoje 2-3 sanse mi imali 8-9 i eto niko ne zna kako je zavrsilo ono juce 0-0
I da teren na grbavici je u ocajnom stanju
Vanja8 je napisao/la: ↑23 feb 2025, 21:05
Argentina, ja znam da si ti fer i korektan forumas , kao i moj drug Barba Zeljin ili Kolezeljovac i svaka cast...
Ali mislim da je ovaj post ispod tvog nivoa...
Od tebe se nisam nadao da se koristis frazama, "da smo ", " da je", " da su " i sl....
Juce do tog " da su ", si mogao gubiti vec dva, tri gola i pitanje je da li bi se ta situacija desila, ako cemo po tvojoj logici...
Ja nisam napisao da je Zekic bezgresan, skoro je on isto pogrijesio protiv Zrinje na Kosevu kad su nas ljudi bas razbili, ali gledajuci sveukupno on jednostavno predstavlja level iznad svih trenera u PL BiH...
Sjeti se samo kako je tog istog Zizovica ispisao u BL...
A sto se tice prvog derbija, nakon mrljavog prvog poluvremena u kome niste ni vi nesto dominirali osim one slucajne precke Krpica i gola Boljevica, znas li ti da je Zeljo tek u 93 minuti prisao sesnestercu Sarajeva ,onaj ubacaj Odinake...
Za ulaganja ti je sve detaljno Duska opisao i nemam namjeru ponavljati isto...
Fulili ste malo, nije mi cilj to u prvi plan da stavljam, jasno da je Sarajevo bila bolja ekipa. Ne pricam o derbiju kao tekmi, uzimam primjer da je bio covjek na tankom ledu, te da zato nije najbolji u ligi.
Prvo poluvrijeme na Kosevu najveca fula taktike od kada ja pratim derbije. Dao sam situaciju da se desilo da je neko nas pogodio, bilo bi drvlje i kamenje na Zekica.
Mislim da je budzetska razlika prevelika, pa mi ne mozemo plate dati najbolje igracu za ono sto vi prosjecno dajete. Mozda ne znate, ali mi imamo omladinski pogon gdje bukvalno djeca placaju clanarinu i opremu, a vi ste na drugom nivou u odnosu na nas. Placate transfere, primanja igraca itd, pa veci ste nivo od svih po ovome
Mi s tim budzetom bi imali +20, fkt to mislim. Jer mi u ovoj situaciji kakvoj jesmo, pa nas klubovi spominju kao ozbiljnu ekipu, a jos smo daleko od toga. Nas domet je 4to mjesto i uz malo srece finale kupa.
I da, nas teren - ono je za plakati.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)