Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la alemsa » 02 mar 2025, 16:22

Bundesliga je napisao/la:
02 mar 2025, 16:10
alemsa je napisao/la:
02 mar 2025, 16:04
@bundesliga

Pa ne bi kvalifikovali kao "loan" tj. dug, ne zezaj jebte, pametniji su ti ljudi od nas sviju skupa, posebno kad su u pitanju milijarde eura.
Pa imaš video sa konferencije Trumpa i Macrona gdje ti Macron kaže da će išta od tih para dobiti nazad ako Rusija plati Ukrajini odštetu jer su ruske pare zamrznute.
Ma moze pricati sta hoce burazeru k'o i Trump. Bitno je sta je na papiru, ako ne bude kroz ratnu ostetu, imaju alternativu vjerovatno. Nema dzabe nista, to mozes zakljuciti iz prilozenog.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 mar 2025, 16:25

I ovo sto su davali je vecinom bilo smece, citavo vrijeme kada je Ukrajincima trebalo malo govorili su ne smijete koristiti to oruzje, necemo vam poslati ovo oruzje. Sve nesto na kapaljku i dovoljno toliko da Ukrajina ne moze napraviti pravu kontraofanzivu i prevagnuti. Citavo vrijeme prica necemo im dostaviti ovo naoruzanje jer ne zelimo da gadjaju dublje, pa kada dostave kazu ne smijete koristiti za dublje bla bla..

A za to vrijeme su uveli sankcije svi koje su limitirane, dovoljne toliko da Rusija ne osjeti veliki pritisak i stanovnistvo Rusije.

I na kraju kada su napravili 50-50 rat i nisu pogurali Ukrajinu da oslobodi bar dio onog okupiranog traze pare, a nisu ih ni oslobodili niti su im napravili neke garancije. Tacnije sada bi da pokradu Ukrajince za ono sto im je ostalo, a ako Putin pozeli nekada da okupira i to onda nije problem moze.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 mar 2025, 16:31

tuzlak1987 je napisao/la:
02 mar 2025, 16:25
Tacnije sada bi da pokradu Ukrajince za ono sto im je ostalo, a ako Putin pozeli nekada da okupira i to onda nije problem moze.
Tačno, Trump bi da krade dok može, pa kad Putin bude htio preuzeti, nije frka. Ionako je tu samo 4 godine. Oni bi da izlevate Zelenskog jer je očajan i jer je Ukrajina u očajnoj poziciji. Dobro ih je neko usporedio sa mafijom, Putin i Trump u ulozi mafijaških porodica, a Zelenski vlasnik picerije kojeg hoće prisiliti da plaća reket ili da mu piceriju preuzme jedan od mafijaških klanova.

Btw, meni je nevjerovatno da se ovoliko lome za Ukrajinu i da im oni vraćaju dug, a ovo što su njima donirali je sitniš naspram onoga što su dali Izraelu i dalje daju. A niko u Americi o tome ne priča. Ono vraćaš marku duga, a ovamo si dao hiljadu maraka džaba nekome.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 02 mar 2025, 16:38

02 mar 2025, 16:31
Tacnije sada bi da pokradu Ukrajince za ono sto im je ostalo, a ako Putin pozeli nekada da okupira i to onda nije problem moze.
Tačno, Trump bi da krade dok može, pa kad Putin bude htio preuzeti, nije frka. Ionako je tu samo 4 godine. Oni bi da izlevate Zelenskog jer je očajan i jer je Ukrajina u očajnoj poziciji. Dobro ih je neko usporedio sa mafijom, Putin i Trump u ulozi mafijaških porodica, a Zelenski vlasnik picerije kojeg hoće prisiliti da plaća reket ili da mu piceriju preuzme jedan od mafijaških klanova.

Btw, meni je nevjerovatno da se ovoliko lome za Ukrajinu i da im oni vraćaju dug, a ovo što su njima donirali je sitniš naspram onoga što su dali Izraelu i dalje daju. A niko u Americi o tome ne priča. Ono vraćaš marku duga, a ovamo si dao hiljadu maraka džaba nekome.
Cekaj sekund, sad ce nas ovaj trumpolizac uvjeriti u suprotno
1946-1987

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 mar 2025, 16:41

02 mar 2025, 16:31

76% od sto Amerika "daje" Izraelu (vojno), Izrael mora potrositi u Americkim firmama i ugovorima, sto po bliskom istoku (bazama) i dalje, neki dio toga ide i za Japan recimo odnosno Americke baze tamo, sto po Usa. Znaci "daju" im vojnu pomoc za uzvrat u dollarima i plus tehnologiju. Nije ni njima dzaba jarane. A "daje" i EU isto samo manju cifru.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 02 mar 2025, 16:44

Ne kontam, ja ti dam 100 km i kazem 76 moraš potrošit kod mene i ne moraš vracati više i to nije dzabe?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 mar 2025, 16:47

nerkolfc je napisao/la:
02 mar 2025, 16:44
Ne kontam, ja ti dam 100 km i kazem 76 moraš potrošit kod mene i ne moraš vracati više i to nije dzabe?
Ostalih 24% je u tehnologiji , znaci ako Izrael napravi razvoj neceg tehonoloski, Ameri imaju svoj dio.

Amer u dollar gleda k'o ti u hiljadu maraka sta ti je.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 mar 2025, 16:48

nerkolfc je napisao/la:
:rol: :rol: :tokralju:

Baš gledam ovo i ne vjerujem. Daš čovjeku 100 KM i kažeš moraš ove pare potrošiti kod mene, to je on opet dobio džaba ili nije? :rol:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 mar 2025, 16:50

02 mar 2025, 16:48
nerkolfc je napisao/la:
:rol: :rol: :tokralju:

Baš gledam ovo i ne vjerujem. Daš čovjeku 100 KM i kažem moraš ove pare potrošiti kod mene, to je on opet dobio džaba ili nije? :rol:
Da, das mu 100 km vrijednosti vojne opreme ili cega vec (vojno) a on 76 maraka mora potrositi u tvojoj prodavnici i 24% ostalog u tehonoloskom razvoju imas dio. Investicija, ako te vise zanima citaj o tome i kako fukcionise, don't shoot the messenger

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 02 mar 2025, 16:51

slika
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 02 mar 2025, 16:52

Opet je to manje više dzabe

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 mar 2025, 16:54

alemsa je napisao/la:
02 mar 2025, 16:50
Da, das mu 100 km vrijednosti vojne opreme ili cega vec (vojno) a on 76 maraka mora potrositi u tvojoj prodavnici i 24% ostalog u tehonoloskom razvoju imas dio. Investicija, ako te vise zanima citaj o tome i kako fukcionise, don't shoot the messenger
Pa opet je džaba, i opet je SAD na gubitku, a Izrael ne mora vraćati ništa. Gledaj ovako ti odeš u prodavnicu i tebi prodavač da 100 KM, kaže moraš potrošiti 76 KM kod mene. Opet je on na gubitku, prvo jer je izgubio čistih 24 KM, a drugo jer je tebi bukvalno poklonio nešto za 76 KM.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 02 mar 2025, 16:57

kakav je ovo sarlatan, vostana figurica
Bećirović: BiH ima institucije i ljude koji su zaduženi da zaštite ustavni poredak države
Don't believe the hype.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 mar 2025, 17:01

@bundea

Pa nije jebga jer Ameri prozivode vojnu opremu k'o neko carape, i ovo u Ukrajini im je znacilo bruku u njihovoj proizvodnji. U sustini posto imaju toga na bacanje, daju Izraelu 3 milijarde vrijednosti vojne pomoci a ovi 3 milijarde im vrate u ekonomiju. Tipa dali su milijardu vrijednosti Izraelu i treba im milijarda da odrzavaju baze u Japanu, Izrael plati 76% za Japan. Jer Izraelu ne treba pomoc sto se tice ekonomije, ili ne znam u humanitarne svrhe, samo vojno traze

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 02 mar 2025, 17:06

Onda oni njima ne daju 3 milijarde nego im prodaju opremu u vrijednosti 3 milijarde po klizanoj cijeni popusta od 24%.

Ili oni njima daju 3 milijarde dolara i kazu im od te 3 milijarde morate 76% potrositi na nasu opremu? Kakva je situacija tu sad?
Zadnja izmjena: nerkolfc, dana/u 02 mar 2025, 17:07, ukupno mijenjano 1 put.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 mar 2025, 17:07

nerkolfc je napisao/la:
02 mar 2025, 17:06
Onda oni njima ne daju 3 milijarde nego im prodaju opremu u vrijednosti 3 milijarde po klizanoj cijeni popusta od 24%.
Tako je, i 24% imaju u tehnoloskom razvoju, na kraju izvuku svoje.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 mar 2025, 17:10

alemsa je napisao/la:
02 mar 2025, 17:01
@bundea

Pa nije jebga jer Ameri prozivode vojnu opremu k'o neko carape, i ovo u Ukrajini im je znacilo bruku u njihovoj proizvodnji. U sustini posto imaju toga na bacanje, daju Izraelu 3 milijarde vrijednosti vojne pomoci a ovi 3 milijarde im vrate u ekonomiju. Tipa dali su milijardu vrijednosti Izraelu i treba im milijarda da odrzavaju baze u Japanu, Izrael plati 76% za Japan. Jer Izraelu ne treba pomoc sto se tice ekonomije, ili ne znam u humanitarne svrhe, samo vojno traze
E jbg druže, tebi da neko pokaže bijelu boju i pita te koja je ovo boja ti bi rekao crna. I ta oprema da se proizvede košta pare, ne prave je od zraka. I Izraelcima sigurno neće davati smeće kakvo su davali Ukrajincima, njema ide samo najbolja oprema. Kako god okreneš Izrael prođe džaba.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 mar 2025, 17:14

02 mar 2025, 17:10

E jbg druže, tebi da neko pokaže bijelu boju i pita te koja je ovo boja ti bi rekao crna. I ta oprema da se proizvede košta pare, ne prave je od zraka. I Izraelcima sigurno neće davati smeće kakvo su davali Ukrajincima, njema ide samo najbolja oprema. Kako god okreneš Izrael prođe džaba.
Pa imaju vjerovatno svoju racunicu i u tih 76% vjerovatno profit. Tipa Iphone kosta $100 da se napravi (a neko kaze i $10 ali nebitno), a tebi ga prodaje za $1200.

Druga stvar sto ih podrzavaju u svakom smislu i mimo toga, to niko ne spori, uticaj i jak lobi Izraela u Usa. Nego cisto pricamo o toj brojci sto su spomenuo vojne pomoci Izraelu

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 mar 2025, 17:20

E jbg, sad porediš iPhone sa najboljom mogućom vojnom opremom lol. Nije isto napraviti iPhone i F16 . Nećeš Židove preveslat, znaju oni koliko šta košta sigurno.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 mar 2025, 17:32

02 mar 2025, 17:20
E jbg, sad porediš iPhone sa najboljom mogućom vojnom opremom lol. Nije isto napraviti iPhone i F16 . Nećeš Židove preveslat, znaju oni koliko šta košta sigurno.
Ma dobro naravno, ali sta god da prodajes manje kosta produkcija toga. Imas cinjenicno taj dogovor s Izraelom pa ako te interesuje citaj. Sad sta oni rade iza stola/mute to je vrlo moguce da si u pravu.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.