Prema Zakonu o javnom redu i miru i drugim relevantnim propisima, navijači koji prisustvuju sportskim događajima mogu biti obavezani da se registruju ili pruže svoje lične podatke ukoliko se organizuju na način koji uključuje kontrole ili nadzor MUP-a (Ministarstvo unutrašnjih poslova). Ove mere se često odnose na:Virtu4l je napisao/la: ↑24 feb 2025, 12:18ErosViverosViv je napisao/la: ↑24 feb 2025, 12:11Ako se organizuje dolazak 20 hiljada ljudi na proteste iz citave BiH, je li to znaci da se svi moraju evidentirati?
Ne znam sta su uradili na zapadu ali mislim da ovo ne smiju raditi, nisam siguran kakav je zakon o dogadjajima i javnom okupljanju, ali ako gdje pise da se licni podaci svih ucesnika moraju evidentirati, molim nekog da nadje i postavi ovdje.
Sportske manifestacije nisu ista kategorija javnog okupljanja kao protesti.
Na Kipru, u Grčkoj ili Turskoj ne možeš kupiti ni ulaznicu ako nemaš Fan ID karticu, a kamoli da prisustvuješ utakmici.
Prvo vadiš karticu, slikaju te, verifikuju, pa tek onda sa tom karticom kupuješ ulaznicu.
Jest ako su ti tomson i milomir maric jedina literatura, kamenjaru zatucani.GoskGabela je napisao/la: ↑24 feb 2025, 11:50Pa i vi ste hrvati bili, pa jugoslaveni, pa muslimani i sad bosnjaci. Šta je naredno? Turci?
Gdje je onaj da nam još jednom objasni pravila.
Eto vikendaDirektorcic je napisao/la: ↑24 feb 2025, 10:49reci cemo da nemaju sta zapalit na derbiju, pa haj makar nesto![]()
Šta se događa za vikend?tutankamon1905 je napisao/la: ↑24 feb 2025, 12:34Eto vikendaDirektorcic je napisao/la: ↑24 feb 2025, 10:49reci cemo da nemaju sta zapalit na derbiju, pa haj makar nesto![]()
![]()
![]()
Kakva pravila?jurisicduska je napisao/la: ↑24 feb 2025, 12:33Gdje je onaj da nam još jednom objasni pravila.
Frajeru normalno napišeš pravilo i jasno školski primjer šta en treba svirnut ko penal i on opet lud.
I šta ćemo sad? Priznali da su pogriješili, i? Da li će Halkić i ekipa snositi neke posljedice? Hoće ali u Tunguziji možda.jurisicduska je napisao/la: ↑24 feb 2025, 12:33Gdje je onaj da nam još jednom objasni pravila.
Frajeru normalno napišeš pravilo i jasno školski primjer šta en treba svirnut ko penal i on opet lud.
Ma kao sto sam rekao ispiraju mozak,politika Riste Djoge,cijeli svijet jedno prica oni ce ispricsti nesto totalno drugo,djecu od malena treba uciti ko su srbi i kako razmisljaju.jurisicduska je napisao/la: ↑24 feb 2025, 12:33Gdje je onaj da nam još jednom objasni pravila.
Ma i mene zanima je li to samo njima traze ili svima svaku utakmicu. Ja svakako idem obicno u vlastitoj reziji na gostovanja i ne idem sa grupom i zanima me gdje ce me to legitimisati. Ako je na ulazu na stadion to mi ne smeta ali ako se mora nesto unaprijed onda od tog nema nista jer cesto do zadnjeg momenta zbog posla i glupih termina ne znam hocu li krenuti na utakmicu.Orden43 je napisao/la: ↑24 feb 2025, 12:43Jel ovo pravilo vazi samo za utakmicu sarajevo zrinski ili za sve ako je za sve ja vise necu ici na gostovanja jer smatram da nemam svoju privatnost a i kako ce oni ovo uraditi kad npr manijaci idu korteo prema kosevu hoce na ulici pisat ko je dosao ili daj nemojte se ljudi zajebavat
Očigledno nisi gostovanja s grupom vidio. Koliko ja znam svakako se mupu dostavljaju spiskovi koliko ljudi i ko ide, na ulazu u bus se nekad lične fotografišu tako da ni to nije ništa novo. U onom što je spor.t1 objavio nikakvih promjena nema.Orden43 je napisao/la: ↑24 feb 2025, 12:43Jel ovo pravilo vazi samo za utakmicu sarajevo zrinski ili za sve ako je za sve ja vise necu ici na gostovanja jer smatram da nemam svoju privatnost a i kako ce oni ovo uraditi kad npr manijaci idu korteo prema kosevu hoce na ulici pisat ko je dosao ili daj nemojte se ljudi zajebavat
ne daj Boze egal utakmice pa da neka frljoka udje,ovako rijesis lagano sa pola snage ko niko u Evropi.TrofejiSuTu je napisao/la: ↑24 feb 2025, 13:23Kriminalci su rekli da je penal protiv Posusja greska sudije.
Mo’s mislit’..
I mrtve,i zive..
Trenutno korisnika/ca: NazorUso, Paromlinac i 8 gostiju.