Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Nogometni savez BiH
Ma kakvi ljudi, ovo je odlicno za nas nogomet. Tako nam kazu pametni drogerasi iz BHF-a.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- velez_mostar
- Kontakt:
taracess je napisao/la:Osim bi mogo dignut svoje dupe i prestat filozofirat. Cuj nije ga niko pozvo.
Pa KO ce te pozvat??? Ko???
On treba da zove ljude i skuplja i organizuje, a ne da njega zovu. ili to ili penzija. Svi navikli da dodzu tamo neki i sve nam rijese. Nismo zreli za drzavu, ni za savez i nece nas ni biti. nazalost ali je tako. Samo filozofija, iz supljeg u prazno.
Slazem se s tobom, u potpunosti..Ivica bi trebao na racun svog imena pozvati odredjene ljude, i reci im da ubrzaju proces, i odmah sebe postaviti na celo novog Saveza, i to je to..
Cinjenica je da ga protivnici fudbala u BiH ne gotive, i niko mu nece ponuditi da radi sa njima, jer je prejak, ali zato on sam moze skupiti ekipu, i krenuti odreda sa kreiranjem nove klime, nema sta njega FIFA zvat', on treba sjest u avion, i malo do sjedista FIFA-e, i ozezi, sve kako je, sta je, i td..pa da se zajedno napravi plan za saniranje stanja, ako je to ikako moguce!
- Ponos Torina
- Kontakt:
Cim nama neko s balkana pravi komitet za normalizaciju nemoze to valjati nikako,Slovenci u sve imaju umijesane prste.....Umjesto da to budu ljudi iz lige 5,nama Slovenci kroje sudbinu nekakav Benz ili kako vec,nekakve Kuline se spominju....Umjesto da nase sportske velicine uzmu papir i napisu da oni zele dici ovaj savez na noge,oni laprdaju po novinama kako ih niko nije zvao.....tugo moja ovih dana.... 
U BIH je sve šala i kada nije mjesec April!
U BIH je sve šala i kada nije mjesec April!
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Uefa je donijela pravila,kao i na kraju odredila suspeziju.Uefa izabira koga ona hoce za ovaj komitet,a ne ko hoce.taracess je napisao/la:Osim bi mogo dignut svoje dupe i prestat filozofirat. Cuj nije ga niko pozvo.
On treba da zove ljude i skuplja i organizuje, a ne da njega zovu. ili to ili penzija. Svi navikli da dodzu tamo neki i sve nam rijese. Nismo zreli za drzavu, ni za savez i nece nas ni biti. nazalost ali je tako. Samo filozofija, iz supljeg u prazno.
U tome je razlika.
Mada ima i istine u vezi filozofije.Osim je nekada govorio,docu u repku ali da radim djabe kao selektor.
Sad se prica mijenja,zavisno od situacije.Nije Osim jedini,vecina ih je takvih.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
velez_mostar je napisao/la:taracess je napisao/la:Osim bi mogo dignut svoje dupe i prestat filozofirat. Cuj nije ga niko pozvo.
Slazem se s tobom, u potpunosti..Ivica bi trebao na racun svog imena pozvati odredjene ljude, i reci im da ubrzaju proces, i odmah sebe postaviti na celo novog Saveza, i to je to..
Cinjenica je da ga protivnici fudbala u BiH ne gotive, i niko mu nece ponuditi da radi sa njima, jer je prejak, ali zato on sam moze skupiti ekipu, i krenuti odreda sa kreiranjem nove klime, nema sta njega FIFA zvat', on treba sjest u avion, i malo do sjedista FIFA-e, i ozezi, sve kako je, sta je, i td..pa da se zajedno napravi plan za saniranje stanja, ako je to ikako moguce!
gledate li vi televiziju, Osim je vise mrtav nego ziv (ruzno zvuci ali je tako)
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Razumijem ja vas ocaj i nemoc, no pustite vi Osima na miru. Sta treba covjek, da ide da se nudi ko jeftina Moldavka, da moljaka za onu bruku od saveza. Kad nije umro covjek, sigurno je i loseg zdravlja i sad takav treba da nesto hoda, ganja... Od cega mu je? Na svoju stetu? Pa nije lud, ne bih ni ja da sam on...
Sta ste uopste ocekivali? Pa nismo mi jedina tacka dnevnog reda Fifi i u Uefi, naravno da je administracija u tako velikim tijelima uvijek sporofunkcionirajuca i da ce s njihove strane to ici slampavije nego sto mi to ovdje ocekujemo...
Jedina nada (kada su te kvalifikacije u pitanju) je - ovo po peti put kazem - da se nas savez sabere i da usvoje statut. Realno gledajuci, nema druge opcije...
Sta ste uopste ocekivali? Pa nismo mi jedina tacka dnevnog reda Fifi i u Uefi, naravno da je administracija u tako velikim tijelima uvijek sporofunkcionirajuca i da ce s njihove strane to ici slampavije nego sto mi to ovdje ocekujemo...
Jedina nada (kada su te kvalifikacije u pitanju) je - ovo po peti put kazem - da se nas savez sabere i da usvoje statut. Realno gledajuci, nema druge opcije...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Ovi stari su navikli da ih zovu iz Centralnog komiteta SFRJ i da im daju instrukcije sta da rade. A sto se tice ovih mladjih, kad se sjetim kako smo ignorisali Kodru i Barbareza ne cudi me da nece niko nista da poduzme. Svakako ce za dvije sedmice biti ispljuvani od ovakvih ko Cartman. Sveznajuci forumasi i minderasi.
Niko nam nece pomoci, ako ne pomognemo sami sebi. A ako ne pomognemo zna se. Ubrzo nas nema nikako.
Niko nam nece pomoci, ako ne pomognemo sami sebi. A ako ne pomognemo zna se. Ubrzo nas nema nikako.
Zadnja izmjena: taracess, dana/u 11 apr 2011, 18:44, ukupno mijenjano 1 put.
Nema od toga nista._dreamer_ je napisao/la:Razumijem ja vas ocaj i nemoc, no pustite vi Osima na miru. Sta treba covjek, da ide da se nudi ko jeftina Moldavka, da moljaka za onu bruku od saveza. Kad nije umro covjek, sigurno je i loseg zdravlja i sad takav treba da nesto hoda, ganja... Od cega mu je? Na svoju stetu? Pa nije lud, ne bih ni ja da sam on...
To bi ti isto bilo''kao da od lopova,koji ti je pocistio kucu,ocekujes da ti u rekordnom vremenu tek tako vrati sve tvoje stvari''
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Ma Osim neide u prilog fifi-uefi, jer covjek je sportas, bez dlake na jeziku, te nespada u ljude koji bi oprali neke pare.
Sta fifa i uefa zeli vec su pokazali, ustvari nisu nista pokazali.
Cuje se svako treci dan, da su zvali neke kuline i kulinice.
Tako ce doc i utakmica protiv rumuna, ustvari proce, kao sto ce proc i zrijeb za kv. svjetskog prvenstva, pa ce tek onda oznaciti da ce nasa reprezentacija ucestvovati na zrijebu za evropsko prvenstvo Bog zna koje godine.
Do tada ce na ovom forumu pisati neki novi klinci, ..a mozda ce tada edin dzeko biti kandidat..kao osim sada
Sta fifa i uefa zeli vec su pokazali, ustvari nisu nista pokazali.
Cuje se svako treci dan, da su zvali neke kuline i kulinice.
Tako ce doc i utakmica protiv rumuna, ustvari proce, kao sto ce proc i zrijeb za kv. svjetskog prvenstva, pa ce tek onda oznaciti da ce nasa reprezentacija ucestvovati na zrijebu za evropsko prvenstvo Bog zna koje godine.
Do tada ce na ovom forumu pisati neki novi klinci, ..a mozda ce tada edin dzeko biti kandidat..kao osim sada
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
ne radi se ovdje o samo o osimu... svi su pasivni... bivsi fudbaleri, sadasnji celnici klubova i naravno oni delegati koju su bili za novi statut... mi navijaci također...svi mi nesto cekamo... treba nam neko izvana rjesavat' probleme... komitet za normalizaciju i ne bi trebao, kada bi se cijela sportska, pa i politicka javnost digla na noge, da se izvrsi pritisak na celnike saveza, donese novi statut i suspenzija ukine... gdje su navijacke grupe???? skupi se 10 ljudi na protestima i mi kao hocemo da nas neko ozbiljno shvati... isto tako bivsi fudbaleri... cekaju oni da neko ode po njih u hamburg, paris, arles, zagreb itd., umjesto da krenu u akciju i iskoriste svoj ugled (ako ga imaju) u medjunarodnim fudbalskim krugovima i rijese ovu situaciju oko suspenzije... zasto delegati koji su za novi statut ne sazovu vanrednu skupstinu i zasjedaju dok se statut ne usvoji (prema statutu ns bih to mogu)... odgovor je jednostavan.. nemamo - nemaju oni muda za to... lakse je se pravit' mutav i cekat' fifu i uefu i pravdat' se time nego pokrenut' nesto..
Pu hebem ti ja nakupovao kondoma kontam sad ce tekma u Rumuniji kad ono nistaamho je napisao/la:ne radi se ovdje o samo o osimu... svi su pasivni... bivsi fudbaleri, sadasnji celnici klubova i naravno oni delegati koju su bili za novi statut... mi navijaci također...svi mi nesto cekamo... treba nam neko izvana rjesavat' probleme... komitet za normalizaciju i ne bi trebao, kada bi se cijela sportska, pa i politicka javnost digla na noge, da se izvrsi pritisak na celnike saveza, donese novi statut i suspenzija ukine... gdje su navijacke grupe???? skupi se 10 ljudi na protestima i mi kao hocemo da nas neko ozbiljno shvati... isto tako bivsi fudbaleri... cekaju oni da neko ode po njih u hamburg, paris, arles, zagreb itd., umjesto da krenu u akciju i iskoriste svoj ugled (ako ga imaju) u medjunarodnim fudbalskim krugovima i rijese ovu situaciju oko suspenzije... zasto delegati koji su za novi statut ne sazovu vanrednu skupstinu i zasjedaju dok se statut ne usvoji (prema statutu ns bih to mogu)... odgovor je jednostavan.. nemamo - nemaju oni muda za to... lakse je se pravit' mutav i cekat' fifu i uefu i pravdat' se time nego pokrenut' nesto..
Ljudi moji mi nemamo drzavu a htjeli bi FS....Trebamo pogledati istini u oci i priznati da smo mi poligon za experimentisanje na bjelcima isto kao sto je ekvatorijalna Afrika poligon za experimente nad crncima...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "
"No God is Good God "
- Goalgetter
- Kontakt:
Od spasa, ovo meni sve vise lici na kraj BH Fudbala.
Ne formiraju li taj komitet do 03.06, propustili smo EURO2012.
Zatim, ako ga ne formiraju do 30.06, propustili smo SP2014.
Ne moram vam ni napisati sta su posljedice ovoga, ova generacija propala, a mlade nade iz dijaspore oblace dres druge zemlje.
Svi se zaletili na pocetku, potovo novinari. Spominju legende. Osim, Barbarez, Bazdarevic, Bajevic, Vaha .. Na kraju, niko ne preuzima posao, FIFA i UEFA nesto muljaju, a siguran sam da necemo nastaviti kvalifikacije, niti cemo nastupati u kvalifikacijama za SP2014
Ne moram vam ni napisati sta su posljedice ovoga, ova generacija propala, a mlade nade iz dijaspore oblace dres druge zemlje.
Svi se zaletili na pocetku, potovo novinari. Spominju legende. Osim, Barbarez, Bazdarevic, Bajevic, Vaha .. Na kraju, niko ne preuzima posao, FIFA i UEFA nesto muljaju, a siguran sam da necemo nastaviti kvalifikacije, niti cemo nastupati u kvalifikacijama za SP2014
Ocekivano. Da smo bili pametni pa ostali dosljedni nase odluke nakon smjene Kodre danas bi nas fudbal isao prema svjetlim danima. Ovako placenik Mikado je uspjesno odradio svoj dio misije ukopavanja BH fudbala. Mislim da su Mikado i Dodik skoro ponovo ispijali kafe po restoranima u Banja Luci kao prije dvije godine, ali sada su za njih dobra vremena. Napili su nam se malo bosanske krvi, necemo im dati vise!Goalgetter je napisao/la:Od spasa, ovo meni sve vise lici na kraj BH Fudbala.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Citam i ne mogu da vjerujem šta se sve piše
nije lud Osim da se petlja sa papcima i ološem...mi smo pogan narod koji svoje najvece asove i strucnjake odmah popljuje , pa tako i Osima...sad je on kriv za sve,jelde
....bježi Švabo od prokletog i nazadnog naroda, nije se rodio ko bi nama ugodio.
izzo je napisao/la:Citam i ne mogu da vjerujem šta se sve piše![]()
nije lud Osim da se petlja sa papcima i ološem...mi smo pogan narod koji svoje najvece asove i strucnjake odmah popljuje , pa tako i Osima...sad je on kriv za sve,jelde
![]()
....bježi Švabo od prokletog i nazadnog naroda, nije se rodio ko bi nama ugodio.
NIko ga ne pljuje. Gdje si ti to vidio ??
Raja pise da bi mogao malo pomoci, ne samo on nego svi ostali. Sto bi bilo i za ocekivat
Prvih dana si ih sve mogao vidjeti na TV-u kako nesto palamude, posle dva dana prasina se slegla i nigdje ni jednog. Svi se sklonili s guzicom u kraj, kao svih ovih godina. Prije je bila prica nece niko da se mjesa dok je Sulje @co. Evo sad ih nece biti, pa da vidimo ko ce zasukat rukave.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Treba da ti Osim pomaže,jelAdinjo je napisao/la:izzo je napisao/la:Citam i ne mogu da vjerujem šta se sve piše![]()
![]()
NIko ga ne pljuje. Gdje si ti to vidio ??
Raja pise da bi mogao malo pomoci, ne samo on nego svi ostali. Sto bi bilo i za ocekivat![]()
Prvih dana si ih sve mogao vidjeti na TV-u kako nesto palamude, posle dva dana prasina se slegla i nigdje ni jednog. Svi se sklonili s guzicom u kraj, kao svih ovih godina. Prije je bila prica nece niko da se mjesa dok je Sulje @co. Evo sad ih nece biti, pa da vidimo ko ce zasukat rukave.
-
Sta hoces.ba ?
- Kontakt:
mutav i debilan narod.
ukinu ti repku, nigdje nikog na ulicama..
danas - sutra ce manji entitet genocidnog imena odcijepit a metak nece biti ispaljen.
mi smo samo za mindera stvoreni...
nismo fudbal zasluzili a kamoli drzavu...
heljp baznija heljp **** nas heljp vise
danas - sutra ce manji entitet genocidnog imena odcijepit a metak nece biti ispaljen.
Sirotinji i pas qrac pokazuje...
Pa da nismo mutavi i debilni zar bi pustili da nas onakav "strateg" vodi kroz 90-e i da mu onda jos 10-20 godina nakon toga podzavamo politiku i biramo klempe,bradonje za vodje tj nastavak one seljacke politike zbog koje ce nam djeca ispastati narednih 1000 godina.Sta hoces.ba ? je napisao/la:mutav i debilan narod.
Zar onaj Colakovic nije preslikana kopija gore navedenog,ma isti kao da su braca i po izgledu,mozgu,nacinu razmisljanja,politici,govoru i po onom najvaznijem obrazu
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
"No God is Good God "
"No God is Good God "
- neko_iz_mase
- Kontakt:
@Za_raju, kad te vidim vodim te na ručak 
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.
- Goalgetter
- Kontakt:
Nikad cuo za ovu dvojicu, Maravica i Curkovica. Mislim da je ovaj Curkovic rodjen u BiH i da je igrao za Velez, ali ostalo neznam bas puno o njima. Ako su vec krenuli po nacionalnom kljucu, ne znam zasto su na celu izostavili Bosanca.Na čelu komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine trebao bi se nalaziti Slovenac Rudi Zavrl, dok bi UEFA i FIFA trebali predstavljati još i Dušan Maravić i Ivan Ćurković.
Al dobro, ako ce odradit posao kako treba, nije vazno ko ce biti na celu.
A ovo su vec zelje i nagadjanjaMeđunarodne fudbalske federacije, na čelu sa predsjednikom FIFA Seppom Blatterom najviše bi na mjestu predsjednika N/FSBiH voljele vidjeti Ivicu Osima, koji bi prema najavama trebao biti prvi predsjednik novog N/FSBiH sa jednogodišnjim mandatom, a nakon toga bio bi izabran novi predsjednik na četiri godine i on bi trebao biti iz reda srpskog naroda.
Također, gotovo je pa sigurno kako UEFA i FIFA planiraju u sve uključiti i proslavljena imena bh. fudbala u likovima Mehmeda Baždarevića i Faruka Hadžibegića.
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Diadora, Google [Bot], IgmanskiVukovi, RobijasiZenica1988, s4mke i 70 gostiju.