Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

OldTownDistrict
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la OldTownDistrict » 04 mar 2025, 14:51

:mrgreen:

....sve drugo će proći!

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 04 mar 2025, 15:02

OldTownDistrict je napisao/la:
04 mar 2025, 13:56
relativizam je napisao/la:
04 mar 2025, 13:53
04 mar 2025, 13:24

Nije to nikakav ignor rade se stvari koliko vidim iza zavjese gdje je odavno i trebalo a ne lajati po tvu a privatno ici dodi u kahvanu Laktasi.
Ali evo sta je po tebi trebalo ili treba raditi pokazati itd.?
ne radi se nista iza zavjese,imali smo priliku kad je cio svijet bio kivan na rusiju,imamo priliku sad ,rijesiti to pitanje i spasiti drzavne institucije.
nasi guzicari ne smiju strah ih izgubiti pozicije,volje ovako cekati medjunarodnu zajednicu i kad izgubis dio drzave reci morao si dati svijet tako htio kao sto se pravda i dejton
Nisam rekao da je kod nas od nasih iko sposoban niti da se pitaju plaho cemu. Pitanje, kako je doslo do ovoga da dodi se sudi i osudi?
covjek sam sebe tužio,ismijavao visokog predstavnika i ustavni sud,kad su mu zabranili on tad najvise sve u kontru isao i umjesto da se to zaustavi on dobije godinu dana kazne ,kao da je ukrao biciklo.
covjek saziva na sastanak sve srbe direktore javnih sluzbi da nista ne rade i da se ogluse o naredbe.
umjesto da je vojska na nogama od tog dana ovi jedni sijele po iftarima a ovaj drugi govori o sda jos uvijek,nista ne rade da narodu predstave da ima drzave i institucija u njima i da se ne moze ponasati onako kako ko zeli.
strah ih bilo kakvog belaja i njihove koze koja ih moze kostati gubitka pozicije.

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 04 mar 2025, 15:52

04 mar 2025, 13:39
MarcoBorriello je napisao/la:
04 mar 2025, 13:35
04 mar 2025, 13:24

Nije to nikakav ignor rade se stvari koliko vidim iza zavjese gdje je odavno i trebalo a ne lajati po tvu a privatno ici dodi u kahvanu Laktasi.
Ali evo sta je po tebi trebalo ili treba raditi pokazati itd.?
Šta se radi iza zavjese? Koje zavjese i ko radi? :rol:
Kada se ne budes rolo mozda ti i objasnim a ovako tumaraj u mraku sta cu ti ja.
Pa ko radi i šta radi? Ne moraš meni, objasni eto drugima. :crazy:

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 04 mar 2025, 16:04

alemsa je napisao/la:
04 mar 2025, 13:12
samoposmatram je napisao/la:
04 mar 2025, 13:02

Dvije laste ne cine proljece. Jos se amerikanci nisu dozvali, ali Alem polako mjenja plocu. Dobar znak.
Ma ne znam odakle da pocnem, tek sam usto :rol:

Glajza Trump do sad, vidjet cemo sta ce biti, ovo za tarife sam konto blef, jer ima taj obican da blefa kako bi izvuko sto vise moze ali nije.

@GG3

Vidis ti kako su Ameri najtolerantniji i po tom pitanju :kafa: Sva djeca drugih religija imaju pravo (opravdanog) izostanka iz skole zbog religijoznog praznika, bio to bajram, Zidovima njihovo, pravoslavcima itd.
Svaka čast na otključavanju postignuća “Nepismen na dva jezika”. :salut:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 mar 2025, 16:13

SetoKaiba je napisao/la:
04 mar 2025, 16:04
alemsa je napisao/la:

Dvije laste ne cine proljece. Jos se amerikanci nisu dozvali, ali Alem polako mjenja plocu. Dobar znak.

Glajza Trump do sad, vidjet cemo sta ce biti, ovo za tarife sam konto blef, jer ima taj obican da blefa kako bi izvuko sto vise moze ali nije.

@GG3

Vidis ti kako su Ameri najtolerantniji i po tom pitanju :kafa: Sva djeca drugih religija imaju pravo (opravdanog) izostanka iz skole zbog religijoznog praznika, bio to bajram, Zidovima njihovo, pravoslavcima itd.
Ma blefira svejedno :wave:

It's ok buddy, you're innocuous.

Gugalaj sta znaci ili si mozda zealot svog uvjerenja, a mozda si i insidious ali to bi bila kontradikcija prve recenice, no, prije da si insipid. :rol:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 04 mar 2025, 16:21

H8Z7 je napisao/la:
04 mar 2025, 13:42
Cauchy23 je napisao/la:
04 mar 2025, 09:24
H8Z7 je napisao/la:
04 mar 2025, 00:19

Baš su stručni, najbolji dokaz je trenutno stanje društva. Furamo sistem ex yu, koji slijepo branimo iako jasno pokazuje da je zaostao. Finska je najbolji primjer kako se treba urediti obrazovni sistem. Pored toga ko pita nastavni kadar šta misli o tom programu? Dovoljno je samo uzeti tjelesni i zdravstveni odgoj, dva časa sedmično koji dobar dio djece ne radi. Tako slijepo prateći stručne ljude dolazimo da imamo djecu koja su pretila i nesposobna za život, što nas na kraju dovodi da imamo ovakvo stanje u društvu.

P.S. kao što rekoh, braniš sistem a koristiš riječ kojoj ne znaš značenje
https://www.enciklopedija.hr/clanak/dubioza
Ovo boldano, i u Finskoj cas traje 45 minuta! :)
Slazem se da treba provesti reformu obrazovanja, ali 45 minuta cas, 15 minuta odmora izmedju casova u Finskoj!
Tako da ... Mozda ne treba kratiti casove zbog Ramazana? :)
Čas je samo jedan od primjera koje sam uzeo, model 45-15 je odličan. Posebno mi se sviđa što škola počinje u periodu od 9 do 9:45 te traje do 14 odnosno 14:45 (vjerojatno prilagođeno uzrastu djece, odnosno razredima). Pogotovo mi se saradnja sviđa, a ne konkurencija, Finci se vode citatom "Pravi pobjednici se ne natječu." Podržavam forsiranje boravka na otvorenom i fizičku aktivnost koju Finci itekako cijene, a možemo biti saglasni da nama svima to treba.

Što se tiče skraćivanja nastave zbog ramazana, mislim da se prije školske godine ta odluka treba donijeti, moje mišljenje jeste da bi se samo druga smjena trebala skratiti ukoliko se zadnji čaš poklapa sa vremenom iftara.
To je prilagođeno prvenstveno broju škola i načinu života, radnog vremena isl. Naravno da je divno krenuti u 9.45, ali ko bi u Sarajevu dijete doveo u školu u 9:30 ako radno vrijeme počinje najkasnije u 9? Svjestan si da barem pola od svih učenika osnovnih škola u Sarajevu roditelji dovodeći odvode iz škole?

Druga stvar je što kod nas imaš škole koje rade i tri smjene, zato sto u centru Sarajeva nema mjesta da se grade nove škole, a nema ni para za to. U tom finskom konceptu postoji samo jedna smjena, znaci na svaku školu u Sarajevu fali ti jos jedna ili ponegdje dvije.

Nidje veze, bas lupaš.

Jedino sto se može izvuci iz tvog posta je da smo mi apsolutno nadmašili Fince u njihovom konceptu i očigledno smo pobjednici u svemu, pravi šampioni, jer se mi ni u čemu i ne takmicimo (većinom zato sto ne uspijemo ni da se kvalifikujemo za takmicenje)

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 04 mar 2025, 16:35

alemsa je napisao/la:
04 mar 2025, 16:13
SetoKaiba je napisao/la:
04 mar 2025, 16:04
alemsa je napisao/la:

@GG3

Ma blefira svejedno :wave:

It's ok buddy, you're innocuous.

Gugalaj sta znaci ili si mozda zealot svog uvjerenja, a mozda si i insidious ali to bi bila kontradikcija prve recenice, no, prije da si insipid. :rol:
Nisam, ja sam religijozan. :kralj:

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 04 mar 2025, 16:40

alemsa je napisao/la:

@GG3

Neznam da sam nesto spominjao Amerikance u tom smislu?
Sigurno su to Demokrate uvele :mrgreen:
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 mar 2025, 16:42

SetoKaiba je napisao/la:
04 mar 2025, 16:35

Nisam, ja sam religijozan. :kralj:
:rol: eto vidis kako si od mene naucio 5 rijeci sto nisi znao, evo ti jos jedna, 90% raje kaze "on purpose", ti reci deliberately, bit ces pametniji medju rajom ;). I napisi brate mili vise od 3 recenice, bez da u jednoj je.bes nekom familiju, da naucim i ja nesto od tebe :kafa:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 04 mar 2025, 16:47

Nisam dugo bio na forumu, uvjek isto.
Aleme pa valjda svako ima internet.
Habari za mchana!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 04 mar 2025, 16:51

GG3 je napisao/la:
04 mar 2025, 16:40
alemsa je napisao/la:

@GG3

Neznam da sam nesto spominjao Amerikance u tom smislu?
Sigurno su to Demokrate uvele :mrgreen:
Sigurno.
Neki dan na svadbi. Zena i muz trampovci, ona uciteljica ovdje u minesoti. Zena radi sa ovim internacionalnim studentima, i sad ukidaju programe, ljudi poceli dobivati otkaze pa i ona se boji. Reko trazili ste gledajte

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 04 mar 2025, 17:01

admin je napisao/la:
04 mar 2025, 16:21
H8Z7 je napisao/la:
Cauchy23 je napisao/la:
04 mar 2025, 09:24

Ovo boldano, i u Finskoj cas traje 45 minuta! :)
Slazem se da treba provesti reformu obrazovanja, ali 45 minuta cas, 15 minuta odmora izmedju casova u Finskoj!
Tako da ... Mozda ne treba kratiti casove zbog Ramazana? :)
Čas je samo jedan od primjera koje sam uzeo, model 45-15 je odličan. Posebno mi se sviđa što škola počinje u periodu od 9 do 9:45 te traje do 14 odnosno 14:45 (vjerojatno prilagođeno uzrastu djece, odnosno razredima). Pogotovo mi se saradnja sviđa, a ne konkurencija, Finci se vode citatom "Pravi pobjednici se ne natječu." Podržavam forsiranje boravka na otvorenom i fizičku aktivnost koju Finci itekako cijene, a možemo biti saglasni da nama svima to treba.

Što se tiče skraćivanja nastave zbog ramazana, mislim da se prije školske godine ta odluka treba donijeti, moje mišljenje jeste da bi se samo druga smjena trebala skratiti ukoliko se zadnji čaš poklapa sa vremenom iftara.
To je prilagođeno prvenstveno broju škola i načinu života, radnog vremena isl. Naravno da je divno krenuti u 9.45, ali ko bi u Sarajevu dijete doveo u školu u 9:30 ako radno vrijeme počinje najkasnije u 9? Svjestan si da barem pola od svih učenika osnovnih škola u Sarajevu roditelji dovodeći odvode iz škole?

Druga stvar je što kod nas imaš škole koje rade i tri smjene, zato sto u centru Sarajeva nema mjesta da se grade nove škole, a nema ni para za to. U tom finskom konceptu postoji samo jedna smjena, znaci na svaku školu u Sarajevu fali ti jos jedna ili ponegdje dvije.

Nidje veze, bas lupaš.

Jedino sto se može izvuci iz tvog posta je da smo mi apsolutno nadmašili Fince u njihovom konceptu i očigledno smo pobjednici u svemu, pravi šampioni, jer se mi ni u čemu i ne takmicimo (većinom zato sto ne uspijemo ni da se kvalifikujemo za takmicenje)
Aposlutno nigdje nisam napisao da MORAMO USVOJITI FINSKI SISTEM (ako misliš na dijelove gdje sam rekao kako mi se sviđa nešto nisam napisao da moramo to usvojiti već da mi se to sviđa), već uzeti ono što nama odgovara. Svjestan sam da početak škole od 9h ili kasnije nije realan. Naša obrazovni sistem je zastario, sa tim svi možemo biti saglasni. Zbog toga neophodna je kurikularna reforma kao prva, nakon nje strukturalna reforma kao i pedagoška reforma.

Objasni mi boldirano jer ne mogu ništa slično pronaći. :)
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 04 mar 2025, 17:01

Jel Coca Cola haram? #DinoMerlin :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 mar 2025, 17:06

Zero nije.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 04 mar 2025, 17:08

L-Train je napisao/la:
04 mar 2025, 17:01
Pepsi > Coca Cola

:yawn:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 04 mar 2025, 17:10

Mogli je napisao/la:
04 mar 2025, 17:08
L-Train je napisao/la:
Pepsi > Coca Cola

:yawn:
Zasto vise nigdje ne mogu pronaci pepsi twist :yawn:
feniksptica je napisao/la:
04 mar 2025, 17:06
Zero nije.
Vidi se da si pravi mumin.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 04 mar 2025, 17:32

Casa kisele vode, malo limuna, malo soli i uzivanje.
GGMU

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 04 mar 2025, 17:59

H8Z7 je napisao/la:
admin je napisao/la:
04 mar 2025, 16:21
H8Z7 je napisao/la:

Nidje veze, bas lupaš.

Aposlutno nigdje nisam napisao da MORAMO USVOJITI FINSKI SISTEM (ako misliš na dijelove gdje sam rekao kako mi se sviđa nešto nisam napisao da moramo to usvojiti već da mi se to sviđa), već uzeti ono što nama odgovara. Svjestan sam da početak škole od 9h ili kasnije nije realan. Naša obrazovni sistem je zastario, sa tim svi možemo biti saglasni. Zbog toga neophodna je kurikularna reforma kao prva, nakon nje strukturalna reforma kao i pedagoška reforma.

Objasni mi boldirano jer ne mogu ništa slično pronaći. :)
Kažeš: Finci se vode citatom "Pravi pobjednici se ne natječu."…

Znaci mi smo već pobijedili na svakom EP u fudbalu i osvojili smo svake godine Ligu prvaka, jer ne natječemo se :lol: :lol:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 04 mar 2025, 18:04

ArtemisFowl je napisao/la:
04 mar 2025, 13:36
napoleon72 je napisao/la:
04 mar 2025, 10:05
ArtemisFowl je napisao/la:
04 mar 2025, 09:59
Kad smo već kod obrazovanja, koliko vas razumije šta se traži u ovom drugom zadatku? Zadatak je za djecu prvog razreda.
slika
Pretpostavljam da se prekrizi visak krugova? Ono precrtaj/prekrizi. Jbt da se sad vratim u osnovu imam dojam da bih se jedva provukao. :lol:
Da. Mene je najviše zbunio ovaj kvadratić pored pitanja.

Položiš 3 matematike na fakultetu i onda ne znaš riješiti zadatak prvog osnovne, to je naš obrazovni sistem.
To ti je ono, sta je pisac htio reci.
Meni se cini da je mislio za veci kvadrat, ne taj kvadratic sto ima te brojeve. Samo nacrtas jedan krug, al svakako nije jasno pogotovo za djecu

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: soxx i 12 gostiju.