HŠK Posušje - FK Željezničar * 02/03/2025 * 1:1
Neke utakmice se jednostavno moraju dobiti a ovo je bila jedna od njih. Nije Posušje u zoni ispadanja zato što nisu imali sreće već jednostavno zato što ne mogu parirati ostalim ekipama iznad njih u kontinuitetu.
Dosta loše stojimo na terenu, odbrana prilično nesigurna sa dosta paničnih reakcija a protok lopte kroz vezni red prespor da bi se razbio visoki presing protivničke ekipe.
Uz dužno poštovanje protivniku ali previše prilika smo dozvolili ekipi kao što je Posušje. Štaviše, u dobrom dijelu utakmice Posušje je potpuno kontrolisalo igru dok su naši igrači djelovali prilično konfuzno. Posebno je loša organizacija napada koja djeluje previše sporo i bezidejno.
U napadu smo i nešto napravili ali potpuno neshvatljivi promašaji pojedinih igrača u ključnim momentima. Nevjerovatan manjak fokusa.
Statistički gledano bili smo bolja ekipa ali poredeći sa utakmicama protiv Zrinjskog i Torpeda ne vidim pretjeran napredak u ključnim segmentima igre i ako je suditi po ove tri utakmice bit će ovo izuzetno teška polusezona i grčevita borba za Evropu do samog kraja ukoliko se nešto značajno ne promijeni u samom sistemu igre ali i individualnom pristupu većine igrača.
U ovom susretu izdvojio bih Šošića, Muftića, Lauševića, Al Jabera, Karamarka, Mahmića, Galića i Boljevića iako su i oni imali imali veliki broj grešaka (bar većina). Velika zamjerka Denisu za Radovca, vidjelo se od samog početka da igra povrijeđen i da ne može dati svoj maksimum. Ne znam zbog čega se to radi i rizikuje još veća povreda. Također, Odinaka je dosta bolje odigrao u odnosu na neke prijašnje utakmice ali ipak snosi dio krivice za primljeni pogodak.
U biti djelujemo prilično bezidejno i dosta konfuzno u organizaciji napada, odbrana ne ulijeva sigurnost, previše se oslanjamo na individualni kvalitet a ne na timsku igru i sve se mora podići na veći nivo. Ako ne možemo rutinski iskontrolisati ekipu koja se bori za opstanak (čak i oslabljeni) mi se ne možemo nadati nekom ozbiljnijem rezultatu.
Vjerujem da će utakmica protiv Borca biti prolongirana i nadam se da će se ta pauza iskoristiti za uigravanje ekipe jer ovo ne izgleda dobro.
Zadnja izmjena:
Levin, dana/u 02 mar 2025, 15:39, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić