Teme koje nemaju veze sa sportom
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
samoposmatram
-
Kontakt:
Postao/la samoposmatram » 02 mar 2025, 15:25
alemsa je napisao/la: ↑02 mar 2025, 14:43
Jebga $, meni se cini da je Zelenski mislio da je cinio Americi uslugu pa je s toga konto da su pare dzaba a ovi misle obrnuto. Morat ce potpisati ovaj ugovor oko minerala da Ameri vrate pare, a ujedno mu je to garancija da ce Ameri stiti svoju investiciju a samim tim i Ukrajinu. Samo sto Trump prica kao da nije rodjen u New Yorku nego kao seljacina s nekog brda Tennessee-ija, i to ga je.be, sto je cudno jer kad mu pogledas intervju prije 30-40 godina makar je bio u stanju promisliti prije nego sto nesto izusti. A i Trump nema nista sa Zelenskim niti Ukrajinom, to je prosla administracija jebga
Bukvalno ima forumasa koji za tebe kazu da nemislis ovo sto pises, kao sto ti pises o Trumpu.
Trump je budala od rodjenja. Tebe je algoritam facebooka i fox news programirao da nevjerujes ono sto cujes i vidis, nego da vjerujes u dobru unutar ljudi.
Mora postojati neko tebi blizak, da ti je rekao da nije zdravo za tebe u sta vjerujes. Poslusaj te ljude i trazi pomoc od njih.
-
Bundesliga
-
Kontakt:
Postao/la Bundesliga » 02 mar 2025, 15:33
alemsa je napisao/la: ↑02 mar 2025, 15:21
Evropljani su u boljoj poziciji jer imaju preko 200 milijardi zaledjenih Ruskih fondova, nakon rata ce vjerovatno traziti da Rusija plati neki vid odstete Ukrajini i kroz to ce vratit svoje pare ulozene. Dok Ameri dali "dzaba" pare, i gledaju da izvuku kroz minerale, vidjet cemo hoce'l uspjeti. Zelenski ako misli u slucaju da se Amerika povuce da ce mu Evropa podici taj ceh, mozda se grdno prevari.
Ma kakve pare, većina tih stvari koje su date je vojna oprema. Pogotovo od Amerike, imaju javni podaci da je preko 60 milijardi vojne opreme. To Trump laže o nekakvim parama i 300 milijardi izmišlja lol. Zapravo se radi o negdje oko 100 milijardi. Dali su i Evropljani džaba i više, a to hoće li ikada dobiti išta nazad je ogromno pitanje.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
-
alemsa
-
Kontakt:
Bundesliga je napisao/la: ↑02 mar 2025, 15:33
Evropljani su u boljoj poziciji jer imaju preko 200 milijardi zaledjenih Ruskih fondova, nakon rata ce vjerovatno traziti da Rusija plati neki vid odstete Ukrajini i kroz to ce vratit svoje pare ulozene. Dok Ameri dali "dzaba" pare, i gledaju da izvuku kroz minerale, vidjet cemo hoce'l uspjeti. Zelenski ako misli u slucaju da se Amerika povuce da ce mu Evropa podici taj ceh, mozda se grdno prevari.
Ma kakve pare, većina tih stvari koje su date je vojna oprema. Pogotovo od Amerike, imaju javni podaci da je preko 60 milijardi vojne opreme. To Trump laže o nekakvim parama i 300 milijardi izmišlja lol. Zapravo se radi o negdje oko 100 milijardi. Dali su i Evropljani džaba i više, a to hoće li ikada dobiti išta nazad je ogromno pitanje.
Oko 120 milijardi sto se zna je tacna brojka od toga 60 i nesto milijardi kroz oruzje i vojnu opremu. A jel ta vojna oprema dzaba? Jesu'l mogli prodati drugim drzavama?
Ovo sto pise loan ce Evropa vratit, a za ostalo ce se kusurati.
-
Rajaz
-
Kontakt:
Bundesliga je napisao/la: ↑02 mar 2025, 15:17
Ne garantuje Amerika sigurnost, nemoj džaba pričati. To odbijaju potpisati čitavo vrijeme, zato Zelenski i odbija ugovor. Njihov stav je da ako su oni uključeni u posao, Rusi se neće usuditi napasti. Bi li ti potpisao ugovor bez sigurnosnih garancija. Europljani su pametniji, zato će s njima i vjerovatno potpisati ugovor. A Trump će ostati suha qrca.
Evropa da je pametna, kao što nije, davnih dana bi **** Ameriku
-
newton_heath_lyr
-
Kontakt:
Postao/la newton_heath_lyr » 02 mar 2025, 15:54
Davno je Evropa trebala sklopiti dogovor sa Rusijom i Kinom,pa nek Amerika se zabavlja sa svojim susjedima.
BosnaE
-
samoposmatram
-
Kontakt:
Postao/la samoposmatram » 02 mar 2025, 15:58
alemsa je napisao/la: ↑02 mar 2025, 15:43
Bundesliga je napisao/la: ↑02 mar 2025, 15:33
Oko 120 milijardi sto se zna je tacna brojka od toga 60 i nesto milijardi kroz oruzje i vojnu opremu. A jel ta vojna oprema dzaba? Jesu'l mogli prodati drugim drzavama?
To date, we have provided $65.9 billion in military assistance since Russia launched its premeditated, unprovoked, and brutal full-scale invasion of Ukraine on February 24, 2022, and approximately $69.2 billion in military assistance since Russia’s initial invasion of Ukraine in 2014. We have now used the emergency Presidential Drawdown Authority on 55 occasions since August 2021 to provide Ukraine military assistance totaling approximately $27.688 billion from DoD stockpiles.
Sva oprema je polovna. Procjena vrijednosti nije odlucena po trzistu vec po americkoj procjeni. To ko dijaspora kad salje stvari rodbini u Bosnu, pa se kurce kako spasavaju i davaju. A sve samo smece.
I sta kazes mogli su prodati nekome? Kina i Rusija odavno spremni platiti dolar vise.
-
Bundesliga
-
Kontakt:
Postao/la Bundesliga » 02 mar 2025, 16:00
alemsa je napisao/la: ↑02 mar 2025, 15:43
https://www.rte.ie/news/primetime/2025/ ... o-ukraine/
Većina te vojne opreme je zastarila, koju su svakako imali problema da se riješe. Trump priča o parama, znači laže.
Amerika oko 118 milijardi, Europa 132 milijarde. A Trump lagao da je Amerika dala 350 milijardi, 200 više od Europe
Ma vratit će kurko, to će vratiti ako uspiju natjerati Rusiju da plati odštetu. Ako ne uspiju, neće dobiti ništa.
-
alemsa
-
Kontakt:
samoposmatram je napisao/la: ↑02 mar 2025, 15:58
To date, we have provided $65.9 billion in military assistance since Russia launched its premeditated, unprovoked, and brutal full-scale invasion of Ukraine on February 24, 2022, and approximately $69.2 billion in military assistance since Russia’s initial invasion of Ukraine in 2014. We have now used the emergency Presidential Drawdown Authority on 55 occasions since August 2021 to provide Ukraine military assistance totaling approximately $27.688 billion from DoD stockpiles.
Sva oprema je polovna. Procjena vrijednosti nije odlucena po trzistu vec po americkoj procjeni. To ko dijaspora kad salje stvari rodbini u Bosnu, pa se kurce kako spasavaju i davaju. A sve samo smece.
I sta kazes mogli su prodati nekome? Kina i Rusija odavno spremni platiti dolar vise.
Nije ti bas ta analogija tacna, vise je da ti imas pusku sto si kupio prije 5 godina, i danas kupis drugu/novu. Neces tu staru dati nekom nego ces vjerovatno gledati da je prodas za 3-4 stoje koliko vec mozes dobiti.
@bundesliga
Pa ne bi kvalifikovali kao "loan" tj. dug/kredit, ne zezaj jebte, pametniji su ti ljudi od nas sviju skupa, posebno kad su u pitanju milijarde eura.
-
Bundesliga
-
Kontakt:
Postao/la Bundesliga » 02 mar 2025, 16:10
alemsa je napisao/la: ↑02 mar 2025, 16:04
@bundesliga
Pa ne bi kvalifikovali kao "loan" tj. dug, ne zezaj jebte, pametniji su ti ljudi od nas sviju skupa, posebno kad su u pitanju milijarde eura.
Pa imaš video sa konferencije Trumpa i Macrona gdje ti Macron kaže da će išta od tih para dobiti nazad ako Rusija plati Ukrajini odštetu jer su ruske pare zamrznute.
-
alemsa
-
Kontakt:
Bundesliga je napisao/la: ↑02 mar 2025, 16:10
alemsa je napisao/la: ↑02 mar 2025, 16:04
@bundesliga
Pa ne bi kvalifikovali kao "loan" tj. dug, ne zezaj jebte, pametniji su ti ljudi od nas sviju skupa, posebno kad su u pitanju milijarde eura.
Pa imaš video sa konferencije Trumpa i Macrona gdje ti Macron kaže da će išta od tih para dobiti nazad ako Rusija plati Ukrajini odštetu jer su ruske pare zamrznute.
Ma moze pricati sta hoce burazeru k'o i Trump. Bitno je sta je na papiru, ako ne bude kroz ratnu ostetu, imaju alternativu vjerovatno. Nema dzabe nista, to mozes zakljuciti iz prilozenog.
-
tuzlak1987
-
Kontakt:
Postao/la tuzlak1987 » 02 mar 2025, 16:25
I ovo sto su davali je vecinom bilo smece, citavo vrijeme kada je Ukrajincima trebalo malo govorili su ne smijete koristiti to oruzje, necemo vam poslati ovo oruzje. Sve nesto na kapaljku i dovoljno toliko da Ukrajina ne moze napraviti pravu kontraofanzivu i prevagnuti. Citavo vrijeme prica necemo im dostaviti ovo naoruzanje jer ne zelimo da gadjaju dublje, pa kada dostave kazu ne smijete koristiti za dublje bla bla..
A za to vrijeme su uveli sankcije svi koje su limitirane, dovoljne toliko da Rusija ne osjeti veliki pritisak i stanovnistvo Rusije.
I na kraju kada su napravili 50-50 rat i nisu pogurali Ukrajinu da oslobodi bar dio onog okupiranog traze pare, a nisu ih ni oslobodili niti su im napravili neke garancije. Tacnije sada bi da pokradu Ukrajince za ono sto im je ostalo, a ako Putin pozeli nekada da okupira i to onda nije problem moze.
-
Bundesliga
-
Kontakt:
Postao/la Bundesliga » 02 mar 2025, 16:31
tuzlak1987 je napisao/la: ↑02 mar 2025, 16:25
Tacnije sada bi da pokradu Ukrajince za ono sto im je ostalo, a ako Putin pozeli nekada da okupira i to onda nije problem moze.
Tačno, Trump bi da krade dok može, pa kad Putin bude htio preuzeti, nije frka. Ionako je tu samo 4 godine. Oni bi da izlevate Zelenskog jer je očajan i jer je Ukrajina u očajnoj poziciji. Dobro ih je neko usporedio sa mafijom, Putin i Trump u ulozi mafijaških porodica, a Zelenski vlasnik picerije kojeg hoće prisiliti da plaća reket ili da mu piceriju preuzme jedan od mafijaških klanova.
Btw, meni je nevjerovatno da se ovoliko lome za Ukrajinu i da im oni vraćaju dug, a ovo što su njima donirali je sitniš naspram onoga što su dali Izraelu i dalje daju. A niko u Americi o tome ne priča. Ono vraćaš marku duga, a ovamo si dao hiljadu maraka džaba nekome.
-
leo1946
-
Kontakt:
Bundesliga je napisao/la: ↑02 mar 2025, 16:31
Tacnije sada bi da pokradu Ukrajince za ono sto im je ostalo, a ako Putin pozeli nekada da okupira i to onda nije problem moze.
Tačno, Trump bi da krade dok može, pa kad Putin bude htio preuzeti, nije frka. Ionako je tu samo 4 godine. Oni bi da izlevate Zelenskog jer je očajan i jer je Ukrajina u očajnoj poziciji. Dobro ih je neko usporedio sa mafijom, Putin i Trump u ulozi mafijaških porodica, a Zelenski vlasnik picerije kojeg hoće prisiliti da plaća reket ili da mu piceriju preuzme jedan od mafijaških klanova.
Btw, meni je nevjerovatno da se ovoliko lome za Ukrajinu i da im oni vraćaju dug, a ovo što su njima donirali je sitniš naspram onoga što su dali Izraelu i dalje daju. A niko u Americi o tome ne priča. Ono vraćaš marku duga, a ovamo si dao hiljadu maraka džaba nekome.
Cekaj sekund, sad ce nas ovaj trumpolizac uvjeriti u suprotno
1946-1987
-
alemsa
-
Kontakt:
Bundesliga je napisao/la: ↑02 mar 2025, 16:31
76% od sto Amerika "daje" Izraelu (vojno), Izrael mora potrositi u Americkim firmama i ugovorima, sto po bliskom istoku (bazama) i dalje, neki dio toga ide i za Japan recimo odnosno Americke baze tamo, sto po Usa. Znaci "daju" im vojnu pomoc za uzvrat u dollarima i plus tehnologiju. Nije ni njima dzaba jarane. A "daje" i EU isto samo manju cifru.
-
nerkolfc
-
Kontakt:
Ne kontam, ja ti dam 100 km i kazem 76 moraš potrošit kod mene i ne moraš vracati više i to nije dzabe?
-
alemsa
-
Kontakt:
nerkolfc je napisao/la: ↑02 mar 2025, 16:44
Ne kontam, ja ti dam 100 km i kazem 76 moraš potrošit kod mene i ne moraš vracati više i to nije dzabe?
Ostalih 24% je u tehnologiji , znaci ako Izrael napravi razvoj neceg tehonoloski, Ameri imaju svoj dio.
Amer u dollar gleda k'o ti u hiljadu maraka sta ti je.
-
Bundesliga
-
Kontakt:
Postao/la Bundesliga » 02 mar 2025, 16:48
Baš gledam ovo i ne vjerujem. Daš čovjeku 100 KM i kažeš moraš ove pare potrošiti kod mene, to je on opet dobio džaba ili nije?

-
alemsa
-
Kontakt:
Bundesliga je napisao/la: ↑02 mar 2025, 16:48
Baš gledam ovo i ne vjerujem. Daš čovjeku 100 KM i kažem moraš ove pare potrošiti kod mene, to je on opet dobio džaba ili nije?
Da, das mu 100 km vrijednosti vojne opreme ili cega vec (vojno) a on 76 maraka mora potrositi u tvojoj prodavnici i 24% ostalog u tehonoloskom razvoju imas dio. Investicija, ako te vise zanima citaj o tome i kako fukcionise, don't shoot the messenger
-
VensanKasel
-
Kontakt:
Postao/la VensanKasel » 02 mar 2025, 16:51
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
-
nerkolfc
-
Kontakt:
Opet je to manje više dzabe