Bitcoin i crypto svijet

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Bitcoin i crypto svijet

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 mar 2025, 19:19

harden je napisao/la:
02 mar 2025, 13:14
AshburtonG je napisao/la:
25 feb 2025, 12:29
Ma ici ce na gore, ali sam ja prodao i cekam da padne na ispod 120-110 onda bih opet uzeo vise. Mogu okrenut pare ove sto sam izgubio na drugi nacin pa opet kupit po boljoj cijeni. 😅

Sto se tice iskustva, isti sam po pitanju kriptovaluta.
Ako ne znas nista od analize, nisi trebao prodavati. :mrgreen:
Imas li kakvih preporuka sta vrijedi uzeti sad, moze i na pp, planiram neki dca od 20ak posto portfolia da bude u kriptu, pored etfova i nekih pojedinacnih dionica pa bih tako svaki mjesec ulagao
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 02 mar 2025, 20:54

rio_Ferdy88 je napisao/la:
02 mar 2025, 19:19
Imas li kakvih preporuka sta vrijedi uzeti sad, moze i na pp, planiram neki dca od 20ak posto portfolia da bude u kriptu, pored etfova i nekih pojedinacnih dionica pa bih tako svaki mjesec ulagao
ena, sui, sol, zro, portal, render,fet, cgpt, tao...

Ena mi je najdrazi coin ovog bullruna :kafa:

slika
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 02 mar 2025, 22:48

Pogledajte basedai takodjer
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 mar 2025, 02:03

Narandžasti adžo spasava kripto 2
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 mar 2025, 02:05

Bosniacum Lilium je napisao/la:
03 mar 2025, 02:03
Mart :wave:

Trump proposes the government create a strategic crypto fund by buying alt coins.

Sad ce nas Trump obogatiti :mrgreen:

slika

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 mar 2025, 13:22

Samo legalizuje korupciju :crazy:
Retail investors, primarily Trump supporters and small traders, invested the most and lost the most in Trump’s meme coin collapse, with over $12 billion in collective losses. More than 813,000 wallets, mostly belonging to regular people, bought in at inflated prices, hoping for profits, but were left holding worthless tokens when the price crashed. Meanwhile, a small group of 31 early traders strategically cashed out, making $670 million in profits before the collapse. This classic pump-and-dump left everyday investors financially devastated, reinforcing distrust in crypto markets and worsening economic inequality. The losses hurt personal savings, eroded trust in financial systems, and added strain to an economy already facing inflation and financial instability.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 03 mar 2025, 13:44

kripto treba spasit od takvih ko on :mrgreen:

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 03 mar 2025, 16:50

Tako je, ove pojave kao on kad lansira token koji u 3 dana poraste 5x i onda padne, e to je čisti lopovluk, i iskreno mi već gadi kripto, kripto kao način ulaganja gubi svaki smisao.
Nije logično i nije prirodno da bilo šta u pola sata ili sat izgubi duplo na vrijednosti. I već razmišljam da izađem iz ovog, a čim sam vidio ovakve pojave stao sam sa ulaganjem.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 mar 2025, 16:59

Huske je napisao/la:
03 mar 2025, 16:50
Tako je, ove pojave kao on kad lansira token koji u 3 dana poraste 5x i onda padne, e to je čisti lopovluk, i iskreno mi već gadi kripto, kripto kao način ulaganja gubi svaki smisao.
Nije logično i nije prirodno da bilo šta u pola sata ili sat izgubi duplo na vrijednosti. I već razmišljam da izađem iz ovog, a čim sam vidio ovakve pojave stao sam sa ulaganjem.
Trebala bi krenuti pumpa, kad budes u plusu izadji i to je to ako ti je previse rizicno. Ili prebaci u bitcoin, on raste godisnje vazda

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 03 mar 2025, 17:37

Huske je napisao/la:
03 mar 2025, 16:50
Pa na koji drugi način naivcima uzeti pare, nego na njihovu naivnost. Samo uplatite što više, ide brza lova za par dana.

Ko lutrija, uplati marku za loto i dobit ćeš 100 000.

I ovdje naloze naivce da ulože, pa im onda uzmu lovu.

Ne može neko dobiti, dok neko drugi ne izgubi ;)

90% ljudi naivno ulozi i zijani lovu, zato ovih 10% što prate i znaju pokupe kajmak...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 03 mar 2025, 18:10

kraljttbvb je napisao/la:
03 mar 2025, 17:37
...
Nije baš tako, ovdje se radi o nečem drugom.

Ovo nije lutrija, nije kocka, jer ako kupiš npr. 100XRP, ti uvijek imaš 100XRP, ne možeš ih izgubiti, osim ako ih kupiš po visokoj cijeni pa prodaš po niskoj, ovo je čista trgovina, nikako kocka.

Problem su ovi kao Trump koji lansiraju svoj coin, neke naivce upecaju i poremete cijeli market. Do ovog Trump coina sve je bilo regularno, od tada 2 mjeseca poslije market se još oporavlja. E takve zakulisane radnje treba zaustaviti, ovo donosi jednu vrlo lošu reklamu, i gubi smisao.

Ali u svemu treba imati strpljenja, i pare koje se ulažu u kripto treba zaboraviti, treba ih posmatrati unutar kripto valute a ne stvarnog novca. Ko hoće da izvuče redovno novac, propao je 100%.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 mar 2025, 18:18

A to sto je neko malo prije odluke/tvita Trumpa kupio 200 miliona dolara vrijednosti BTC, to nikom ništa :mrgreen:

O rug pull da ne pričam. To sto je uradio je za zatvora, bukvalno.

Ali hajde sto se mesetari na kripto.

Najgore od svega sto se to prošle sedmice prebacilo i n stock market. Dosta je manipulacija i uz to negativnog sentimenta koji je cijeli market izbacio iz cipela. Mislim vratit će se, ali posljedice su već ostavile traga.

Uvijek sam kroz fakultet često učio o utjecaju moći. Ali otkako trgujem na berzi, tek u punom kapacitetu shvatam šta znaci moć
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 03 mar 2025, 18:43

Radio je Musk ovaj pump & dump i prije preko Tesle sto ne bi i sad preko druge igracke koju je kupio - POTUS.
100% sportski i krajnje opušten potpis

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 06 mar 2025, 08:55

Ko god ulazi u crypto da zaradi brzu lovu nazalost ce izgubiti sve pare jer da bi bio u cryptu moras biti jako strpljiv i poznavati market jer suocavat ce te se sa raznim malipulacijama marketa. Najbezbolnije nacin ulaganja u kripto je da ulozite pare kada cijena pada i da DCA kada pada jos vise, naravno da ulazete u projekte koji imaju neku svrhu i u koje vjerujete a ne u fartcoins :mrgreen: Crypto je igra — igrac protiv igraca bukvalno gdje veliki igraci manipulisu marketom i tako unose nemir manjim igracima gdje ih tjeraju da prodaju svoje cöinse za malu cijenu i da izgube pare. Crypto je jos uvijek neregulisan i nazalost citav Mc mu je jako mali tako da sa par biliona moze se izmanipulisati citav sistem dok recimo sama Nvidia vrijedi kao citav crypto market.

Moj savjet vam je da kupujete sada kada su cijene pale i ulazete u projekte u koje vjerujete ako market bude jos vise padao da dca jer znajte da je to samo manipulacija marketa gdje veliki zele da se rijese malih i da uzmu vase pare. Kupite i hodlajte

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 06 mar 2025, 11:42

ubipara je napisao/la:
06 mar 2025, 08:55
Ko god ulazi u crypto da zaradi brzu lovu nazalost ce izgubiti sve pare jer da bi bio u cryptu moras biti jako strpljiv i poznavati market jer suocavat ce te se sa raznim malipulacijama marketa. Najbezbolnije nacin ulaganja u kripto je da ulozite pare kada cijena pada i da DCA kada pada jos vise, naravno da ulazete u projekte koji imaju neku svrhu i u koje vjerujete a ne u fartcoins :mrgreen: Crypto je igra — igrac protiv igraca bukvalno gdje veliki igraci manipulisu marketom i tako unose nemir manjim igracima gdje ih tjeraju da prodaju svoje cöinse za malu cijenu i da izgube pare. Crypto je jos uvijek neregulisan i nazalost citav Mc mu je jako mali tako da sa par biliona moze se izmanipulisati citav sistem dok recimo sama Nvidia vrijedi kao citav crypto market.

Moj savjet vam je da kupujete sada kada su cijene pale i ulazete u projekte u koje vjerujete ako market bude jos vise padao da dca jer znajte da je to samo manipulacija marketa gdje veliki zele da se rijese malih i da uzmu vase pare. Kupite i hodlajte
Tako nekako, moj savjet je da se sakupi najmanje 5-6 hiljada eura, bez trejdanja, izaberes jedan projekat koji ima smisla, stavis sve te pare na taj jedan crypto i vratis se za 60 mjeseci da vidis sta ima i kako stoje stvari. U HODL-u je tajna uspjeha, ali moras imat srece sa izborom valute :D

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 mar 2025, 13:24

SWOT je napisao/la:
06 mar 2025, 11:42
ubipara je napisao/la:

Tako nekako, moj savjet je da se sakupi najmanje 5-6 hiljada eura, bez trejdanja, izaberes jedan projekat koji ima smisla, stavis sve te pare na taj jedan crypto i vratis se za 60 mjeseci da vidis sta ima i kako stoje stvari. U HODL-u je tajna uspjeha, ali moras imat srece sa izborom valute :D
To je apsolutno najgori savjet za crypto. Svako ce ti reci da je daleko bolje da ti je raznovrsan portfolio. To sto si rekao vazi samo za bitcoin.

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 06 mar 2025, 13:31

Najbolje je svega pomalo. Nekoliko projekata, nešto trejdanja. Trejdanje zahtijeva stalnu prisutnost. Evo jedno vrijeme se dobro moglo trejdati, jer je svaki dan išlo 15%gore i dole. Ali evo zadnjih 40 dana trejdati je nemoguće. Uglavnom treba i sreće, ali najbitnije od svega ne prodavati po manjoj cijeni od kupovine.
Nije kripto baš kao zlato da će se investicija isplatiti, ovo je čista trgovina koja uključuje rizik za ove koji hoće brzo da se obogate, ali kupiti nešto sa parama koje ti neće trebati, onda je ok. Kripto je više za bogate koji se mogu zaraditi još više, a nikako za one koji hoće zaraditi za život.
A i sam kripto je zanimljiv, i taj nivo sreće kad se zaradi investiranjem, je mislim slađi od ovog od 9 do 5. Izgubiti se ne može, jer 300XRP je uvijek 300xrp ma kakva njegova vrijednost bila.

Više se ovo gleda kao osjećaj pripadnosti nečem višem za razliku od svakodnevnog sistema shvatanja rada, materije i novca. Nikako ne treba da bude plan zarade u prvom planu.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 06 mar 2025, 13:48

SWOT je napisao/la:
06 mar 2025, 11:42
ubipara je napisao/la:

Ne bi se slozio, tih 5-6 hiljada eura ja bi raspodjelio u 5-6 obecavajucih projekata i pratio bi market ali ne bi dirao portfolio jer ti je potrebno ”samo” da ti projekti u koje si ulozio x10 i pretvoris 5-6k u 50-60k i to se moze uraditi za godini dana bukvalno pogotovo kada je bull run. Bit ce mnogo teze poslije kada vrijednost pocne rasti pa kada se postane sebican niko nece htjeti prodati a onda cemo uci u bear market i citava zarada ce propasti. Nije to bas kupi i hodlaj 5 godina 😂

Btw. Sutra ce biti veliki dan za crypto.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 06 mar 2025, 19:09

Ma dzaba ja ulozio u s&p etfove sjecam se ponedjeljak bio, odmah u utorak pad krenuo i ne misli iugleda stati :lolno:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 06 mar 2025, 19:11

Huske je napisao/la:
06 mar 2025, 13:31
Evo jedno vrijeme se dobro moglo trejdati, jer je svaki dan išlo 15%gore i dole.
A ne razumijem sto bi ti ovo moralo biti da bi bilo dobro za trejdati? Kad koristis leverage a i prop firme isto ti je, 0.5% move moze donijeti isto $ ko i 10% move.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.