BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Kuba se nece prodati nema sanse, pred utakmicu protiv hsva Kloppo je rekao da je Kuba mnogo mnogo bitan za nas, tako da Kuba bi trebao ostati, a moze Reus, Ilkay masinerija prava:D
BvB Echte Liebe !!!
- Goalgetter
- Kontakt:
Reus ili Gündogan .. Ja mislim luksuzni problem za vas.
Po meni su obadvojica igracine, ali mislim da bi se Reus bolje uklopio u BVB.
Po meni su obadvojica igracine, ali mislim da bi se Reus bolje uklopio u BVB.
Ja se slazem s @Kloppom da je Gündogan samo osiguranje za Sahina. Sahin ce sigurno nakon sljedece sezone napustiti BVB i otici jednu stepenicu vise, a ovo je odlicna prilika da se dovede njegova kvalitetna zamjena jer sljedece sezone to nece biti moguce.
Eh sada se ovdje postavlja pitanje moze li BVB sebi priustiti igraca koji bi veci dio sezone proveo na klupi, a minimalno trazi 2 miliona eura godisnje i to hoce li Watzek pogaziti svoju izjavu iz Marta kada je izjavio da BVB nece praviti transfere cija vrijednost prelazi 5 miliona eura.
Sto se tice Reusa vrijeme je da i Vi prestanete vise sanjati o tom transferu, jer je momak prije par dana izjavio da ima vazeci ugovor i za "Cvajtu" i da je moze otici ukoliko jedan klub ponudi 14 miliona eura. No i da ta vrijednost opadne Gladbachovim prelaskom u "Cvajtu" vjerujem da ce opet ta cijena iznositi 10 miliona eura, i jos na to kada se doda njegova godisnja zarada dobije se racunica da samo FC Bayern i Vukojebina iz Bundeslige sebi mogu priustiti takvog igraca.
Meni se licno svidja izjava Watzke-a kada je rekao da ce ekipu samo pojacati u sirini i da nece dovoditi neke zvijezde samo za to sto igraju LP i sto su prvaci. Mislim svi u BVB-u moraju biti svjesni da ce naredna sezona biti dosta teza nego ova i da ostalim klubovima sljedece godine preostaje samo borba za poziciju broj dva, jer ruku na srce ako Bayern ulozi ono sto su najavili tesko im i jedna ekipa u Bundesligi moze parirati.
Eh sada se ovdje postavlja pitanje moze li BVB sebi priustiti igraca koji bi veci dio sezone proveo na klupi, a minimalno trazi 2 miliona eura godisnje i to hoce li Watzek pogaziti svoju izjavu iz Marta kada je izjavio da BVB nece praviti transfere cija vrijednost prelazi 5 miliona eura.
Sto se tice Reusa vrijeme je da i Vi prestanete vise sanjati o tom transferu, jer je momak prije par dana izjavio da ima vazeci ugovor i za "Cvajtu" i da je moze otici ukoliko jedan klub ponudi 14 miliona eura. No i da ta vrijednost opadne Gladbachovim prelaskom u "Cvajtu" vjerujem da ce opet ta cijena iznositi 10 miliona eura, i jos na to kada se doda njegova godisnja zarada dobije se racunica da samo FC Bayern i Vukojebina iz Bundeslige sebi mogu priustiti takvog igraca.
Meni se licno svidja izjava Watzke-a kada je rekao da ce ekipu samo pojacati u sirini i da nece dovoditi neke zvijezde samo za to sto igraju LP i sto su prvaci. Mislim svi u BVB-u moraju biti svjesni da ce naredna sezona biti dosta teza nego ova i da ostalim klubovima sljedece godine preostaje samo borba za poziciju broj dva, jer ruku na srce ako Bayern ulozi ono sto su najavili tesko im i jedna ekipa u Bundesligi moze parirati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ja sam ponovo misljenja da treba se odvaziti i dati za Reusa neki 10 mil. eura ....mislim pogodili smo mi sa Kagawom... ali ne vjerujem da uvijek mozemo pogoditi i prije svega Reus je dokazan igrac dok Turcin nije.....
Za Sahina ne mogu da vjerujem da ima problema oko produzenja ugovora.....majka mu stara ako nece on dobiti milion vise ko ce ????
A i ova uprava je malo vise oprezna...taj iskorak prema naprijed se mora napraviti kad tad , mozda je to za njih sve prebrzo doslo i oni nisu planirali vec ovako rano da osvoje titulu i sta ja znam , ali ne vidim iskreno vecu sansu u skorijoj buducnosti za iskorak od ove koja se ukazala ove sezone....
Po meni bi bilo najvaznije zadrzati Santanu .... dovesti Reusa i Gundogana i Perisica a ako se neko mora prodati onda Subotica prodati , te naci jos jednom odbrambenog za back-up.
Subotic 25mil. ova trojica 25 + 5 miliona od transfera za solidnog stopera....
Razumijem ja da bi tu jos plus 5-7 mil. eura bilo i na ugovore ali .... ko ne riskira ne profitira !!!
Za Sahina ne mogu da vjerujem da ima problema oko produzenja ugovora.....majka mu stara ako nece on dobiti milion vise ko ce ????
A i ova uprava je malo vise oprezna...taj iskorak prema naprijed se mora napraviti kad tad , mozda je to za njih sve prebrzo doslo i oni nisu planirali vec ovako rano da osvoje titulu i sta ja znam , ali ne vidim iskreno vecu sansu u skorijoj buducnosti za iskorak od ove koja se ukazala ove sezone....
Po meni bi bilo najvaznije zadrzati Santanu .... dovesti Reusa i Gundogana i Perisica a ako se neko mora prodati onda Subotica prodati , te naci jos jednom odbrambenog za back-up.
Subotic 25mil. ova trojica 25 + 5 miliona od transfera za solidnog stopera....
Razumijem ja da bi tu jos plus 5-7 mil. eura bilo i na ugovore ali .... ko ne riskira ne profitira !!!
@ HzBVB
dio tog novca koji je zaradjen kroz transfere i LP mora otici u saniranje dugova, a isto tako trebas imati na umu da Vas je ta politika "ko neriskira i neprofitira" dovela do toga da o Vasoj sudbini odlucuju tamo neki manageri. Slusajuci Vase komentare imam osjecaj da su jedino @adnan24, Hare BVB i Damir_BVB bili navijaci BVB-a tog 14.Marta kada se odlucivalo o sudbini BVB-a.
Dok se Watzke u BVB-u bude pitao nece se dogoditi transfer iznad 8 miliona eura u redove BVB-a, a u to je svako siguran ko slusa njegove izjave. Evo meni jedne izjave koja mi se svidjela:
"Igraca od 10 miliona eura moze kupiti svako, jer ta cijena govori da igrac ima odredjen kvalitet koji je dokazao, ali je pravo umijece kupiti igraca za 1 milion eura i prepoznati njegov kvalitet i "forsirati" ga u prvom timu".
Dakle vazno je imati odlican skauting i primjer Kagawe nece biti u fazonu "i corava koka nekad ubode zrno".
dio tog novca koji je zaradjen kroz transfere i LP mora otici u saniranje dugova, a isto tako trebas imati na umu da Vas je ta politika "ko neriskira i neprofitira" dovela do toga da o Vasoj sudbini odlucuju tamo neki manageri. Slusajuci Vase komentare imam osjecaj da su jedino @adnan24, Hare BVB i Damir_BVB bili navijaci BVB-a tog 14.Marta kada se odlucivalo o sudbini BVB-a.
Dok se Watzke u BVB-u bude pitao nece se dogoditi transfer iznad 8 miliona eura u redove BVB-a, a u to je svako siguran ko slusa njegove izjave. Evo meni jedne izjave koja mi se svidjela:
"Igraca od 10 miliona eura moze kupiti svako, jer ta cijena govori da igrac ima odredjen kvalitet koji je dokazao, ali je pravo umijece kupiti igraca za 1 milion eura i prepoznati njegov kvalitet i "forsirati" ga u prvom timu".
Dakle vazno je imati odlican skauting i primjer Kagawe nece biti u fazonu "i corava koka nekad ubode zrno".
ja samo hocu da kazem da 10 miliona za Reusa nije mnogo.....i u bilo kom trenutku ti njega mozes prodati za minimalno za 40-50 % vise ....amerosm je napisao/la:@ HzBVB
Tako isto sa Groskonjem ne mozes u LP... to je realnost.....
Nisam ja rekao da sad treba potrositi neke enormne sume novca.....ne znam ja sam vise za Reusa nego za Gundogana i Perisica ....
Razlozi:
1. Njemac je, u BvB ce dobiti priliku da igra u Elfu bi mogao postati standardni , zatim mediji bi ga "mazili".... sve to na kontu donosi dodantnih 10 mill eura na transfer....
2. Dokazan igrac vec sad , gdje je to sto ima dosta prostora za napredak.
3.Krilo je brz , tehnika odlicna, pregled igre odlican , nije neki sminkercic koji ne igra odbranu---takav igrac ce uvijek biti dobar na trzistu ....
4. Za 10 miliona NIGDJE NECES NACI IGRACA SA OVIM KVALITETAMA , svi su 20+ jer budi siguran da je u Spaniji on bi vrijedio 35 miliona eura!!( ala Ozil 10-15 u bundes 35 sad u Realu , iskreno jedino mi koji pratimo Bundes vjerovali smo da on vrijedi minimalno 25 mil. , slabo ko drugi )
Sve ovo govorim zato sto tih 10 mill. eura nebi bilo baceno ....znaci sanse da on usere karijeru su 1 naprema 1000 eventualno neka povreda :ž

Sahin u REAL. izvor je GLUPI BILD ! Nadam se da je to kao i inace glupost jer s bildom se nikad ne zna, kad se najmanje nadas da istinu pricaju bas tad znaju istinu pricat
... Ja mislim da ako ce iko ostati onda je to SAHIN !

BvB Echte Liebe !!!
Bild zna pisati sr.anja, ali sto se tice sportske redakcije tu imaju najbolje informacije. Mislim da ovo Sahin ako je vjerovati njegovim izjavama nikad ne bi uradio Dortmundu, no ukoliko se desi bas bi ispao pravi supak, a licno ne znam sta ce u Realu, propast ce ko zeton i samo ce hladiti mu.da na klupi.Damir_BvB je napisao/la:Sahin u REAL. izvor je GLUPI BILD ! Nadam se da je to kao i inace glupost jer s bildom se nikad ne zna, kad se najmanje nadas da istinu pricaju bas tad znaju istinu pricat... Ja mislim da ako ce iko ostati onda je to SAHIN !

- anton 1983
- Kontakt:
Ovo oko Sahina postaje sve aktualnije. Sada se spominje Real...Bit će toga još, ako se obistini da Shain može napustiti klub za pišljivih 6 miljona eura. Još kad se pridoda činjenica da se BvB sve više mota oko Gundogana, nebi nas trebalo iznenaditi da Sahin ćeka zadnji trenutak te razmotri svoje opcije di mu je bolje nastaviti karijeru. Još kad se uzme u obzir da se sa svim bitnijim igračima produžio ugovor a da je Sahin na ledu, jednostavno nemoguće je a ne razmišljati o tome da će on na ljeto napustiti klub.
Napravi li to Sahin, za mene će ispasti pizda. Nije sad da ću ja njemu zamjeriti što on bar još jednu godinu neostane u bvB-u nego će me razočarati ako će se pozvati na svoju klauzulu i napusti klub za 6 miljona eura. Mislim da mu to niti navijači bvB-a neće nikada oprostiti. Sahine nebudi pizda i potpiši novi ugovor ili bar nemoj ić ispod 15 milja!
Napusti li on klub, BvB neće više biti Bvb i nevjerujem da će slijedeće sezone biti priibližno dobri kao ove sezone jer Sahin je možda i najbitniji kotačić u Kloppovoj mašineriji...
Napravi li to Sahin, za mene će ispasti pizda. Nije sad da ću ja njemu zamjeriti što on bar još jednu godinu neostane u bvB-u nego će me razočarati ako će se pozvati na svoju klauzulu i napusti klub za 6 miljona eura. Mislim da mu to niti navijači bvB-a neće nikada oprostiti. Sahine nebudi pizda i potpiši novi ugovor ili bar nemoj ić ispod 15 milja!
Napusti li on klub, BvB neće više biti Bvb i nevjerujem da će slijedeće sezone biti priibližno dobri kao ove sezone jer Sahin je možda i najbitniji kotačić u Kloppovoj mašineriji...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
bolje mu je da ne ide u Real ionako nam je srednji red potpuno popunjen,eh sad ako zeli da bude zamjena za Ozila onda dobro dosao 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Sahin je zadnji vezni, ono sto igraju Alonso i Khedira.L-Train je napisao/la:bolje mu je da ne ide u Real ionako nam je srednji red potpuno popunjen,eh sad ako zeli da bude zamjena za Ozila onda dobro dosao
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Po konstituciji vidis da on nije ono sto je Khedira(Khedira je krupan i jak), on je nesto ala Cesc,Xavi,Pirlo i njima slicni. MF.Omerbavarac je napisao/la:Sahin je zadnji vezni, ono sto igraju Alonso i Khedira.L-Train je napisao/la:bolje mu je da ne ide u Real ionako nam je srednji red potpuno popunjen,eh sad ako zeli da bude zamjena za Ozila onda dobro dosao
Al' otom potom.

Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
sahin ukoliko je ratardiran napustit ce dortmund...a mislim da bi se reusa moglo dobit za 10-12 miliona s tim da se recimo plati u dvije rate 5-6 ovog ljeta i isto toliko sljedeceg...po meni reus je puno bolji od gundogana i puno bolje bi se uklopio u burusijin sistem jer:
1.ilkay je klasicna 10tka a dormund igra formaciju gdje je drugi napadac 10tka i krilo u isto vrijeme,npr kagawa..reus je isti tip igraca i ne samo to nego reus se odlicno snalazi i kao drugi napadac(krlo-desetka) i kao klasicno krilo dok to sa ilkayem nije slucaj...reus je bolji i u odbrambenim zadatcima ...ilkay ima bolju pas igru i tehniku u malom prostoru medzutim za to imate sahina...i ono zadnje a mozda i presudno u odlucivanju, reus je iz dormunda a ilkay iz gelzenkirhena
...smio bih ruku stavit da ce ilkay u hamburg
1.ilkay je klasicna 10tka a dormund igra formaciju gdje je drugi napadac 10tka i krilo u isto vrijeme,npr kagawa..reus je isti tip igraca i ne samo to nego reus se odlicno snalazi i kao drugi napadac(krlo-desetka) i kao klasicno krilo dok to sa ilkayem nije slucaj...reus je bolji i u odbrambenim zadatcima ...ilkay ima bolju pas igru i tehniku u malom prostoru medzutim za to imate sahina...i ono zadnje a mozda i presudno u odlucivanju, reus je iz dormunda a ilkay iz gelzenkirhena

Haj Almine suti...Nimla_RZ je napisao/la:Eh evo još jednog Dortmundovca.![]()
O čemu se priča?

ps. Ja bih volio Reusa, a ovaj turcin nek' ide dje mu je volja, ako dodje, dobrodosao,ako ne, bye i sretno.
ps.2. prelazak Subasica u Dortmund prop'o

A ja se nad'o, da je kvalitetan...jah nasih.

Inace, Olimpic ne gledam.
I za kraj:
The interest in Belgium's young stars, though, is not limited to Premier League clubs as a host of other teams were present.
Barcelona, Inter Milan, AC Milan, Ajax, Bayern Munich, Borussia Dortmund, Schalke, Werder Bremen and Bayer Leverkusen were also represented.

Vidi provalio me ArnelArnelinho je napisao/la:Haj Almine suti...Nimla_RZ je napisao/la:Eh evo još jednog Dortmundovca.![]()
O čemu se priča?![]()

Čelik Zenica 1945
Nimla_RZ je napisao/la:Vidi provalio me ArnelArnelinho je napisao/la:Haj Almine suti...Nimla_RZ je napisao/la:Eh evo još jednog Dortmundovca.![]()
O čemu se priča?![]()

Šta smo sve uspjeli zapucati protiv HSV-a!!!
Kubina golčina bi mogla biti presudna u pohodu na ''tacnu''. Owo je opravdao novi ugovor - milina ga je gledati u napadu.
Slinavi 'Guzen me opasno nervira u zadnje vrijeme. Konstantno dobivaju na guzove, ali teško da će tako proći i protiv ''novog'' Baye.
Lucas neće igrati protiv Freiburga, ali barem nećemo gledat Lewata u vezi. Očekujem rutinsku pobjedu i bijeg na +8.
Previše se kokodače oko ovih transfera, a i Klopponja se obrusio na medije po tom pitanju. Treba prvo sačekati epilog ove sezone, pa onda pričati o tome. Mediji vrše ogroman pritisak na BVB u posljednje vrijeme, stoga treba sve ove informacije uzimati s ogromnom dozom rezerve.

Lucas neće igrati protiv Freiburga, ali barem nećemo gledat Lewata u vezi. Očekujem rutinsku pobjedu i bijeg na +8.

Previše se kokodače oko ovih transfera, a i Klopponja se obrusio na medije po tom pitanju. Treba prvo sačekati epilog ove sezone, pa onda pričati o tome. Mediji vrše ogroman pritisak na BVB u posljednje vrijeme, stoga treba sve ove informacije uzimati s ogromnom dozom rezerve.

Der Mann für die entscheidenden Tore.
cuda itekako postoje a najbolji primjer je smijesna borusija domuz, ekipa koja se vise sretno nego spretno nalazi na prvom mjestu bl-a.
da, ekspreti u cudu trljaju oci a ljubiteljima bl-a je zlo na samu pomisao da ce ih u najelitnijem e-takmicenju predstavljati tim koji kvalitetom zasluzuje neko od mjesta u donjem dijelu tabele, tim koji je ispao u grupnoj fazi intertoto kupa, il´ kako se vec zove ono takmicenje u kojem nastupaju luzeri.
realno, ova smijesna ekipa sastavljena od nekih anonimusa i möchtegern talenata mora izgubiti barem 2 od 4 naredne utakmice jer nemaju kvaliteta izboriti se sa ekipama kao sto su ninberg i bremen, izvuci nerjeseno protiv frankfurta i tuci m´gladbah.
ali, ali, ne bi me cudilo da u naredne 4 utakmice zabiljeze isto toliko pobjeda jer ako ih je sreca pratila do sada, zasto ne i do samog kraja.
inace, kako objasniti da se tim u kojem ne igra niti jedan jedini reprezentativac bori za titulu
sreca i samo sreca.
vjerujemo se da ce leverkuzen tuci slabasnog bayerna i rutinski privesti sezonu kraju nadajuci se da ce g´dja fortuna napustiti ´zute´(zuto je
) jer dosta nam je bruke to sto cemo ih gledati u ligi prvaka.
da, ekspreti u cudu trljaju oci a ljubiteljima bl-a je zlo na samu pomisao da ce ih u najelitnijem e-takmicenju predstavljati tim koji kvalitetom zasluzuje neko od mjesta u donjem dijelu tabele, tim koji je ispao u grupnoj fazi intertoto kupa, il´ kako se vec zove ono takmicenje u kojem nastupaju luzeri.
realno, ova smijesna ekipa sastavljena od nekih anonimusa i möchtegern talenata mora izgubiti barem 2 od 4 naredne utakmice jer nemaju kvaliteta izboriti se sa ekipama kao sto su ninberg i bremen, izvuci nerjeseno protiv frankfurta i tuci m´gladbah.
ali, ali, ne bi me cudilo da u naredne 4 utakmice zabiljeze isto toliko pobjeda jer ako ih je sreca pratila do sada, zasto ne i do samog kraja.
inace, kako objasniti da se tim u kojem ne igra niti jedan jedini reprezentativac bori za titulu

vjerujemo se da ce leverkuzen tuci slabasnog bayerna i rutinski privesti sezonu kraju nadajuci se da ce g´dja fortuna napustiti ´zute´(zuto je

ima li kod tebe jos neko Č osim ovog meHkog plus bek nije LJEV nego lijevi
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.