AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Biscione
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Biscione » 20 feb 2025, 20:57

Čestitke Romići
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 20 feb 2025, 23:45

Surreal je napisao/la:
20 feb 2025, 20:31
Bravo svima, baš lijepa utakmica izuzev greške Svilara, mada mogao je i Ndicka zakomplicirati situaciju u jednom trenutku. Omorodion je vrhunski napadač.

Daj taj Lazio!
Ma i zakomplicirao je, sreca nas je pogledala u onoj situaciji. Ne znam sta mu bi, inace kroz sezonu nije imao kikseva i nas je najbolji stoper.
Ne znam sta ce donijeti sutra zrijeb, ali svakako se lagano filtriraju one najozbiljnije ekipe u takmicenju i ukoliko se ocekuje ponovo neki ozbiljniji rezultat u Europi, morat ce se podignuti nivo, pogotovo u defanzivi.

Paredes je najbitnija figura u vezi i prenosu lopte iz zadnje linije ka naprijed, ali je ljudski otpad, antipatican mi je max.
Biscione je napisao/la:
20 feb 2025, 20:57
Čestitke Romići
Kralju ne treba ti to "Romici", ali hvala u svakom slucaju.
embrace the chaos

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 21 feb 2025, 00:01

Lijepa pobjeda. Dybalino veče. Ndicka večeras kao Juan Jesus. Sutra ću malo detaljnije. Lijepo ću spavati večeras.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 21 feb 2025, 06:44

Denno je napisao/la:
20 feb 2025, 23:45
Biscione je napisao/la:
Čestitke Romići
Romi, Romisti? Kako se vi zovete inače međusobno? Ja nisam mislio ni na kakve konotacije sa istoimenom nomadskom populacijom ako na to misliš, mogao si primjetiti da vas gotivim od kako vas je preuzeo meni drag gospodin Ranieri
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 21 feb 2025, 09:12

Ja ne volim puno da hvalim, više volim da kritkujem.

Kako smo dozvolili da u januaru ne dovedemo rezervnog napadač, i u ovako važnoj utakmici spadnemo na uzbekistanca. Osim asistencije Dybali bio je beskoristan.

Ndicka me baš brine. Izgleda izgubljeno.

Zašto je Hummels u nemilosti? Zašto faraon ne igra lijevo krilo umjesto Pelegrinija, to je njegova pozicija?

Paredes mi je iritantan, poput Celika.

Bez obzira na pobjede, muče me ove stvari.

I ja bih volio Lazio da dobijemo, Bilbao nam ne odgovara. Bio bi spektakl.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 21 feb 2025, 12:02

Biscione je napisao/la:
21 feb 2025, 06:44
Denno je napisao/la:
20 feb 2025, 23:45
Biscione je napisao/la:
Čestitke Romići
Romi, Romisti? Kako se vi zovete inače međusobno? Ja nisam mislio ni na kakve konotacije sa istoimenom nomadskom populacijom ako na to misliš, mogao si primjetiti da vas gotivim od kako vas je preuzeo meni drag gospodin Ranieri
Romanisti. Sve 5 :salut:
embrace the chaos

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 21 feb 2025, 13:51

Athletic Bilbao, tezak protivnik koji ce gotovo sigurno iduce sezone u cl, ali moze se proci. Slomiti ih kuci u prvoj utakmici, 2 razlike bi bilo idealno.
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 21 feb 2025, 15:29

Jako tezak protivnik al prva kuci se mora dobiti inace cemo jako tesko proci jer na njihovom terenu ni bolje ekipe ne dobijaju.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 24 feb 2025, 15:53

Jucer su urnisali protivnika, lako su mogli 10 golova dati. Mi danas trebamo uzeti 3b protiv Monze i konacno se pribliziti ekipama ispred. Najavljene su odredjene rotacije za iduce dvije utakmice sto je ok. Pislli produzio ugovor, uskoro bi trebali i Svilar i Paredes, kod Sarafa ide msm automatsko produzenje zbog broja nastupa ali ima bas visoku platu za rezervu, Pelle ulazi u zadnju godinu ugovora i o produzenju se ne prica, sto bi trebalo znaciti da nas na ljeto on napusta.
embrace the chaos

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 24 feb 2025, 16:43

Gasperini tops Roma’s coaching shortlist
Mišljenje?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 24 feb 2025, 18:04

Ne bih ga volio vidjeli na klupi Rome, na stranu to sto mi je antipatican, on i njegov sistem su specificni i tu trebaju godine rada i strpljenja da bi se vidjeli nekakvi plodovi, a to vrijeme nemamo ni mi niti on. Tako da ako se mene pita, no grazie. Moje laicko misljenje je da je neka realna opcija trener na startu koji pokazuje potencijal, da li je to trener Ajaxa ili neko treci, u klubu su placeni da to ocijene i donesu odluku. Najidealnija ali i najneizvodnija opcija je da se nekim cudom uleti u lp, das garanciju za ozbiljna 3-4 igraca i potpises Max Allegrija i zalicis konacno na ozbiljnu ekipu. Je nerealno, ali **** ga taj trofej le sa Ranijerijem na klupi osvojiti bi bila prica.
embrace the chaos

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 24 feb 2025, 20:57

Dybala style, bravo Alexis!
embrace the chaos

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 24 feb 2025, 22:59

Na kraju lagana pobjeda uz nikakvu potrosnju. Rece spiker cini mi se 300. utakmica za Cristantea u Romi, jubilej je krunisao golom i u ovakvim utakmicama on ima svrhu, meni licno je danas bio najbolji na terenu. Posljednih 5 utakmica u ligi niko nije skupio vise bodova od nas i konacno neke ekipe koje su ispred nam dolaze u domet. Nadam se samo da ce Ranieri u u nastavku kao i veceras rotirati, Mou i DDR su istim sastavima pokusali igrati i Europu i ligu i bila je pusiona na oba fronta zbog toga, ovako imamo roster da se kvalitetno snage rasporede, jedini kojeg treba cuvati za velike utakmice je Paulo.
embrace the chaos

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 25 feb 2025, 13:17

Rutinska pobjeda bez stresa. Da malo odmorimo živce. Odlični Cristante i Angelinho. Ovaj drugi po meni igra fudbal života. Soule se diže iz utakmice u utakmicu. Veliki majstor. Hummels kada igra ja sa mirom gledam utakmicu. Pohvalit ću i Mancinija koji me je mnogo nervirao svojim ponašanjem. Sada je mnogo mirniji i prostojniji i igra dobro.

Kritika: Zašto kod 3-0, u zadnjem prozoru za izmjene, ubacuje samo jednog igrača?? :roll:

Prišli smo ekipama ispred nas, pa čak i "potencijalna " pozicija za LŠ nam bježi samo 7 bodova, a igramo sa njima do kraja, na Lazio mislim.

Što se tiče ovih produženja ugovora, ja ne bih produžavao Paredesa. Mislim da je on u padu sa formom i samo ćemo bezveze baciti novac a imamo tu Konea i Crisa, pa i Douatha. A tu je i Le Fee, nepravedno poslan u Sunderland gdje pruža vrlo dobre partije. Iskreno, meni se Paredes ne sviđa nikako. Možda sam zato pristrasan.

Dobre vijesti sinoć, gradonačelnik Roberto Gualtieri obećao Romi otvaranje novog stadiona 2028-e. Stadion će se nalaziti u dijelu grada koji se zove Pietralata. :clap:

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 25 feb 2025, 14:46

Meni se Parades ne svidja kao karakter, odnosno ono njegovo redovno provociranje protivnika, jeste istina da nam to donese prevagu (Porto) i da su protivnici koji nasjedaju na te njegove provokacije glupi, ali opet to nije nacin. Igracke kvalitete su neupitne, plus u jacim utakmicama kao i Dybala udje u neki super mode i tu se vidi da ima kvalitet, volim na terenu vidjeti igrace koji ne bjeze od lopte a on je takav. Treci argentinac od mene i od nekolicine ovdje je proglasen slucaj Iturbe, ali zaista ovo sto trenutno pruza ne izgleda lose, lomi protivnike sa lakocom, nemoguce mu je uzeti loptu, da ima koji gol vise na kontu, isto kao i Baldanzi, dobili bi na samopouzdanju i moglo bi to jos bolje izgledati, ali imaju vremena pa cemo vidjeti.
Mancini je sirovina, ali sve svoje nedostake nadoknadjuje borbenoscu i ima taj faktor za liderstvo koji ga je nacinio kapitenom. Mozda nas ovdje nervira ali generalno omiljen lik medju navijacima Rome.

Sinoc zaista rutinska pobjeda, na startu se krenulo ozbiljno i visok intenzitet, nakon 2-0 brzina manje. Fasisticke parole na trbinama, pjesme iz nekih proslih vremena, uglavnom da covjek pozeli vise takvih utakmica.

Stadion, dok ne dovuku masineriju na tu lokaciju i ne krene kopanje ne vjerujem. Barem 15 godina se vuce ta prica.

Cl mjesto, ja cu sacekati jos 5 kola da pocnem vjerovati ili da otpisem, u dobroj smo formi i ako sam sinoc napisao 5, ustvari unazad 10 utakmica niko nije skupio vise bodova od nas. Igra koja obecava, ali i dalje nas 5 ekipa dijeli od tog mjesta i treba vidjeti sta cemo iduci mjesec uraditi mi a i te ekipe.
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 25 feb 2025, 17:20

Ma braco Liga Prvaka je i dalje daleko.Realno je da ako ovako nastave da cemo biti sesti i igrati Ligu Konferenciju.Cak i peto mjesto bi za mene bio podvig jer prije 3 mjeseca smo bili u zoni ispadanja al smo to brzo zaboravili.Jesmo u najboljoj formi ali koliko jos ce to trajati.

Sinoc rutinski odradjena tekma.Da je vise onakvih pobjeda.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 25 feb 2025, 18:10

Baš kao što rekoste - rutinska pobjeda, zaboravi nekad čovjek kako izgleda izaći na teren i izdominirati protivnika.

Drago mi je što Soule hvata kakav-takav ritam, vidi se da dečko može, stvarno ga treba forsirati, jer možda tek naredne godine vidimo njegovo pravo lice. Jasno mi je da većini Paredes nije drag igrač, ali kod mene je baš suprotno - nama trebaju takvi igrači, vidi se da lik ne bira način da dođe do cilja, konstantno je tu, a pritom u zadnje vrijeme je jako dobar, staložen i možda naš najbolji veznjak.

Saelemaekers jako dobar, ali mislim da ćemo ga teško otkupiti, jer Milan traži stvarno neku poprilično veliku cifru, možda Abraham + 5 miliona, ne bih išao preko toga. Angeliño ispade odličan transfer, baš jako dobro igra. Rijetko je to, ali treba pohvaliti i Bryana.

Znači Como, Empoli, Cagliari, Lecce - realno je stvarno očekivati 12 bodova iz ove četiri utakmice. Tu imamo i dvomeč protiv Španaca, stvarno se ne usudim to čak ni prognozirati, stvarno može otići u oba smjera.
Roma entertain first talks with Gian Piero Gasperini
Nadam se i ja da Gasperini neće biti naš novi trener, ima stvarno već godina, a i nije mi baš omiljena faca. Domenico Tedesco je slobodan, bilo bi lijepo i njega kontaktirati.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 25 feb 2025, 20:23

Manuel je napisao/la:
25 feb 2025, 17:20
Ma braco Liga Prvaka je i dalje daleko.Realno je da ako ovako nastave da cemo biti sesti i igrati Ligu Konferenciju.Cak i peto mjesto bi za mene bio podvig jer prije 3 mjeseca smo bili u zoni ispadanja al smo to brzo zaboravili.Jesmo u najboljoj formi ali koliko jos ce to trajati.

Ma naravno da je daleko, uostalom te ekipe na papiru mozda djeluju kao laki protivnici, u stvarnosti ti davljenici dole u ovom dijelu sezone su najnezgodniji jer daju se na terenu max i igraju iznad mogucnosti. Ponavljam se, meni vjeru moze vratiti samo ako dobijemo narednih 5 i istovremeno te ekipe iznad, svaka od njih da ima po kiks ili 2. Ne zanima me trenutno Serie A, ali zato j3beni Bilbao mi neda mira, jedva cekam taj dvomec, jer ko tu prodje uzima i takmicenje.
Zadnja izmjena: Denno, dana/u 25 feb 2025, 20:34, ukupno mijenjano 1 put.
embrace the chaos

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 25 feb 2025, 20:29

Surreal je napisao/la:
25 feb 2025, 18:10
Baš kao što rekoste - rutinska pobjeda, zaboravi nekad čovjek kako izgleda izaći na teren i izdominirati protivnika.

Drago mi je što Soule hvata kakav-takav ritam, vidi se da dečko može, stvarno ga treba forsirati, jer možda tek naredne godine vidimo njegovo pravo lice. Jasno mi je da većini Paredes nije drag igrač, ali kod mene je baš suprotno - nama trebaju takvi igrači, vidi se da lik ne bira način da dođe do cilja, konstantno je tu, a pritom u zadnje vrijeme je jako dobar, staložen i možda naš najbolji veznjak.

Saelemaekers jako dobar, ali mislim da ćemo ga teško otkupiti, jer Milan traži stvarno neku poprilično veliku cifru, možda Abraham + 5 miliona, ne bih išao preko toga. Angeliño ispade odličan transfer, baš jako dobro igra. Rijetko je to, ali treba pohvaliti i Bryana.

Znači Como, Empoli, Cagliari, Lecce - realno je stvarno očekivati 12 bodova iz ove četiri utakmice. Tu imamo i dvomeč protiv Španaca, stvarno se ne usudim to čak ni prognozirati, stvarno može otići u oba smjera.
Roma entertain first talks with Gian Piero Gasperini
Nadam se i ja da Gasperini neće biti naš novi trener, ima stvarno već godina, a i nije mi baš omiljena faca. Domenico Tedesco je slobodan, bilo bi lijepo i njega kontaktirati.
Da malo manje slamas krhka zenska srca po sarajevskim fakultetima ne bi imao sta ni zaboraviti, bilo je dominacija u zadnje vrijeme ali ti ocito nisi imao kad ispratiti. Halali ako ti je ovo preprivatno, ali sam si kriv sto jadikujes o ljubavi po forumu, i respekt pored svih ljubavnih igrica djeluje da je tebi ipak najbitnije da je fakin Cristante odigrao monstrouzno utakmicu.

slika
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 25 feb 2025, 21:26

Denno je napisao/la:
25 feb 2025, 20:23
Manuel je napisao/la:
25 feb 2025, 17:20

Ma naravno da je daleko, uostalom te ekipe na papiru mozda djeluju kao laki protivnici, u stvarnosti ti davljenici dole u ovom dijelu sezone su najnezgodniji jer daju se na terenu max i igraju iznad mogucnosti. Ponavljam se, meni vjeru moze vratiti samo ako dobijemo narednih 5 i istovremeno te ekipe iznad, svaka od njih da ima po kiks ili 2. Ne zanima me trenutno Serie A, ali zato j3beni Bilbao mi neda mira, jedva cekam taj dvomec, jer ko tu prodje uzima i takmicenje.
Volio bih da grijesim al mislim da nam je plafon 10 bodova iz iducih 5 tekmi.Treba biti optimistican al hajmo biti realni :)

Atletik ulazi kao favorit jer je prva tekmu u Rimu a i u Spaniji igraju nikad bolje.Cak im ni onaj trojac ne bjezi nista posebno.Prvi mec u Rimu ce dosta toga pokazati jer tesko se vaditi u Bilbau.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.