FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
3:0 derbi gubimo, igra i Foco
Po juniorima se vidi gdje su nas prosli doveli
Zato sabura treba vremena
Po juniorima se vidi gdje su nas prosli doveli
Zato sabura treba vremena
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Sta radi uprava 

Ima li klub ikog da pritisne da se to zavrsi prije? Svakako ne izlaze iz guzice politicarima. Doveo je i Siroki nekog iz 74. brazilske lige pa igra od prvog kola regularno.
Velika razlika je u tome što je Borac potpuno iskontrolisao Posušje a mi nismo. Oni su negdje i svjesni da će ih sudija pogurati pa i ne prave toliki pritisak ka naprijed. Mi smo danas visili u većem dijelu utakmice pa se na kraju i čupali da uzmemo bod.
Ovo mora mnogo bolje. Previše toga ne funkcioniše da bismo očekivali neki značajan rezultat.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Samo gurati ovog Lauševića umjesto onog hobita Dangubića
Mali je najveći potencijal u ligi
Mali je najveći potencijal u ligi
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Mene fakat nervira već sada uobičajena stvar, a to je da prvo poluvrijeme spašavamo živu glavu protiv koga god da igramo.
I u prvoj polusezoni je bilo dosta utakmica, gdje nismo postojali prvo poluvrijeme.
A onda u drugom poluvremenu, kao da izađe druga ekipa.
Eh sad da li svjesno puštamo protivnike da se razmašu i istroše u prvom poluvremenu, da bi mi sačuvali snagu za drugo poluvrijeme, ili jako loše skautiramo protivnika, pa tek na poluvremenu dobijemo naknadne instrukcije gdje poslije bolje i zaigramo, je veliki upitnik o kojem sve češće razmišljam.
Jednostavno ne mogu da vjerujem da nam sve ekipe izađu sa visokim pressingom, gdje mi ne možemo nikako iznijeti loptu i počesto griješimo te stvaramo protivnicima šansu..dok sa druge strane lagano puštamo protivnika da iznese loptu, bez ikakvog pressinga igramo.
I u prvoj polusezoni je bilo dosta utakmica, gdje nismo postojali prvo poluvrijeme.
A onda u drugom poluvremenu, kao da izađe druga ekipa.
Eh sad da li svjesno puštamo protivnike da se razmašu i istroše u prvom poluvremenu, da bi mi sačuvali snagu za drugo poluvrijeme, ili jako loše skautiramo protivnika, pa tek na poluvremenu dobijemo naknadne instrukcije gdje poslije bolje i zaigramo, je veliki upitnik o kojem sve češće razmišljam.
Jednostavno ne mogu da vjerujem da nam sve ekipe izađu sa visokim pressingom, gdje mi ne možemo nikako iznijeti loptu i počesto griješimo te stvaramo protivnicima šansu..dok sa druge strane lagano puštamo protivnika da iznese loptu, bez ikakvog pressinga igramo.
- Bersaga
- Kontakt:
Čudo ne izgubismo, kakvi promašaji Allahu dragi
Po meni, najbolja utakmica Mahmića u našem dresu. Laušević voli da debituje golom u svim takmičenjima. Tanki smo, drugo poluvrijeme smo i odigrali nešto ali nije to to. Protiv Posušja obavezno moramo primiti jedan eurogol.
Nadati se da Šukilović i Galić nisu ozbiljnije povrijeđeni, vraćaju se kartonirani i valjda se više i papiri za brazilce i Cavnića kompletiraju, trebat će širine.
Protiv Borca i sve što ide uz njeg, sa ovakvom igrom u ova tri kola, nemamo šta puno očekivati. Idemo dalje.

Po meni, najbolja utakmica Mahmića u našem dresu. Laušević voli da debituje golom u svim takmičenjima. Tanki smo, drugo poluvrijeme smo i odigrali nešto ali nije to to. Protiv Posušja obavezno moramo primiti jedan eurogol.
Nadati se da Šukilović i Galić nisu ozbiljnije povrijeđeni, vraćaju se kartonirani i valjda se više i papiri za brazilce i Cavnića kompletiraju, trebat će širine.
Protiv Borca i sve što ide uz njeg, sa ovakvom igrom u ova tri kola, nemamo šta puno očekivati. Idemo dalje.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
Juniori ce nam ispasti iz lige hahahahaha , koja bruka Boze sacuvaj
Joj ovog levata sto je kivan na upravu i corica. Hvala bogu pa je vrijeme ovakvih levata proslo i sto se ovakve price ticu jedino foruma i nemaju nikakve dalje posljedice. Ono bi nekog tjeralo.
Rekao sam vec jednon, to sto smo u ovakvoj poziciji trenutno gdje nam ne odgovara kad lose odigramo jeste zasluga tih igraca i trenera koji su odradili iznadprosjecan posao proslu polusezonu.
Rekao sam vec jednon, to sto smo u ovakvoj poziciji trenutno gdje nam ne odgovara kad lose odigramo jeste zasluga tih igraca i trenera koji su odradili iznadprosjecan posao proslu polusezonu.
Izgleda da trebamo slavit bod iz Posusja, po nekim komentarima.
Nismo mi toliko mocni da gazimo sviju 3-4:0 ali smo dovoljno bolji i kvalitetniji od njih.
Negdje ne stima i imamo pravo komentarisat to, valjda. Prelako se na ovoj temi daju epiteti budala, glupan itd. Bar ovdje to ne bi trebalo.
Vezni red je motor, nama je danas to falilo ali obzirom na povrede, kartone moglo se to naslutiti.
Steta jer nismo pobjedili. Nadam se da ima dovoljno znanja da se greske isprave, da se taktika poboljša i da se malo nagrdi Boljevic zarad dobra cijele ekipe.
Nismo mi toliko mocni da gazimo sviju 3-4:0 ali smo dovoljno bolji i kvalitetniji od njih.
Negdje ne stima i imamo pravo komentarisat to, valjda. Prelako se na ovoj temi daju epiteti budala, glupan itd. Bar ovdje to ne bi trebalo.
Vezni red je motor, nama je danas to falilo ali obzirom na povrede, kartone moglo se to naslutiti.
Steta jer nismo pobjedili. Nadam se da ima dovoljno znanja da se greske isprave, da se taktika poboljša i da se malo nagrdi Boljevic zarad dobra cijele ekipe.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
-
- Kontakt:
Trebamo docek organizovat jer su bod uzeli u Posusju.Orvel je napisao/la: ↑02 mar 2025, 16:20Joj ovog levata sto je kivan na upravu i corica. Hvala bogu pa je vrijeme ovakvih levata proslo i sto se ovakve price ticu jedino foruma i nemaju nikakve dalje posljedice. Ono bi nekog tjeralo.
Kad se podvuce crta pred treci krug, to je polusezona. Raspored se tako prelomio, da je ispalo da imamo nekakvu prednost.
Sta je uprava uradila za OP?
Boljek.urč.evi.ca na klupu, moze glumiti igraca protiv Kruševa.
Ohladit ga malo da smanji mlataranje rukama.
Ohladit ga malo da smanji mlataranje rukama.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
- Kontakt:
Kao jednom od rijetkih normalnih ljudi na ovom forumu tebi cu replicirati. Prije svega mislim da pored ovih parodbranaca na temi ima dosta i mladjih osoba kojima fali kulture dijaloga. Jednostavno se na noz docekuje svako misljenje koje se ne poklapa sa necijim. Konkretno, ja se ne slazem sa dijelovima tvog posta, dok se sa nekim mogu sloziti. Ako u obzir uzmemo nas (ne)kvalitet na pojedinim pozicijama na terenu, nedostatak sirine (koliko god mi mislili da imamo), nerealna ocekivanja navijaca koji su u ovu polusezonu usli sa misljenjem da cemo se mi boriti za titulu, pa sve do toga da su nam ofanzivni igraci sporo usli u polusezonu, da ne kazem da niko od njih nije u formi. Na danasnjoj utakmici ne vidim sta smo to dopustili protivniku osim gola. Prema naprijed smo stvorili sa svim dovoljno izglednih prilika da zabijemo gol. Jednostavno, igraci koje imamo ocigledno nisu sposobni drzati kontinuitet dobrih igara tokom citave godine pa tako igraci koji su bili odlicni na jesen, cim malo potonu na vidjelo izlazi limitiranost ove ekipe, pogotovo na nekim bitnim pozicijama kao sto su bekovske. Na to dodaj da uz kartonirane igrace imamo i povrijedjene igrace, dobijes to da je danasnja utakmica pristojna predstava izuzev realizacije. Ne na oko lijepa, ali po prikazanom na terenu apsolutno smo zasluzuli tri boda. Spomenuo si Radovca pa bih te pitao ko bi igrao u sredini sa Jaberom da je Radovac ostao u Sarajevu?Levin je napisao/la: ↑02 mar 2025, 15:34HŠK Posušje - FK Željezničar * 02/03/2025 * 1:1
Neke utakmice se jednostavno moraju dobiti a ovo je bila jedna od njih. Nije Posušje u zoni ispadanja zato što nisu imali sreće već jednostavno zato što ne mogu parirati ostalim ekipama iznad njih u kontinuitetu.
Dosta loše stojimo na terenu, odbrana prilično nesigurna sa dosta paničnih reakcija a protok lopte kroz vezni red prespor da bi se razbio visoki presing protivničke ekipe.
Uz dužno poštovanje protivniku ali previše prilika smo dozvolili ekipi kao što je Posušje. Štaviše, u dobrom dijelu utakmice Posušje je potpuno kontrolisalo igru dok su naši igrači djelovali prilično konfuzno. Posebno je loša organizacija napada koja djeluje previše sporo i bezidejno.
U napadu smo i nešto napravili ali potpuno neshvatljivi promašaji pojedinih igrača u ključnim momentima. Nevjerovatan manjak fokusa.
Statistički gledano bili smo bolja ekipa ali poredeći sa utakmicama protiv Zrinjskog i Torpeda ne vidim pretjeran napredak u ključnim segmentima igre i ako je suditi po ove tri utakmice bit će ovo izuzetno teška polusezona i grčevita borba za Evropu do samog kraja ukoliko se nešto značajno ne promijeni u samom sistemu igre ali i individualnom pristupu većine igrača.
U ovom susretu izdvojio bih Šošića, Muftića, Lauševića, Al Jabera, Karamarka, Mahmića, Galića i Boljevića iako su i oni imali imali veliki broj grešaka (bar većina). Velika zamjerka Denisu za Radovca, vidjelo se od samog početka da igra povrijeđen i da ne može dati svoj maksimum. Ne znam zbog čega se to radi i rizikuje još veća povreda. Također, Odinaka je dosta bolje odigrao u odnosu na neke prijašnje utakmice ali ipak snosi dio krivice za primljeni pogodak.
U biti djelujemo prilično bezidejno i dosta konfuzno u organizaciji napada, odbrana ne ulijeva sigurnost, previše se oslanjamo na individualni kvalitet a ne na timsku igru i sve se mora podići na veći nivo. Ako ne možemo rutinski iskontrolisati ekipu koja se bori za opstanak (čak i oslabljeni) mi se ne možemo nadati nekom ozbiljnijem rezultatu.
Vjerujem da će utakmica protiv Borca biti prolongirana i nadam se da će se ta pauza iskoristiti za uigravanje ekipe jer ovo ne izgleda dobro.
Kada uporedimo proslu sezonu i danas, napredak ne zeli vidjeti samo neko ko ne zeli. Prosle sezone ne da nismo uzimali bodove u gostima, nego cesto nismo stvarali niti jednu sansu ekipama. Od borbe za opstanak do skoro sigurne 4. pozicije i polufinala kupa u nepunih godinu dana, ne bih rekao da je lose. Nadam se da cemo nastaviti graditi ekipu i za nekoliko godina biti konkurentniji u borbi za nesto vise.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Prvo poluvrijeme je bilo poprilično loše.
Nismo znali odgovoriti na njihov presing što me brine ali više od toga me brinu česte povrede naših igrača ovo proljeće.
Povreda Krpića, Karjaševića, Šukilovića i Galića a niti jedna nije nastala nakon nekog udarca protivničkog igrača.
Utakmica kao utakmica i nije mogla biti lagana, falio nam je Krpić, Cvetanoski, Lagumdžija, Karjašević. Da ne nabrajam igrače koji nisu tu zbog države kakva i jeste (Cavnić, Leo i Peixoto). Na klupi smo imali samo 5 igrača.
Ipak, iako smo imali ogromnih problema u pripremi utakmice imali smo nekoliko mrtvih zicera koji se moraju zabiti.
Dobra šansa za Šošića na startu meča, a zatim 2 prilike za Boljevića i prazan gol Dangubića. Jednostavno se moralo zabiti.
Uz to naravno Posušje zabija gol kao da je šutirao Rui Costa, ali na to sam nekako i navikao uz svog Želju.
Na kraju, igra nije bila savršena ali i uz takvu igru smo stvorili dovoljan broj prilika da glat pobjedimo Posušje.
I nadam se da nakon ovog više neću čitati poruke na forumu kako je Radovac pitar i kako mu se to zamjera.
Pametna odluka Denisa da ovo kaže javno, inače ovo nije prva utakmica pod injekcijama za Radovca u našem dresu.
Nismo znali odgovoriti na njihov presing što me brine ali više od toga me brinu česte povrede naših igrača ovo proljeće.
Povreda Krpića, Karjaševića, Šukilovića i Galića a niti jedna nije nastala nakon nekog udarca protivničkog igrača.
Utakmica kao utakmica i nije mogla biti lagana, falio nam je Krpić, Cvetanoski, Lagumdžija, Karjašević. Da ne nabrajam igrače koji nisu tu zbog države kakva i jeste (Cavnić, Leo i Peixoto). Na klupi smo imali samo 5 igrača.
Ipak, iako smo imali ogromnih problema u pripremi utakmice imali smo nekoliko mrtvih zicera koji se moraju zabiti.
Dobra šansa za Šošića na startu meča, a zatim 2 prilike za Boljevića i prazan gol Dangubića. Jednostavno se moralo zabiti.
Uz to naravno Posušje zabija gol kao da je šutirao Rui Costa, ali na to sam nekako i navikao uz svog Želju.
Na kraju, igra nije bila savršena ali i uz takvu igru smo stvorili dovoljan broj prilika da glat pobjedimo Posušje.
I nadam se da nakon ovog više neću čitati poruke na forumu kako je Radovac pitar i kako mu se to zamjera.
Pametna odluka Denisa da ovo kaže javno, inače ovo nije prva utakmica pod injekcijama za Radovca u našem dresu.
Grupa iznad svakog pojedinca.
Ako ko moze nabacit izvjestaj da vidim i ja te promasaje.
Napusis nam se svima ki.te
Rovaris na temi danima i danima **** ti sve sto imas
Spusti glavu poljubi grb,osjetit ces sto i JUG !
-
- Kontakt:
Samo se nadam da cete prestati divljati sa pozajmicama.
Valja nama to sve opet vratiti..
Rezultati u svim kategorijama govori kako se trenutno radi u klubu.
Umjesto da psujes i da trazis da nam klub bude bolji, ti meni psujes jer mi je malo bod u Posusju ili dva boda iz tri kola.
Sta pricas ti, ko je pisao o velicanju danasnjr igre u smislu ds nekoga treba docekati? Ti si ekstremist, il je savrseno (a nikad ti nije tako) il je grozno da tjeras satro nekog. Kad se podvuce crta pred treci krug cetvrti si na tabeli OPET i u polufinalu kupa. I ja bih da smo 10b ispref zrinjskog al to nije realnost kao sto ni ti nisi realan sa ovim pokusajima tjeranja corica i uprave iz nekih svojih razloga, koji ociglefno sa Zeljom veze nemaju.zeljovolimte je napisao/la: ↑02 mar 2025, 16:45Trebamo docek organizovat jer su bod uzeli u Posusju.Orvel je napisao/la: ↑02 mar 2025, 16:20Joj ovog levata sto je kivan na upravu i corica. Hvala bogu pa je vrijeme ovakvih levata proslo i sto se ovakve price ticu jedino foruma i nemaju nikakve dalje posljedice. Ono bi nekog tjeralo.
Kad se podvuce crta pred treci krug, to je polusezona. Raspored se tako prelomio, da je ispalo da imamo nekakvu prednost.
Sta je uprava uradila za OP?
-
- Kontakt:
Ovi rezultati protiv ekipa iz donjeg dijela tabele dok imamo ovako prednostu u odnosu na 5-og na tabeli ne trebaju uopšte čuditi,ni u buduće.Velika sreća je što smo u prvom dijelu sezone prikupili dosta bodova i ako budemo kući dobivali slabije protivnike to je to,ostajemo 4 sigurno.Nadam se skorijem povratku Cavnića,Dangubić i Mirčevski katastrofa,vidjelo se da Radovac nije na nivou,Karamarko,Galić i Al Jaber dobru utakmicu odigrali.
- svrakino1921
- Kontakt: