Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

baboedindzeko09
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la baboedindzeko09 » 04 mar 2025, 22:13

denza je napisao/la:
04 mar 2025, 22:07
Ekstra vijest. Papirologija ne bi trebala biti problem. FIFA je prihvatila slučaj Fritza Emerana, Francuza iz Guadeloupea, koji je oženio ženu iz Ruande i dobio dokumente da igra za Ruandu. Maarten Paes iz Holandije, koji igra za Indoneziju je sličan slučaj.
Paes igra za Indoneziju jer mu je nena iz Indonezije, nema veze sa suprugom. U Holandiji živi najveća skupina Indonezijske dijaspore na svijetu, pa im je zato trenutno pola reprezentacije rođeno u Holandiji.
In January 2024, Paes confirmed that he had decided to represent Indonesia at international level. He was eligible to represent Indonesia through his maternal grandmother who was born in Kediri.[
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 04 mar 2025, 22:24

Surreal je napisao/la:
04 mar 2025, 19:53
JEL OVO ZAYEBANCIJA GDJE JE ONAJ LIK STO GA JE PRVI SPOMENUO DA MU POPUSIM
:rol: :rol: :rol:

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 04 mar 2025, 22:34

Kad bi neko bierethu samo pokazao gdje je bosna na mapi..

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 04 mar 2025, 22:46

kempes je napisao/la:
04 mar 2025, 22:34
Målmænd
Kasper Schmeichel (Celtic)
Mads Hermansen (Leicester)
Filip Jørgensen (Chelsea)

Forsvarsspillere
Rasmus Nissen Kristensen (Eintracht Frankfurt)
Anton Gaaei (Ajax)
Joakim Mæhle (Wolfsburg)
Joachim Andersen (Fulham)
Jannik Vestergaard (Leicester)
Thomas Kristensen (Udinese)
Viktor Kristiansen (Leicester)
Patrick Dorgu (Manchester United)

Midtbanespillere
Christian Nørgaard (Brentford)
Morten Hjulmand (Sporting)
Christian Eriksen (Manchester United)
Pierre-Emile Højbjerg (Marseille)
Morten Frendrup (Genoa)
Mikkel Damsgaard (Brentford)
Jesper Lindstrøm (Everton)
Anders Dreyer (San Diego)
Gustav Isaksen (Lazio)

Angribere
Mika Biereth (Monaco)
Rasmus Højlund (Manchester United)
Jonas Wind (Wolfsburg)
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 04 mar 2025, 22:54

kempes je napisao/la:
04 mar 2025, 22:34
Išao mu je Riemer na noge u petak, po našu nesreću on zabije 3 gola.

"- Jeg må sige, Mika har imponeret mig. Når du scorer syv mål i den bedste franske fodboldrække, så er du aktuel for det danske landshold, siger Brian Riemer og uddyber om det indtryk, han har fået af Mika Biereth."

Jbg. igrao je za sve njihove uzraste, sumnjam da đe ih odbiti.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 04 mar 2025, 23:08

Kakve smo mi sreće Yitaly i ta sarajka će se razvesti i sve pade u vodu
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 04 mar 2025, 23:17

Imajednabrigada je napisao/la:
04 mar 2025, 23:08
Kakve smo mi sreće Yitaly i ta sarajka će se razvesti i sve pade u vodu
Od danas do zavrsetka utakmice s Ciprom pocinjem svakodnevno dovit da izvucemo barem remi i pobjedu u ove 2 utakmice. Ako nas Rumuni ne daj boze oduce od fudbala odjavice nas covjek tacno kad vidi ko ce mu drustvo u veznom redu ciniti.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 04 mar 2025, 23:25

fanatik19 je napisao/la:
04 mar 2025, 20:10
Najviše sam hvalio Spahićev rad dosad ali mislim da ubjedljivo najmanje zasluge za ovo ima. Predpostavljam da ce ovdje obaviti samo proceduralne stvari i tjt.
Ovdje u pakas treba poljubit prije svega njegovu hanumu, punicu, Demirovica i Burnica koji ga znaju duze vrijeme i najvise Barbareza koji ga ocito zna jos iz omladinskih kategorija HSV-a.

slika

P.S.- nisam ja dzaba njih zapratio oboje odma i skrino ovo neki dan, kao da sam predvidio :bih:
Dobrodosao zete! :bih: :bih:

Kakve veze ima ovaj ss!?
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 04 mar 2025, 23:26

Nemojte se ložiti previše, jer ja uopšte ne vidim kako Janelt može ispunjavati uslove. Ne trebate previše čačkati, ali zašto FIFA ne da Kovačeviću da brani za Srbiju?

Janelt je nastupao za Njemačku sa 23 godine i 1 mjesec starosti.
Kovačević je nastupao za BiH sa 22 godine i 6 mjeseci starosti.

Eto, da uopšte ne gledamo da li je Kovačević imao srbijansko državljanstvo ili ne, jer znamo da Janelt naše nije imao (a da ne kažem da je i to procedura sada, čak i da može) :D Uostalom, da to može tako, samo zamislite kako bi neke države plaćale i podvaljivale djevojke da se udaju za papire :D Mislite da recimo Katar ne bi nahvatao ove koji ne mogu primirisati top reprezentacijama i ne bi im sredio ženu i papire? :D

Tako da ne krečite džabe i ne nadate se :D

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 04 mar 2025, 23:37

Ima li ijedna nacija na ovom svijetu sa kojom naše nisu kopulirale
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 05 mar 2025, 02:32

zaostrog je napisao/la:
04 mar 2025, 23:26
Nemojte se ložiti previše, jer ja uopšte ne vidim kako Janelt može ispunjavati uslove. Ne trebate previše čačkati, ali zašto FIFA ne da Kovačeviću da brani za Srbiju?

Eto, da uopšte ne gledamo da li je Kovačević imao srbijansko državljanstvo ili ne, jer znamo da Janelt naše nije imao (a da ne kažem da je i to procedura sada, čak i da može) :D Uostalom, da to može tako, samo zamislite kako bi neke države plaćale i podvaljivale djevojke da se udaju za papire :D Mislite da recimo Katar ne bi nahvatao ove koji ne mogu primirisati top reprezentacijama i ne bi im sredio ženu i papire? :D

Nema veze ako je igrač igrao poslije navršene 21 godine za drugu zemlju ako slučaj odneseš direktno na sud u Lausanneu.

Jedan albanski sportski novinar je ovo najbolje objasnio na Twitteru, procedura je da se svi potrebni papiri predaju na CAS u Lausanneui, onda sud odlučuje i uglavnom odgovori budu pozitivni (svi oni koji se potrude, baš dosta), takva dva slučaja su Nedim Bajrami koji je igrao za Švicarsku U-21 kada je imao 22 ili 23 godine, te Maarten Paes koji je igrao za Holandiju U-21 sa 23 godine pa odlukom suda dobio mogućnost da igra za Indoneziju seniore. Ovo je on pisao povodom slučaja "Janelt":
Indonesia went to CAS because Paes played after 21 years old with Netherlands u21 without Indonesian passeport, and they won. If NFSBIH wants Janelt, they must think even go to CAS.
Kovacevic case is Serbian federation's will to not send thé case at CAS Lausanne, if they sent it they would have also won, if they used Bajrami and Paes cases.
Srbi nikada slučaj Kovačević nisu vodili na sud, očigledno smatraju da nema neke velike potrebe da se bave time niti da troše resurse i novac jer im realno nije potreban.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 05 mar 2025, 02:42

I da, neko je već pisao, postoji jedan sličan slučaj "Janelt" koji se već desio.

Fritz Emeran je 2005. godine dobio dozvolu odlukom suda u Lausannei i FIFA-e da promijeni sportsko državljanstvo i igra za Ruandu, iako nikada nije živio u istoj ili igrao (rođen u Gvadalupu) jer je bio u braku godinu dana sa ženom koja je iz Ruande.

Međutim, čak i da dobije naše državljanstvo/pasoš, FIFA ovo vjerovatno ne bi odobrila zbog jasnog pravila "naturalizacije".
Assuming a new nationality
Article 7 deals with players who assume a new nationality in order to play for a national team and it uses the mostly the same criteria as Article 6.1, with only item (d) differing. In Article 7, the condition in item (d) says that a player will be eligible to play for a representative team if he has "lived continuously for at least five years after reaching the age of 18 on the territory of the relevant association."
Dakle, da bi se igrač "naturalizovao", morao bi imati prebivališe u našoj zemlji zadnjih 5 godina, što u ovom slučaju definitivno nije tako. Na koji način su ovi iz Ruande dobili mogućnost da ovog naturalizuju, vjerujem da niko ne zna.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 05 mar 2025, 11:54

Na popisu izbornika U-21 reprezentacije Hrvatske Ivice Olića za predstojeći Međunarodni kup koji će se od 17. do 29. ožujka odigrati u Dohi našlo se i ime Luke Tunjića, 19-godišnjeg napadača nizozemske Fortune Sittard.

Poslije nastupa za juniorsku reprezentaciju iz NS BiH nitko više Tunjića nije zvao, potvrdio nam je novopečeni mladi reprezentativac Hrvatske.

- Sretan sam, za mene je bilo veliko iznenađenje kad sam na popisu Ivice Olića na Instagramu ugledao svoje ime. Drago mi je bilo i kad me pratio Njemački nogometni savez, kao što mi je bilo drago kad su me zvali iz NS BiH. Međutim, nakon jedne utakmice za U-19 BiH nitko me kasnije nije zvao iz Saveza. Da je bilo poziva, odazvao bih se. Ipak, sada mi je srce zadovoljno. Ja sam rođen u Njemačkoj, odrastao sam u Njemačkoj, ali moje srce uvijek je kucalo za Hrvatsku. Znao sam da će poziv doći još od dana kad su ljudi iz HNS-a i Ivica Olić kontaktirali moga oca. Olić je igrao u Hamburgu i ljudi ga tamo jako cijene. Ja sam bio mali, nisam u to vrijeme mogao pratiti njegove utakmice, ali sam kasnije rastao uz reprezentaciju Hrvatske. Svaki nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu ili Euru bio je doživljaj za mene i moje prijatelje u Njemačkoj - rekao nam je u dahu nakon poziva u Nizozemsku mladi Tunjić nakon današnjeg treninga svoje Fortune u koju je stigao ljetos.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 mar 2025, 12:06

Coolpanda24 je napisao/la:
05 mar 2025, 11:54
Na popisu izbornika U-21 reprezentacije Hrvatske Ivice Olića za predstojeći Međunarodni kup koji će se od 17. do 29. ožujka odigrati u Dohi našlo se i ime Luke Tunjića, 19-godišnjeg napadača nizozemske Fortune Sittard.

Poslije nastupa za juniorsku reprezentaciju iz NS BiH nitko više Tunjića nije zvao, potvrdio nam je novopečeni mladi reprezentativac Hrvatske.

- Sretan sam, za mene je bilo veliko iznenađenje kad sam na popisu Ivice Olića na Instagramu ugledao svoje ime. Drago mi je bilo i kad me pratio Njemački nogometni savez, kao što mi je bilo drago kad su me zvali iz NS BiH. Međutim, nakon jedne utakmice za U-19 BiH nitko me kasnije nije zvao iz Saveza. Da je bilo poziva, odazvao bih se. Ipak, sada mi je srce zadovoljno. Ja sam rođen u Njemačkoj, odrastao sam u Njemačkoj, ali moje srce uvijek je kucalo za Hrvatsku. Znao sam da će poziv doći još od dana kad su ljudi iz HNS-a i Ivica Olić kontaktirali moga oca. Olić je igrao u Hamburgu i ljudi ga tamo jako cijene. Ja sam bio mali, nisam u to vrijeme mogao pratiti njegove utakmice, ali sam kasnije rastao uz reprezentaciju Hrvatske. Svaki nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu ili Euru bio je doživljaj za mene i moje prijatelje u Njemačkoj - rekao nam je u dahu nakon poziva u Nizozemsku mladi Tunjić nakon današnjeg treninga svoje Fortune u koju je stigao ljetos.
Odazvao bi se qurko. Samo nek procita svoju izjavu ponovo...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 05 mar 2025, 12:11

DamirT je napisao/la:
05 mar 2025, 12:06
Coolpanda24 je napisao/la:
05 mar 2025, 11:54

Odazvao bi se qurko. Samo nek procita svoju izjavu ponovo...
Bukvalno :urnebes:
Mozda bi se odazvao da im ga spremimo za A repku kao Sucica :mrgreen:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 mar 2025, 12:23

zaostrog je napisao/la:
04 mar 2025, 23:26

I Ozcan je igrao sa Janletom tu zadnju utakmicu za Njemacku u21 i sad igra za Tursku
Jos je Ozcan stariji od Janleta

Kovacevic nije u planu Srbije da jeste davno bi sredjen bio
To je sve bio medijski hajp i nista vise
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 mar 2025, 12:27

Sredjuje nam Ceferin preko veze Janelta. :bih:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 mar 2025, 12:41

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 mar 2025, 12:48

Nadam se da Spahic radi na njegovom dovodjenju vec. Da se ne desi slucaj Omeragic.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

sve5
Kontakt:

Post Postao/la sve5 » 05 mar 2025, 12:57

Zar nije onaj njegov džematlija govorio da ništa od njega nema, da je pravi švicarac..

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.