Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
7 promašenih slobodnih bacanja, standardno.
Ono što je dobra stvar za Eurobasket je da je posljednji šešir zaista tanak. Hajd Kipar jeste užasan, ali ni Portugal ne bi mogao nauditi ovoj večeras ekipi, kamoli jačoj, a vjerovatno ni Island. Jedina koja može napraviti probleme je Velika Britanija, mada ne najjačoj našoj ekipi. Helem, prolaz grupe se svodi na to da dobijemo još jednu utakmicu (valjda neće opet baksuzluk).
Po meni, obzirom da Grčka i Kipar moraju u istu grupu (a i da će vjerovatno isto Finska i Švedska), najteža opcija:
Srbija, Grčka, Italija, Turska, BiH, Kipar.
I opet mislim da nije nemoguće.
Najlakše bi bilo nešto tipa:
Njemačka, Slovenija, Poljska, Gruzija, BiH, Portugal.
Po meni, obzirom da Grčka i Kipar moraju u istu grupu (a i da će vjerovatno isto Finska i Švedska), najteža opcija:
- invincible1921
- Kontakt:
Ma i svaka cast svima za borbu stvarno svaka tekma je srce na teren..Kamenjas, Vrabac, Gegic itd poginuse za svaku loptu..pa cak i Musa konprva zvijezda vidis da igra svim srcemGhuraba je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:52I veceras su 2-3 trojke bile klasicne basketaske. U 3x3 kosarci se napadi cesto zavrsavaju u zadnjoj sekundi i onda moras pokusavati sve moguce varijante suteva s distance, a i opcenito. I nije on u Kini, samo je sponzor iz Kine. Trenira sa Srbima u Novom Sadu, a turnire ce igrati po cijelom svijetu.
Osim toga, Beciragic izvlaci ono najbolje iz njega. Isto vazi i za ostale igrace. Upoznao ih je dobro, vidio da imaju kvalitet i vjeruje im, a oni mu to vracaju na najbolji moguci nacin. Kamo srece da malo vise prati kosarku, pa da skonta da tu ima jos par imena koji bi se mogli isprobati, kako ne bismo morali rotirati svega 7 igraca i preko 10 godina gledati Sejfica na klupi kako mase peskirom. Njega je to nepracenje kosarke kostalo i bolje trenerske karijere. On bez ikakvih problema moze voditi vecinu abaligasa, ali glavu dajem da ne zna vise od 10-15 igraca koji igraju u toj ligi.
Fali nam nekad i srece jbg...pa pogledaj samo grupu prosli euro....nemam sta dalje pricat
=\_1921_/=
-
- Kontakt:
To je to. Good defense, better offense - što bi Ameri rekliinvincible1921 je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:54TripleThreat je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:52Sa primljenim košem uz svuk sirene živiš, šta ćeš. Nemaš tu šta drugo nego pružit ruku protivniku na dobrom ubačaju.Upravo tako..jbg bez balnsa preko ruke iskosa i to sa 4/5 metara sut...nije moglo teze stas pogofio pogodio

-
- Kontakt:
Sad je trebalo praviti faul . Ima mogucnost i da promasi pa mozes ici i za dva na pobjedu . A posebno sto i da je promasio Okobo mi bi u produzetku nastradali 10 razlike . Ovako si mogao rizikovati i ici na pobjedu svejedno nije pretjerano bitna utakmica. Al sve u svemu cestitke svima i veliko bravo .TripleThreat je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:41To se nikad ne radi u košarci.jurisicduska je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:38Meni samo nije jasno, sto nisi npr na 12 sekundi do kraja pravio faul i onda imao sut za pobjedu ili u najgorem slučaju produžetak. Mislim sto čekati da neko promaši a ne uzeti stvar u svoje ruke. Nejasno skroz. A mogli smo pogoditi i mi tricu najnormalnije sasvim dovoljno vremena bi bilo.
Zadnji naš napad je odigran po udžbeniku. Sigurne poene ganjaj i to je to.
- invincible1921
- Kontakt:
Joj ..mi smo brate i sa 3 pobjede znali ispaszaostrog je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:56Ono što je dobra stvar za Eurobasket je da je posljednji šešir zaista tanak. Hajd Kipar jeste užasan, ali ni Portugal ne bi mogao nauditi ovoj večeras ekipi, kamoli jačoj, a vjerovatno ni Island. Jedina koja može napraviti probleme je Velika Britanija, mada ne najjačoj našoj ekipi. Helem, prolaz grupe se svodi na to da dobijemo još jednu utakmicu (valjda neće opet baksuzluk).

Mejdutim realno osim par ekipa na euru ja mislim da mi mozemo apsolutno svakoga pobjedit..jer bas smo nezgodni.
Svi su veliki, jaki, borbeni..plus imas Musu, Nurkica...dobijamo i na malo i puno poena
=\_1921_/=
-
- Kontakt:
Druže, Francuzi su bili 14/15 sa slobodnih, ne šutaju svi slobodna tako loše kao mi pa da se po nama ravnašbordobijeli je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:58Sad je trebalo praviti faul . Ima mogucnost i da promasi pa mozes ici i za dva na pobjedu . A posebno sto i da je promasio Okobo mi bi u produzetku nastradali 10 razlike . Ovako si mogao rizikovati i ici na pobjedu svejedno nije pretjerano bitna utakmica. Al sve u svemu cestitke svima i veliko bravo .TripleThreat je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:41To se nikad ne radi u košarci.jurisicduska je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:38Meni samo nije jasno, sto nisi npr na 12 sekundi do kraja pravio faul i onda imao sut za pobjedu ili u najgorem slučaju produžetak. Mislim sto čekati da neko promaši a ne uzeti stvar u svoje ruke. Nejasno skroz. A mogli smo pogoditi i mi tricu najnormalnije sasvim dovoljno vremena bi bilo.
Zadnji naš napad je odigran po udžbeniku. Sigurne poene ganjaj i to je to.

Nek jedno dadne, eto te u belaju. A posebno si u belaju jer su nas Francuzi baš ugušili u zadnjim minutama, porađali smo se za koševe.
Jedno 99/100 trenera bi odradilo kao Adis večeras.
e sad zamislite da smo ovim sutem Okoba ostali bez eura
Mada da je ova utakmica odlucivala, tada bi sigurno Musa igrao, a to u prevodu znaci jos jedan igrac na prevodjenju lopte, sigurnih 15ak poena, i jos manji teret na Kamenom, Castanedi i jos nekima koji se ne mogu nositi sa tom prevelikom ulogom u napadu, sto je i logicno.
Ma ja samo stvarno zadovoljan, bice ovo jedna dobra prica, mozda i najbolja ikad sto se tice nase reprezentacije, kako je Musa najavio. Nasa najveca snaga je u komplementarnosti igraca, timskom duhu(disu kao jedan) i zaista iznadprosjecnim fizikalijama na svakoj poziciji. Niko nas nece prizeljkivati u, ja se nadam, nakaut fazi Eura.
Ostali su samo fini radovi....da se to jos utegne sa Nurkicem itd.

Mada da je ova utakmica odlucivala, tada bi sigurno Musa igrao, a to u prevodu znaci jos jedan igrac na prevodjenju lopte, sigurnih 15ak poena, i jos manji teret na Kamenom, Castanedi i jos nekima koji se ne mogu nositi sa tom prevelikom ulogom u napadu, sto je i logicno.
Ma ja samo stvarno zadovoljan, bice ovo jedna dobra prica, mozda i najbolja ikad sto se tice nase reprezentacije, kako je Musa najavio. Nasa najveca snaga je u komplementarnosti igraca, timskom duhu(disu kao jedan) i zaista iznadprosjecnim fizikalijama na svakoj poziciji. Niko nas nece prizeljkivati u, ja se nadam, nakaut fazi Eura.
Slika i prilika tipicnog bosnje, u svemu zamjerka i mana, vazda kontra..invincible1921 je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:35Al cuj im price luzerski mentalitet...otisli bez pola ekipe i to bez 4/5 najvaznijih igraca odigrali momacki momci NA SVAKU LOPTU i izgubili sa zvukom sirene od jedne top ekipe..i raja sere...DamirT je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:31Eto sad smeta sto smo zadovoljni igrom uprkos porazu, a svi bi potpisali prije pocetka utakmice da smo do samog kraja bili u igri za pobjedu.
Kakav mentalitet kad se prvi play povrijedi, nema Muse i Atica, peh sa Penavom odmah na startu. Arslanagic da je kvalitet, nije, ali je korektan bio dok je Castaneda odmarao ono prije njegove povrede. Jbg kad je dobio blokadu, odmah dobio neki strah.
Bit ce ovo dobro na EB, pogotovo sto ne mozemo dobiti tezu grupu od prosle, a sa svima 99,9% mozemo igrati.
Samota ocm...mene stid za njih, momci srce na terenu ostavili u nebitnoj utakmici...

1946-1987
-
- Kontakt:
Sve jasno. Školski nema šta.TripleThreat je napisao/la: ↑25 feb 2025, 00:01Druže, Francuzi su bili 14/15 sa slobodnih, ne šutaju svi slobodna tako loše kao mi pa da se po nama ravnašbordobijeli je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:58Sad je trebalo praviti faul . Ima mogucnost i da promasi pa mozes ici i za dva na pobjedu . A posebno sto i da je promasio Okobo mi bi u produzetku nastradali 10 razlike . Ovako si mogao rizikovati i ici na pobjedu svejedno nije pretjerano bitna utakmica. Al sve u svemu cestitke svima i veliko bravo .TripleThreat je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:41
To se nikad ne radi u košarci.
Zadnji naš napad je odigran po udžbeniku. Sigurne poene ganjaj i to je to.![]()
Nek jedno dadne, eto te u belaju. A posebno si u belaju jer su nas Francuzi baš ugušili u zadnjim minutama, porađali smo se za koševe.
Ali ja da imam 7 igrača u rotaciji i 74:74 u meču gdje niko ni ne očekuje da dobijem, i protivnik ima 14 sekundi da ti pogodi napravio bih faul pa bih šutnuo 3 za pobjedu poslije ta 2 slobodna. Jer mi se čini da mi nismo imali šanse ovako dobit nikako sve i da se igrao taj produžetak i da im ova nije ušla. Jednostavno smo imali premalo opcija za rotirat i jako smo bili potrošeni sto je prevashodno bio i razlog egal utakmice.
Dakle niko ne spori tvoju logiku nego u odnosu na kretanja na terenu, povrede, odsustva, tok utakmice bolje bi bilo imati sut za pobjedu nego odbranu za produžetak.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Na kraju su nas kostala 2 poena koja su Francuzi dali nakon sto je Vrabac prebacio cijeli teren kod izvodjenja, 3.4 sekunde prije kraja cetvrtine... 

-
- Kontakt:
Poštenojurisicduska je napisao/la: ↑25 feb 2025, 00:04Sve jasno. Školski nema šta.TripleThreat je napisao/la: ↑25 feb 2025, 00:01Druže, Francuzi su bili 14/15 sa slobodnih, ne šutaju svi slobodna tako loše kao mi pa da se po nama ravnašbordobijeli je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:58
Sad je trebalo praviti faul . Ima mogucnost i da promasi pa mozes ici i za dva na pobjedu . A posebno sto i da je promasio Okobo mi bi u produzetku nastradali 10 razlike . Ovako si mogao rizikovati i ici na pobjedu svejedno nije pretjerano bitna utakmica. Al sve u svemu cestitke svima i veliko bravo .![]()
Ali ja da imam 7 igrača u rotaciji i 74:74 u meču gdje niko ni ne očekuje da dobijem, i protivnik ima 14 sekundi da ti pogodi napravio bih faul pa bih šutnuo 3 za pobjedu poslije ta 2 slobodna. Jer mi se čini da mi nismo imali šanse ovako dobit nikako sve i da se igrao taj produžetak i da im ova nije ušla. Jednostavno smo imali premalo opcija za rotirat i jako smo bili potrošeni sto je prevashodno bio i razlog egal utakmice.
Dakle niko ne spori tvoju logiku nego u odnosu na kretanja na terenu, povrede, odsustva, tok utakmice bolje bi bilo imati sut za pobjedu nego odbranu za produžetak.
A šta bi se desilo da je fulao Okobo i da smo otišli u produžetke, ne kontam šta bi dobili sa tim osim što bi se patili još dodatnih pet minuta i vjerovatno lagano izgubili, možda i dvocifreno. Ovako smo sami sebi oduzeli šansu da imamo napad i potencijalno šut za pobjedu. Ovo što je Adis uradio u normalnim okolnostima jeste školski, ali ovo večeras su bile sve samo ne normalne okolnosti.TripleThreat je napisao/la: ↑25 feb 2025, 00:01Druže, Francuzi su bili 14/15 sa slobodnih, ne šutaju svi slobodna tako loše kao mi pa da se po nama ravnašbordobijeli je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:58Sad je trebalo praviti faul . Ima mogucnost i da promasi pa mozes ici i za dva na pobjedu . A posebno sto i da je promasio Okobo mi bi u produzetku nastradali 10 razlike . Ovako si mogao rizikovati i ici na pobjedu svejedno nije pretjerano bitna utakmica. Al sve u svemu cestitke svima i veliko bravo .TripleThreat je napisao/la: ↑24 feb 2025, 23:41
To se nikad ne radi u košarci.
Zadnji naš napad je odigran po udžbeniku. Sigurne poene ganjaj i to je to.![]()
Mislim ono, nije školski ni da ti centar prevodi loptu pa je to večeras nerijetko bio plan, naravno meni vrlo logičan i razumljiv s obzirom na sve okonosti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
7 ukradenih,5 izgubljenih,ne sjecam se kad sam nesto ovako vidio

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ili npr onaj zicer Halilovica na polaganju

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
To se zove Adin Vrabac experience

Šalu na stranu, Adku se nema šta reći. Večeras je zbog drugih okolnosti bio potisnut iz svoje role i samim tim su bile i izraženije njegove greške za koje ima tendenciju.
S druge strane, odlična odbrana, skakanje, pa i oni ulazi - uključujući i ono polaganje za izjednačenje. Dobar je Adko

- invincible1921
- Kontakt:
Ja eo provjerio tabelu za svaki slucajVelizar je napisao/la: ↑25 feb 2025, 00:03e sad zamislite da smo ovim sutem Okoba ostali bez eura![]()

=\_1921_/=
- VensanKasel
- Kontakt:
Povreda Kastanjete i nastup Picolla iz Orlovika su nas koštali poraza .
Bjež' ba , odoh gledati turske serije da se smirim , baš mi je teško poraz pao ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
TripleThreat je napisao/la: ↑25 feb 2025, 00:13To se zove Adin Vrabac experience![]()
![]()
Šalu na stranu, Adku se nema šta reći. Večeras je zbog drugih okolnosti bio potisnut iz svoje role i samim tim su bile i izraženije njegove greške za koje ima tendenciju.
S druge strane, odlična odbrana, skakanje, pa i oni ulazi - uključujući i ono polaganje za izjednačenje. Dobar je Adko![]()
![]()

Okusi strah, bol, mrznju i barut
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Koja nam je idealna petorka? Ja bih rekao:
Castenada
Musa
Sulejmanovic (nadam se)
Garza
Juka
Rotacija:
Gegic
Atic
Alibegovic
Halilovic
Kamenjas
Vrabac
Lazic
Bas fina ekip'ca
Castenada
Musa
Sulejmanovic (nadam se)
Garza
Juka
Rotacija:
Gegic
Atic
Alibegovic
Halilovic
Kamenjas
Vrabac
Lazic
Bas fina ekip'ca
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.