Moto GP
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Moto GP
KTM u ozbiljnim financijskim problemima
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Jorge Martin povrijedio saku i nogu pri padu na testiranju u Sepangu. Vraca se nazad za Evropu vjerovatno ce bit potrebna i operacija, upitno hoce li biti spreman za pocetak sezone..
Veoma tezak pad, kaciga ga je spasila mnogo tezih posljedica.
Veoma tezak pad, kaciga ga je spasila mnogo tezih posljedica.
Uh kako ruzan pad.
Last year's Day 3 times
Lap time improvements by manufacturer:
Ducati: -0.189 s
Aprilia: +0.237 s
KTM: -0.132 s
Honda: -0.170 s
Yamaha: -0.801 s
-
- Kontakt:
Pecco stari lisac se konačno indirektno izbrbljao
U 2024 je par puta rekao da nema nekih razlika između GP24 i GP23. Međutim sad je rekao da je motor u GP22 bio bolji od motora u GP23.
Koliko je onda tek motor u GP24 bio bolji od motora u GP23 a samim tim i GP24 kao cjelina
Što se testova tiče može se izvuć par zaključaka,da je Ducati GP24 još uvijek najbolji motor ali da su ostali napredovali i da prednost Ducatia nije više toliko velika.
Koliko je to vidjet ćemo kad počne sezona.
Aprilia me pozitivno iznenadila u Tajlandu, Bezecchi i Ogura jako brzi. Isto važi i za Hondu. Quartararo lošiji nego u Sepangu ali obzirom da je Miller vozio isto vrijeme kao Fabio kontam da Fabio može još brže. KTM standardno , Acosta je u vrhu,top 5, Binder tamo negdje oko 10 a novajlije se nisu proslavile baš.
U 2024 je par puta rekao da nema nekih razlika između GP24 i GP23. Međutim sad je rekao da je motor u GP22 bio bolji od motora u GP23.
Koliko je onda tek motor u GP24 bio bolji od motora u GP23 a samim tim i GP24 kao cjelina
Što se testova tiče može se izvuć par zaključaka,da je Ducati GP24 još uvijek najbolji motor ali da su ostali napredovali i da prednost Ducatia nije više toliko velika.
Koliko je to vidjet ćemo kad počne sezona.
Aprilia me pozitivno iznenadila u Tajlandu, Bezecchi i Ogura jako brzi. Isto važi i za Hondu. Quartararo lošiji nego u Sepangu ali obzirom da je Miller vozio isto vrijeme kao Fabio kontam da Fabio može još brže. KTM standardno , Acosta je u vrhu,top 5, Binder tamo negdje oko 10 a novajlije se nisu proslavile baš.
- akisarajevo92
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Počelo je. Marc Marquez baš brutalno izgleda.
Prošle godine je vozio 1:29,3 u Q2.
Jutros je sjeo na motor i nakon 10 minuta odvezao 1:29,4 što mu je bilo dovoljno da ostane na 1. poziciji.
Jutros je sjeo na motor i nakon 10 minuta odvezao 1:29,4 što mu je bilo dovoljno da ostane na 1. poziciji.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
a pecco pocinje iz q1 iznenadjenje veliko tek 13. pozicija na treningu 2KennyKFCLofton je napisao/la: ↑28 feb 2025, 08:06Počelo je. Marc Marquez baš brutalno izgleda.
Markez dominantno u sprintu danas. Ova sezona ce biti jedna od najednostranijih ikad.
Moglo bi ovo biti gazenje ko nikad dosad.Vidjet cemo vise sutra.
Bravo za bracu Markez.
Bravo za bracu Markez.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Este sentimiento nadie lo comprende
Mogla bi se i anketa osvježit nekad. Ovo je sramota.
- VensanKasel
- Kontakt:
MM93 se zajebava , šta je ovo
Pa tata Julio šta si napravio , dva sina na prva dva mjesta

Pa tata Julio šta si napravio , dva sina na prva dva mjesta

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Markez se igra sa ovom generacijom vozaca. Dati mu ovako dominantan Ducati, smrt je za Moto GP.
Najveći ikada na najjačem motoru ikada. Udri. 

Ne zna se sta je dosadnije bilo, Sprint ili GP trka
Marc je komotno mogao ostati na prvom mjestu, nabiti 16+ sek prednosti i uzeti onu kaznu od 16s za pritisak u guamama i opet pobjediti, toliko je bio bolji od ostalih
Marc je komotno mogao ostati na prvom mjestu, nabiti 16+ sek prednosti i uzeti onu kaznu od 16s za pritisak u guamama i opet pobjediti, toliko je bio bolji od ostalih
- QUARTERBACK
- Kontakt:
laganeze dominacija al duga je sezona bice svega
- VensanKasel
- Kontakt:
Zašto Banjaja nije mogao da se približi Aleksu , to mi je baš pravo pitanje .
Fabio 15-a pozicija , najveće razočarenje .
Vidjeti ćemo kako će biti kada se vrati aktuelni šampion .
NIje imao tempo, a kaze i kad je bio par krugova iza 0.6-0.8 citav balans motor je bio cudan i nije mogao da ide preko limitaVensanKasel je napisao/la: ↑02 mar 2025, 11:10Zašto Banjaja nije mogao da se približi Aleksu , to mi je baš pravo pitanje .
Marc je s lakocom pratio buraza jer je imao toliko tempa u dzepu da je samo cekao da bude 60% trke unutar dozvoljenog pritiska u gumama i obisao ga
Fabio je imao problem na pocetku, kaze da je pao na zacelje jer u zadnjoj gumi nije bilo gripa, kao da je po ledu isao
nije Yamaha toliko losa, Miller je vecinu trke bio 6-7.
mislim da imaju dovoljno da se redovno potuku s Apriljom i KTM-om kroz sezonu, Ducati je prica za sebe
-
- Kontakt:
Kakva simbolika, pobjeda 63 u MotoGP klasi i 89 u karijeri.
Ako ne bude povreda očekujem da već u 2025 dogura do 100.
Ako ne bude povreda očekujem da već u 2025 dogura do 100.
- VensanKasel
- Kontakt:
Hvala na informacijama buraz .miki_92 je napisao/la: ↑02 mar 2025, 11:35NIje imao tempo, a kaze i kad je bio par krugova iza 0.6-0.8 citav balans motor je bio cudan i nije mogao da ide preko limitaVensanKasel je napisao/la: ↑02 mar 2025, 11:10Zašto Banjaja nije mogao da se približi Aleksu , to mi je baš pravo pitanje .
Marc je s lakocom pratio buraza jer je imao toliko tempa u dzepu da je samo cekao da bude 60% trke unutar dozvoljenog pritiska u gumama i obisao ga
Fabio je imao problem na pocetku, kaze da je pao na zacelje jer u zadnjoj gumi nije bilo gripa, kao da je po ledu isao
nije Yamaha toliko losa, Miller je vecinu trke bio 6-7.
mislim da imaju dovoljno da se redovno potuku s Apriljom i KTM-om kroz sezonu, Ducati je prica za sebe

Millera pozitivno iznenađenje , kao i Žarko .
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.