FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
46
28%

Ukupno glasova: 166

luckystrike
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la luckystrike » 28 feb 2025, 10:30

Danas će u Sarajevu biti održana Izborna Skupština Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj će biti izabran novi predsjednik, kao i novi članovi Izvršnog odbora.
Iako prema neslužbenim informacijama kod određenog broja delegata dobro kotira Mirsad Drljević, očekuje se da će Dragana Soldu na mjestu prvog čovjeka federalnog nogometa naslijediti Muris Jabandžić.

Osim predsjednika delegati Skupštine će birati i još osam članova Izvršnog odbora, te će se utvrditi i liste kandidata za Izvršni odbor i pravna tijela N/FS BiH.

Inače, Skupština NS F BiH broji 40 delegata s tim da će na današnjoj biti maksimalno prisutno 36 s obzirom da zbog nezakonitih održanih Izbornih skupština Kanton Sarajevo nema svojih predstavnika.

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 28 feb 2025, 10:33

Ja ne bih klupirao Lulica nego bi mu dao da ivra i vrati formu, jer mi je prosli dio sezone bio onako ponajbolji.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 28 feb 2025, 10:42

nedimmmm1337 je napisao/la:
27 feb 2025, 22:36
Jel neko primjetio da Rockova uopste nema ni na klupi , mozda je i otpisan ili ima nesto sto sam propustio ?
Pobjegao u Srbiju dok nije zapucalo
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 28 feb 2025, 12:34

Bordo10 je napisao/la:
28 feb 2025, 10:33
Ja ne bih klupirao Lulica nego bi mu dao da ivra i vrati formu, jer mi je prosli dio sezone bio onako ponajbolji.
U top 3 igrača na jesen.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 28 feb 2025, 12:41

Lulić je bolji kada je bliže golu. Zna napraviti višak u zadnjoj trećini. Tako je i zabio većinu golova.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 28 feb 2025, 13:32

hazarder je napisao/la:
28 feb 2025, 12:41
Lulić je bolji kada je bliže golu. Zna napraviti višak u zadnjoj trećini. Tako je i zabio većinu golova.
i ja sam opasniji sto sam blizi golu :kafa:

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 28 feb 2025, 13:53

Sto volim ovaj tempo, taman se zavrsi jedna utakmica, vec pressica za drugu :kafa:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 28 feb 2025, 15:25

Kazu sta je uzo Jakirovic sa Dinamom, pa on je doveo Dinamo u tu situaciju da Hajduk nije experimentiso i glupirose Jakir bi izgubio titulu i prije kraja dobio nogu, kao sto je i dobio. Otisao je u tursku vidjecemo kako ce tamo kotirat.

Ako uzmemo u zrinjskom njegov perijod po dolasku jedini trener u zadnjih 15 godina koji nije izborio evropu. A dosao je na ekipu koja je bila na olupu 3-4 godine. Govorim da covjek nije izborio 4 mjesto. Gdje imao jednu jradju protiv borca..

Zelic bi bio prvi i pored testkog navlacenju zrinjskom samo da su sudili ono sto je trebalo protiv posusja 2x i sb

A da nekazem da je zrinjskom bar 4 boda sudija dao a borcu minimum 8

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 28 feb 2025, 15:32

za 10 godina ce se pisati kako zrinjski igra jos na temelju jakirovica,kao da je ferguson bio

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 28 feb 2025, 15:35

Pitar6785 je napisao/la:
28 feb 2025, 15:25
Kazu sta je uzo Jakirovic sa Dinamom, pa on je doveo Dinamo u tu situaciju da Hajduk nije experimentiso i glupirose Jakir bi izgubio titulu i prije kraja dobio nogu, kao sto je i dobio. Otisao je u tursku vidjecemo kako ce tamo kotirat.

Ako uzmemo u zrinjskom njegov perijod po dolasku jedini trener u zadnjih 15 godina koji nije izborio evropu. A dosao je na ekipu koja je bila na olupu 3-4 godine. Govorim da covjek nije izborio 4 mjesto. Gdje imao jednu jradju protiv borca..

Zelic bi bio prvi i pored testkog navlacenju zrinjskom samo da su sudili ono sto je trebalo protiv posusja 2x i sb

Jakirovic je u Dinamu napravio dobre stvari obzirom da je dosao kao "mali" trener, uveo ih u LP. Ne zaboravimo da je pripremio Rijeku sa kojom Sopic da je imao mozga kao sto nije uzeo bi titulu.
U Ztinjskom je pola godine bio los, ali kad je on selektirao igrace i odradio pripreme napravio je stroj koji se nece jos dugo pojaviti na nasim terenima, na njegovom uspostavljenom sistemu Zrinjski i dan danas igra.
Zekic je takodjer dobar, nazalost ima sudjenje kakvo ima i imao bi vise poena da je pravedno, ali takodjer ima tu malo lutanja ali svakako nas najkvalitetniji trener od pocetka bh.lige i na ljeto Europa ce biti mjerilo.
Ali kad bi sad mogao birati uvijek bi izabrao Sergeja ispred Zorana

kakogodbilo
Kontakt:

Post Postao/la kakogodbilo » 28 feb 2025, 15:51

Ne znam koliko je ko upucen od vas ali 70% momaka nisu dobili platu cak od decembra. Mirvic ima probleme sa bankama nasim tako da dobro oni i igraju

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 28 feb 2025, 15:54

kakogodbilo je napisao/la:
28 feb 2025, 15:51
Ne znam koliko je ko upucen od vas ali 70% momaka nisu dobili platu cak od decembra. Mirvic ima probleme sa bankama nasim tako da dobro oni i igraju
Ajde upuceni produzi dalje
....sve drugo će proći!

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 28 feb 2025, 16:04

Prvo ustani kad spomenes Mirvica pa onda mu se sagni.
Zagrij rukice i lagano

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 28 feb 2025, 16:08

Shaahhaahahahaahahahahahahahaahahahahaahaahahahaahaahahaahahahaahahahahaahahahaahaahaha

Registrovao se balavac da on nesto kaze hahhaah ja sto me nasmija
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 28 feb 2025, 16:10

SHZ82 je napisao/la:
28 feb 2025, 15:35
Pitar6785 je napisao/la:
28 feb 2025, 15:25

Jakirovic je u Dinamu napravio dobre stvari obzirom da je dosao kao "mali" trener, uveo ih u LP. Ne zaboravimo da je pripremio Rijeku sa kojom Sopic da je imao mozga kao sto nije uzeo bi titulu.
U Ztinjskom je pola godine bio los, ali kad je on selektirao igrace i odradio pripreme napravio je stroj koji se nece jos dugo pojaviti na nasim terenima, na njegovom uspostavljenom sistemu Zrinjski i dan danas igra.
Zekic je takodjer dobar, nazalost ima sudjenje kakvo ima i imao bi vise poena da je pravedno, ali takodjer ima tu malo lutanja ali svakako nas najkvalitetniji trener od pocetka bh.lige i na ljeto Europa ce biti mjerilo.
Ali kad bi sad mogao birati uvijek bi izabrao Sergeja ispred Zorana
Haveru ZIZOVIC je vuse uradio od Jakirovica ako to gledas na taj nacin. Jakirovic je Harao jer smo mi bili pod bankrotom ili tek izlazili iz istog, zeljko totalno u smbis otisao dok je borac tek usao iz druge lige.. jakir je selektirao ekipu nakon 5-6 kola i skoro isti broj poraza u HNL dobio odkaz. Nesjecam se da je DINAMO ikad izgubio vise od 4 gola razlike od bilo koje ekipe a od bayerna je dobio 10 golova, od bayerna koji nije onaj pravi bayern i koji nakon 309 godina nista osvoio nije u njemackoj. DINAMO radi iste stvari isti sablon godinama uzne trenera 2-3 igraca od 2 plasirane ekipe i osvoji titulu.,

Jakir jeste dobar trener al se nemoze reci da zrinjski igra dobro radi njegovog rada, moze bit da ima nekog udjela al vise bi rekao za onog sto je dosao posle njega..

Jakir je ina fer sudjenje ZEKIC NIJE, Jakir je dove 3-4 igrac na vec jaku ekipu koja je harals i prije njega i koja je na okupu tad bila 4-5 godina (kostur ekipe)

I pored toga Zekic je mnogo vise osvoio bodova od njega u prvih 17 kola, u mnogo jacoj konkurenci i mnogo jacoj ligi..

SA SUDHENJEM KOJE IMAO JAKIR MI BI VEC NAKON 22 kola bili prvaci i 99% osvajaci kupa

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 28 feb 2025, 16:16

Buraz,napusi nam se kolektivno pitarske k,nemoj sta da se naljutis svega ti,ljubi te Facko.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 28 feb 2025, 16:17

:rol: :rol:
nije vas "upućenih" odavno bilo :yawn:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 28 feb 2025, 16:17

Zoran je na današnjoj pressici govorio i o zdravstvenom kartonu, pa tako:
- Butić je navodno i prije utakmice sa Zrinjskim osjećao bol u butnom mišiću koji nije spominjao jer je imao želju da igra. Danas je radio magnet i čekaju se nalazi da se utvrdi tačan stepen povrede. Mislim da na njega nažalost nećemo moći računati u nedjelju;
- Jović trenira s ekipom i uskoro se može očekivati u rosteru, ali ne i u nedjelju;
- Đorđević i dalje poslije svakog treninga osjeća bol, te se njegov povratak na teren ne očekuje prije rep. pauze.

Podsjećam, u idućoj utakmici suspenziju odrađuje Soldo, pa je tako izgledno da će svoju šansu dočekati i Paskalev odnosno Gordeziani.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 28 feb 2025, 16:37

luckystrike je napisao/la:
28 feb 2025, 10:30
Danas će u Sarajevu biti održana Izborna Skupština Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj će biti izabran novi predsjednik, kao i novi članovi Izvršnog odbora.
Iako prema neslužbenim informacijama kod određenog broja delegata dobro kotira Mirsad Drljević, očekuje se da će Dragana Soldu na mjestu prvog čovjeka federalnog nogometa naslijediti Muris Jabandžić.

Osim predsjednika delegati Skupštine će birati i još osam članova Izvršnog odbora, te će se utvrditi i liste kandidata za Izvršni odbor i pravna tijela N/FS BiH.

Inače, Skupština NS F BiH broji 40 delegata s tim da će na današnjoj biti maksimalno prisutno 36 s obzirom da zbog nezakonitih održanih Izbornih skupština Kanton Sarajevo nema svojih predstavnika.
Muris Jabandžić novi je predsjednik NS F BiH. Jabandžić će po automatizmu biti i član Izvršnog odbora NS BiH.

U Izvršnom odboru NS F BiH će biti: Safet Radmilović, Samir Ćemalović, Namik Džafić, Asmir Budimlić, Iljo Dominiković, Slaven Garić, Stipo Vukadin, Vladimir Glavaš i Muris Jabandžić.

FS Kantona Sarajevo ostao je bez člana IO s obzirom da nijedna od dvije Skupštine u KS nije proglašena zakonitom.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 28 feb 2025, 16:47

28 feb 2025, 16:37
28 feb 2025, 10:30

Muris Jabandžić novi je predsjednik NS F BiH. Jabandžić će po automatizmu biti i član Izvršnog odbora NS BiH.

U Izvršnom odboru NS F BiH će biti: Safet Radmilović, Samir Ćemalović, Namik Džafić, Asmir Budimlić, Iljo Dominiković, Slaven Garić, Stipo Vukadin, Vladimir Glavaš i Muris Jabandžić.

FS Kantona Sarajevo ostao je bez člana IO s obzirom da nijedna od dvije Skupštine u KS nije proglašena zakonitom.
Pretpostavljam svi su sa velikim fudbalskim karijerama i citav zivot su u sportu

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, HariTz i 81 gost.