Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Tek sada vidim da ima 28 godina , ja kontao ima 32-33 , kakav crni oproštaj pa njemu sad dolaze najbolje igračke godine .
Ne treba zaboraviti ni trenutne ratove koji znacajno uticu na trziste... Prvenstveno ruska i izraelska liga su godinama nudile utociste i dobru zaradu mnogim amerima. Sad se mnogo tih igraca nalazi na trzistu EU i igraju ispod neke "realne" cijene.Divos je napisao/la: ↑27 nov 2024, 10:40Zadnjih godina desile su se velike promjene u košarci. U Evropi je sve veći priliv igrača iz Amerike, i iz dži-lige i onih koji završe koledže, sve više je prospekata iz Afrike, mnoge su naturalizovale neke zemlje, momci izuzetnih predispozicija za košarku. Opasno se povećala baza vrsnih košarkaša, sve veća je ponuda a potražnja, timovi koji mogu ispoštovati vrijednost igrača, je ograničena. I ru igrači, dokazane vrijednosti, nekad se nađu u situaciji da ili pristanu na klub slabije reputacije (do prije koju godinu bilo je nezamislivo da rumunjski klub angažuje igrača dokazane vrijednosti, danas u Klužu imate igrače nivoa najjačih liga), sami tim i za nešto skromnije ugovore ili da čekaju ponudu koja će biti odgovarajuća njihovoj reputaciji. Zato imamo mnoštvo slobodnih igrača, dokazamnih vrijednosti koji su koliko jučer igrali evroligu (Naneli, Džon Braun i brojni drugi) a o onim drugim da ne govorim.
Lazićev menadžer (Miško) sasvim sigurno mu može obezbijediti ugovor u nekom klubu ispod njegove reputacije od recimo 5-10.000$ mjesečno, no te pare Lazić može zaraditi i igrajući 3x3 basket, zato je izabrao opciju dva, čeka ponudu koja će biti odgovarajuća njegovoj reputaciji, ne manju od 15-20.000$ mjesečno.
Da li u ovom spinu da je Huventud zainteresovan ima istine, pokazaće vrijeme. Ima logike. Istina Huventud je tu popunjen, imaju Amerikanca Gejtsa, tamnoputog Holanđanina Krega te Busketsa na toj poziciji, no problem je što u španskom prvenstvu mogu igrati samo dva Amerikanca koji nemaju pasoš neke evropske zemlje a imaju ih trojicu (beka Dotsona, krilnog centra Dekera i krilo Gejtsa), jedan im je višak, tu bi Lazić koji je itekako koristan i na poziciji 3 i na 4 (a tu im ipak škripi, jer su na bekovima sa Dotsonom i Robertsonom jaki kao i na centru sa Tomićem i ovim Ukrajincem) mogao biti dobro rješenje. Vidjećemo hoće li biti šta od ovih najava.
Da, i to. Naravno.Meshko91 je napisao/la: ↑27 nov 2024, 11:00Ne treba zaboraviti ni trenutne ratove koji znacajno uticu na trziste... Prvenstveno ruska i izraelska liga su godinama nudile utociste i dobru zaradu mnogim amerima. Sad se mnogo tih igraca nalazi na trzistu EU i igraju ispod neke "realne" cijene.Divos je napisao/la: ↑27 nov 2024, 10:40Zadnjih godina desile su se velike promjene u košarci. U Evropi je sve veći priliv igrača iz Amerike, i iz dži-lige i onih koji završe koledže, sve više je prospekata iz Afrike, mnoge su naturalizovale neke zemlje, momci izuzetnih predispozicija za košarku. Opasno se povećala baza vrsnih košarkaša, sve veća je ponuda a potražnja, timovi koji mogu ispoštovati vrijednost igrača, je ograničena. I ru igrači, dokazane vrijednosti, nekad se nađu u situaciji da ili pristanu na klub slabije reputacije (do prije koju godinu bilo je nezamislivo da rumunjski klub angažuje igrača dokazane vrijednosti, danas u Klužu imate igrače nivoa najjačih liga), sami tim i za nešto skromnije ugovore ili da čekaju ponudu koja će biti odgovarajuća njihovoj reputaciji. Zato imamo mnoštvo slobodnih igrača, dokazamnih vrijednosti koji su koliko jučer igrali evroligu (Naneli, Džon Braun i brojni drugi) a o onim drugim da ne govorim.
Lazićev menadžer (Miško) sasvim sigurno mu može obezbijediti ugovor u nekom klubu ispod njegove reputacije od recimo 5-10.000$ mjesečno, no te pare Lazić može zaraditi i igrajući 3x3 basket, zato je izabrao opciju dva, čeka ponudu koja će biti odgovarajuća njegovoj reputaciji, ne manju od 15-20.000$ mjesečno.
Da li u ovom spinu da je Huventud zainteresovan ima istine, pokazaće vrijeme. Ima logike. Istina Huventud je tu popunjen, imaju Amerikanca Gejtsa, tamnoputog Holanđanina Krega te Busketsa na toj poziciji, no problem je što u španskom prvenstvu mogu igrati samo dva Amerikanca koji nemaju pasoš neke evropske zemlje a imaju ih trojicu (beka Dotsona, krilnog centra Dekera i krilo Gejtsa), jedan im je višak, tu bi Lazić koji je itekako koristan i na poziciji 3 i na 4 (a tu im ipak škripi, jer su na bekovima sa Dotsonom i Robertsonom jaki kao i na centru sa Tomićem i ovim Ukrajincem) mogao biti dobro rješenje. Vidjećemo hoće li biti šta od ovih najava.
Mislim da će teško prihvatiti. Sam je rekao da je liga 3x3 ekplodirala u Kini i veoma je popularna. Nada se da ćemo i mi oformiti 3x3 reprezentaciju. Evidentno je da zarađuje u Kini mnogo više nego što bi u Evropi. A čim je došao da igra za reprezentaciju spreman, znači da nije to baš amaterski baket.
ne bih rekao imas Bosnu,Igokeu,Slobodu u nasoj drzavi gdje neki igraci imaju od 5 do 10 hiljada km ,mislim da u Igokei imaju dvojica i vise.Shategabri je napisao/la: ↑24 feb 2025, 12:31Slabe su pare u Evropi osim ako baš ne igraš za nekog euroligaša.
I tu ima da kažemo smiješnih ugovora.
O tome ni ne pričam, a to su ti onako baš smiješne pare za sportiste.relativizam je napisao/la: ↑24 feb 2025, 12:34ne bih rekao imas Bosnu,Igokeu,Slobodu u nasoj drzavi gdje neki igraci imaju od 5 do 10 hiljada km ,mislim da u Igokei imaju dvojica i vise.Shategabri je napisao/la: ↑24 feb 2025, 12:31Slabe su pare u Evropi osim ako baš ne igraš za nekog euroligaša.
sad da neko placa basket mjesecno 3,4milje eura sumnjam a pri tome nisi ni u top 100,200 igraca
daju pare dobre ali za zvijezde ,ovo je basket 3 na 3,Lazic nije ni u top 200 igraca na svijetu u tom nepoznatom sportu samim tim mislim da ne moze tamo vise zaradjivati nego sto bi negdje u evropi sa dobrim agentom.Shategabri je napisao/la: ↑24 feb 2025, 12:39O tome ni ne pričam, a to su ti onako baš smiješne pare za sportiste.relativizam je napisao/la: ↑24 feb 2025, 12:34ne bih rekao imas Bosnu,Igokeu,Slobodu u nasoj drzavi gdje neki igraci imaju od 5 do 10 hiljada km ,mislim da u Igokei imaju dvojica i vise.Shategabri je napisao/la: ↑24 feb 2025, 12:31Slabe su pare u Evropi osim ako baš ne igraš za nekog euroligaša.
sad da neko placa basket mjesecno 3,4milje eura sumnjam a pri tome nisi ni u top 100,200 igraca
Kina sigurno daje daleko više para, pa kad je bio onaj lockout, po nba lige je igralo po Kini.
Nema logike da ide igrati u Kini za manje para kad komotno može igrati bar Eurokup i neku od evropskih top liga.
Na kraju krajeva, nama je ovakav Lazić top legao, tako da što se mene tiče nek igra basket s Kinezima, nema veze.
Gledaj ovo:
Pola eurolige na ispod 10 miliona plate.
Na današnjem vremenu, to su male pare.
NFL i NBA su tu negdje isto. 50-60 milki po sezoni hladno za top igrače.relativizam je napisao/la: ↑24 feb 2025, 13:33dobre su i to pare u danasnje vrijeme nego kad poredis sa fudbalom sve je smijesno,fudbal je sa tim parama presao granice dobrog ukusa i empatijeShategabri je napisao/la: ↑24 feb 2025, 12:39O tome ni ne pričam, a to su ti onako baš smiješne pare za sportiste.relativizam je napisao/la: ↑24 feb 2025, 12:34
ne bih rekao imas Bosnu,Igokeu,Slobodu u nasoj drzavi gdje neki igraci imaju od 5 do 10 hiljada km ,mislim da u Igokei imaju dvojica i vise.
Kina sigurno daje daleko više para, pa kad je bio onaj lockout, po nba lige je igralo po Kini.
Nema logike da ide igrati u Kini za manje para kad komotno može igrati bar Eurokup i neku od evropskih top liga.
Na kraju krajeva, nama je ovakav Lazić top legao, tako da što se mene tiče nek igra basket s Kinezima, nema veze.
Gledaj ovo:
Pola eurolige na ispod 10 miliona plate.
Na današnjem vremenu, to su male pare.
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 16 gostiju.